Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(vida777 @ 2009 05 18, 08:08)
rokoko, mano imperata jau toli pazengus, tikrai per 10 cm nuo kelmelio lenda  bigsmile.gif ... labai tikiu, kad gali buti invazine - gali tekti greitu laiku su kuo nors dalintis

drinks_cheers.gif na tada ir man reiks dalintis lotuliukas.gif
ir dar jos saknis kaip spagata zvejot doh.gif

QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 08:18)
Rodausi savo kampą, kuriame noriu pasodinti kažkokį didesnį augalą kairėje pusėje prie vartelių, niekaip pati neapsisprendžiu kokį g.gif Būsiu dėkinga už patarimus

nieko naujo nepaqsakysiu - turi buti siauro diametro augalas, kolonos tipo.
spalva - gaiviai zalia.
jei lapuoti pasirinksi - juk vis tiek ''bumbulas'' darosi, kad ir skiiepytas.
maumedi kartok - ten tiktu, mano nuomone.

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 08:22)
Šiek tiek foto po savaitgalio...

spalvų žaismas (lanksva 'Goldflame')

tai jau sibirinis zydi???

mano vaiko darzelio kieme [kokios ten erdves ir reljefas, ant ezero kranto kalno doh.gif wub.gif wub.gif - galima ekskursijas vedziot] tokiu liepsnojanciu lanksvu visas lankas iiilgas - na tikrai nuostabu wub.gif

QUOTE(Neri29 @ 2009 05 18, 08:44)

pikta labai verysad.gif

QUOTE(PUka @ 2009 05 18, 09:14)
Sveikos, gal galėtumėte pasaykti ar nurodyti kur galėčiau gauti informacijos apie kadagiuko ir eglutei paruošimo sodinimui, nes nusipirkau vakar mėlynųjų kadagiukų (Blue star) ir eglutes (Conica) ir nežinau į kokią dirvą paruoštą geriausiai jiems būtų augti ... šalia du rododendrai.
Ačiū labai smile.gif

''zaliuosiuose centruose'' ir zaliose stotelese'' yra pirkti toks substratas ''dekoratyvams'' - ph4,5-5, po 40litru maisai [salotines sp. pakuote], kaina 11,59. ziurint kokio dydzio augalai, reiktu keliu.
tiks. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 18, 08:08)
tai jau sibirinis zydi???

nea... Iris ruthenica 4u.gif Sibiriniai žiedus aukštai iškelia, šitas žydi pasislėpęs tarp lapų

P.S. gal kas matėt vln. pirkti gatavai supjaustytų vamzdžių šiltnamio lankams (baltų)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 18 gegužės 2009 - 10:34
Kasiopeja, man atrodo, kad tavo raktazole ne dantytoji. Labai skiriasi ziedyno forma ir lapai, bet labai grazi wub.gif
Papildyta:
Knygoj pas mane raso, kad tavoji raktazole yra Auricula, Denticulata kitokia. Nu man tikrai ta Auricula kaip is akies traukta taviske .
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 18, 08:28)
Kasiopeja, man atrodo, kad tavo raktazole ne dantytoji. Labai skiriasi ziedyno forma ir lapai, bet labai grazi wub.gif

atsiprašau, suklydau - gauruotoji ax.gif
http://www.rojaussod...snis.php?id=561

matyt labai užstrigo Rozamundos baltoji burbulinė, kad vis ant liežuvio galo sukasi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 18 gegužės 2009 - 10:38
QUOTE(rokoko @ 2009 05 18, 11:08)
...
''zaliuosiuose centruose'' ir zaliose stotelese'' yra pirkti toks substratas ''dekoratyvams'' - ph4,5-5, po 40litru maisai [salotines sp. pakuote], kaina 11,59. ziurint kokio dydzio augalai,  reiktu keliu.
tiks. 4u.gif

oro_buckis.gif oro_buckis.gif labai ačiū, žinosiu kur ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 18, 09:02)
Mane tai atkalbejo nuo akumuliatoriniu, atseit ne taip kruopsciai apkirpsiu, akumas pakankamai greit issikraus ir t.t., tad nusipirkau Fiskara. Nezinau ar gerai padariau, bet pastarosios labai liuks. Visai nepavargo ranka, kaip kad kerpant su paprastom kinietiskom.

