Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(rytorasa @ 2009 05 29, 12:26)
g.gif tai jau dabar nebežinau kuris...  doh.gif Lyg ir šitas būtų, bet jau čia , žiūriu, kad ne krūmas, o medis...  rolleyes.gif user posted image
o kada jis žydi?
Šiaip tas krūmas, apie kurį kalbėjau žydi anksti, kai dar jokie medžiai nežydi....

tai pasigooglink pagal pavadinimą, nebūtinai medelis turi būti mirksiukas.gif

http://images.google...h...t=0&ndsp=21

Žydi lyg balandžio gale/gegužės pradžioj g.gif
Atsakyti
Mes simet mugej nusipirkom migdola. Labai jie man grazus pavasari wub.gif tik va vasara tai itariu eilinis zalias krumas bus.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 11:30)
tai pasigooglink pagal pavadinimą, nebūtinai medelis turi būti  mirksiukas.gif
Žydi lyg balandžio gale/gegužės pradžioj  g.gif

čia yra triskiautis migdolas mirksiukas.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 05 29, 13:11)
Mes simet mugej nusipirkom migdola. Labai jie man grazus pavasari  wub.gif tik va vasara tai itariu eilinis zalias krumas bus.

taip, po to lieka tik lapai, gražus arba medelis, arba krūmas, abu turiu...

o mano šių metų grožis va koks - prieš žydėjimą buvo apkibęs pumpurais

[attachmentid=178204]

po to žydėjo labai ilgai ir daug didelių žiedų

[attachmentid=178205]

O dabar jis vietoj žiedų brandina vaisius... Įdomu, ką mūsų sąlygom gali subrandinti riešutus.. netikiu.... g.gif vaisiai tokie darosi.... ar kas turėjote taip? manau arf neišalins jis savęs... gal nuskabyti vaisius ... g.gif

Atsakyti
As migdolu vaisius esu macius Vidurzemio salyse. Net viena riesutuka parsivezus. Jie buna su apvalkalu kokiu 3 cm ilgio.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 29, 14:38)
As migdolu vaisius esu macius Vidurzemio salyse. Net viena riesutuka parsivezus. Jie buna su apvalkalu kokiu 3 cm ilgio.

na bet įdomu, ar pas mus subręs... g.gif Dabar jie didesni nei vyšnios kauliukas... Man neteko girdėti kad LT migdolų butų... g.gif
Atsakyti
Nesubręs greičiausiai. Šiluma ne ta, klimatas ne tas. Pas mus viskas, kas iš pietų kraštų - perpus mažesnių gabaritų. Dėl tos pačios priežasties nepergyvenu, kad ir magnolija visą sklypą užgoš, kad kitas koks pietietis saulę temdys biggrin.gif matytumėt kokios strelicijos (mūsuose kambarinės gėlės) savoj aplinkoj. Žiūrėjau iššsižiojus blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes, reikia patarimo help.gif 4u.gif

Nežinau ką daryti. Vejoje pradėjo augti grybai doh.gif Šungrybiai. Jei būtų normalūs dėl to nepergyvenčiau biggrin.gif Pasiskaičiau, kad reikia toje vietoje išimti velėną, ir iš naujo užsodinti veją doh.gif Palaistti kalio permanganatu ir t.t..... Na bet, kad čia tų grybų pusė vėjos doh.gif žinoma jie mažiukai, ir nusipjauna, bet jei taip toliau bus, galėsiu atidaryti turgų ir pardavinėti blink.gif Tik gaila, kad šungrybių tikriausiai niekas nepirks biggrin.gif

Gal kas buvote susidūrę su tokia problema????? Patarkite ką daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 05 29, 15:09)
Sveikutes, reikia patarimo  help.gif 4u.gif

Nežinau ką daryti. Vejoje pradėjo augti grybai  doh.gif Šungrybiai. Jei būtų normalūs dėl to nepergyvenčiau  biggrin.gif Pasiskaičiau, kad reikia toje vietoje išimti velėną, ir iš naujo užsodinti veją  doh.gif Palaistti kalio permanganatu ir t.t..... Na bet, kad čia tų grybų pusė vėjos  doh.gif žinoma jie mažiukai, ir nusipjauna, bet jei taip toliau bus, galėsiu atidaryti turgų ir pardavinėti blink.gif Tik gaila, kad šungrybių tikriausiai niekas nepirks  biggrin.gif

