Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(sobieska @ 2009 05 27, 11:28)
Aciu, turetu buti, pries kelias savaiteles kalbejausi mirksiukas.gif
Tiesa, gal turit tradeskante kokios nors kitos spalvos, pas mane sitokia
o gal tokia turit bigsmile.gif
http://www.nichegard..._sweet_kate.jpg
o gal tokia ax.gif
cia

Nebeturiu.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 26, 16:46)
Gal gali plačiau apibūdinti ax.gif kokio aukščio/pločio, kiek metų, kaip greitai auga  bigsmile.gif
gal nuo saulės lapai sureagavo g.gif

kamštinis skirpstas mėgsta drėgnesnę derlingesnę žemę. Pas tėvus auga greit, nes žemė gera. Jie jį stipriai geni, neleidžia augt dideliu medžiu:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 27, 13:03)
kamštinis skirpstas mėgsta drėgnesnę derlingesnę žemę. Pas tėvus auga greit, nes žemė gera. Jie jį stipriai geni, neleidžia augt dideliu medžiu:
user posted image

Dėkinga begalo už nuotrauką aciuks.gif Na tikrai, kaip medelis auga, reikės dabar vietelės paieškoti savo valdose g.gif
O kiek metų tavo tėvų skirpstui? Ir čia dabar taip atrodo? Ir ar jis kažin tikrai dekoratyvus, kaip kad man kaimynė nupasakojo, ar galiu ir kur tolėliau pasodinti g.gif Įdomu, kaip anksti sulapoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 27, 13:19)
O kiek metų tavo tėvų skirpstui? Ir čia dabar taip atrodo? Ir ar jis kažin tikrai dekoratyvus, kaip kad man kaimynė nupasakojo, ar galiu ir kur tolėliau pasodinti g.gif Įdomu, kaip anksti sulapoja g.gif

dabar apie 10-12 metų, bet kaip jau minėjau, jis stipriai genimas. Foto daryta prieš pora metų žiemą. Šiaip vasarą atrodo medis kaip medis, pagrindinis grožis - žiemą geriausiai matoma nelygi žievė, tad bent jau aš parinkčiau vietą tokiu principu:
- drėgnesnė derlingesnė vieta (jie natūraliai auga drėgnokuose miškuose);
- tolėliau nuo namo, link sklypo pakraščio (vis dėlto užaugs nemažu medžiu) arba gana erdvioje aikštelėje kaip pavienis medis;
- kažkur, kur žiemą tenka dažnokai praeit greta (iš toli neįžiūrėt žievės raštų).

Apie sulapojimą nieko pasakyt negaliu - kažkaip neužsifiksavo... blush2.gif

Be to, skirpstams, kaip ir visiems guobiniams yra tikimybė apsirgt guobų maru, nuo kurio kitų vaistų kaip kirvis nėra... Dėl tos priežasties nesiūlau daryt akcentiniu augalu ar pagrindiniu medžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 27 gegužės 2009 - 12:42
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 27, 13:31)
dabar apie 10-12 metų, bet kaip jau minėjau, jis stipriai genimas. Foto daryta prieš pora metų žiemą. Šiaip vasarą atrodo medis kaip medis, pagrindinis grožis -  žiemą geriausiai matoma nelygi žievė, tad bent jau aš parinkčiau vietą tokiu principu:
- drėgnesnė derlingesnė vieta (jie natūraliai auga drėgnokuose miškuose);
- tolėliau nuo namo, link sklypo pakraščio (vis dėlto užaugs nemažu medžiu) arba gana erdvioje aikštelėje kaip pavienis medis;
- kažkur, kur žiemą tenka dažnokai praeit greta (iš toli neįžiūrėt žievės raštų).

Apie sulapojimą nieko pasakyt negaliu - kažkaip neužfiksavo... blush2.gif

Be to, skirpstams, kaip ir visiems guobiniamsyra tikimybė apsirgt guobų maru, nuo kurio kitų vaistų kaip kirvis nėra... Dėl tos priežasties nesiūlau daryt akcentiniu augalu ar pagrindiniu medžiu.

Žemė pas mane grynas molis doh.gif Tai nebent duobę galėsiu iškasti ir juodžemio arba komposto pripilti. O dėl drėgnumo - tai pakankamai neblogai laikosi drėgmė sunkioje žemėje. Galvojau pasodinti žemiausioje sklypo vietoje, bet ten man reikalingas akcentinis augalas, mat terasa netoli. Kol kas galvoju įkurdinti olandinę guobą Wredei. Gal kuri galėsit kokį atsiliepimą ir apie šitą augalą pasakyti 4u.gif
Dėl paskutinės pastabos turbūt reikės sodinti prie komposto dėžės arba prie tvenkinio g.gif Bet ten jau svyrantis berželis pasodintas, nors, palyginti su tvenkiniu, tai jis gan mažas atrodo, tai didesnis medis gal ir neblogai būtų kur netoliese g.gif
Atsakyti
Mejerio alyvos ( Syringa meyeri Schneid.) - puiki išeitis tiems, kas labai nori alyvų savo kieme, bet neturi daug vietos.

Knifofija, kokie jusu atsiliepimai apie sias alyvas?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 27, 13:36)
Mejerio alyvos ( Syringa meyeri Schneid.) - puiki išeitis tiems, kas labai nori alyvų savo kieme, bet neturi daug vietos.

Knifofija, kokie jusu atsiliepimai apie sias alyvas?

Labai gražios ir kvapios idealus variantas turinčioms mažus sklypus.. Aš auginu skiepytą palibin formą.
Atsakyti
Reiks pagoolint daugiau smile.gif
Atsakyti
Knifofija, paimciau kelias viendienes.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 05 27, 17:43)
Knifofija, paimciau kelias viendienes.

O kaip padinasi gelyte jusu avarte? Labai tokios noriu, tik pavadinimo nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Danielija @ 2009 05 27, 17:54)
O kaip padinasi gelyte jusu avarte? Labai tokios noriu, tik pavadinimo nezinau  blush2.gif

fuksija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 27, 20:09)

Aciukas 4u.gif
Atsakyti