Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė (RK)

QUOTE(Bulbulka. @ 2009 07 06, 00:24)
dvi skirtingos paskaiteles, viena apie gimdyma, kita apie "po gimdymo" ir apie naujagimius. As buvau dviejose, tai visai patiko, nors suzinojau RK taisykles, pasake ka reikia su savim turet, ju taisykles ir pan., tik kad per paskaitas reikejo uzdavinet klausymus, jei nori ka issiaiskinti, tai klausymu paskaitos metu nekilo, namie tik atsirado doh.gif  lotuliukas.gif

aciu lb! reikes apsilankyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 07 06, 10:13)
Man paguldė ant pilvo iškarto po gimdymo, vėliau suvystė ir leido mums su vyru pasidžiaugti. Po poros valandų liepė vyrui imti ant rankų ir neštis maudyti. Sau kūdikio nepasiėmė nei minutei, nes išmaudytą vėl įdavė vyrui, o jis jau atnešė man į patalą  biggrin.gif

aciu tau labai uz informacija, kuskusas taip pat didelis dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
Ziuriu cia nemazai zinanciu apie RK. Planuoju ten gimdyti. Terminas kita savaite biggrin.gif vaziuosiu nesitarus, pasiskaiciau cia viska tai noriu paklaust ar gerai supratau smile.gif
ten gimdymui duoda ligonines naktinius? (nes pvz antakalny savu reikia)
vyrui reikia tapkiu svariu?
cia kaip supratau lankymo valandos tik nuo 11-13? tai negi pagimdai vyra isvaro ir priima tik per diena 2 val? net ir jam ilgiau pabut negalima?
ir ar nekils keblumu jei vaziuosi visiskai nesitarus, kai gimdymas prasides, juk neisvaris blush2.gif
Papildyta:
Tiesa ar vaziuojant i RK reikia but ta vietele nusiskutus? ar nebutinai?
Is anksto aciu toms, kurios nepatinges pasidalinti patirtimi su visiskai zalia ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
zibuoklexxx, buvau paskaitėlėj, tai sako lyg duoda gimdymo marškinius, vyrui reikia turėti persirengti švarius rūbus ir tapkutes, dėl lankymo valandų nežiau, bet manau neišvarys vyro tikrai, jei važiuosi nesitarus, keblumų tikrai neklis, tą vietelę skusti nebūtina, bet akušerė iš savo patirties patarė apsitvarkyt ten, nes jei teks siūti, daug higieniškiau ir patogiau bus siūti kai plaukai ten nesimakaluos biggrin.gif
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2009 07 06, 17:25)
zibuoklexxx, buvau paskaitėlėj, tai sako lyg duoda gimdymo marškinius, vyrui reikia turėti persirengti švarius rūbus ir tapkutes, dėl lankymo valandų nežiau, bet manau neišvarys vyro tikrai, jei važiuosi nesitarus, keblumų tikrai neklis, tą vietelę skusti nebūtina, bet akušerė iš savo patirties patarė apsitvarkyt ten, nes jei teks siūti, daug higieniškiau ir patogiau bus siūti kai plaukai ten nesimakaluos  biggrin.gif 
mirksiukas.gif

bent jau kaip as supratau, kad vyra lyg ir turetu isvaryti, nes jei palatoj ne viena busi, tai iskyrus 11-13 ir 17-19 val yra ramybes laikas ir pasaliniai negali buti palatose (bent jau taip sake per paskaitele). o jei palatoj daugiau gimdyviu nebus, tai manau, kad leis pasilikti vyrui, kaip nors susitarsit.
Atsakyti
QUOTE(zibuoklexxx @ 2009 07 06, 16:12)
Sveikos.
Ziuriu cia nemazai zinanciu apie RK. Planuoju ten gimdyti. Terminas kita savaite biggrin.gif vaziuosiu nesitarus, pasiskaiciau cia viska tai noriu paklaust ar gerai supratau smile.gif
ten gimdymui duoda ligonines naktinius? (nes pvz antakalny savu reikia)
vyrui reikia tapkiu svariu?
cia kaip supratau lankymo valandos tik nuo 11-13? tai negi pagimdai vyra isvaro ir priima tik per diena 2 val? net ir jam ilgiau pabut negalima?
ir ar nekils keblumu jei vaziuosi visiskai nesitarus, kai gimdymas prasides, juk neisvaris blush2.gif
Papildyta:
Tiesa ar vaziuojant i RK reikia but ta vietele nusiskutus? ar nebutinai?
Is anksto aciu toms, kurios nepatinges pasidalinti patirtimi su visiskai zalia ax.gif  lotuliukas.gif

