Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(sobieska @ 2009 05 21, 22:32)
Toks gelezinis daiktas, ale sautuvu vadinamas mirksiukas.gif kates nuo to garso ir/ar gaunamo sarato skuodzia greiciau uz savo seseli, kuriam tai laikui keturkoju padaru nerasta, bet jiems mano sodyba turbut patinka-gryzta kaip i savo namus biggrin.gif turbut galvoja, o gal ja u spejom ju psiilgt biggrin.gif

Nieko mandresnio nesugalvoju, kaip, kad akmenais apdeti augalus, kitos iseities nera, MB sake-garbes zodis nusipirksiu ''melkaske'' biggrin.gif '' ragatkes'' negelbeja, o del sodybos patikimo, tai gryniausia tiesa, jei jau patinka, tai ir apsigyvena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 16:40)
Atrodo, kad taip ir bus.... kiek supratau, pasigooglinusi, tai čia vaistinis, o ne prieskoninis augalas??? kur Jūs dažniausiai jį naudojate? 4u.gif  smile.gif

ir kaip prieskonis naudojama smile.gif skanu zverienai smile.gif
Kaip vaistazole labai tinka persalimo ligu profilaktikai ir gydymui smile.gif Suaugusiems galima daryti spiritinius antpilus, vaikams - arbatzoles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2009 05 21, 15:30)
Sveikos, aplinkos puoseletojos. biggrin.gif
Pasrodysiu ir as savo vakar darbo rezultatus. smile.gif

mors nuotraukytes dėdama labai jau susikuklinai su dydžiu, bet vaizdelis gan gražus thumbup.gif krito į akis, kad akmenų nėra per daug, tačiau net ir netrūksta 4u.gif

QUOTE(kice @ 2009 05 21, 22:50)
Laikui begant nebereikia sautuvo naudotis - visos bega nuo lango rankenos pasukimo.. bet tai nereiskia, kad neateina ir savo juodo darbo nepadaro, kol nieko nera namie smile.gif

sprendžiant iš nick'o, tai gentainių įpročiai pažįstami hihihi.gif tik nesupyk, pokštas 4u.gif
Atsakyti
tongue.gif
ner ko pykti - myliu kates biggrin.gif
Atsakyti
Zydi mano rododendrai:
http://public.fotki....0521155113.html
http://public.fotki....0521155033.html
Cesnakas:
http://public.fotki....0521160545.html

O kas cia g.gif :
[attachmentid=177576]
Atsakyti
brandinam mintis akmenynui ir svarstom ar nepasirinkus šalia šliaužiakų aukštaūgiais augalais kažkokių pušų, na tik ne tų, kur dangų siekia, žinoma, o kažkokių vidutinio ūgio, na tegul iki 3-4 m užauga....
kasiopėje, tujos liko už diskusijų ribos... ax.gif eisiu su dėdule googlu pabendraut, tačiau gal kas domėjotės ir žinotumėt į kokias pušaites atkreipti dėmesį? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 05 21, 23:34)
Zydi mano rododendrai:

o jau rododendras kaip prabangiai išsiskleidęs thumbup.gif
manasisi tik tik plyšti pradėjo šiomis dienomis, dar iki tokio pilno sužydėjimo matyt savaitėlės trūksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 21 gegužės 2009 - 22:39
Tai cia tik baltas. Jis man be galo grazus. Raudonas ir violetinis dar tik meto nuo pumpuru siuksliukus. Itariu jau kita savaite pilnai zydes wub.gif gaila man ju, lapiuku krastai nurude po ziemos, o zydet is visu jegu stengiasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2009 05 20, 21:10)
reikalas toks...stovi kieme elektros stulpas, dabar įvedė trifazę, tai tam stulpui dabar dar ir atramą pristatė, tad nebesugalvoju, kaip tuos stulpus "pridengti" doh.gif
Už tų stulpų iškart sodelis, o prieš juos daug erdvės...Kol buvo vienas stulpas, galvojau kokį medelį ir krūmą prieš jį sodinti, bet, kai dabar dar ir ta atrama išsiskėtusi... verysad.gif
gal kas kieme irgi turit tokią 'grožybę", kaip ją pridengėt?

populiariausias ir greiciausias budas apauginti stulpus- -penkialapiu vinvyciu [medejantis vijoklis]

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 21, 09:12)
Svaigstu dabar nuo žurnalo "alpinariumai", man ten vienas augaliukas patiko, (t.y. man jo reikia  biggrin.gif ). Sinavadas. Ten tokie aukšti jie, o kiek esu mačius pirkti, tai žemučiai; matyt rūšių yra daug? Ar tų aukštų būna kurnors pirkti?

sinavadu yra ivairiausiu rusiu.
siaip tai naturoje gana kuklus augaliukas, o paveiksliukuose pritraukti is arti ju imantriu formu ziedai atrodo ispudingai mirksiukas.gif
seklu yra pirkti visur - cia ne deficitnis augaliukas smile.gif
buna pirkt ir saknu - dabar isparduoda irgi visur.
galima paciai pasiseti, zydes nuo antruju metu [kaip daugiametis]

mane uzkabino viena daugiamecio balto zemaugio sinavado rusis [nepamenu pavadinimo] - del to, kad ji galima auginti vazonuose thumbup.gif

