QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 27, 13:31)
dabar apie 10-12 metų, bet kaip jau minėjau, jis stipriai genimas. Foto daryta prieš pora metų žiemą. Šiaip vasarą atrodo medis kaip medis, pagrindinis grožis - žiemą geriausiai matoma nelygi žievė, tad bent jau aš parinkčiau vietą tokiu principu:
-
drėgnesnė derlingesnė vieta (jie natūraliai auga drėgnokuose miškuose);
- tolėliau nuo namo, link sklypo pakraščio (vis dėlto užaugs nemažu medžiu) arba gana erdvioje aikštelėje kaip pavienis medis;
- kažkur, kur žiemą tenka dažnokai praeit greta (iš toli neįžiūrėt žievės raštų).
Apie sulapojimą nieko pasakyt negaliu - kažkaip neužfiksavo...
Be to, skirpstams, kaip ir visiems guobiniamsyra tikimybė apsirgt guobų maru, nuo kurio kitų vaistų kaip kirvis nėra... Dėl tos priežasties nesiūlau daryt akcentiniu augalu ar pagrindiniu medžiu.
Žemė pas mane grynas molis
Tai nebent duobę galėsiu iškasti ir juodžemio arba komposto pripilti. O dėl drėgnumo - tai pakankamai neblogai laikosi drėgmė sunkioje žemėje. Galvojau pasodinti žemiausioje sklypo vietoje, bet ten man reikalingas akcentinis augalas, mat terasa netoli. Kol kas galvoju įkurdinti
olandinę guobą Wredei. Gal kuri galėsit kokį atsiliepimą ir apie šitą augalą pasakyti
Dėl paskutinės pastabos turbūt reikės sodinti prie komposto dėžės arba prie tvenkinio
Bet ten jau svyrantis berželis pasodintas, nors, palyginti su tvenkiniu, tai jis gan mažas atrodo, tai didesnis medis gal ir neblogai būtų kur netoliese