Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė (RK)

QUOTE(kuskusas @ 2009 06 13, 08:13)
ir dar norejua pasakyti apie vaikuchio priezhiura ir su ja susijusia informacija... [...]

kai laukiausi pirmąsyk ir aš daug info skaičiau, kursus lankiau ir teoriškai pasikausčiusi nuvažiavau. Bet kai šalia teorijos dar ir praktiškai parodo (pvz. kaip viena ranka vaikutį laikyti, kita užpakaliuką jam plauti, ar kaip bambuką leliaus išvalyti, ar kaip išsimasažuoti krūtis kai pradeda guzuotis ir skauda taip, kad sienom lipti norisi, ir t.t.), va tokie dalykai yra labai svarbūs.
Visa tai RK parodys, net neabejoju.
Bet psichologiškai smegenų ten niekas neplauna (čia vėlgi lyginu su VGN).
Nežinau, gal kitos nuo pradžios iki galo būna stiprios, kaip uolos, bet aš po gimdymo kokią savaitę kaip nesavau jaučiausi. Todėl tas psichologinis spaudimas tada man buvo į naudą (žinoma, tik dabar taip kalbu, prieš porą metų maniau, kad į VGN niekad negrįšiu).

O apsišviesti prieš gimdymą būtina. Kuo daugiau info turėsit, tuo lengviau atsirinksit, kas tinka jums ir jūsų kūdikiams.

QUOTE(Lenusikas @ 2009 06 13, 15:56)
Bet kaip idomu, toks ispudis kad RK dirba tik Puziene ir Raguckienie g.gif . Niejaugi nekas pas kitu gid. negymde,paviziui as planujiu gimdyt pas daktare Sakalauskaite ax.gif . Girdejau apie ja labai daug geru zuodziu thumbup.gif .

kol gulėjau vizitavo mane kelios jaunos, malonios gydytojos, o rytais gyd. Suckel (ar kokia jos pavardė, nespėjau gerai įžiūrėti). Pastaroji griežtoka, bet tikrai ne baubas. Kaip ir Raguckienė ar Puzienė.

QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 14, 22:34)
Na va, dabar pasimeciau unsure.gif
Buvau nusprendus gimdyt RK, draugiu atsiliepimai labai geri buvo, sitoj temoj irgi neblogi, o paskutiniu metu labai jau daug negero.... blink.gif 
Planavau vaziuoti nesitarus, ziureti pagal situacija, o dabar pradejau labai bijot verysad.gif

Nieko nebijok irdaryk, kaip esi suplanavusi. Daug kas priklauso nuo tavo lūkesčių. Jei tikiesi, kad aplink tave ir tavo leliuką personalas šokinės, tai gali ir nusivilti. O normalią/profesionalią priežiūrą gausi tikrai.

QUOTE(MERENGE @ 2009 06 15, 08:44)
Aš kodangi esu optimistė, tai vistiek varysiu į RK nesitarus ir tikiuosi viskas baigsis laimingai. O čia kiek žmonių tiek nuomonių ir neigiami komentarai tik apie kelias gydytojas, o kadangi ligoninėje dirba ir daugiau persnalo tai manau pakliūti pas kitą daktarą yra šansų, o jei ir ne pas kitą, tai svarbiausiai nusiteikti geriausiam ir viskas bus gerai. Juk ir kitose ligonnėse visokių pasitaiko, tai kur garantija, kad nuvažiavus į kitą ligoninę nepakliūsi pas kokį blogesnį daktariuką.

drinks_cheers.gif

Gimdyme, kaip ir kitose srityse yra dalis sėkmės. Ir nieko čia nepadarysi.
Atsakyti
Gal kam nors teko gimdyti pas gydytoją Igorį Tumakovą? Kokie atsiliepimai apie jį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 14, 23:34)
Buvau nusprendus gimdyt RK, draugiu atsiliepimai labai geri buvo, sitoj temoj irgi neblogi, o paskutiniu metu labai jau daug negero.... blink.gif 
Planavau vaziuoti nesitarus, ziureti pagal situacija, o dabar pradejau labai bijot verysad.gif

