Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(rokoko @ 2009 05 22, 00:13)
tikiuos, nepamirsai, kad mano ''tarnyba'' salia jolaxus? :mirksiukas:

Zinau ,zinau...va tokiais atvejais npagalvoji, na kotel para turi TIK 24 val. biggrin.gif
O kas cia do per spec peilis zoles krastui pjaut. Mano "spec.peiliai" buna visokie, kokius tik po ranka pagriebiu , svarbu, kad but gerai pagalasti, na ir kuo jis didesnis, tuo maziau pavargstama rolleyes.gif
Atsakyti
Kasiopeja, melsves ir vaistutis jau rado savo vieta ax.gif Aciu 4u.gif

jolaxus, atsiprasau, kad isiterpiu blush2.gif man labai patinka zemutes pinus mugo http://www.scenicnur...-mugo-teeny.jpg Labai grazias maciau Kojelaviciaus g. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 17:18)
Nu, žinokit, šunys nusisiot nelabai galėjo.... sakau, gal čia taip sutapo, kad kaip tik prieš keletą savaičių ravėjom apie šituos augaliukus, išrovėm žoles ir apibėrėm pagal šaknis akmenukų... gal tai ir nepatiko??? g.gif  smile.gif gal pasikeitė drėgmė? ar dar kas? na tiesiog neįsivaizduoju....

Pas mane tas pats buvo, radau kenkejus ant sakeliu, ispurskem actara sekancia diena visi kenkejai dingo. Pas mano kaimyne tais paciais kenkejais uzsikrete tujos, tai irgi ispurskus actara ju nebeliko. O kenkejai atrodo tokie vabaliukai( nors labai sunku iziuret kad ten vabaliukai, nes atrodo kaip kazkas prilipe prie sakeliu) ant paciu sakeliu, tamsiai pilkos spalvos. Nurudavusias sakeles tiesiog nupjoviau. Mums uzteko vieno ispurskimo 4u.gif

Esu tyli jusu temos skaitytoja, dekui uz nerealiai grazias nuotraukas ir daug patarimu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridele: 22 gegužės 2009 - 07:05
QUOTE(rokoko @ 2009 05 22, 00:13)
[ isigijau spec.peili vejos krastui pjauti -negaliu atsidziaugt thumbup.gif

Gal gali parodyt, suintrigavai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 22 gegužės 2009 - 06:49
QUOTE(Tina* @ 2009 05 21, 23:34)
Zydi mano rododendrai:

O kas cia  g.gif :

wub.gif kokie grožiai wub.gif

o tas kas čia tai ir pas mane man atrodo yra,tik žiedai dar neprasiskleidę ax.gif lauksiu ir aš pavadinimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 22, 05:56)
kolonos pavidalo yra pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m.

Aš tokias 6 auginu, gal po kokių 10 metų ir užaugs didesnės, bet man per 3 metus tikrai nelabai žymiai paūgėjo, be to galima jas pakarpyti ax.gif Bet šiaip man jos labai gražios wub.gif

Jolaxus, lyg ir tu kažkada rašei apie genėjimo žirkles kažką?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 22, 07:03)
kolonos pavidalo yra pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m. O kodėl gi nepasirinkus iš kadagių - didesnė įvairovė (melsvaspygliai, žaliaspygliai, geltonspygliai, įvairaus aukščio, skirtingo pločio). Aš neapsiribočiau vien šliaužiančiais ir kolonos formos spygliuočiais tame plotelyje. Derinčiau ir piramidės, ir rutulio, ir pagalvėlės formos augalus, keletą lapuočių pasodinčiau (vien jau žemaūgių spalvingais lapais lanksvų koks pasirinkimas), šliaužiančius nebūtinai vien spygliuočius - kad ir kokį ilgai žiedais džiuginantį sidabrakrūmį (būna jų ir pažeme augančių). Tarpams svarstyčiau ne tik akmenėlių ir mulčo, bet ir kiliminių žolinių augalų variantus. Kad ir kokiais čiobreliais skirtingais - greitai suželia, kvepia (malonumas ne tik akiai įžengus į kiemą, bet ir nosiai) wub.gif

reikės pasidomėt giliau, tikrai graži ta pušelė wub.gif o mišrainės nenoriu... schmoll.gif noriu spygliuočių sodelio... ax.gif šiaip nesu kategoriškai į kolonas įsikinkiusi, gal ir piramidė kokia užklius, tiesiog mintis derinti aukštyn augančius ir šliaužiančius spygliuočius... gal ilgainiui ir pradėsiu tarpus kaišioti kokia kitokia žaliunge, bet pradžioj vizijos nežadu atsisakyt ax.gif