na daugiau niekam neužkliuvo mano rinkimosi vargai, teks suktis pačiai ax.gif aš tai tikrai akumuliatorines pirksiu, nes yra ką karpyt - lanksvų visa eilutė, ant kapų irgi turiu jų pasodinusi, tai reikia manevringo daikto, atsibodo su mechaninėm čiupinėtis... ax.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 05 18, 09:08)
Ir dar...ta baisioji japonine rugtis irgi pas mane neauga, pas visus jau didziausia, o pas mane visai nupezus, max 10 cm  biggrin.gif .

gerai tu ją įspraudus vadinais biggrin.gif

QUOTE(Neri29 @ 2009 05 18, 09:44)
ogi,  mad.gif  apvoge

nakti kazkas pasidarbavo - 11 smaragdiniu tuju

svieto pabaiga, niekaip man nesuvokiami tokie dalykai kai iš kiemo vagia... blink.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 09:51)
O GoldenPrincess turbūt nelabai skiriasi. Kitame forume mačiau analogišką foto, bet Golden Princess. Reikia Jolaxus klausti, ar pas ją Golden Princess irgi taip gražiai keičiasi?
<...>
kuo toliau, tuo man lanksvos labiau patinka  lotuliukas.gif

Golden princess tik pačioj pačioj sprogimo pradžuioj šiek tiek rausva, o šiaip ji nelabai keičiasi per sezoną, tik šešėlyje auganti žalsvesnė būna, irgi labai žavi tokia kone salotinė spalva vietoj ryškios geltonos wub.gif

QUOTE(adra @ 2009 05 18, 10:09)
pasirodysim bet jau dauguma matete sitas foto  smile.gif

galima ir kartotis kai tauta prašo thumbup.gif o gražių vaizdelių per daug nebūna.
Aš pasidairiau ir galvoju, ar jūsų kiemo kokiam žurnale nesimatė? g.gif labai toks teisingas kiemas, labai tiktų į sodo žurnalus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 17, 12:28)
dar vakar skaičiau savo didžiąją enciklopediją "Augalai", tai šita rūgtis laikoma viena iš labiausiai invazinių augalų, t.y. tokių, kurie patekę į naują augimvietę greit nustelbia visą vietinę augmeniją. ir apskritai kiek mūsų gėlėmis ar dekoratyviniais augalais laikomų egzmpliorių yra invaziniai blink.gif žinoma, ne visomis sąlygomis jie tokiais tampa, tačiau kas dabar ant liežuvio tai ir imperata (smilga tokia pernai kelios rodėsi pirkę), ir kažkokia kaulenio atmaina, sausmedis, lantana ir tikrai daug kitokių girdėtų ir geidžiamų gėlynuose augalų

"Augalai" ir mano "pagalves" knyga. Gaila tik, kad negaliu ilgai islaikyt demesio velu vakara, panele paduskaite pasikviecia pas save ir visi bauginantys klimato pokyciai bei invaziniai augalai lieka "kitai dienai" .... biggrin.gif As su ta knyga ugdau valia - nors noriu greiciau prisikasti iki paciu augalu, bet uzsibreziau perskaityti nuo A iki Z, tai dabar "vargstu" dar tik su augimvietem biggrin.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 09:45)
na nieko sau...  blink.gif  o čia kokiam LT krašte šitaip?  blink.gif

O tau dar kelia nuostaba tokie dalykai siais laikais? Pas mus vidury dienos is kiemo isnese laistymo zarna su visu jos suvyniojimo ratu... Gerai, kad sunes is voljero neisnese, o tai butent ji yra brangiausias musu turtas kieme ir tiesiogine , ir perkeltine prasme biggrin.gif Matyt, ramiai sau miegojo saugiai pasislepusi budoje lotuliukas.gif "Uz bausme" gavo spyna ant voljero - kad kitasyk jos pacios vagys neivertintu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 18, 07:46)
tikrai gražu thumbup.gif sakyčiau tikras alpinariumas 4u.gif

klausykit, blaškausi tarp dviejų akumuliatorinių žirklių:

