Sveikos, atsiprasau, kad cia rasau.
turiu prasyma i jus
Buciau labai dekingas jeigu nueitumete i http://www.sodospalvos.lt/ sia svetaine ir prabalsuotumete uz Šimoliūnų sodybą. Balsavimas yra desiniam sone truputi zemiau
is anksto dekoju
keletas idomesniu gelyciu is mano sestadienines isvykos :ax:kai kuriu net pavadinimu nezinau
cia atrodytu kaip pelargonija
rododendras
magnolija- ziedai ir lapai kaip vaskiniai
idomi eglute
Papildyta:
labai grazus Tinos darzelis
cia atrodytu kaip pelargonija
rododendras
magnolija- ziedai ir lapai kaip vaskiniai
idomi eglute
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 05 17, 23:36)
Pasirodysiu savo pernai metu darbo vaisius.
labai grazus Tinos darzelis
Čia pati gyviausia tema, todėl perkeliu savo klausimą čia, jei administratoriai nesupyks
Štai kas pas mane "išdygo" po šio savaitgalio talkos
Gal būtų kokių nors pastabų, idėjų.. turbūt tai neatitinka "alpinariumo standartų", viskas buvo suręsta pagal turimas medžiagas, galimybes, ir komponuojant "iš akies" beigi "ant smūgio"
Dabar pagrindinis klausimas- ką pasodinti viršutinėje terasoje?
iš krašto pasodinau porą mažųjų rusmenių, ir tris eremūrus. Planavau ten pasodinti eilę pajūrinės gvaizdės.. bet gal tai nevisai alpnariumų gėlė- ar ji tiktų net nežinau.. vienžo, patarkit kąnors (tik nemėgstu visokių lapinių augalų, t.y. kur dideli dekoratyvūs lapai)
Štai kas pas mane "išdygo" po šio savaitgalio talkos
Gal būtų kokių nors pastabų, idėjų.. turbūt tai neatitinka "alpinariumo standartų", viskas buvo suręsta pagal turimas medžiagas, galimybes, ir komponuojant "iš akies" beigi "ant smūgio"
iš krašto pasodinau porą mažųjų rusmenių, ir tris eremūrus. Planavau ten pasodinti eilę pajūrinės gvaizdės.. bet gal tai nevisai alpnariumų gėlė- ar ji tiktų net nežinau.. vienžo, patarkit kąnors (tik nemėgstu visokių lapinių augalų, t.y. kur dideli dekoratyvūs lapai)
QUOTE(Jovulka @ 2009 05 18, 16:39)
Buciau labai dekingas jeigu nueitumete i http://www.sodospalvos.lt/ sia svetaine ir prabalsuotumete uz Šimoliūnų sodybą. Balsavimas yra desiniam sone truputi zemiau
is anksto dekoju
is anksto dekoju
kokiu graziu sodybu ten galerijoj gal ir musu Knifofijos yra man visu grazios....nebalsuosiu uz nieka pas Simoliunu grazu....bet gal truputi visko per daug
[quote=Wolke,2009 05 18, 17:09]
keletas idomesniu gelyciu is mano sestadienines isvykos :ax:kai kuriu net pavadinimu nezinau
kur taip vaikščiojai? ta eglutė - mano svajonių medis, tai araukarija, sako , kad Lietuvoje jai per šalta žiemą - bet bandau laimę ir auginu iš sėklų, ko gero teks tik anūkams džiaugtis- bet vis tiek svaigstu
kur taip vaikščiojai? ta eglutė - mano svajonių medis, tai araukarija, sako , kad Lietuvoje jai per šalta žiemą - bet bandau laimę ir auginu iš sėklų, ko gero teks tik anūkams džiaugtis- bet vis tiek svaigstu
Adra- o tavo tujos prie tvoros pasodintos 2005 metais? žiūriu per kiek jos tokį aukštį pasiekė (kur mažiukės susodintos)
Monami- tulpės kokio gražumo ir iškarpytumo
QUOTE(Mantilė @ 2009 05 18, 17:43)
merginos kažkada klausiau ,bet arba pražiūrėjau arba neatsakėt
turiu gluosnį vazone ir nežadu jo sodinti į žemę dar ar jis gali augti tam vazone toliau ar man jį tada į didesnį persodinti
QUOTE(Mamce @ 2009 05 18, 12:25)
"Augalai" ir mano "pagalves" knyga. Gaila tik, kad negaliu ilgai islaikyt demesio velu vakara, panele paduskaite pasikviecia pas save ir visi bauginantys klimato pokyciai bei invaziniai augalai lieka "kitai dienai" .... :
Kaip pazistama
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:18)
Turiu problema ir su tuo susijusi klausima. HELP!!! Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele
As sita sakele buvau parsivezus praktiskai is visu lankytu vidurzemio juros saliu, net is Afrikos zemyno ir... gyvuoja kazkuri laika, bet musu ziemu neistveria. Kambary per silta, per sausa, per tamsu. Lauke irgi neperziemotu.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 18, 17:32)
Man labiausiai patiko Sakaviciu, viskas taip naturalu, norisi griut po kokiu krumu ir gulet, i debesis ziuret. Uz ja ir prabalsavau.