Naktinukus duoda, aš norėjau savo rengtis, tai neleido biggrin.gif Sako, kam savo gadinti...
Vyras tegul turi tapkes nenešiotas lauke ir rūbus persirengti, megstinio nereikia, nes gimdykloje šilta.
Lankymo valandos nuo 11 iki 13 ir nuo 17 iki 19 val. Mes ėmėme mokamą palatą tai pas mus lankymo valandų nebuvo, vyras visada buvo šalia, bet iki gimdymo dvi dienas gulėjau, tai vieną kartą jį rado ryte apie 9 val. tai išvijo blush2.gif
Jei važiuoji nesitarus tai tikrai nebijok, tavimi ir tavo leliuku bus pasirūpinta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 07 06, 17:15)
Naktinukus duoda, aš norėjau savo rengtis, tai neleido  biggrin.gif  Sako, kam savo gadinti...
Vyras tegul turi tapkes nenešiotas lauke ir rūbus persirengti, megstinio nereikia, nes gimdykloje šilta.
Lankymo valandos nuo 11 iki 13 ir nuo 17 iki 19 val. Mes ėmėme mokamą palatą tai pas mus lankymo valandų nebuvo, vyras visada buvo šalia, bet iki gimdymo dvi dienas gulėjau, tai vieną kartą jį rado ryte apie 9 val. tai išvijo  blush2.gif
Jei važiuoji nesitarus tai tikrai nebijok, tavimi ir tavo leliuku bus pasirūpinta  4u.gif

dekui labai visoms uz atsakymus smile.gif pirma karta gimdau tai baisu blush2.gif
o vyras butinai turi rubus atsivezt ar tiesiog vaziuojant apsirengti svariais?negi netures rubu, neleis salia buti ax.gif
Atsakyti
Sveikos nestuke.gif Gimdziau pirma vaika RK ir antra ten planuoju jei viskas gerai bus smile.gif Del terminu galiu biski papasakoti smile.gif Vaikai vystosi nuo 38 iki 42 sav. visoms termina nustato 40 sav. nes dazniausiai tai gimsta vaikai, bet jei gimdysit 42 savaiciu, vaikas nebus perniosiotas smile.gif o del zaliu vandenu, tai jie irgi naparodo perniosiojimo... nes pazistama pagimde 8 men. ir buvo zali vandenis, tai gydytoja paaiskino,kad zali vandienis parodo, kad buvo patekusi infekcija nestumo metu ir tiek, bet tikrai neparodo perniosiojimo... o siaip as pati buvau labai patenkinta personalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zibuoklexxx @ 2009 07 06, 21:15)
dekui labai visoms uz atsakymus smile.gif pirma karta gimdau tai baisu blush2.gif
o vyras butinai turi rubus atsivezt ar tiesiog vaziuojant apsirengti svariais?negi netures rubu, neleis salia buti ax.gif

reikia tureti isskalbtus, nenesiotus per lauka rubus ir tapkes maiselyje. cia yra del tavo vaikelio saugumo, kad kokia infekcija nepatektu. bent jau mano drauges vyro su tais paciais rubais neileido, vaziavo namo pasiimti kitu.
Atsakyti
QUOTE(zibuoklexxx @ 2009 07 06, 20:15)

geriau kad turetu vietoj persirengti, kad personalui nekiltu itarimu smile.gif naktinukus tikrai duoda. o jei paguldo i palata kur esi viena tai vyras gali buti kiek tinkamas, ir net uz kita lova nakchiai pamokejes apie 30-35 lt gali likti ir visa para...
baisu tik kol lauki, kai viskas prasides visos baimes dings, tada apie nieka nebegalvosi smile.gif 4u.gif grazhaus ir lengvo tau gimdymo ir taikaus personalo! wub.gif
Atsakyti
kas neseniai gimde, papasakokit, kaip ten dabar su vietom, ar labai daug gimdyviu, po 2 palatoj, ar daugiau? nes kai pirma gimdziau pries 1,5 metu, tai ligonine perpildyta buvo, mes 3 gulejom vienoj palatoj,tas labai man nepatiko, bet vis tiek ten noriu gimdyt antra, nes personalas wub.gif , nor vaziavau nesitarus
Atsakyti
QUOTE(ewile @ 2009 07 07, 09:33)
kas neseniai gimde, papasakokit, kaip ten dabar su vietom, ar labai daug gimdyviu, po 2 palatoj, ar daugiau? nes kai pirma gimdziau pries 1,5 metu, tai ligonine perpildyta buvo, mes 3 gulejom vienoj palatoj,tas labai man nepatiko, bet vis tiek ten noriu gimdyt antra, nes personalas  wub.gif , nor vaziavau nesitarus

matai čia priklauso nuo gimdyvių. Aš kai gimdžiau (birželio 16) tai nuo ryto šešių val. iki kol pagimdžiau (22.30) tai buvau vienintelė gimdyvė. Naktį antrą val. atvažiavo dar viena ir per tas kelias dienas kol buvom ligoninėj tai kas dieną kažkur po dvi tris būdavo naujas. Tai sakyčiau visai nedaug. Klausiau personalo kaip būna su gimdyvių skaičiumi, tai sakė čia nepognozuojamas dalykas būna ir po vieną o būna ir daug....
Atsakyti