QUOTE(sobieska @ 2009 05 21, 11:37)
Sirdingai dekoju uz pakvietima aciuks.gif ...o tu gal ir i mano kaimuka nepasididziuotum atlekt, praktiskai savaitgaliais visada ten kiurksau 
           Kai viska susitvarkysi, tikrai daleksiu ir Sudervej tureciau ka veikt biggrin.gif

tikiuos, nepamirsai, kad mano ''tarnyba'' salia jolaxus? :mirksiukas:

QUOTE(inrinke @ 2009 05 21, 14:47)
Tai jau tikrai, padirbejom. karsta.gif  lotuliukas.gif Atkalbejo kasti ta zalia juosta.
Matysiu, ka cia toliau darysiu.

isigijau spec.peili vejos krastui pjauti -negaliu atsidziaugt thumbup.gif
su juo ir is visu plysiu [plyteliu, trinkeliu, akmenu tako]pasalinu zoles thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2009 05 21, 20:31)
blink.gif  tiksliai Sobieska, pora kart maciau, kaip
O kas tas orinukas?

papratai svininiai sratai 3mm [cia skersmuo] ir atitinkama ''puska''- tokia paskui galima suaugusiu pramogoms naudoti.
yra ''nekaltesnis'' baltais sratukais, mazesnis toks nebrangus ginkliukas.

QUOTE(Tina* @ 2009 05 21, 22:34)
Zydi mano rododendrai:

Cesnakas:

grazus ziedai rolleyes.gif

kaip anksti pas tave keratavio cesn. prazydo bigsmile.gif
as nopreciau tik po menesio pamatyt savojo zieda, bet bus turbut po savaites/dveiju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 gegužės 2009 - 23:20
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 21, 23:39)
svarstom ar nepasirinkus šalia šliaužiakų aukštaūgiais augalais kažkokių pušų, na tik ne tų, kur dangų siekia, žinoma, o kažkokių vidutinio ūgio, na tegul iki 3-4 m užauga....

kolonos pavidalo yra pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m. O kodėl gi nepasirinkus iš kadagių - didesnė įvairovė (melsvaspygliai, žaliaspygliai, geltonspygliai, įvairaus aukščio, skirtingo pločio). Aš neapsiribočiau vien šliaužiančiais ir kolonos formos spygliuočiais tame plotelyje. Derinčiau ir piramidės, ir rutulio, ir pagalvėlės formos augalus, keletą lapuočių pasodinčiau (vien jau žemaūgių spalvingais lapais lanksvų koks pasirinkimas), šliaužiančius nebūtinai vien spygliuočius - kad ir kokį ilgai žiedais džiuginantį sidabrakrūmį (būna jų ir pažeme augančių). Tarpams svarstyčiau ne tik akmenėlių ir mulčo, bet ir kiliminių žolinių augalų variantus. Kad ir kokias čiobreliais skirtingais - greitai suželia, kvepia (malonumas ne tik akiai įžengus į kiemą, bet ir nosiai) wub.gif
Atsakyti
svarstom ar nepasirinkus šalia šliaužiakų aukštaūgiais augalais kažkokių pušų, na tik ne tų, kur dangų siekia, žinoma, o kažkokių vidutinio ūgio, na tegul iki 3-4 m užauga....

kolonos pavidalo yra pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m. O kodėl gi nepasirinkus iš kadagių - didesnė įvairovė (melsvaspygliai, žaliaspygliai, geltonspygliai, įvairaus aukščio, skirtingo pločio). Aš neapsiribočiau vien šliaužiančiais ir kolonos formos spygliuočiais tame plotelyje. Derinčiau ir piramidės, ir rutulio, ir pagalvėlės formos augalus, keletą lapuočių pasodinčiau (vien jau žemaūgių spalvingais lapais lanksvų koks pasirinkimas), šliaužiančius nebūtinai vien spygliuočius - kad ir kokį ilgai žiedais džiuginantį sidabrakrūmį (būna jų ir pažeme augančių). Tarpams svarstyčiau ne tik akmenėlių ir mulčo, bet ir kiliminių žolinių augalų variantus. Kad ir kokiais čiobreliais skirtingais - greitai suželia, kvepia (malonumas ne tik akiai įžengus į kiemą, bet ir nosiai) wub.gif
Atsakyti
Kasiopeja, melsves ir vaistutis jau rado savo vieta ax.gif Aciu 4u.gif

jolaxus, man labai patinka zemutes pinus mugo http://www.scenicnur...-mugo-teeny.jpg Labai grazias maciau Kojelaviciaus g. ax.gif
Atsakyti

kolonos pavidalo yra pinus nigra Pyramidalis, bet greičiausiai viršytų 3-4m. O kodėl gi nepasirinkus iš kadagių - didesnė įvairovė (melsvaspygliai, žaliaspygliai, geltonspygliai, įvairaus aukščio, skirtingo pločio). Aš neapsiribočiau vien šliaužiančiais ir kolonos formos spygliuočiais tame plotelyje. Derinčiau ir piramidės, ir rutulio, ir pagalvėlės formos augalus, keletą lapuočių pasodinčiau (vien jau žemaūgių spalvingais lapais lanksvų koks pasirinkimas), šliaužiančius nebūtinai vien spygliuočius - kad ir kokį ilgai žiedais džiuginantį sidabrakrūmį (būna jų ir pažeme augančių). Tarpams svarstyčiau ne tik akmenėlių ir mulčo, bet ir kiliminių žolinių augalų variantus. Kad ir kokiais čiobreliais skirtingais - greitai suželia, kvepia (malonumas ne tik akiai įžengus į kiemą, bet ir nosiai) wub.gif
Atsakyti