Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(vida777 @ 2009 05 18, 08:59)
nu va, norejau pridet paaiskinima, kad tamsia turiu omeny tvoros spalva (tai aiskinu dabar  biggrin.gif ). Nu kad medeliui ar geram krumui ten gal per mazai vietos  g.gif ?

Krūmas ten nelabai įsipaišo, bet medelis ant aukštesnio koto, gal ir visai žiūrėtųsi.. Nežinau..

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 18, 09:00)
Gražus kampelis paskutinėje foto smile.gif
O didesnį augalą nori sodint tam plotelyje kur tie geltoni puskiparisiai ar vejoje kitapus takelio?

Ačiū
Tame plotelyje, kur puskiparisiai. Ten visi tokie mažaūgiai augalai, man norisi prie vartelių kažko aukštesnio..
Atsakyti
Sveikos, gal galėtumėte pasaykti ar nurodyti kur galėčiau gauti informacijos apie kadagiuko ir eglutei paruošimo sodinimui, nes nusipirkau vakar mėlynųjų kadagiukų (Blue star) ir eglutes (Conica) ir nežinau į kokią dirvą paruoštą geriausiai jiems būtų augti ... šalia du rododendrai.
Ačiū labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 05 18, 11:02)
Labutis Neri. Užuojauta verysad.gif Aš taip pat iš Utenos, bet dar tokių "čiudų" neteko girdėti. na būna, kad nuo kapo žolynus prarauna, bet, kad iš kiemo......
Čia kur nors prie namo taip supratau?

prie kotedzo cia, kaip smagu kad Uteniskiu yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 09:22)

Dee, ar labai krenta į akis, kad žydėjimas į pabaigą?
  na gal dar ne visai į  pabaigą, po kelių savaičių vėl foto įmesiu, tada gal labiau matysis  ax.gif

nuotraukoj abejoju, kad čia toji pati lanksva kaip pas Sobieską - pirmą kartą matau su tokios formos lapais wink.gif
Lanksvų žydėjimo metu tiesiog nepatinka ( išskyrus smailialapes) patys žiedynai (spalvos, formos), o tos, kuri patinka pats baisumas prasideda, kai nužydi ir ilgokai kaba nurudavę žiedai. Vienas kitas dideliam žaliam fote dar būtų pakenčiama, bet kai visas krūmas tampa rudai žalias, negražu ( subjektyviai čia, kas reiškia, kad pas save nesodinčiau, bet ir bloga nesidaro pamačius pas kitus 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 18, 09:20)
nuotraukoj abejoju, kad čia toji pati lanksva kaip pas Sobieską - pirmą kartą matau su tokios formos lapais wink.gif
Lanksvų žydėjimo metu tiesiog nepatinka ( išskyrus smailialapes) patys žiedynai (spalvos, formos), o tos, kuri patinka pats baisumas prasideda, kai nužydi ir ilgokai kaba nurudavę žiedai. Vienas kitas dideliam žaliam fote dar būtų pakenčiama, bet kai visas krūmas tampa rudai žalias, negražu ( subjektyviai čia, kas reiškia, kad pas save nesodinčiau, bet ir bloga nesidaro pamačius pas kitus  4u.gif )

drinks_cheers.gif Dėl to, aš jas labai anksti nukarpau ir tada vėl gražu smile.gif Aš nieko prieš jas neturiu, tik nereikia tingėt anksti apkarpyti ir nelaukti to rudo vaizdo biggrin.gif

Dar pasirodau man labai patinkančius flioksus, nors kažkuri mergina juos peikė, man tai jie labai patinka rolleyes.gif
user posted image
Ir šitas tulpes labai myliu wub.gif
user posted image
ir dar nauji mano gyventojai rododendrai, pradžioj nežinojau, kur juos sodinti, bet kai pasiskaičiau, kad jiems patinka pavėsis, susodinau
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drieziukas: 18 gegužės 2009 - 09:30
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 18, 07:20)
Lanksvų žydėjimo metu tiesiog nepatinka ( išskyrus smailialapes) patys žiedynai (spalvos, formos), o tos, kuri patinka pats baisumas prasideda, kai nužydi ir ilgokai kaba nurudavę žiedai. Vienas kitas dideliam žaliam fote dar būtų pakenčiama, bet kai visas krūmas tampa rudai žalias, negražu ( subjektyviai čia, kas reiškia, kad pas save nesodinčiau, bet ir bloga nesidaro pamačius pas kitus  4u.gif )

nu labas... lotuliukas.gif visose aišktelėse ji parduodama kaip Grefsheim... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 07:26)
user posted image

gražumėlis wub.gif
Atsakyti
Neri29, nera komentaru... Tiesiog galiu paguosti console.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 07:26)
drinks_cheers.gif Dėl to, aš jas labai anksti nukarpau ir tada vėl gražu smile.gif Aš nieko prieš jas neturiu, tik nereikia tingėt anksti apkarpyti ir nelaukti to rudo vaizdo biggrin.gif

bent jau šitokios karpyti nelabai išeitų, nes žiedukai išsidėstę ant pernykščio šakutės prieaugio per visą ilgį ir paskui iš tos pačios vietos, kur buvo žiedukas, išauga nauja šakelė, kuri savo ruožtu kitamet žydi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 10:39)
nu labas...  lotuliukas.gif  visose aišktelėse ji parduodama kaip Grefsheim...  lotuliukas.gif

na, jei peržydėjęs krūmas atrodo taip, vadinas ta pati - taviškėj nuotraukoj pasirodė giliai karpytais lapais

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 10:45)
bent jau šitokios karpyti nelabai išeitų, nes žiedukai išsidėstę ant pernykščio šakutės prieaugio per visą ilgį ir paskui iš tos pačios vietos, kur buvo žiedukas, išauga nauja šakelė, kuri savo ruožtu kitamet žydi  ax.gif

būtent, tai ir akcentavau anksčiau - karpyti neišeina, o stovi rudas pakankamai ilgai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 09:18)
neapsisprendžiu kokį

As tai tam kamputi sodinciau verkiancia tuja, ar kaip ji ten kitaip vadinas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 18, 09:45)
bent jau šitokios karpyti nelabai išeitų, nes žiedukai išsidėstę ant pernykščio šakutės prieaugio per visą ilgį ir paskui iš tos pačios vietos, kur buvo žiedukas, išauga nauja šakelė, kuri savo ruožtu kitamet žydi  ax.gif

Pas mane "Golden princess", tai aš ją karpau 2 kartus per metus, ankstyvą pavasarį ir per žydėjimą
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 18, 07:51)
na, jei peržydėjęs krūmas atrodo taip, vadinas ta pati - taviškėj nuotraukoj pasirodė giliai karpytais lapais
būtent, tai ir akcentavau anksčiau - karpyti neišeina, o stovi rudas pakankamai ilgai  tongue.gif

maniškė tikrai ne karpytais lapais, o pailgais, lygiais kraštukais. Tokia pati mirksiukas.gif Bent jau aš kitos lanksvos nežinau, kuri tokius žiedynus formuotų blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 18, 07:56)
Pas mane "Golden princess", tai aš ją karpau 2 kartus per metus, ankstyvą pavasarį ir per žydėjimą

aha, Golden Princess ir kitos žydi skėtiškais žiedynais, tai juos nukirpus nuostolio nebūna. O Grefsheim kitokia... ax.gif
Atsakyti