geriausia, kai pati viska pamaitai ir patiri mirksiukas.gif nesuk sau galvos ir vaziuok, kur buvai nusprendus 4u.gif niekad nebus taip, kad visoms viskas patiktu ir itiktu 4u.gif
Atsakyti
Paskaiciau ir galiu tik pritarti. Mastyti reikia tiktai POZITYVIAI!!! Tada pats gyvenimas pades. O jeigu lauki kazko nevisai ,,gero'' - tai butinai gausi rolleyes.gif tokia mano asmenine nuostata.
Gimdyti vis tiek teks... biggrin.gif
Sekmes visoms nestuke.gif
Atsakyti
Sveikutes! Ir aš gimdysiu RK. Nors pirmą vaiką gimdžiau VGN, ir viskas gerai buvo, bet po gimdymo ten dėmesio sunku buvo sulaukti (gal dėl išeiginių). Pagal jūsų atsiliepimus, man ten viskas turėtų patikti. thumbup.gif
Atsakyti
Pirmaja dukra gimdziau RK praeitais metais nesitarus. Gydytojai atsidekojom 300 Lt po visko. Dabar su ta pacia gydytoja (Jelena Volochovic) tariuosi del gimdymo ir nezinau kokios yra kainos. Galimas daiktas kad bus cezaris. Patarkite prasau. Gimdymas jau po menesio.
Atsakyti
QUOTE(kuskusas @ 2009 06 13, 08:13)
ir dar norejua pasakyti apie vaikuchio priezhiura ir su ja susijusia informacija... manau jei mama laukia vaikuchio tai ji kazkaip jau ir priesh gimdyma pati ruretu pasidometi tuo.. juk begales kursu yra, literaturos... tik imk ir domekis, o ne jau po gimdymo sesuchiu klausk... man labai istrigo RK sesuchiu pamokymai kaip vaika reikia Kalio permanganato tirpale maudyti  doh.gif siaubas, kazhkoks akmens amzhius! tai kai uzsiminiau, kad jis juk toksishkas, tai jos tik pasijuoke ish manes ir pareishke kad ankschiau jos vaikus ir ukiniais muilais prausdavo ir i "marancovke" kishdavo ir nieko gi nenutiko... tai ka jos man toliau aishkino ash jau nebesiklausiau, nes man atrode tikras absurdas... pati domejausi vaikelio priezhiura dar priesh gimdyma ir puikiausiai susitvarkiau be papildomu kazhkieno pamokymu...

cia tu visiskai teisi... as RK apskritai atsisakiau po gimdymo vaika maudyti (kadangi salia buvo MB, tai viskam pavadovavo), tik galvyte nuploveme, bet del bambutes prieziuros nedrisau jau nieko sakyt (ligonineje vale spiritu, o namie per 4 dienas puikiausiai uzsigydem valydami virintu vandeniu), ir siaip, kai lieki ligonineje su pirmu vaiku viena, be SB, nemiegojus, isitempus del vaiko, labai jau sunku ka nors toms sesutems paaiskint, tai geriau jau rinktis ligonine, kurioje vaiku kalio permanganate nemaudo mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau paklaust, ar pirkot pacios valomaja klizma, per paskaita apie gimdyma RK sake nusipirkt, ju vaistinej yra, bet ta vaistine tikrai nepakeliui, o pvz. eurovaistinej nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 16, 01:04)
Norejau paklaust, ar pirkot pacios valomaja klizma, per paskaita apie gimdyma RK sake nusipirkt, ju vaistinej yra, bet ta vaistine tikrai nepakeliui, o pvz. eurovaistinej nera g.gif

Man padarė savo, o vėliau vyras nubėgo ir atpirko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 16, 01:04)

as po paskaiteles nuvariau ir nupirkau, netsip ten ir toli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 14, 23:34)

Tikrai nebijok, vaziuoti gali ir nesitarus, prieziura nuo to labai nesiskirs. Man pvz. RK viskas tiko ir nemoke manes ten niekas kad kalio permanganate vaika reikia maudyt - priesingai, paklausdavo gal reikia patarimo ar informacijos kad ir apie maitinancios mamos mityba, rupinosi tiek manim, tiek vaikeliu. Nezinau, man ten viskas buvo thumbup.gif antra vaika gimdyciau vel RK.
Atsakyti
Aš laipiojau laiptais iškėlusi rankas virš galvos, kokia valanda aukštyn žemyn. Po tokios mankštelės praėjus 3 valandom jau sėdėjau gimdykloj su 8 cm atsidarymu
Gal tai padėjo, nors pas mane pernešiojimas buvo jau 13 dienų

Kai as norejau pagimdyt greiciau po savaites pernesiojimo, tai visa savaite kas tris laiptelius ligonineje i trecia auksta varinejau ir nieko. Tikriausiai tau jau siaip aikas atejo 4u.gif
Atsakyti