Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

Klausimukas: turiu tokia "uzsispyrusia"viendiene, antri metai ji nenori manes pradziuginti savo ziedais, nors ohoho koks krumas isbujojo, ale , kad bergzdzias. Gal sakau jau nieko gero nereikia tiketis ir daryti jai RAUS. Per daug gera vieta ji man uzima...ka daryyyt, viskas jusu rankose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 25, 08:20)
Plotas nemažas. Kiek ten yra?
Aš gal tiesiog pradėčiau galvoti nuo to, ko norėčiau - gal miškelio, gal laisvo ploto aktyviems žaidimams, gal apželdinto šlaito (kur tolumoj), gal apželdintos pakrantės ar jos dalies, gal žydinčios pievos, gal aikštelės poilsiui (laužavietė, pavėsinė, dekoratyvūs augalynai aplink), gal parko su įdomesniais medeliais ir t.t. Pasikalbėkit šeimoje, kokie kieno poreikiai/norai. Tada viskas pradės dėliotis į savas vietas. Labai šaunu - didelis plotas, vandens telkinys... tiesiog svajonė wub.gif
user posted image  user posted image

Labukas.Šiaip čia tik dalis sklypo.Vaikų aikštelė kitur.Pievos dar turime.Šito sklypo dalyje planuojame sodinti vaismedžius,o aplink prūdą norėtūsi gėlių,medelių.Reikės ir tą kalną kažkaip sutvarkyti aplinkui,nes vaikai ten mėgsta lakstyti.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 25, 09:12)
Šito sklypo dalyje planuojame sodinti vaismedžius,o aplink prūdą norėtūsi gėlių,medelių.Reikės ir tą kalną kažkaip sutvarkyti aplinkui,nes vaikai ten mėgsta lakstyti.

Puiku, vadinasi belieka pasidairyti pakrantės apželdinimo pavyzdžių.
Kelias foto įmetu:
user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Dėl šlaito nežinau ar taip supratau, bet jei norit jį sutvirtinti, tai galite pvz. kalninėmis pušelėmis apsodinti.

O čia obelys+gėlynas:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 25 gegužės 2009 - 08:26
QUOTE(Tina* @ 2009 05 24, 00:09)
O is tikro norejau dar pas Knifofija pasitikslinti. Kur raudonas ziedas rododendro, matosi lapukai is krastu nurude. Del ko cia taip? gal ne saule visai kalta? Perskaiciau visa rododendru zurnala, bet ten tiek versiju prie tu paciu simptomu, kad net galva susisuko  doh.gif

Paziurejus tavo nuotraukas pagalvojau: "O, pas Tina rododendrai ta pacia liga kaip pas mane serga...." Kiek jie laiko pas tave auga? Mano per kokius 4 m. is 4 liko tik 2 ir is tu paciu siemet jau zydi tik vieno krumo viena saka. Nors pernai dar tas pats krumas pavasari buvo veslus ir apsipyles ziedais, bet i vasaros pabaiga staiga ima ruduot, nykt, lapai krenta... Ligos niekaip nerandu, nors ieskau jau keli metai. Visos salygos ispildytos: pavesis, rugsti dirva, spygliai, trasos rododendrams, keliskart per sezona purskiu fungicidais.... Galimi itarimai: kietas vanduo, kates WC.... Siemet apdejau akmenimis - jei toliau nyks, atmesiu ir kates WC hipoteze.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 24, 21:33)
Mano margute irgi nezydejo. Gal nepatinka jai kas, tokia salotine.

O rododendru zeme sarminga ar gali but? Pasodinti rugscioj durpej maisytoj su pusu spygliais. Virsus irgi storai spygliais mulciuota. Vis perverciu ir svieziu dedu, tai taip skaniai misku kvepia. Atrodo turetu patikti jiems. Tresiu rododendru trasom. Net maniau gal pertresiau anos vasaros pabaigoj. Pozymiai irgi tokie pat. Vienu zodziu nezinia kas ten jiems.

O duobės kraštai ar įzoliuoti ?
Atsakyti
Labutis,
Vis paskaitineju jusu skyreli. Istiko tokia problemyte mus, pirkta siais metais pusele, pavadinimo neprisimenu, Pradejo is karto mesti spygliukus, virsunytes neruduoja kol kas. Kaip ja gelbeti? Ar gali buti, kad nuo pavasariskos saules spinduliuku tei spygliukai nukrito?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 24, 17:24)
tokia pat maniske juka labai sunkiai atsigauna po ziemos - kazkos status quo, nera progreso i geraja puse g.gif

ar kartais tavo juka nebuvo perzydejusi g.gif , tada is jos nieko nebesitikek, lauk vaiku...
as jau zinokit drystu teigti, kad juka irgi yra invazinis augalas. Is situ pernai pasodintu suskiu viena zydejo (po zydejimo, kaip zinia, jos nunyksta), siemet is jos vienos jau 9 vaikai islindo, tai kas bus toliau doh.gif .
user posted image

Is kaimynes issiroviau juku kelma, stvejo daugiau kaip 3 savaites (nemeluoju) nepasodintas blush2.gif , tada prisiruosus ji isdraskiau ir ziuriu, ant sakniagumbiu jau tiek vaiku pumpuru prizele. Isskaidziau ta kelma, isdalinau giminem, dar sau viena pasilikau, nes jauciu man bus taip pat su kambarinem - dedi zingsni ir juka priesais stovi biggrin.gif .
Salcio jos nebijo nei velnio, tik dregmes. Maniskes sitokioj saltoj ziemoj (pirma karta mano juku gyvenime -25 buvo) nedideliuose vazoneliuose visiskai atviroje vietoje nedengtos perziemavojo ir dabar jau viena zydet ruosiasi.
Prieziura - saules atokaita ir zvyringa zeme blush2.gif . Patrestos jos butu zinoma veslesnes.
Atsakyti
sveikos merginos turiu klausima, kaip vadinasi tuja ar kazkas panasaus kuri buna apvali ir jos formos nereikia karpyti g.gif
smelio smilte gal netycia savo archyve turi ir nedideli dekoratyvini tvenkineli su kalvele g.gif blush2.gif
Atsakyti
4u.gif PAsidodysiu, kaip zydi rojaus uoboliuku medis wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kaip grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 05 25, 12:40)
4u.gif  PAsidodysiu, kaip zydi rojaus uoboliuku medis  wub.gif

fantastika wub.gif
Atsakyti
Sveikutes,rojaus obuoliukai ,tai tokie mazuciai dekoratyviniai obuoliukai ,ar valgomi? bigsmile.gif
Atsakyti