Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(Knifofija @ 2009 05 26, 09:59)
Turėsiu turėsiu šio to. Astilbių žemaūgių ir diktonų atvešiu ir dar visokių makaliukų prikasiau.

Cia turbut ta pati mazute astilbe, kur rudeni dovanu gavau smile.gif Auga ji pas mane alpinariume http://public.fotki....0517142025.html, o smilte kaip graziai zyd, dabar dar gausiau apsipylus, nei nuotraukoj: http://public.fotki....0521160634.html
Diktonas taip pat pirmamet zydes. Jau ziedu kvapas, net galva sukas. Simet jis zeme "pagavo" ir kad isaugo.

Kas liecia rododendrus, tai siurbte siurbiu info is jusu smile.gif

Snekat apie laikrasciu kaupima, o pas mane prisikaupe labai daug vienkartiniu (plastmasiniu) vazonu iv.dydziu. Gal kam reiktu uz kelis grazius augaliukus? mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=bakopa,2009 05 25, 17:02]
[quote=muminukas,2009 05 25, 13:40]
sveikos smile.gif

na, kurmį mes jau nugalėjom cool.gif
kaip iveiket kurmi papasakokit? unsure.gif doh.gif
[/quote]

mb koja išspyrė doh.gif

ai, dar pasigirsiu pusiau į temą blush2.gif jau lauko baldus turime thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 26 gegužės 2009 - 13:37
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 26, 14:04)

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 26, 14:02)
nuo konkrečių trąšų priklauso. Supranti, akivaizdus augalo pablogėjimas ne iš karto gali pasimatyt, o pasekmės būna liūdnokos, todėl geriau padaryti "prieš", nei taisyti padėtį "po" wink.gif
Tiesa, jei dar rūgščiamėgiai pasodinti šalia trinkelių, betoninų bordiurėlių ar dar yra kokios papildomos medžiagos, kurios po lietaus ar laistymo išskiria šarminius cheminius elementus, vien trąšų neužtenka.

Tai vis tik geriau arba patręšti, arba citrinos rūgštim pamaitinti. Aišku, geriausia tai pH matuoklį įsigyti biggrin.gif

Turiu dar vieną klausimą biggrin.gif Kaimynė davė kamštinio skirpsto daigelį. Padaugintas iš šakutės. Nelabai randu info, kokios formos tai augalas. RS rašo, kad krūmo formos auga, o nuotraukas Google rodo kaip medžio. Gal kuri protinga mergaitė žino, kaip iš tikrųjų 4u.gif Nežinau, kur sodinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 26, 14:54)
Kaimynė davė kamštinio skirpsto daigelį. Padaugintas iš šakutės. Nelabai randu info, kokios formos tai augalas.

Pas mano tėvus kaip medis auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 26 gegužės 2009 - 14:02
QUOTE(Neri29 @ 2009 05 26, 10:20)
pernai pirkau kazka panasaus i juka, bet pardaveja tikino kad cia kambarinis augalas.
Pasodinau lauke, rudeni tingejau iskasineti, net ir nedengiau. na ir perziemojo ji kazkaip, lapeliu galiukai gal tik parudave kai kurie.
Gal kas zinote tikslu pavadinima, g.gif  reiktu issiaiskinti vis delto kambarinis augalas ar ne.
user posted image

manyciau, kad pas tave galetu buti Yucca gloriosa variegata, nes sitos jukos neturi "siulu" ant lapu ir patys lapai standesni, tiesesni nei kitu veisliu:
http://images.google...c...mp;aq=f&oq=

raso, kad jos pakencia iki -18 laipsniu, kai kurie saltiniai nurodo iki -23 g.gif . Beje, seni augalai isaugina stieba (uzauga iki 3m, bet turbut LT tas negresia biggrin.gif ).
Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 05 26, 13:14)
na ir pasodinau aš savo hortenzijas  doh.gif prie betoninio bordiuro  unsure.gif apie tai,kad duobę izoliuoti reikėjo-net nenutuokiau  unsure.gif ką daryti? po kiekvieno lietaus su citrinos rūgštimi laistyti?  unsure.gif
tiesa,po kiek laiko po persodinimo jų lapai pradėjo tamsėti lyg į rudumą,bet ne džiūti  g.gif (aš čia apie didžialapes šneku)

o man lygiai taip su magnolijom (neseniai persodintos) nutiko. Vakar paziuriu, lapai tamsus, bet su rausvai rudu atspalviu blink.gif . Nu rimtai, ar cia ka reiskia? g.gif

