Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:18)
Sveikutes  4u.gif

Turiu problema ir su tuo susijusi klausima. HELP!!! Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele ir nezinau, kaip ja pridaiginti. Apskritai nezinau kas tai per augalas... Gal kas zinot? Galit padet? Kas cia? Ar pavyks nuo sakeles prisidaiginti? Kur laikyti ta sakele? Vandeny ar kist greiciau zemen? Kokion zemen? Vienzo, Jus labai daug zinot, gal kuri bus susidurusi ir su siuo padaru?

Jis toks mesingas, sultingas... Lapai turiu omeny. Pagal savo konsistencija panasus i alijosiu kazkuo  g.gif ... Bet ne alijosius...

nežinau kas, bet labai gražiai atrodo wub.gif mūsų sąlygomis matyt sunkokai bus išsiauginti panašaus vešlumo, bent jau lauke matyt šaltoka bus, tačiau kambaryje gal ir vešėtų...
o dėl pridaiginimo, tai sakyčiau kišk į kaktusinę žemę, paliek ir pridenk kokiu nupjautu plastikiniu bambaliu su atsuktu kakliuku į viršų, kad palaikytų kaip šiltnamiuke drėgmę, tačiau per angą nereikalingas jos perteklius išgaruotų

beje, pagal išvaizdą tai man čia aptenijos ir portulakos hibridas - lapai kaip portulakos, o žiedukai kaip aptenijos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 18 gegužės 2009 - 13:39
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 18, 14:36)
nežinau kas, bet labai gražiai atrodo wub.gif mūsų sąlygomis matyt sunkokai bus išsiauginti panašaus vešlumo, bent jau lauke matyt šaltoka bus, tačiau kambaryje gal ir vešėtų...
o dėl pridaiginimo, tai sakyčiau kišk į kaktusinę žemę, paliek ir pridenk kokiu nupjautu plastikiniu bambaliu su atsuktu kakliuku į viršų, kad palaikytų kaip šiltnamiuke drėgmę, tačiau per angą nereikalingas jos perteklius išgaruotų

Aciu, aciu, aciu 4u.gif
Varau ingrusiu i kaktuso vazona cool.gif O jei kambary laikau, tai taip pat reikia su buteliu dengt??? g.gif
Atsakyti
[quote=smėlio smiltelė,2009 05 18, 14:08]
Adra, o kas čia tujoms nutikę? Kitoj vietoj pas jus kieme tokios vešlios. Pasisodinau pas save nuo kaimynų atsitvert tujų gyvatvorę, tai noriu išsiaiškint profilaktiką, kad nenutiktų panašių "siurprizų".

dabar jos jau graziau atrodo smile.gif cia jos tokio dydzio sodintos buvo tai kol prigijo bjauriai galbut atrode biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:40)
Aciu, aciu, aciu  4u.gif
Varau ingrusiu i kaktuso vazona  cool.gif O jei kambary laikau, tai taip pat reikia su buteliu dengt???  g.gif

Turejau pernai toki, bet atidaviau. Jis tokio tipo kaip silokai. As tai ji kambary paprasciausiai ikisciau i dregna zeme ir niekuo nedengciau, laistyt irgi minimaliai, nes supus. Pas mane tai maziukas buvo. Pirkau kazkokiam rinkiny, o po to pamaciau, kad gelyne niekur jis man netinka. Labai gausiai zydejo, bet kadangi pas mane alpinariumu net nekvepia, tai ir atidaviau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 18 gegužės 2009 - 13:49
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:40)
O jei kambary laikau, tai taip pat reikia su buteliu dengt???  g.gif

butelis ir kambary pravers, kad oro drėgmę palaikytų, nes Turkijoj klimatas tai drėgnas, bandyk įsivaizduoti kokiomis sąlygomis ten augo ta gėlė ir pamodeliuok čia panašias
ir teisingai sidabrinekuoja sako - neperlaistyk, neturi ji akvariume gyventi, butelis tik kol įsišaknys, o gali ir be jo bandyti, paprastai tokie sukulentiniai turėtų nesunkiai šaknydintis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 18 gegužės 2009 - 13:52
Jolaxus uzvedei mane ant kelio ir radau, kas tai!!! thumbup.gif
va kas tai: Carpobrotus deliciosus
Sour Fig (English) Goena (Afrikaans)
Family:MESEMBRYANTHEMACEAE
Habitat:Sandy flats

tik va kaip ji isaugint??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:50)
Jolaxus uzvedei mane ant kelio ir radau, kas tai!!!  thumbup.gif 
va kas tai: Carpobrotus deliciosus
Sour Fig (English)  Goena (Afrikaans) 
Family:MESEMBRYANTHEMACEAE
Habitat:Sandy flats

tik va kaip ji isaugint???  g.gif

taigi dabar belieka pasigooglinti ir paieškoti info apie jos pomėgius thumbup.gif
Atsakyti
Stai jis.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 18, 12:38)
Nu baisu. blink.gif  Ir ka daryt jeigu jau net sunes i tuos vagis nereaguoja, o vagims nemotais, kad voljere suo yra ir gali visus namus ant koju sukelt. doh.gif