BOSCH
ir
BLACK&DECKER

gal kas nors mane suorientuotumėt... ax.gif

Aš savaitgalį pirkau Bosch. thumbup.gif , negaliu atsidžiaugti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteVK: 18 gegužės 2009 - 11:37
Nu baisu. blink.gif Ir ka daryt jeigu jau net sunes i tuos vagis nereaguoja, o vagims nemotais, kad voljere suo yra ir gali visus namus ant koju sukelt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 05 18, 12:25)
"Augalai" ir mano "pagalves" knyga. Gaila tik, kad negaliu ilgai islaikyt demesio velu vakara, panele paduskaite pasikviecia pas save ir visi bauginantys klimato pokyciai bei invaziniai augalai lieka "kitai dienai" .... biggrin.gif As su ta knyga ugdau valia - nors noriu greiciau prisikasti iki paciu augalu, bet uzsibreziau perskaityti nuo A iki Z, tai dabar "vargstu" dar tik su augimvietem  biggrin.gif
O tau dar kelia nuostaba tokie dalykai siais laikais? Pas mus vidury dienos is kiemo isnese laistymo zarna su visu jos suvyniojimo ratu... Gerai, kad sunes is voljero neisnese, o tai butent ji yra brangiausias musu turtas kieme ir tiesiogine , ir perkeltine prasme  biggrin.gif Matyt, ramiai sau miegojo saugiai pasislepusi budoje  lotuliukas.gif "Uz bausme" gavo spyna ant voljero - kad kitasyk jos pacios vagys neivertintu...  biggrin.gif

įdomus valios ugdymo pasirinkimas, bet aš su tokiom knygom nešlaikyčiau taip biggrin.gif
o dėl šunų, tai kartais ir juos "perkanda" tokie svečiai. Tarkim mūsiškis visus įėjusius į kiemą sutinka kaip draugus, uodegą puola vizgint, loja tik iš džiaugsmo, kad kažkas jo vienatvę praskaidrino doh.gif piktesnio lojimo sulaukia tik patvoriu slankiojantys, tipo ribas jis gina balvonas, o šiapus tvoros jauskis kaip namie lotuliukas.gif
QUOTE(MamyteVK @ 2009 05 18, 12:35)
Aš savaitgalį pirkau Bosch.  thumbup.gif , negaliu atsidžiaugti.

iš pat pradžių lyg buvau dėl tų pačių apsisprendus, bet šovė į galvą pasigooglint ir tokią įvairovę aptikau, kad susisuko smegenėlės blush2.gif bet sako pirmas pasirinkimas būna teisingiausias, matyt reikės grįžt prie ištakų cool.gif
Atsakyti
Adra, o kas čia tujoms nutikę? Kitoj vietoj pas jus kieme tokios vešlios. Pasisodinau pas save nuo kaimynų atsitvert tujų gyvatvorę, tai noriu išsiaiškint profilaktiką, kad nenutiktų panašių "siurprizų".
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 10:10)
Tame plotelyje, kur puskiparisiai. Ten visi tokie mažaūgiai augalai, man norisi prie vartelių kažko aukštesnio..

1 - guoba 'Wredei' (foto1, foto2)
2 - galima būtų pabandyti pvz. geltonlapį pūkenį formuot kaip nedidelį medelį (t.y. leisti augti tik vienam stiebui). Bet čia teorinis pasvarstymas.
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 10:45)
bent jau šitokios karpyti nelabai išeitų, nes žiedukai išsidėstę ant pernykščio šakutės prieaugio per visą ilgį ir paskui iš tos pačios vietos, kur buvo žiedukas, išauga nauja šakelė, kuri savo ruožtu kitamet žydi  ax.gif

pas mano tėvus auga 'Grefsheim' - kažkaip nespėja "pabadyt akių" nurudę žiedlapiai, greit nubyra dauguma dar balti būdami ir lieka tik žiedynų "griaučiukai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 18 gegužės 2009 - 13:18
Sveikutes 4u.gif

Turiu problema ir su tuo susijusi klausima. HELP!!! Parsiveziau is Turkijos vijoklio sakele ir nezinau, kaip ja pridaiginti. Apskritai nezinau kas tai per augalas... Gal kas zinot? Galit padet? Kas cia? Ar pavyks nuo sakeles prisidaiginti? Kur laikyti ta sakele? Vandeny ar kist greiciau zemen? Kokion zemen? Vienzo, Jus labai daug zinot, gal kuri bus susidurusi ir su siuo padaru?

user posted image

Jis toks mesingas, sultingas... Lapai turiu omeny. Pagal savo konsistencija panasus i alijosiu kazkuo g.gif ... Bet ne alijosius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apelsine: 18 gegužės 2009 - 13:20