Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 21, 14:18)
gal juozažolė arba kitaip vadinamas izopas. Pasigooglink su lotynišku pavadinimu Hyssopus officinalis - ar tokie žiedeliai?

Atrodo, kad taip ir bus.... kiek supratau, pasigooglinusi, tai čia vaistinis, o ne prieskoninis augalas??? kur Jūs dažniausiai jį naudojate? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 17:40)
Atrodo, kad taip ir bus.... kiek supratau, pasigooglinusi, tai čia vaistinis, o ne prieskoninis augalas??? kur Jūs dažniausiai jį naudojate? 4u.gif  smile.gif

Man labai skani jos arbata. Kažkas sakė, kad labai vertinga vaistažolė, bet kam konkrečiai jos naudojamos nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 15:40)
Sveikos,

kažin, kas čia galėjo nutikti šitam augaliukui... dar prieš kelias savaites buvo žaliai-melsvas... auga sodyboje... ir ką dabar su juo daryti, sausas šakas nuskinti???

user posted image

GAL KOKS KATINAS AR SUO PALAIDAS PASIDARBAVO blush2.gif na zinot turiu omeni pasiusiavo
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 21, 09:34)
Ar pasitaiko atveju, kad paparciai auga sauletose vietose?  g.gif Isdygo tokie grazus pas mane. Jau norejau isgyvendinti.

Pas mus auga, nenaikinau. Ir gana gražūs, nenudžiūvę.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 21, 12:23)
na gerai jau, gerai... suklydau...  tongue.gif Man jis susižavėjimo nekelia, todėl nesigilinau labai...
Papildyta:
tai čia maždaug "niekada"?????

Hmm, dėl sinavado susibalamūtijau. Turiu pakelį sėklų, užrašyta vienmetis. Gal ir tokių ir anokių būna?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 21, 15:08)
Man maniskis irgi susizavejimo nekelia, bet buna labai graziu sinavadu. Mano kazkoks keitas. Daud daug ziedu,bet smulkuciai. Man labiau patiktu maziau, bet didesni

Kiek domėjausi, tai atrodo Lietuvoj tik viena rūšis jo auga, Aquilegia vulgaris..
bet matomai čia jo porūšių daug yra, va:
http://sodai.lietuvo...m/Sinavadas.htm
man tai gražiausias kaip antroj nuotraukoj wub.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 05 21, 15:26)
Aš gal ir su kvailu klausimu, bet vistiek paklausiu. Pasodinau pirmą kartą gyvenime liatrius, pasakykit iš vieno svogūnėlio tik vienas žiedas bus? Nežinau kokiu atstumu juos kišti reikėjo
Pirma pasodinu, o tik po to klausimas pasistoja g.gif

Iš vieno svogūno tik vienas. Aš pasodinau kas 10-15, man ne per retai. Jie aukštoki, be to, pats stiebas ir žiedas dar kažkiek vietos užima (kokių 7cm diametro).
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 13:40)
Sveikos,

kažin, kas čia galėjo nutikti šitam augaliukui... dar prieš kelias savaites buvo žaliai-melsvas... auga sodyboje... ir ką dabar su juo daryti, sausas šakas nuskinti???

user posted image

Nu, žinokit, šunys nusisiot nelabai galėjo.... sakau, gal čia taip sutapo, kad kaip tik prieš keletą savaičių ravėjom apie šituos augaliukus, išrovėm žoles ir apibėrėm pagal šaknis akmenukų... gal tai ir nepatiko??? g.gif smile.gif gal pasikeitė drėgmė? ar dar kas? na tiesiog neįsivaizduoju....
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 18:18)
Nu, žinokit, šunys nusisiot nelabai galėjo.... sakau, gal čia taip sutapo, kad kaip tik prieš keletą savaičių ravėjom apie šituos augaliukus, išrovėm žoles ir apibėrėm pagal šaknis akmenukų... gal tai ir nepatiko??? g.gif  smile.gif gal pasikeitė drėgmė? ar dar kas? na tiesiog neįsivaizduoju....

Tavo parasytas variantas tikrai pakenkti neturejo, cia tada kitur suo pakastas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 21 gegužės 2009 - 19:34
QUOTE(Kristuks @ 2009 05 21, 13:49)
Ir dar turiu klausimėlį... niekaip nenustatom, kas čia per prieskonis...? Lapelius patrynus, labai kvepia, vasarą išleidžia ilgus stiebukus ir žydi...  smile.gif  4u.gif

user posted image

Labai panašu į kalninį dašį.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 21, 15:17)
Pamegink nuskinti, bet jei ir kitos prades ruduot, bijau kad teks mesti lauk. As viena iskasiau ir itariu, kad pasidarbavo kaimynu kates, mat kelis savaitgalius negirdejo orinuko garso, tai buvo isidrasinusios rupuzes smile.gif
(jei neklystu toks tavo gyvenvietes uzvadinimas)

blink.gif tiksliai Sobieska, pora kart maciau, kaip is mano situ augaliuku tos rupuzes isbego doh.gif , net nepagalvojau, parazites, susirado wc
aggressive.gif , nu galvoju, kas joms atsitiko, kad taip pradejo ruduoti, o cia net neitariau, jegu nebeturiu su tom parazitem kovoti, niekas negelbsti, siemet net tujoms zemes nejudinau, kad eilini karta ten jos tualeto nepasidarytu doh.gif
O kas tas orinukas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 21, 21:31)
O kas tas orinukas? blush2.gif

Toks gelezinis daiktas, ale sautuvu vadinamas mirksiukas.gif kates nuo to garso ir/ar gaunamo sarato skuodzia greiciau uz savo seseli, kuriam tai laikui keturkoju padaru nerasta, bet jiems mano sodyba turbut patinka-gryzta kaip i savo namus biggrin.gif turbut galvoja, o gal ja u spejom ju psiilgt biggrin.gif
Atsakyti
Laikui begant nebereikia sautuvo naudotis - visos bega nuo lango rankenos pasukimo.. bet tai nereiskia, kad neateina ir savo juodo darbo nepadaro, kol nieko nera namie smile.gif
Atsakyti