Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(drieziukas @ 2009 05 29, 08:09)
Kiek žinau iš didžialapių hortenzijų mėlynai ružavų, tai tik vienintelė rūšis Endless Summer atspari šalčiui, bet dar tik teorinės žinios. Nusipirkau, pasosidinau, bet tik šį pavasarį. Tikiuosi išgyvens smile.gif
Šluotelinę Grandiflora auginu be problemų ir dengimų, bet kiek žinau šluotelinės visos atsparios šalčiui smile.gif

Del Endless gali but rami- maniske nedengta sia tikra ziema istvere,gerai perziemojo ir tokios nukeipeles,rudeni nustekentos parsigabentos is Senuku.Ne vienoshortenzijos ziemai negabenau i rusi-sauja durpiu ir eglisakiukas ant saknu-visi paredai ziemai.
Atsakyti
Sobieska, o ten matosi kraštelis kalninės pušelės?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 22:28)
Pagal dabar esamus kaimynus (jei nenumatoma jų migracija) į tą kampą rinkčiausi žalialapį aukštaūgį medį.

Ačiukas už nuomonę 4u.gif Dėl galimo saulės trūkumo tiems geltonlapiams nepagalvojau blush2.gif
Bent jau šiuo metu neturiu jokių sumanymų jau esamus augalus persodinti. Kol kas patinka, kaip yra susodinti.
Dabar galvoju apie gudobelę tame kampelyje g.gif Medžio vainikas bus žalias, apačioje - geltoni raugerškiai ir kadagiukas, o šonuose (ne visai šonuose, o šiek tiek tolėliau) bus raudonlapiai. Tarp tų raudonlapių ir geltonlapių krūmelių dar reikės pasodinti ką nors žalios spalvos, galbūt visžalių, nes dar yra laisvos vietos (o aš noriu apsisodinti pakraščius, o ypač tą kampą, kad suteiktų šiek tiek privatumo ir nebūtume matomi visą laiką). Tai dar prašau patarimo dėl visžalių. Kas tiktų į kompaniją? 4u.gif
Primenu pasodinti augalai: Gudobelė (planuojama, dar negalutinis variantas), Geltoni raugerškiai, kadagys Golden cone, tarpai (planuojami žali visžaliai), iš vienos pusės veigėlės raudonlapės, iš kitos pusės putinas Roseum, toliau nuo kampo pūslenis Diabolo, priekyje jų sidabrakrūmiai baltai žydintys. Turėjau mintyje sodinti prie putino kelis kadagius Sky rocket, o prie kitos kraštinės ar reikėtų išlaikyti tuos pačius kadagius, ar galima būtų kokias pušeles g.gif O gal visai ką kita 4u.gif Tie visžaliai geriausia būtų apie poros metrų aukščio ir gana greitai augantys smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 05 30, 01:03)
baltos melsves uzspaustos - pralaisvink zaliuju saskaita 4u.gif
dar - dryzuota avizuole turetu kazkur kitur padaryti ''pauze'' zalumoje, irgi patrauk nuo baltalapes melsves. 4u.gif
zodziu, visai mazu rokiruociu tereikia.

grazi siaip lapija 4u.gif ,ypac apvalialapiu rasakilu ir siauralapiu kaimyniu derinys thumbup.gif

ačiū rokoko už pastabas 4u.gif
Pirmai skubėjau, kai rašiau, dabar šiek tiek paaiškinsiu blush2.gif Gal dar daugiau patarimų sulauksiu ax.gif
Pasodinau dvi vijoklines rožes New Dawn (ružavas) Kasiopėjai dėkinga, už patarimą 4u.gif Tikiuosi gražiai augs ir daug žydės ax.gif Beje, jau abi turi pumpuriukus bigsmile.gif Tai jos ir bus tie aukštesni augalai (kaip Ega1969 rašė), dar rausvos hortenzijos aukštesnės.
Čia tie siauralapiai augalai yra viendienės. Jei gerai pamenu tai čia tos 'kaimietiškos' oranžinės. Ir klausimas mano ar ne per daug suspausti augalai čia g.gif
user posted image