As ant suns nepykstu: jai tik 4 men. ir tik 1 men. kaip gyvena pas mus. Tai didelio triuksmo is jos ir nera. Tik zaidziant balsa parodo, o reaguoti i svetimus dar nemoka. ne ta jos ir paskirtis - ji ne sargu padermes. Jolaxus, man rodos, ta pacia veisle turi. Tai kaip ir aisku, kad greiciau "uzlaizys is dziaugsmo" svecia, nei aplos biggrin.gif

Dabar jau dziaugiuosi uzzelusia vinvyciu tvora - pagaliau prasidejo sezonas, kai niekas nebemato per langa, koki filma per TV ziuriu biggrin.gif , bet visiems labai cekava ir paslaptinga zvilgtereti per vieninteli plysi - vartelius tvoroje.....
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 18, 14:55)

Matai, kai maziukas, tai truputi kitaip atrodo. O ten, kur as maciau, tai buvo ispudingas diiidelis ir tirstas vijoklis wub.gif O gal ju porusiu ivairiu buna... g.gif Bet vistiek fainas... Na va,buciau zinojus, kad tu ji meti lauk, tai dar butum bizni padarius... Sumokeciau kiek paprasytai... lotuliukas.gif

Tiesa, parasyk, kaip tu ji priziurejei? Kokia zeme, kada, kuo laistyt ir t.t. Gal kokiu trasu siam padarui buna? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apelsine: 18 gegužės 2009 - 14:12
QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 15:11)
Matai, kai maziukas, tai truputi kitaip atrodo. O ten, kur as maciau, tai buvo ispudingas diiidelis ir tirstas vijoklis  wub.gif  O gal ju porusiu ivairiu buna... g.gif  Bet vistiek fainas... Na va,buciau zinojus, kad tu ji meti lauk, tai dar butum bizni padarius... Sumokeciau kiek paprasytai...  lotuliukas.gif

Tiesa, parasyk, kaip tu ji priziurejei? Kokia zeme, kada, kuo laistyt ir t.t. Gal kokiu trasu siam padarui buna?  g.gif

Tu tikrai del jo nepergyvenk, jis auga ir nemylimas. Nei as jo laisciau, nei tresiau. Lietus palaistydavo, o augo tokiam siauram ruozely visa diena saules kepinamas. Jis kaip ir visi sukulentai ikisi ir augs, tik nepadaugink vandens. Jis ant tos sienelis nesiveja kaip vijoklis, o tiesiog svyra zemyn. Jau tai,kad jis ant jos auga pasako, kad jam labai patinka skurdzios salygos. Zodziu jeigu auginsi kambary, tai kaip kaktusa, o jeigu lauke, tai kaip perkunrope tongue.gif
Papildyta:
LT salygom tai jis niekada neuzaugs toks kaip Turkijoj. Ziema jo mesingi lapai susals i leda ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitaite @ 2009 05 17, 13:14)
Cia sitas parazitas.

4u.gif ačiū viską seivinu,nes kovosiu ir aš su juo doh.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 17, 13:24)
galiu pabūti bloga ax.gif  - esu įsitikinusi, kad jis atžėlinės ir atžėlinės, nulaužimas tikrai nepadės schmoll.gif

drinks_cheers.gif tikrai nepadeda schmoll.gif

QUOTE(adra @ 2009 05 17, 22:56)
as tai jau treti metai kai akmenu liga sergu t.y

vakar su Mb slampinėjom po jo tėvų sodybą ir ten laukuose yra akmenynas-visi iš savo laukų veža akmenis,tai kiek visokių prisižiūrėjom ir didelių ir mažų,sakėm pradėsim pas save vežti lotuliukas.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 05 17, 23:36)
Pasirodysiu savo pernai metu darbo vaisius. Man asmeniskai grazu  blush2.gif

wub.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 05 18, 09:08)
MONAMI, foto su tavo tulpem... ir grazu, ir naudinga - pasislepia dziustantys tulpiu lapai :

wub.gif jos pas mane šiemet auga,kad nemirtų,o kitiems metams jau ieškosiu gražesnės vietos ax.gif

QUOTE(Neri29 @ 2009 05 18, 09:44)
Po nakties, ziuriu i kiema ir matau kazkas ne taip g.gif

doh.gif kad jiems jos nudžiūtų doh.gif

QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 10:26)
Dar pasirodau man labai patinkančius flioksus,

wub.gif

QUOTE(apelsine @ 2009 05 18, 14:18)
Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele ir nezinau,

mano mamai taip pat tokį patį parvežė,tai jinai namuose balkone vazone jį augina,tik gal per daug lieja tai jis toks nustypęs pasidarė g.gif
Atsakyti