QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 22, 07:03)
kolonos pavidalo yra
pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m. O kodėl gi nepasirinkus iš kadagių - didesnė įvairovė (melsvaspygliai, žaliaspygliai, geltonspygliai, įvairaus aukščio, skirtingo pločio). Aš neapsiribočiau vien šliaužiančiais ir kolonos formos spygliuočiais tame plotelyje. Derinčiau ir piramidės, ir rutulio, ir pagalvėlės formos augalus, keletą lapuočių pasodinčiau (vien jau žemaūgių spalvingais lapais lanksvų koks pasirinkimas), šliaužiančius nebūtinai vien spygliuočius - kad ir kokį ilgai žiedais džiuginantį sidabrakrūmį (būna jų ir pažeme augančių). Tarpams svarstyčiau ne tik akmenėlių ir mulčo, bet ir kiliminių žolinių augalų variantus. Kad ir kokiais čiobreliais skirtingais - greitai suželia, kvepia (malonumas ne tik akiai įžengus į kiemą, bet ir nosiai)
reikės pasidomėt giliau, tikrai graži ta pušelė
o mišrainės nenoriu...
noriu spygliuočių sodelio...
šiaip nesu kategoriškai į kolonas įsikinkiusi, gal ir piramidė kokia užklius, tiesiog mintis derinti aukštyn augančius ir šliaužiančius spygliuočius... gal ilgainiui ir pradėsiu tarpus kaišioti kokia kitokia žaliunge, bet pradžioj vizijos nežadu atsisakyt
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 05 22, 07:25)
jolaxus, man labai patinka zemutes pinus mugo
http://www.scenicnur...-mugo-teeny.jpg Labai grazias maciau Kojelaviciaus g.
gražios ir šitos, tačiau pas mane jau yra kalnapušių, tai kol jaunos anos irgi atrodo kone apvalainos, gal bandysiu nesikartoti per daug...
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 22, 08:04)
Aš tokias 6 auginu, gal po kokių 10 metų ir užaugs didesnės, bet man per 3 metus tikrai nelabai žymiai paūgėjo, be to galima jas pakarpyti
Bet šiaip man jos labai gražios
Jolaxus, lyg ir tu kažkada rašei apie genėjimo žirkles kažką?
kad gal neršiau...
aš vieną pušaitę bandau formuoti, tačiau kol kas paprasto sekatoriuas užtenka