Kadangi planuojamos spalvos - rožinė, balta, mėlyna, tai tos oranžinės viendinės man jau nelabai čia įsipaišo. Tai galvoju viendienes iškelti prie tvenkinio, o vietoj jų pasodinti vilkdalgių. Ką manot? Man atrodo gal net labiau turėtų derėti prie rožių vilkdalgiai nei kad viendienės (jų spalvos būtų mėlynų atspalvių. Be to, atsirastų dar keli aukštesni augalai, nes turiu ir aukštų, ir žemų) g.gif

QUOTE(simson @ 2009 05 30, 11:09)
Cia gerai gavosi, kad tavo kaimynai tujas uzsisodino, tai tu galejai geliu prisisodinti prie tvoros  thumbup.gif  man ir taip patiktu, bet mes turime patys sodinti kazkokia gyvatvore, nes kaimynam visai nerupi, o be to dar tikriausiai patenkinti sedi savo terasose ir stebi kaip as savo geles prie namo priziuriu  doh.gif stai nuotrauka matosi, as noreciau truputi privatumo savo sklype, reiks uzsodinti geitau augancias tujas  rolleyes.gif  ir kokius krumus.

Su tom tujom tai net nežinau ar pasisekė g.gif Kad pasodino tai gerai, ale kad jos labai jau neauga, tai kada akliną gyvatvorę turėsim - neįsivaizduoju unsure.gif

Gražu pas tave 4u.gif

QUOTE(Danielija @ 2009 05 30, 14:57)
Sveikos, mergaites. Netoli pas zones yra medis 3-4 metru aukscio kazkur, lapai paprasti zali, dabar zydi, ziedai riskiai rozines spalvos beveik raudonos, daug daug ziedeliu, tai is tolo pats medis atrodo tokios spalvos, labai noreciau toki pasisodint, tik va pavadinimo nezinau,gal pagelbesit, gal kas zino apie ka kalba eina, vakare bandysiu nueiti iki ten ir foto padaryti.

Aš ir spėju, kad godubelė

QUOTE(serdis @ 2009 05 31, 02:51)

jei augalai išauginti vazonuose - tai galima sodinti visą sezoną - nuo pavasario iki rudens mirksiukas.gif

sobieska, kaip visada, gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 06 01, 08:34)
Del Endless gali but rami- maniske nedengta sia tikra ziema istvere,gerai perziemojo ir tokios nukeipeles,rudeni nustekentos parsigabentos is Senuku.Ne vienoshortenzijos ziemai negabenau i rusi-sauja durpiu ir eglisakiukas ant saknu-visi paredai ziemai.

As savo hortenzija irgi ziemai lauke palieku jau ne pirmus metus. Esu rodziusi anksciau kaip ji zydi po ziemojimu: http://public.fotki....0718121345.html
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 06 01, 08:59)
Sobieska, o ten matosi kraštelis kalninės pušelės?

Nu nea, ten ne kalnine,tokia zemauge,maziuke nzn.pavadinimo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 01, 09:35)
sobieska, kaip visada, gražu  4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 01, 09:49)
As savo hortenzija irgi ziemai lauke palieku jau ne pirmus metus. Esu rodziusi anksciau kaip ji zydi po ziemojimu: http://public.fotki....0718121345.html

Ar dengi žiemai kuo nors? Mano lyg ir tokios pat kažko šiemet nenori augti g.gif
Atsakyti
Saknis storu sluoksniu durpiu ir padarau tokia palapine perpuciama is eglisakiu. Suimu eglisakiu kotus ir surisu virsuj. Tokia kepure uzdedu ant hortenzijos. sniegas apsninga ir gaunas tikras namelis jai. Jau ne pirma ziema taip, tad 100 proc. pasiteisines dengimas.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 01, 06:35)
Kadangi planuojamos spalvos - rožinė, balta, mėlyna, tai tos oranžinės viendinės man jau nelabai čia įsipaišo. Tai galvoju viendienes iškelti prie tvenkinio, o vietoj jų pasodinti vilkdalgių. Ką manot?

