Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

tai dideliausias dėkui visoms už smėliadėžės įvertinimą thumbup.gif
net mintis tokia atėjo, kas tvarkosi kiemą naujai ir norėtų baseinėlio, tačiau leliai dar maži ir dėl saugumo stabdo save nuo tos minties, tai galit iš karto susiprojektuot baseino vietą ir kontūrus apibrėžę, bet žemių giliai neiškasę, pripilt smėlio ir keletui metelių paturėt smėlynę, o vaikams ūgtelėjus baseiną įrengtumėt galutinai. rolleyes.gif

o peržvelgus "balsavimo" rezultatus turiu konstatuoti kad kol kas 6:1 pirmauja tankesnis spygliuočių, šliaužiakų augalynas. cool.gif gal dar kas atkalbės, dar yra nepasisakiusių, gal pataupys mano krizines pajamas (augalai, kaip žinia, nėra labai pigūs) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 20 gegužės 2009 - 12:44
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 14:40)
net mintis tokia atėjo, kas tvarkosi kiemą naujai ir norėtų baseinėlio, tačiau leliai dar maži ir dėl saugumo stabdo save nuo tos minties, tai galit iš karto susiprojektuot baseino vietą ir kontūrus apibrėžę, bet žemių giliai neiškasę, pripilt smėlio ir keletui metelių paturėt smėlynę, o vaikams ūgtelėjus baseiną įrengtumėt galutinai. rolleyes.gif

o peržvelgus "balsavimo" rezultatus turiu konstatuoti kad kol kas 6:1 pirmauja tankesnis spygliuočių, šliaužiakų augalynas. cool.gif gal dar kas atkalbės, dar yra nepasisakiusių, gal pataupys mano krizines pajamas (augalai, kaip žinia, nėra labai pigūs) blush2.gif

Jolaxus, bet juk galima tą žalią oazę po truputį, be labai staigių finansinių injekcijų įsirenginėt. dabar vienas aukštas ir vienas šliaužiakas (kaip tu vadini), kitais metais dar pora ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 20, 09:21)
balsuoju už kuo daugiau augalų (visžalių šliaužiakų) vietoje mulčo ir akmenukų  bigsmile.gif  Trinkelėmis grįsto ploto pas jus ir taip pakanka, o žalumos niekuomet nebūna per daug  mirksiukas.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 05 20, 13:51)
Jolaxus, bet juk galima tą žalią oazę po truputį, be labai staigių finansinių injekcijų įsirenginėt. dabar vienas aukštas ir vienas šliaužiakas (kaip tu vadini), kitais metais dar pora ir t.t. smile.gif

nu iš tiesų tas pavirkavimas nebuvo esminis mirksiukas.gif jeigu reikia, tai atsiranda iš kur nusiurbti tas monetas, tskn, būna perskaičiuojams ir perskirstomas šeimos biudžetas biggrin.gif dabar esminis momentas priimti tinkamą sprendimą ir šviečiasi tokia perspektyva, kad teks MB galąsti kastuvą ir kasti ne pora, o gerokai daugiau duobių smile.gif
Atsakyti
Srove, gražu mirksiukas.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 13:40)

na aš tikrai tavo pajamų nepataupysiu blush2.gif blush2.gif
man gražu kai daaaaaaaaaaaaaaaaaaaug žaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalia smile.gif

o augalų pigių lenkijon gali patraukt mirksiukas.gif

super atrodo jūsų akmeninis grindinys thumbup.gif , kuo tarpus užpylėt ir aplamai kaip jį darėt?

P.S. Kažkur anksčiau buvo tema tik vaizdų, gražių fotkių (be komentarų). Kažin jos jau nėra ar tik aš neberandu g.gif ? gal kuri užmatėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo immm: 20 gegužės 2009 - 13:03
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 13:40)

man irgi labai patiko smėliadežė ir planuojamas augalynas wub.gif mirksiukas.gif

merginos gal galit bent apytiksliai parašyti kiek kainuoja Rondapas g.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Srove, labai man patinka jūsų tvora. Mes irgi ruošiames tverti tvora, tik nežinau kokio aukščio reikėtų, o jūsų man kaip tik atrodo reikiamo aukščio, gal gali parašyti koks jos aukštis
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2009 05 20, 14:00)
super atrodo jūsų akmeninis grindinys thumbup.gif , kuo tarpus užpylėt ir aplamai kaip jį darėt?

