Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

Sveikos, mergaites. Netoli pas zones yra medis 3-4 metru aukscio kazkur, lapai paprasti zali, dabar zydi, ziedai riskiai rozines spalvos beveik raudonos, daug daug ziedeliu, tai is tolo pats medis atrodo tokios spalvos, labai noreciau toki pasisodint, tik va pavadinimo nezinau,gal pagelbesit, gal kas zino apie ka kalba eina, vakare bandysiu nueiti iki ten ir foto padaryti.
Atsakyti
Labutis visoms mylinčioms gamtą, esu naujokė šiame forume , todėl tikiuosi labai nekritikuosit jeigu ką ne taip parašysiu. 4u.gif
Man šiuo metu labai aktuali namo aplinkos tema, nes aplink namą sodyboje daug ploto,tai savaime suprantama ir visokiausių augaliukų jame jau pasodinta.
Dėl to medelio,apie kurį rašo Danielija - manau kad tai grauželinė gudobelė 'Paul's Scarlet' arba 'Rubra Plena'. Žiedeliai ryškiai raudoni, kažkurios iš šių rūšių - pilnaviduriai. Nors galiu ir klysti...

Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 05 28, 22:17)
Sveikos,
vis pastebiu geliu parduotuvese melynai ir ruzavai zydincias hortenzijas vazoneliuose smile.gif Vat idomu, jos pas mus isgyventu? Gal kuri bandete sodinti?

Mano mama hotenzijų krūmelį augina prie namo, žydi gražiais didžiuliais rožiniais žiedais. Ilgai. Žiemai ji juos apskabė, niekuo nedengė, šiemet jau vėl išleido šakeles. Kažkur paskaitė, kad pavasarį, kai tik pradeda kaltis lapeliai, reikia saugoti nuo pavasarinės saulės, tai uždengdavo kartonine dėže. Dabar jau nedengia. Hortenzijos - pavėsio augalas, jei gauna daugiau saulės, tuojau pat lapeliai ima džiūti. Angliškai hortenzijos yra "Hydrenzias", aišku, kad parašiau su klaidom, nes žinau tik kaip sakosi, bet reiškia, kad joms reikia ir vandens. Labai daug. Pas mus klimatas sausas, tad reikia dažnai laistyti. Nuostabios gėlės, bet reikia joms globos, kad saulė ir sausra nenudžiovintų. Žiedų spalva priklauso nuo dirvožemio. Jei norisi gražiai sodriai mėlynų, reikia tam skirtų trąšų, galima paklausti kokioje nors mažoje ir geroje gėlių parduotuvėje, turėtų žinoti. Kitais atvejais, jei netręši tomis trąšomis, bus rožinės. Apie kitas spalvas knygoje, kur apie jas skaičiau, nieko nerašė smile.gif Jos - daugemetis augalas, šakelės sumedėja. Mes turim namus ir šiltuose kraštuose, ten jos buvo truputį peraugę ir nusikankinę. Krūmelį kaip tik pernai nugenėjau, kai ankstyvą pavasarį buvom nuvažiavę, mačiau, kad nauji daigai išsikalę. Pernai taip pat palaisčiau tomis trąšomis, kad spalva būtų mėlyna. Labai tikiuosi gero rezultato. O Lietuvoje laukiu, kol mama paaugins atžalėles, kitiems metams jos jau bus sustiprėję, šiemet ji jas dar labai globoja.
Atsakyti
[quote=Aderaa,2009 05 29, 19:44]
Kad kalba ėjo apie migdolus, ir aš parodysiu savąjį, žydėjo gražiausiai wub.gif

http://www.pics.lt/g.../2_IMG_4803.JPG

Labai gražus krūmelis thumbup.gif . O jį sodinot rudenį? Galvoju prie namo pasodinti keletą pavasarį žydinčių krūmų. Visiškai nesigaudau kokių, tai mėtausi tarp įvairių galimybių. Galvojau paprasčiausias alyvas, nes jos ne tokios jautrios šakų nuplėšymui (gyvenam daugiabuty), bet jei migdolus po žydėjimo reikia nuskabyti, tai turėtų ir jie nesibijoti tų, kurie mėgsta medelius apdraskyti, kad stalą pasipuošti.
Knygoj skaičiau, kad geriausiai krūmus sodinti spalį, o čia skaitau, kad sodinate ir pavasarį. Manau, kad pavasaris jau baigėsi, tai nėra ko galvoti, bet ar kuri sodinote migdolą rudenį? Kurį mėnesį? Nors man labai patinka tupinėti apie augalus, turiu prisipažinti, kad esu visiška naujokė, mokausi iš klaidų. Pastebėjau, jei perku žydinčias gėles, tai bent jau jos žydi ir toliau, o jei perku tas, kurios turi žydėti (pagal paveiksliuką), tai žiedų galiu ir nesulaukti. Dabar galvoju apie tuos krūmus ir bijau - o jei pražydės kitokia spalva, nei buvo žadėta, jei ne taip gražiai, nei paveikslėly? Va tokie nervai blush2.gif
Gal tuo pačiu galite parekomenduoti, kur perkatės želdinius Vilniuje? Mačiau keletą vietų, bet juk visų neapvažiuosi.
Atsakyti
Patarkit kaip pradaiginti namie kaną, nes buvo įsodintas į žemę šiaurinėj pusėj, tai nerodė jokio dygimo požymio. Gal padaigintą namie spėsiu įkišti į žemę?
Atsakyti
QUOTE(juju @ 2009 05 31, 06:02)
Patarkit kaip pradaiginti namie kaną, nes buvo įsodintas į žemę šiaurinėj pusėj, tai nerodė jokio dygimo požymio. Gal padaigintą namie spėsiu įkišti į žemę?

pirmiausia laistyk augimo stimuliatoriais. Senukuose pasidairyk, būna prie trąšų. O šiaip aš jau tiesiai į lauką sodinčiau, ten daug šilčiau ir daugiau saulės negu namie, greičiau augs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 31, 13:15)
pirmiausia laistyk augimo stimuliatoriais. Senukuose pasidairyk, būna prie trąšų. O šiaip aš jau tiesiai į lauką sodinčiau, ten daug šilčiau ir daugiau saulės negu namie, greičiau augs  4u.gif

As jau kanus si savaitgali lauke pasodinau ax.gif
Atsakyti
O pas mane jau antrakart auga ,nes per anksti pasodinau ir nusalo ,tai dabar gausiai laistau,ir neblogai atsigauna bigsmile.gif
Atsakyti
Mano uolaskeles paciame zydejime ax.gif
user posted image
Papildyta:
Imesiu truputuka raudonos spalvos
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 31, 21:51)
Mano uolaskeles paciame zydejime ax.gif
user posted image
Papildyta:
Imesiu truputuka raudonos spalvos
user posted imageuser posted image

Cia gal medejantis bijunas?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 05 31, 21:54)
Cia gal medejantis bijunas?

Nea, paprastas kaimo darzelio bijunas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 31, 21:56)
Nea, paprastas kaimo darzelio bijunas mirksiukas.gif

Kaip smagu ,o pas mane dar nezydi gaila?
Atsakyti