Kokios gražios, tirštos spalvos pas rokoko . Laukiu ir aš, kolei pas mane taip suvešės.
Klausimas - vienoj senoj temoj buvo foto, kur ar tai pakraštys, ar tai gėlyno plotelis išpiltas tokiom granulėm ( berods - keramzitu). Turiu tokią dykynę ( prie trinlekių ir laiptų), ir noriu užpilti kuom nors - o tas keramzitas nuo lietaus neištirpsta?????
apie tulpes noriu paklaust.
Ka reikia daryti kad svogunas naujas uzaugtu? Ar reikia palikti zieda zydincios tulpes kol visai nuvys? Ar kuo greiciau ji nuskinsi, tuo greiciau prades svogunas naujas augti? Ir kada reikia juos iskasti?
Ka reikia daryti kad svogunas naujas uzaugtu? Ar reikia palikti zieda zydincios tulpes kol visai nuvys? Ar kuo greiciau ji nuskinsi, tuo greiciau prades svogunas naujas augti? Ir kada reikia juos iskasti?
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 13:18)
Sveikutes
Turiu problema ir su tuo susijusi klausima. HELP!!! Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele ir nezinau, kaip ja pridaiginti. Apskritai nezinau kas tai per augalas... Gal kas zinot? Galit padet? Kas cia? Ar pavyks nuo sakeles prisidaiginti? Kur laikyti ta sakele? Vandeny ar kist greiciau zemen? Kokion zemen? Vienzo, Jus labai daug zinot, gal kuri bus susidurusi ir su siuo padaru?
Jis toks mesingas, sultingas... Lapai turiu omeny. Pagal savo konsistencija panasus i alijosiu kazkuo ... Bet ne alijosius...
Turiu problema ir su tuo susijusi klausima. HELP!!! Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele ir nezinau, kaip ja pridaiginti. Apskritai nezinau kas tai per augalas... Gal kas zinot? Galit padet? Kas cia? Ar pavyks nuo sakeles prisidaiginti? Kur laikyti ta sakele? Vandeny ar kist greiciau zemen? Kokion zemen? Vienzo, Jus labai daug zinot, gal kuri bus susidurusi ir su siuo padaru?
Jis toks mesingas, sultingas... Lapai turiu omeny. Pagal savo konsistencija panasus i alijosiu kazkuo ... Bet ne alijosius...
Labukas,
Tokį augaliuką parsivežiau pernai iš Maltos. Pas mamą vazonėlyje auga puikiai , o aš saviškį pabandžiau pasodinti sode. Matyt nelemta jam mūsų sąlygomis augti arba reikia vėlai rudenį iškast, nes maniškis buvo paliktas žiemot, o šį pavasarį nebeišdygo .
QUOTE(Neri29 @ 2009 05 19, 08:44)
Aš tai palieku ir laukiu, kolei nuvys ir nudžius, ir nugels. Grožio neperdaugiausiai, bet sako, kad taip geriau. ( o dalį tulpių buvau susodinus į vazoną, tai nužydėjus joms - nunešiau į pašiūrę ir nematyt )
QUOTE(Neri29 @ 2009 05 19, 07:44)
Kiek žinau, tai reikia palaukti, kol visai pražydės ir kai jau lapeliai pradeda gelsti, tada reikia iškasti. Man taip savaitgalį kaimynė aiškino
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 19, 08:57)
Kiek žinau, tai reikia palaukti, kol visai pražydės ir kai jau lapeliai pradeda gelsti, tada reikia iškasti.
Aš iškasu ne kas metai - kas 4 .
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 19, 05:29)
Klausimas - vienoj senoj temoj buvo foto, kur ar tai pakraštys, ar tai gėlyno plotelis išpiltas tokiom granulėm ( berods - keramzitu). Turiu tokią dykynę ( prie trinlekių ir laiptų), ir noriu užpilti kuom nors - o tas keramzitas nuo lietaus neištirpsta?????
tikrai neištirpsta - tie burbuliukai iš molio
QUOTE(Wolke @ 2009 05 18, 16:09)
*cia atrodytu kaip pelargonija
**rododendras
***magnolija- ziedai ir lapai kaip vaskiniai
****idomi eglute
**rododendras
***magnolija- ziedai ir lapai kaip vaskiniai
****idomi eglute
*cia pelargonija ir yra
**pirmam plane itariu esant azalija
***si magnolija suzydi jau lapams suzaliavus, todel ziedai ne taip gerai matosi, kaip ankstyvuju magnoliju
****Chilenische Schmucktanne (Araucaria araucana)
QUOTE(Ašarėlė @ 2009 05 19, 08:56)
Labukas,
Tokį augaliuką parsivežiau pernai iš Maltos. Pas mamą vazonėlyje auga puikiai , o aš saviškį pabandžiau pasodinti sode. Matyt nelemta jam mūsų sąlygomis augti arba reikia vėlai rudenį iškast, nes maniškis buvo paliktas žiemot, o šį pavasarį nebeišdygo .
o as is Ispanijos parsitempiau, neprigijo...
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 19, 08:29)
Gal mano kokia foto likus yra, nes as prie pat namo ant pleveles pylus keramzita. O jis tikrai neistirps nes t.y. karstoj temperaturoj degintos molio granules. Siaip puikus dalykas, nes sulaiko dregme. As namie net ant visu kvietku vazoneliu virsaus jo uzpylus. Kai laistai - zemes nesitasko.
Tiesa, atsiminiau, o kaip jusu virziai laikosi is rudens pirkti? mano tai visi atzelia. tam keramzitiniam plotely auga.
QUOTE(Tina* @ 2009 05 19, 10:07)
Tiesa, atsiminiau, o kaip jusu virziai laikosi is rudens pirkti? mano tai visi atzelia. tam keramzitiniam plotely auga.
ne pirma žiema ir ne pirmas pavasaris, tai kaip ir viskas normaliai su viržiais. Erika nuo lapkričio pabaigos žydi iki šiol. Vis tik kelsiu ją į žiemos vazoną
--------------------
Viena mūsų aplinkos puoselėtojų dalyvauja rankdarbių ( konkrečiai dekupažo) rinkimuose.
Etikos sumetimais darbelio Nr. neskelbia, tačiau savo nuomonę pareikšti kviečia.
Konkursui pateikti darbeliai - balsuoti reikia skiriant I-III vietas ir nepamirštant nurodyti nick'ą ( po Guest Name eilutėj )
Kad jau pastarosiomis dienomis balsuojam ( Eurovizija, Prezidento rinkimai, gražiausios sodybos rinkimai), paįvairinimui galim sudalyvaut ir šiame
DeeDee, gal galetum virziu vaizdeli parodyt, kokie jie dabar pas tave? Erika tai ir pas mane zydi - ir balta, ir raudona.