Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

Ačiū visoms už komentarus 4u.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 15:03)
sveika, simtas metu ir taves neaciau, ir tu cia likai?  g.gif irgi zmogus su tiek daug fantazijos  bigsmile.gif  man begiko kokybe nuotraukos labai patiko  biggrin.gif
kazkas nuostabaus. labai grazus fonas ir pats pienes pukas  wub.gif

Aš per abi temas bandysiu suspėti tikriausiai, nors paskutiniu metu nelabai beturiu laiko sėdėti prie PC unsure.gif

JulieTa, man taviškėse nuotraukose trūksta ryškumo. Pirmasis portretukas pats ryškiausias ir geriausias iš visų , nors irgi lyg kažko trūksta, gal reikėtų dar labiau jį apkarpyti, kad rūbai ir skrybelė neblaškytų dėmesio, arba atvirkščiai, reikėtų palikti daugiau erdvės , kad tilptų visa skrybelė rolleyes.gif .
Atsakyti

QUOTE(Armana @ 2009 05 22, 19:14)
JulieTa, man taviškėse nuotraukose trūksta ryškumo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dekui Armana rolleyes.gif tik mastau, gal pas man kazkas nustatyta negerai fotike, kad visa laika blankuma, o jei rysku, tai fokusa derink nederines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 19:22)
Dekui Armana rolleyes.gif tik mastau, gal pas man kazkas nustatyta negerai fotike, kad visa laika blankuma, o jei rysku, tai fokusa derink nederines  doh.gif

koks islaikymas fotkiu?
Atsakyti
QUOTE(Basakojė @ 2009 05 22, 15:22)
skaitau ir teoriją ir fotiko instrukcija nu kažką kažkur pražiopsau matyt  g.gif  nesigauna man ND su diafragma  doh.gif

rodyk foto, rašyk exif, sakyk kas nesigauna - padėsim smile.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 20:22)
Dekui Armana rolleyes.gif tik mastau, gal pas man kazkas nustatyta negerai fotike, kad visa laika blankuma, o jei rysku, tai fokusa derink nederines  doh.gif

o tu ne auto fotkini? Pirmų tai sakyčiau išlaikymas mažokas 1/60, o paskutines dvi galėjo ir iso 400 kiek pagadint g.gif
Atsakyti
jo, fotkinu su auto dazniausiai rolleyes.gif o ka Sadi, tu taip gerai jau mintinai moki, kiek gali but islaikymas ir iso? doh.gif nu atsilikus as juodai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 19:43)
jo, fotkinu su auto dazniausiai  rolleyes.gif o ka Sadi, tu taip gerai jau mintinai moki, kiek gali but islaikymas ir iso?  doh.gif nu atsilikus as juodai...  unsure.gif

Aš jei fotkinu lauke, tai iso daugiau negu 100 nedarau, renkuosi diafragmos rėžimą ir tuomet išlaikymas būna ne mažesnis kaip 1/200, dažnai ir žymiai ilgesnis.
Atsakyti
Dekoju visoms uz komentarus 4u.gif dziugu, kad tik pradedama zengti fotografijos keliu, sugebu padaryti bent menkiausio demesio vertu nuotrauku, o ne tik tokiu, kurios idomios tik man paciai ax.gif

JulieTa, man taip pat galbut truksta ryskumo ir man labiausiai antra nuotraukyte tiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 20:43)
jo, fotkinu su auto dazniausiai  rolleyes.gif o ka Sadi, tu taip gerai jau mintinai moki, kiek gali but islaikymas ir iso?  doh.gif nu atsilikus as juodai...  unsure.gif

Ta prasme mintinai? Aš tai fotkinu diafragmos prioritetu, tai diafragmą nusistatau kokią reik, iso visada minimalų laikau. Jei išlaikymo mažai, tada keliu iso. Arba prastom sąlygom persijungiu į išlaikymo prioritetą, dedu reikalingą išlaikymą ir iso auto, tada jau tegul fotikas verčiasi per galvą, bet fotografuoja lotuliukas.gif
o dėl išlaikymo tai ką ten mintinai mokėt - man pvz prie 1/60 dažnokai dar ranka padreba, kadrą sumuilinu, o prie 1/125 daug rečiau smile.gif Tiek ir to mokslo smile.gif iso tas pats - dedu minimumą, tik jei labai reik keliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 05 22, 20:51)
Aš jei fotkinu lauke, tai iso daugiau negu 100 nedarau, renkuosi diafragmos rėžimą ir tuomet išlaikymas būna ne mažesnis kaip 1/200, dažnai ir žymiai ilgesnis.

as vel aisku bumbuke pasirodysiu, bet noriu koncultacijos, kaip nustatyt maziau nei 100, ir islaikyma kaip padaryt 1/200? nes islaikymo nemoku koreguot, tiesiog laikau, ir kai jau manau kad gerai, spaudziu doh.gif sori, kad vista, bet gal ismoksciau kadanors doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 05 22, 19:14)

JulieTa, man taviškėse nuotraukose trūksta ryškumo. Pirmasis portretukas pats ryškiausias ir geriausias iš visų , nors irgi lyg kažko trūksta, gal reikėtų dar labiau jį apkarpyti, kad rūbai ir skrybelė neblaškytų dėmesio, arba atvirkščiai, reikėtų palikti daugiau erdvės , kad tilptų visa skrybelė rolleyes.gif .

drinks_cheers.gif Man pirmoje irgi erdves noretusi.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 05 22, 18:50)

Aciu uz pasiulyta puikia  savaites tema.  4u.gif Manau, seselis ir namu darbu  galetu buti.

drinks_cheers.gif pasipraktikuojam savaites temoj, isaiskinam klaidas, technika, ir tada galima ir ND daryt. 4u.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 22, 18:58)

Del savaites temos,tai "seseliai" tikrai idomi tema  thumbup.gif Tik manau mums pradedanciosioms, gali pasirodyt kiek sudetinga  g.gif Bet pabandyti verta.  bigsmile.gif Beje,siulau,gal siai temai ne savaite skirti, o pora?  rolleyes.gif

tai kad cia visiems beveik seseliu tema nauja patirtis, bet nepabandzius nesuzinosi kas per "daiktas ir su kuo valgoma" mirksiukas.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 19:11)
dar portretus ivertinimui dedu:

labai jau ispausta atrodo mergyte.
man lyg ir nieko butu, bet...

pirma kirpciau negailestingai virsu, paliekant koki 1 cm virs antakiu,
antra patinka savo emocija, irgi eksperementuociau kerpant, nes dabrtiniam variante man schmoll.gif
trecioje ir ketvirtoj truksta erdves zvilgsniui desinej, bet jau nepriklijosi ... tongue.gif

tad isvada perfotografuot... blush2.gif
Atsakyti