Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 09:35)
Beje, ar galima dabar pagenėti sedulas?

E. V. Navio knygutėje apie genėjimą seduloms rekomenduojama kasmet vasarą arba rudenį nukarpyti nužydėjusius žiedynus su 2-3 viršūniniais lapais ir jų pažastyse esančiais pumpurais. Jei norima atjauninti seną krūmą, anksti pavasarį nupjaunama 15cm nuo žemės paviršiaus arba visi stiebai trumpinami trečdaliu-ketvirtadaliu, tačiau taip pakeičiamas įgimtas krūmų pavidalas.
QUOTE(Aderaa @ 2009 05 29, 18:44)
Esu girdėjus , kad juos reikia genėti po žydėjimo

migdolams kasmet seni stiebai su žiedais arba tik žiedynai iškerpami tuojau po žydėjimo. Norint atjauninti senus krūmus per tris metus išpjaunama po trečdalį senų storų ir jaunų silpnų stiebų kasmet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 29 gegužės 2009 - 18:51
Sveikos merginos,noreciau ir as prisijungti prie jusu su savo kiemo vaizdeliais mirksiukas.gif ax.gif . Nera labai ispuoseleta ,bet man visai mielas kiemelis. blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Paskutine man pati mieliausia wub.gif
Atsakyti
Man visos labai grazios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 19:50)
E. V. Navio knygutėje apie genėjimą seduloms rekomenduojama kasmet vasarą arba rudenį nukarpyti nužydėjusius žiedynus su 2-3 viršūniniais lapais ir jų pažastyse esančiais pumpurais. Jei norima atjauninti seną krūmą, anksti pavasarį nupjaunama 15cm nuo žemės paviršiaus arba visi stiebai trumpinami trečdaliu-ketvirtadaliu, tačiau taip pakeičiamas įgimtas krūmų pavidalas.

aciu bigsmile.gif kai tik perzydes - nukirpsiu ax.gif

QUOTE(Ega1969 @ 2009 05 29, 21:08)
Sveikos merginos,noreciau ir as prisijungti prie jusu su savo kiemo vaizdeliais  mirksiukas.gif  ax.gif . Nera labai ispuoseleta ,bet man visai mielas kiemelis.  blush2.gif

tikrai mieli vaizdeliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 29, 15:49)
nusipjauti tai nusipjaus, bet tuo pačiu dar daugiau užsisės. O verdančiu vandeniu palaistyt grybų nebandėt?  g.gif

aš nebandžiau, bet kažkas rašė, kad ir žolė išsiplyko.. tai jei jų daug.... aš jau nebekreipiu dėmesio.. mirksiukas.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 18:50)
migdolams kasmet seni stiebai su žiedais arba tik žiedynai iškerpami tuojau po žydėjimo. Norint atjauninti senus krūmus per tris metus išpjaunama po trečdalį senų storų ir jaunų silpnų stiebų kasmet.

tai vadinasi turiu išskinti visus žiedus nužydėjusius???????, nes užsimezgusių riešutų tikrai nebus, tik medis nusialins... g.gif
Atsakyti
Dar keli vaizdeliai is mano kiemo 4u.gif
Cia tas patvorys, del kurio klausiau anksciau. Rodausi, kaip atrodo dabar - viskas sodinta pernai, siemet tik pasodinau dvi vijoklines rozes, kuriu kol kas nesimato ax.gif Pasakykit, ko cia per daug yra g.gif Manau reiketu praretinti augalus, tik nezinau, kuriuos g.gif O gal palikti taip g.gif Vis neapsisprendziu, kaip graziau blush2.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 19:29)
Tai ka manot del margalapio ar geltonlapio didelio augalo paciam kampe?

Pastebėjimas: ar planuojamas didelis augalas neužstos paūgėjęs geltonų raugerškio ir kadagio? Šitiems geltonlapiams-geltonspygliams reikia saulės šviesos.

Kadangi jau derini kontrasto principu: raudonlapis+geltonlapis(-spyglis), tai iš vienos pusės vertėtų išlaikyti tai ir rinktis geltonai margintą.