Gal kas buvote susidūrę su tokia problema????? Patarkite ką daryti  4u.gif

galiu tave tik užjausti ir patarti, kad net nekovotum... doh.gif Pernai nervinausi, pirkau degintas kalkes, vaiksčiojau ir į tas vietas pyliau - vistiek kaip augo grybai tai ir augo... Vadinasi yra drėgmė, jiems labai paranku veistis... O jie dauginasi, pas mus aplink visus kaimynus mačiau grybus... Ir dabar jau mačiau - na ką, yra kaip yra, šiemet jau nebevaikščiosiu su kibiru ir nebarstysiu nieko... Kas savaitę pjaunant - nusipjaus... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 29, 16:32)
galiu tave tik užjausti ir patarti, kad net nekovotum...  doh.gif Pernai nervinausi, pirkau degintas kalkes, vaiksčiojau ir į tas vietas pyliau - vistiek kaip augo grybai tai ir augo... Vadinasi yra drėgmė, jiems labai paranku veistis... O jie dauginasi, pas mus aplink visus kaimynus mačiau grybus... Ir dabar jau mačiau - na ką, yra kaip yra, šiemet jau nebevaikščiosiu su kibiru ir nebarstysiu nieko... Kas savaitę pjaunant - nusipjaus...  mirksiukas.gif

nusipjauti tai nusipjaus, bet tuo pačiu dar daugiau užsisės. O verdančiu vandeniu palaistyt grybų nebandėt? g.gif
Atsakyti
Kad kalba ėjo apie migdolus, ir aš parodysiu savąjį, žydėjo gražiausiai wub.gif

http://www.pics.lt/g.../2_IMG_4803.JPG

tik va bėda nužydėjo ir kelios šakos nupezo, verysad.gif pradėjo džiūti, ar jis ,,pavargo,, kol žiedus sukrovė, ar dar kas nors kaip jūsų migdolai laikosi?
Esu girdėjus , kad juos reikia genėti po žydėjimo, kaip jūs darote? unsure.gif

Dar norėčiau jūsų nuomonės blush2.gif

Šiemet žadu atnaujinti savo gėlynus, tiksliau perkelti į kitą vietą, keisiu visą aplinkos planą ir man kilo tokia mintis, augalus sodinti spalvomis, pvz. geltonus vienoj grupelėj, baltai žydinčius kitoj, mėlynus kitoj, raudonus dar kitoj, ir t.t. nu aišku įmaišius tarp jų kokius dekoratyviais lapais augalus, ar kokius raudonlapius.

Kaip jums atrodo šis mano sumanymas, ar aš nusišneku g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aderaa: 29 gegužės 2009 - 17:47
Nu va, rodausi ta savo kampa, kur Dee padejo medi rinkti 4u.gif
Tik fotografe labai prasta, tai nuotraukos nevyke blush2.gif

Nuo terasos vaizdas
user posted image

Siek tiek is sono
user posted image

Desinej pusej veigeles is arciau
user posted image

I kaire puse nuo kampo
user posted image

O cia kaires puses vaizdelis is priekio, mazdaug pries terasa
user posted image

Tai ka manot del margalapio ar geltonlapio didelio augalo paciam kampe?
Dar nesimato nuotraukoj, bet mazdaug ties pirmaisiais tvoros stulpais nuo kampo yra pasodinta po zemaugi geltona raugeksli ir vienoj pusej kadagys golden cone. Taigi, ar nebus didele makalyne, turint omeny, kad augalai pernai/siemet susodinti, tai visi dar gerokai ugtels smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2009 05 29, 18:44)

Kaip jums atrodo šis mano sumanymas, ar aš nusišneku g.gif  blink.gif

Nenusisneki. Sumanymas vertas susidomejimo:)
Atsakyti