QUOTE(muminukas @ 2009 05 26, 13:30)
ai, dar pasigirsiu pusiau į temą  blush2.gif jau lauko baldus turime  thumbup.gif

baldeliai tikrai grazus drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 gegužės 2009 - 14:30
QUOTE(muminukas @ 2009 05 26, 14:30)
ai, dar pasigirsiu pusiau į temą  blush2.gif jau lauko baldus turime  thumbup.gif

gražūs baldai 4u.gif
Atsakyti
zadu vakare durnarope profilaktiskai nupurksti aktara. o jei taip pat profilaktiskai ir petunijas nupurksciau? ar nesamone? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 05 26, 14:14)
na ir pasodinau aš savo hortenzijas  doh.gif prie betoninio bordiuro  unsure.gif apie tai,kad duobę izoliuoti reikėjo-net nenutuokiau  unsure.gif ką daryti? po kiekvieno lietaus su citrinos rūgštimi laistyti?  unsure.gif
tiesa,po kiek laiko po persodinimo jų lapai pradėjo tamsėti lyg į rudumą,bet ne džiūti  g.gif (aš čia apie didžialapes šneku)

Na nepriimkit jus to visko taip tiesmukai. Galima isivaizduoti, kad visos hortenzijos be rugscios dirvos isdvesia, o pasodintos salia taku ar bordiuru nuruduoja...
Atsakyti
hortenzijos yra viena klausimo dalis, tik žiedų spalva gali būt labiau į ružavumą, o apie kitus rūgščiamėgius to paties pasakyt negaliu - jautriau reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 26, 15:00)
Pas mano tėvus kaip medis auga.

Ačiukas, kad atsiliepei 4u.gif
Gal gali plačiau apibūdinti ax.gif kokio aukščio/pločio, kiek metų, kaip greitai auga bigsmile.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 05 26, 15:37)
o man lygiai taip su magnolijom (neseniai persodintos) nutiko. Vakar paziuriu, lapai tamsus, bet su rausvai rudu atspalviu  blink.gif . Nu rimtai, ar cia ka reiskia?

gal nuo saulės lapai sureagavo g.gif
Atsakyti
[quote=aistejukas,2009 05 26, 10:21]
Knifofija, ar turesite tu graziu augaliuku lipanciu ir zydinciu ruzavai? Nepamenu as to pavadinimo doh.gif Ir dar gal kokiu viendieniu?
Turėsiu kalistegijos, bet nedaug, palaikysiu tau vieną. Stovėsiu tarp šiltnamių arba šalia jų. Galiu ir viendienių iškasti įdomesnių, tik be pavadinimų, nes šiemet man kaimynas (4m) pasistengė visas etiketes išrankioti ir sudėti į krūvelę. Tad nei lelijų, nei viendienių pavadinimų nežinau, kol nesužydės.
Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 05 26, 13:14)

Hortenzijoms nereikia įzoliuoti duobės.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 05 26, 13:27)
Cia turbut ta pati mazute astilbe, kur rudeni dovanu gavau  smile.gif Auga ji pas mane alpinariume http://public.fotki....0517142025.html, o smilte kaip graziai zyd, dabar dar gausiau apsipylus, nei nuotraukoj: http://public.fotki....0521160634.html
Diktonas taip pat pirmamet zydes. Jau ziedu kvapas, net galva sukas. Simet jis zeme "pagavo" ir kad isaugo.

Kas liecia rododendrus, tai siurbte siurbiu info is jusu  smile.gif

Snekat apie laikrasciu kaupima, o pas mane prisikaupe labai daug vienkartiniu (plastmasiniu) vazonu iv.dydziu. Gal kam reiktu uz kelis grazius augaliukus?  mirksiukas.gif

Čia pas tave žemaūgis arunkas.
Atsakyti