Jei nebūtų geltonlapių/geltonspyglių, tada tikrai siūlyčiau šalia raudonlapių sodint baltai margintą. Nors teoriškai balta ir švelnina kontrastus, bet šiuo atveju gal jau būtų perdaug spalvų vienoj vietoj.

Pagal dabar esamus kaimynus (jei nenumatoma jų migracija) į tą kampą rinkčiausi žalialapį aukštaūgį medį.
QUOTE(Aderaa @ 2009 05 29, 18:44)
kilo tokia mintis, augalus sodinti spalvomis, pvz. geltonus vienoj grupelėj, baltai žydinčius kitoj, mėlynus kitoj, raudonus dar kitoj, ir t.t. nu aišku įmaišius tarp jų kokius dekoratyviais lapais augalus, ar kokius raudonlapius.
Kaip jums atrodo šis mano sumanymas

nelabai supratau, ar viename plotelyje išskirsi skirtingų spalvų gabaliukus, ar tai bus skirtingose vietose vis kitai spalvai pašvęstas augalynas?

Jei veiksmas vyksta viename plote, tai aš pasirinkčiau tarpusavyje derančių spalvų rinkinį (pvz. balta+mėlyna+geltona) ir kaitaliočiau šių spalvų augalų grupeles, kad susidarytų ritmas.

Jei nori kiekvienai spalvai paskirt atskirą plotelį (kurie tarpusavyje atskirti veja, krūmais, pastatais ir pan.), tai tada galima būtų viename plotelyje derinti vienos spalvos įvairius atspalvius. Bet ir tai gal vertėtų neapsiriboti viena spalva, o daryt pvz. "karštą" (geltona-oranžinė-raudona) ir "šaltą" (balta-mėlyna-violetinė), arba "švelnų" (balta-ružava-melsva) ir "kontrastingą" (geltona-violetinė) gėlynus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 29 gegužės 2009 - 21:29
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 19:50)

Labai ačiū už išsamų atsakymą apie migdolo genėjimą biggrin.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 22:28)

nelabai supratau, ar viename plotelyje išskirsi skirtingų spalvų gabaliukus, ar tai bus skirtingose vietose vis kitai spalvai pašvęstas augalynas?

Jei veiksmas vyksta viename plote, tai aš pasirinkčiau tarpusavyje derančių spalvų rinkinį (pvz. balta+mėlyna+geltona) ir kaitaliočiau šių spalvų augalų grupeles, kad susidarytų ritmas.

Jei nori kiekvienai spalvai paskirt atskirą plotelį (kurie tarpusavyje atskirti veja, krūmais, pastatais ir pan.), tai tada galima būtų viename plotelyje derinti vienos spalvos įvairius atspalvius. Bet ir tai gal vertėtų neapsiriboti viena spalva, o daryt pvz. "karštą" (geltona-oranžinė-raudona) ir "šaltą" (balta-mėlyna-violetinė), arba "švelnų" (balta-ružava-melsva) ir "kontrastingą" (geltona-violetinė) gėlynus.

Dar tiksliai neapsisprendžiau kaip tuos gėlynus išdėstysiu, ar vieną didelį, ar kelius mažesnius viskas dar tik planuose, bet jūs mano idėjai suteikėt naujų spalvų, tie deriniai ''karštas'' , ''šaltas'' ir t.t man tiesiog stovi akyse ir įsivaizduoju, kad turėtų būti LABAI gražu wub.gif
Labai dėkinga, kad atsiliepėt ir išsakėt savo nuomonę.
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
aciu uz atsiliepimus del mano gelyno 4u.gif
dar spesiu jums ikyreti lotuliukas.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 29, 07:15)
siauralapis bijūnas koks gražuolis turbūt užsimanysiu tokio į mano bijūnų sodelį :

turek galvoj, kad labai trumpai zydi.
kita vertus, islieka ''krapine'' tvirta zaluma visa sezona, taip lengvai ir ''puriai'' ''praskiedzia'' augalyna. gerai puokstese atrdodo tiek ''krapai''
as si bijuna anksciau ''krapiniu'' ir vadinau lotuliukas.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 29, 07:50)
Gaila, aišku, kad pilnavidurio siauralapio bijūno nėr foto, bet ir tuščiaviduris liuksusinis :

na siand dar bandziau fotkint, bet del spalvos intensyvumo vakare fotografuojant atrodo ziedas kaip ryski deme schmoll.gif arba reikia moketi naudotis fototechnika blush2.gif
diena tai gerai iseitu - jei nenubyres iki kitos sav vidurio - dar bandysiu.