akmenis dėjo MB, juos guldė ant betono mišinio, o tarpai iš viršaus dar nebaigti sutvarkyti - ten bus pilamas sausas smėlio-cemento mišinys, su šluota prašluojama ir įtrinama kad tarpai pilnai užsipildytų ir tada laistoma vandeniu, kad pilnai sudrėktų ir sukietėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 14:30)
akmenis dėjo MB, juos guldė ant betono mišinio, o tarpai iš viršaus dar nebaigti sutvarkyti - ten bus pilamas sausas smėlio-cemento mišinys, su šluota prašluojama ir įtrinama kad tarpai pilnai užsipildytų ir tada laistoma vandeniu, kad pilnai sudrėktų ir sukietėtų 4u.gif

mes irgi kelis kvadratus dėjom - vienur ant smėlio ir tarpus smėlio - cemento mišiniu, paskui laistėm, kitur į betoną. Uch kiek darbuko doh.gif . Nusipelnė TB dovanėlės 4u.gif

kažin kiek laikys galvoju....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo immm: 20 gegužės 2009 - 13:47
Sveikos merginos, per rūpesčius visokius jus buvau ilgokai palikusi, reiks dabar atgal kelias temas skaityti kuom jūs gyventot. O dabar turiu klausimą ir laukiu patarimo. Pas tėvukus kiek išpjovė kiek išrovė alyvas, buvo tiesiog didžiausi krūmai, ir dabar toje vietoje reikia aplinką sutvarkyti, kažkiek gėlyno įrengti o likusią dalį žolyte užsėti. Bet dar žinoma kažkiek yra šaknų likę, kuom jas galutinai išnaikinti, kol dar ten neužpilta žemių. Nes reikia lyginti sklypas toje vietoje, ir pilti juodžemio. Rondapas tik per lapus ima, o dar jų nėra, o norisi kuo greičiau sutvarkyti. Ar galima kažkuo kitu išnaikinti tas šaknis. Na manau supratot mane.
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2009 05 20, 14:44)
mes irgi kelis kvadratus dėjom - vienur ant smėlio ir tarpus smėlio - cemento mišiniu, paskui laistėm, kitur į betoną. Uch kiek darbuko  doh.gif . Nusipelnė TB dovanėlės 4u.gif

kažin kiek laikys galvoju....

jei pagrindas paruoštas normaliai (gruntas sutrombuotas, susigulėjęs ir pan., pilta žvyro), tai tikrai laikys gerai, nes pas mus jau gal trejetą žiemų pergyveno akmeniniai takeliai kituose pakraščiuose ir nei iškilnojo šaltis nei kitokių nuostolių

QUOTE(uolma @ 2009 05 20, 15:48)
Sveikos merginos, per rūpesčius visokius jus buvau ilgokai palikusi, reiks dabar atgal kelias temas skaityti kuom jūs gyventot. O dabar turiu klausimą ir laukiu patarimo. Pas tėvukus kiek išpjovė kiek išrovė alyvas, buvo tiesiog didžiausi krūmai, ir dabar toje vietoje reikia aplinką sutvarkyti, kažkiek gėlyno įrengti o likusią dalį žolyte užsėti. Bet dar žinoma kažkiek  yra šaknų likę, kuom jas galutinai išnaikinti, kol dar ten neužpilta žemių. Nes reikia lyginti sklypas toje vietoje, ir pilti juodžemio. Rondapas tik per lapus ima, o dar jų nėra, o norisi kuo greičiau sutvarkyti. Ar galima kažkuo kitu išnaikinti tas šaknis. Na manau supratot mane.

bandyti laužus ten krauti ir deginti, kad kuo giliau išdegtų šaknynas... g.gif bet manau reikėtų nemažus laužus deginti, kad geriau įkaistų gruntas gilyn, o ne tik simboliškai ir trumpam paviršiuje. Joninėms susikraukit laužą "pionierišką" biggrin.gif
Atsakyti
matai ten kaip tos pagrindinės išrautos, bet likę toki kaip šniūrai tik plonos, ir iš jų atžalos tokios gali augti manau, ar dabar nekreipt dėmesio į jas ir pilt ant viršaus žemių
Atsakyti