QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 22:28)
Pagal dabar esamus kaimynus (jei nenumatoma jų migracija) į tą kampą rinkčiausi
žalialapį aukštaūgį medį.
Ačiukas už nuomonę
Dėl galimo saulės trūkumo tiems geltonlapiams nepagalvojau
Bent jau šiuo metu neturiu jokių sumanymų jau esamus augalus persodinti. Kol kas patinka, kaip yra susodinti.
Dabar galvoju apie gudobelę tame kampelyje
Medžio vainikas bus žalias, apačioje - geltoni raugerškiai ir kadagiukas, o šonuose (ne visai šonuose, o šiek tiek tolėliau) bus raudonlapiai. Tarp tų raudonlapių ir geltonlapių krūmelių dar reikės pasodinti ką nors žalios spalvos, galbūt visžalių, nes dar yra laisvos vietos (o aš noriu apsisodinti pakraščius, o ypač tą kampą, kad suteiktų šiek tiek privatumo ir nebūtume matomi visą laiką). Tai dar prašau patarimo dėl visžalių. Kas tiktų į kompaniją?
Primenu pasodinti augalai: Gudobelė (planuojama, dar negalutinis variantas), Geltoni raugerškiai, kadagys Golden cone, tarpai (planuojami žali visžaliai), iš vienos pusės veigėlės raudonlapės, iš kitos pusės putinas Roseum, toliau nuo kampo pūslenis Diabolo, priekyje jų sidabrakrūmiai baltai žydintys. Turėjau mintyje sodinti prie putino kelis kadagius Sky rocket, o prie kitos kraštinės ar reikėtų išlaikyti tuos pačius kadagius, ar galima būtų kokias pušeles
O gal visai ką kita
Tie visžaliai geriausia būtų apie poros metrų aukščio ir gana greitai augantys
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 05 30, 01:03)
baltos melsves uzspaustos - pralaisvink zaliuju saskaita
dar - dryzuota avizuole turetu kazkur kitur padaryti ''pauze'' zalumoje, irgi patrauk nuo baltalapes melsves.
zodziu, visai mazu rokiruociu tereikia.
grazi siaip lapija
,ypac apvalialapiu rasakilu ir siauralapiu kaimyniu derinys
ačiū rokoko už pastabas
Pirmai skubėjau, kai rašiau, dabar šiek tiek paaiškinsiu
Gal dar daugiau patarimų sulauksiu
Pasodinau dvi vijoklines rožes New Dawn (ružavas)
Kasiopėjai dėkinga, už patarimą
Tikiuosi gražiai augs ir daug žydės
Beje, jau abi turi pumpuriukus
Tai jos ir bus tie aukštesni augalai (kaip
Ega1969 rašė), dar rausvos hortenzijos aukštesnės.
Čia tie siauralapiai augalai yra viendienės. Jei gerai pamenu tai čia tos 'kaimietiškos' oranžinės. Ir klausimas mano ar ne per daug suspausti augalai čia
Kadangi planuojamos spalvos - rožinė, balta, mėlyna, tai tos oranžinės viendinės man jau nelabai čia įsipaišo. Tai galvoju viendienes iškelti prie tvenkinio, o vietoj jų pasodinti vilkdalgių. Ką manot? Man atrodo gal net labiau turėtų derėti prie rožių vilkdalgiai nei kad viendienės (jų spalvos būtų mėlynų atspalvių. Be to, atsirastų dar keli aukštesni augalai, nes turiu ir aukštų, ir žemų)
QUOTE(simson @ 2009 05 30, 11:09)
Cia gerai gavosi, kad tavo kaimynai tujas uzsisodino, tai tu galejai geliu prisisodinti prie tvoros
man ir taip patiktu, bet mes turime patys sodinti kazkokia gyvatvore, nes kaimynam visai nerupi, o be to dar tikriausiai patenkinti sedi savo terasose ir stebi kaip as savo geles prie namo priziuriu
stai nuotrauka matosi, as noreciau truputi privatumo savo sklype, reiks uzsodinti geitau augancias tujas
ir kokius krumus.
Su tom tujom tai net nežinau ar pasisekė
Kad pasodino tai gerai, ale kad jos labai jau neauga, tai kada akliną gyvatvorę turėsim - neįsivaizduoju
Gražu pas tave
QUOTE(Danielija @ 2009 05 30, 14:57)
Sveikos, mergaites. Netoli pas zones yra medis 3-4 metru aukscio kazkur, lapai paprasti zali, dabar zydi, ziedai riskiai rozines spalvos beveik raudonos, daug daug ziedeliu, tai is tolo pats medis atrodo tokios spalvos, labai noreciau toki pasisodint, tik va pavadinimo nezinau,gal pagelbesit, gal kas zino apie ka kalba eina, vakare bandysiu nueiti iki ten ir foto padaryti.
Aš ir spėju, kad godubelė
QUOTE(serdis @ 2009 05 31, 02:51)
jei augalai išauginti vazonuose - tai galima sodinti visą sezoną - nuo pavasario iki rudens
sobieska, kaip visada, gražu