Manom, kad gera mintis biggrin.gif Sibirinių vilkdalgių lapai panašūs į vienadienės, į juos daugiausia ir orientuočiausi. O barzdotųjų kur ne kur pakaišiočiau ax.gif Man kažkodėl širdis labiausia linksta ne prie veislinių, bet prie tų paprastų kaimiškų tamsiai mėlynų ir tamsiai rudų... ax.gif

user posted image
user posted image

Tiesa,mano akimis tankokai ten auga viskas, išiminėčiau beveik kas antrą augalą blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 01 birželio 2009 - 09:35
O ar rudeni hortenziju stiebus nupjaunate? As gal be reikalu nupjoviau, bet dabar lapus leidzia, tik ar zydes nzn? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 06 01, 10:21)
Manom, kad gera mintis  biggrin.gif  /

Kokie faini man tie rudi vilkdagiai wub.gif as ju neturiu, bet rudeniop tikrai isigysiu
O hortenzijai sakas pries ziema as pakerpu, koki sprindi tik palieku
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 06 01, 07:29)
Kokie faini man tie rudi vilkdagiai wub.gif  as ju neturiu, bet rudeniop tikrai isigysiu

Tie rudi vilkdalgiai auga šalia tamstos "lankytinos vietos" Naujojoj Vilnioj mirksiukas.gif Esant reikalui galima organizuoti pasikasimą biggrin.gif

O mes hortenzijas pavasarį nupjaunam. Man pvz. gražu, kai žiemą iš pusnų kyšo sudžiuvę žiedynai blush2.gif

Tiesa, va tokia veislinė įdomi pražydo...
user posted image

ir Rokoko snaputis bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 01 birželio 2009 - 10:07
QUOTE(Tina* @ 2009 06 01, 10:08)
Saknis storu sluoksniu durpiu ir padarau tokia palapine perpuciama is eglisakiu. Suimu eglisakiu kotus ir surisu virsuj. Tokia kepure uzdedu ant hortenzijos. sniegas apsninga ir gaunas tikras namelis jai. Jau ne pirma ziema taip, tad 100 proc. pasiteisines dengimas.

reikės ir man padengti rudenį, gal bus gražesni krūmai ax.gif jei sugalvos atsigauti blush2.gif
QUOTE(kasiopeja @ 2009 06 01, 10:21)
Manom, kad gera mintis  biggrin.gif  Sibirinių vilkdalgių lapai panašūs į vienadienės, į juos daugiausia ir orientuočiausi. O barzdotųjų kur ne kur pakaišiočiau  ax.gif  Man kažkodėl širdis labiausia linksta ne prie veislinių, bet prie tų paprastų kaimiškų tamsiai mėlynų ir tamsiai rudų...  ax.gif

user posted image
user posted image

Gerai, jau vieną pritariančią turiu biggrin.gif
Kuo skiriasi barzdotieji nuo sibirinių blush2.gif
Turiu tų tamsiai rudų, bet kažkaip gal nelabai jie derinasi prie ružavos, mėlynos g.gif Turiu pirkusi iš RS Gintaro veislinių vilkdalgių (tik deja, pavadinimų tai neišsaugojau blush2.gif ) Tai mėlynų atspalvių gavoju perkelti čia, o geltonų prie tvenkinio šalia tų tamsiai rudų rolleyes.gif Dar laukiu kelių pražystant, nes jau nebepamenu ką pirkau, tada reikės kilnoti ax.gif

O kaip melsvės, rasakilos? Mano nuomone visai tinka lapų įvairovei, tik reikės šį tą praretinti g.gif
QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 06 01, 10:23)
O ar rudeni hortenziju stiebus nupjaunate? As gal be reikalu nupjoviau, bet dabar lapus leidzia, tik ar zydes nzn? doh.gif

Aš tai nenupjaunu, bet žiedus lyg formuoja ant šiųmečių g.gif nesu tikra blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2009 06 01, 10:29)

kaip greitai pavasarį atauga? ir kokio aukščio?

QUOTE(kasiopeja @ 2009 06 01, 10:37)
O mes hortenzijas pavasarį nupjaunam. Man pvz. gražu, kai žiemą iš pusnų kyšo sudžiuvę žiedynai  blush2.gif

Aš ir palieku drinks_cheers.gif ne taip nyku žiemą. O be to, visada galvojau, kad taip aukštesnės ir vešlesnės bus g.gif
Atsakyti