QUOTE(sobieska @ 2009 05 25, 08:46)
Klausimukas: turiu tokia "uzsispyrusia"viendiene, antri metai ji nenori manes pradziuginti savo ziedais, nors ohoho koks krumas isbujojo, ale , kad bergzdzias. Gal sakau jau nieko gero nereikia tiketis ir daryti jai RAUS. Per daug gera vieta ji man uzima...ka daryyyt, viskas jusu rankose
gal bandyti persodinti į kitą vietą
QUOTE(Mamce @ 2009 05 25, 09:57)
Paziurejus tavo nuotraukas pagalvojau: "O, pas Tina rododendrai ta pacia liga kaip pas mane serga...." Kiek jie laiko pas tave auga? Mano per kokius 4 m. is 4 liko tik 2 ir is tu paciu siemet jau zydi tik vieno krumo viena saka. Nors pernai dar tas pats krumas pavasari buvo veslus ir apsipyles ziedais, bet i vasaros pabaiga staiga ima ruduot, nykt, lapai krenta... Ligos niekaip nerandu, nors ieskau jau keli metai. Visos salygos ispildytos: pavesis, rugsti dirva, spygliai, trasos rododendrams, keliskart per sezona purskiu fungicidais.... Galimi itarimai: kietas vanduo, kates WC.... Siemet apdejau akmenimis - jei toliau nyks, atmesiu ir kates WC hipoteze.
visą pakrūmę akmenimis apdėjai? Tiesą sakant, nelabai suprantu, kame čia bėda - auginu lyg perdaug nesicackindama, žiedų nerealiai daug. Vienintelė bėda - aplaužyti krūmai ( statybos, dideli šunys ir nesusipratę kaimynai) , nesuku galvos. Po žydėjimo apkarpysiu ir psio.