Nu va, mamaitės, grįžau ir aš su mažyliu namo.
RK buvo atliktas planinis CP, tai galiu pasidalinti savo patirtimi.
Visų pirma apie mano lūkesčius: man svarbiausia buvo, kad profesionaliai atliktų operaciją ir prižiūrėtų mano mažylį bei mane po operacijos.
Ką norėjau, tą ir gavau.
Esu visai patenkinta RK personalo profesionalumu. Operavo Puzienė ir su ja dirbanti komanda. prižiūrėjo kitas personalas (kasdien pamainos keitėsi).
Pooperacinėje priežiūra nuostabi. Pogimdyvinėse palatose buvo visko, bet jei nepasiūlydavo ar nepasidomėdavo mano reikalais, pati eidavau, klausdavau, prašydavau ir gaudavau (zysti tikrai niekam nieko nereikėjo, bartis juolab).
Leliukų skyriaus personalas irgi kaip koks: buvo labai šaunių seselių, kurios ir neprašytos patarimus dalindavo. O buvo tokių, kad reikėjo už liežuvio traukti, kad kažką išgirstum. Bet labai rūškanų minų nemačiau ir, kaip minėjau, gavau ko man reikėdavo.
Bet, kadangi turiu su kuo lyginti, (prieš 2m gimdžiau VGN), galiu drąsiai sakyti, kad pirmąjį kartą geriau gimdyti VGN vien dėl to, kad labai daug info suteikia apie vaiko priežiūrą, natūralų maitinimą ir pan. Nori, nenori pamoko.
RK irgi info suteikia, bet ne taip intensyviai ir atkakliai. Ir tai priklauso nuo personalo.
Kai turi pirmagimį, dažnai ir pati nežinai, ko klausti, kuo domėtis. Todėl, jei personalas tingi pats aiškinti, laukia klausimų, o tu jų nemoki suformuluoti, liksi nieko nesužinojęs.
O svarbiausia, atsiminkit - jūs esat savo kūdikių MAMOS ir turit pilną teisę į info apie savo kūdikius ir save pačią. Todėl atkakliai viskuo domėkitės - kas, kodėl, kaip daroma.
Sėkmės visoms
Papildyta:Tiesa, važiavau nesitarusi.
Nuvažiavau į konsultaciją. Po apžiūros patvirtino, kad rekomenduojamas planinis CP ir pasiūlė gultis į ligoninę. Vieną rytą atsiguliau, kitą rytą operavo. Dar po 3 parų išleido namo.