QUOTE(vakare-tyla @ 2009 05 22, 07:25)
jolaxus, man labai patinka zemutes pinus mugo http://www.scenicnur...-mugo-teeny.jpg Labai grazias maciau Kojelaviciaus g. ax.gif

gražios ir šitos, tačiau pas mane jau yra kalnapušių, tai kol jaunos anos irgi atrodo kone apvalainos, gal bandysiu nesikartoti per daug...

QUOTE(drieziukas @ 2009 05 22, 08:04)
Aš tokias 6 auginu, gal po kokių 10 metų ir užaugs didesnės, bet man per 3 metus tikrai nelabai žymiai paūgėjo, be to galima jas pakarpyti  ax.gif Bet šiaip man jos labai gražios wub.gif

Jolaxus, lyg ir tu kažkada rašei apie genėjimo žirkles kažką?

kad gal neršiau... g.gif aš vieną pušaitę bandau formuoti, tačiau kol kas paprasto sekatoriuas užtenka
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 21, 23:39)
brandinam mintis akmenynui ir svarstom ar nepasirinkus šalia šliaužiakų aukštaūgiais augalais kažkokių pušų, na tik ne tų, kur dangų siekia, žinoma, o kažkokių vidutinio ūgio, na tegul iki 3-4 m užauga....
kasiopėje, tujos liko už diskusijų ribos... ax.gif eisiu su dėdule googlu pabendraut, tačiau gal kas domėjotės ir žinotumėt į kokias pušaites atkreipti dėmesį? ax.gif
Papildyta:

o jau rododendras kaip prabangiai išsiskleidęs thumbup.gif
manasisi tik tik plyšti pradėjo šiomis dienomis, dar iki tokio pilno sužydėjimo matyt savaitėlės trūksta

I kalnines (Pinus mugo). Jos krumu auga, kaip tik tokio aukscio kaip kad tu noretum. Jei ziuret rusines pusis, tai visos kitos aukstos auga.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 22, 09:10)
I kalnines (Pinus mugo). Jos krumu auga, kaip tik tokio aukscio kaip kad tu noretum. Jei ziuret rusines pusis, tai visos kitos aukstos auga.

na štai, sakiau įvairovės kokios bandysiu įsileisti, o čia vėl kalnapušė biggrin.gif šiemet visą patvorį jomis užsodinom, bet kaip suprantu ten sodinom paprastomis kalnapušėmis, o tikiuosi yra kažkokių jų formų, spalvų ar pan. įvairovė. Einu pažvejoti ar galima kažką įdomesnio rasti LT rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif
user posted image
ax.gif
Atsakyti
Monami-labai graži tiulpanų puokštė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 22, 09:28)
na štai, sakiau įvairovės kokios bandysiu įsileisti, o čia vėl kalnapušė biggrin.gif šiemet visą patvorį jomis užsodinom, bet kaip suprantu ten sodinom paprastomis kalnapušėmis, o tikiuosi yra kažkokių jų formų, spalvų ar pan. įvairovė. Einu pažvejoti ar galima kažką įdomesnio rasti LT rolleyes.gif

tai, kad ir iš kalninių yra ką rinktis - pati neseniai pirkausi, labai ilgais spygliais ir per 10 metų tik 1,5 metro tepasiekiančią mirksiukas.gif
Tiesa, viena turi pušelė jau konkorėžiuką auginasi. Mažas spyglių kamuoliukas ir jau su papuošalu bigsmile.gif
Atsakyti