As uz Jaskuliu prabalsavau. Artima dusiai pasirode. Noreciau toj aplinkoj pabuti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 18, 17:16)
<...> akies" beigi "ant smūgio"
jei pati matai, kad neatitinka 'alpinariumo' standartų, tai kodėl kyla klausimas dėl pajūrinės gvaizdės? Suprantu, kad vizijos jokios nėra, reiškias yra pilna laisvė bandymu keliu atrasti norimą kombinaciją. Pirmyn
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 05 18, 18:18)
turiu gluosnį vazone ir nežadu jo sodinti į žemę dar ar jis gali augti tam vazone toliau ar man jį tada į didesnį persodinti
Persodink ( nėr unoro aiškint, kodėl, bet jei reikia tik postūmio, tai krutinu iš vietos )
kas čia šian per diena, stumtelt visas reikia
siand visa diena ravejau,ravejau...
na, tai ir isiamzinau
bendru vaizdu is mano darzu jau buvo, tai si karta is arciau
cia is daugiameciu geliu darzelio:
kaip matot, toliamiausiame kairiajame kampe -melsve dar maza, o tos zaliais dryziais tulpes jau jau... [cia is serijos zali/balti dryziai tulpese ir melsvese]
ir siaip, per aukstos tos ''green spring'' tam deriniui, labiau tiktu zemuju ''calgary'' baltuju ''vaskiniu'' tulpiu ugis.
o tos ''green spring'' pas mane triju pavidalu isdygo - geslvos, baltos ir dar viena be dryziu
na, dar yra vilties, kad melsve pasistiebs iki tulpiu ziedlapiu nubyrejimo
kas cia dar ... ai, tuoj prazys du siauralapiai bijunai [tusciaviduris aukstas ir pilnaviduris zemas], ir ju ziedu spalva bus kaip aukstuju raktazoliu
labai dziugina daugiaziede baltasakne - is kaimynes, pas kuria visas miskas
baltasaknes vieta is perspektyvos, su pumpurais ankstyvosios viendienes kupstas gelyno centre - tuoj tuoj..
cia toks uzribis- Roziu plotelis. tikrai, labai labai mielas kampelis , tik kazkodel nuotraukoj to jaukumo nelabai matyti..
rozes ten aisku dar tik zelia, bet tu smulkiu baltu, ugniniu ir geltonu ziedeliu taskeliai man labai labai zaviai atrodo kartu su velyviu kupstais ir kur ne kur cesnakija - butent taip ir isivaizdavau, kai sodinau viska . kitamet ziognage [ugniniai ziedeliai] zydes gausiau.
dar is to paties gelyno - siuo metu labiausiai nesuderinama - o man nesipjauna, nors tu ka [ir kas gali pjautis tokioj maisalynej ]
is spygliuociu sodelio:
ten dabar tulpynas
baltu ir geltonu tulpiu formos atitiko
man patinka spalvos:
geltonos laumanes ir tulpes cia specialiai - visa sezona cia ziedai bus saltu sp. plius geltoni
is to paties augalyno - ir as turiu flioksu jura bei visokiu sukulentu
Papildyta:
''usuocio'' kalnelis
na, tai ir isiamzinau
bendru vaizdu is mano darzu jau buvo, tai si karta is arciau
cia is daugiameciu geliu darzelio:
kaip matot, toliamiausiame kairiajame kampe -melsve dar maza, o tos zaliais dryziais tulpes jau jau... [cia is serijos zali/balti dryziai tulpese ir melsvese]
ir siaip, per aukstos tos ''green spring'' tam deriniui, labiau tiktu zemuju ''calgary'' baltuju ''vaskiniu'' tulpiu ugis.
o tos ''green spring'' pas mane triju pavidalu isdygo - geslvos, baltos ir dar viena be dryziu
na, dar yra vilties, kad melsve pasistiebs iki tulpiu ziedlapiu nubyrejimo
kas cia dar ... ai, tuoj prazys du siauralapiai bijunai [tusciaviduris aukstas ir pilnaviduris zemas], ir ju ziedu spalva bus kaip aukstuju raktazoliu
labai dziugina daugiaziede baltasakne - is kaimynes, pas kuria visas miskas
baltasaknes vieta is perspektyvos, su pumpurais ankstyvosios viendienes kupstas gelyno centre - tuoj tuoj..
cia toks uzribis- Roziu plotelis. tikrai, labai labai mielas kampelis , tik kazkodel nuotraukoj to jaukumo nelabai matyti..
rozes ten aisku dar tik zelia, bet tu smulkiu baltu, ugniniu ir geltonu ziedeliu taskeliai man labai labai zaviai atrodo kartu su velyviu kupstais ir kur ne kur cesnakija - butent taip ir isivaizdavau, kai sodinau viska . kitamet ziognage [ugniniai ziedeliai] zydes gausiau.
dar is to paties gelyno - siuo metu labiausiai nesuderinama - o man nesipjauna, nors tu ka [ir kas gali pjautis tokioj maisalynej ]
is spygliuociu sodelio:
ten dabar tulpynas
baltu ir geltonu tulpiu formos atitiko
man patinka spalvos:
geltonos laumanes ir tulpes cia specialiai - visa sezona cia ziedai bus saltu sp. plius geltoni
is to paties augalyno - ir as turiu flioksu jura bei visokiu sukulentu
Papildyta:
''usuocio'' kalnelis