QUOTE(satanele @ 2009 05 29, 08:00)
ir viendienes pas jus jau zydi ,o as kol kas nematau ziedu,

ankstyvosios jos pas mane.

QUOTE(Tina* @ 2009 05 29, 08:32)
O koks bijunas   kaip tiksliai jis vadinasi?

siauralapis, veisles nzn.

QUOTE(vida777 @ 2009 05 29, 10:13)
jezau kaip reikia to tusciavidurio bijuuuuuno  laugh.gif ... reikes gal vistik pas tave ne po 3, o po kokiu 2 metu atvaziuoti 

juk pasakyta, kad rudeni biggrin.gif , o bijunai siaip rugpj - rugs sanduroj sodinami mirksiukas.gif

QUOTE(aistejukas @ 2009 05 29, 15:09)
Vejoje pradėjo augti grybai

Gal kas buvote susidūrę su tokia problema????? Patarkite ką daryti

mes nieko nedarom

QUOTE(Ega1969 @ 2009 05 29, 20:08)
Paskutine man pati mieliausia

man patiko auskarelio ir bergenijos kaimynyste, ir visa kita thumbup.gif isskyrus paskutine

QUOTE(Aderaa @ 2009 05 29, 22:37)
Dar tiksliai neapsisprendžiau kaip tuos gėlynus išdėstysiu, ar vieną didelį, ar kelius mažesnius viskas dar tik planuose, bet jūs mano idėjai suteikėt naujų spalvų, tie deriniai ''karštas''  , ''šaltas'' ir t.t man tiesiog stovi akyse ir įsivaizduoju, kad turėtų būti LABAI gražu
Labai dėkinga, kad atsiliepėt ir išsakėt savo nuomonę.

pradine mintis - idomi, o salti ir silti deriniai - jau nebeoriginalu, o tradiciska mirksiukas.gif

vis del to didysis klausimas, kuri reikia spresti: kas/kada/kaip/po ko/kiek ilgai/ zydi/kaip atrododo po zydejimo?
mano nuomone ...jei apie gelyna kalbam ax.gif
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 21:04)
Manau reiketu praretinti augalus, tik nezinau, kuriuos

baltos melsves uzspaustos - pralaisvink zaliuju saskaita 4u.gif
dar - dryzuota avizuole turetu kazkur kitur padaryti ''pauze'' zalumoje, irgi patrauk nuo baltalapes melsves. 4u.gif
zodziu, visai mazu rokiruociu tereikia.

grazi siaip lapija 4u.gif ,ypac apvalialapiu rasakilu ir siauralapiu kaimyniu derinys thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 30 gegužės 2009 - 00:07
Paronychia argentea = Balzganasis kurkulis (VLKK svarstė vaistinių augalų pavadinimų sąrašą).
Įdomu, kokiomis vaistinėmis savybėmis pasižymi?

Atsakyti
Dekui uz mielus zodzius mano sodeliui -darzeliui,Linukes patvorys mielas,tik sumazinciau melsviu, nes jos labai pleciasi ir bujoja,palikciau didesnius tarpus tarp geliu,ten galima ikisti vienmeciu roziniu ar violetiniu, labai grazi tulpiu spalva ir rasakila.Pasodinciau aukstesniu augalu prie tvoros,tavo pasodintos rozes-puiku.Kokios spalvos? thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 22:04)

Cia gerai gavosi, kad tavo kaimynai tujas uzsisodino, tai tu galejai geliu prisisodinti prie tvoros thumbup.gif man ir taip patiktu, bet mes turime patys sodinti kazkokia gyvatvore, nes kaimynam visai nerupi, o be to dar tikriausiai patenkinti sedi savo terasose ir stebi kaip as savo geles prie namo priziuriu doh.gif stai nuotrauka matosi, as noreciau truputi privatumo savo sklype, reiks uzsodinti geitau augancias tujas rolleyes.gif ir kokius krumus.

user posted image
Atsakyti