Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

Ačiū visoms pasisakiusioms. DeeDee, apie sėjimą tikrai susirasiu pati, tik noriu paklausti, turbūt Jūs ir Tina* dekoratyvines erikas auginat? Nes natūraliai Lietuvoj lyg ir viena rūšis yra, tyrulinė erika, ir ta įrašyta raudonon knygon.. Jei ji čia auga natūraliai, vadinas tikrai išžiemoja be cackinimosi. Vadinas man jos ir reikėtų. Ar va šitos būna kurnors pirkti? (Na pakartokit, prašau, visdėlto tąpačią informaciją n+2 kartą.. 4u.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 19, 23:57)
Ačiū visoms pasisakiusioms. DeeDee, apie sėjimą tikrai susirasiu pati, tik noriu paklausti, turbūt Jūs ir Tina* dekoratyvines erikas auginat? Nes natūraliai Lietuvoj lyg ir viena rūšis yra, tyrulinė erika, ir ta įrašyta raudonon knygon.. Jei ji čia auga natūraliai, vadinas tikrai išžiemoja be cackinimosi. Vadinas man jos ir reikėtų. Ar va šitos būna kurnors pirkti?  (Na pakartokit, prašau, visdėlto tąpačią informaciją n+2 kartą..  4u.gif blush2.gif )

auginu erica carnea - žiemos pradžioj pradeda žydėt. Teoriškai erica tetralix ( tyrulinė - žydi birželio-rugsėjo mėnesiais) turėtų pas mus žiemoti ar bent jau pridengus besniegę žiemą išgyventi. Erica vagans - toji, kuri pas mus žiemą nušąla, net ir uždengta wink.gif
Tavo vietoj, pirkčiausi Erica carnea ir jos šakeles šaknydičiau. Tik visa bėda tame, kad ji žydi žiemą, uždengus augalo kaip ir nebelieka, pasidžiaugimui lieka kovo-balandžio mėnesiai, vėliau žalias krūmelis. Taigi, iš patirties, erika 'miško' plotely netinkamas augalas, bet lauko vazone komponuoti kartu su visžalia heuchera ir šiliniu viržiu, būtų idealus variantas wink.gif

Oj, tik dabar įsiskaičiau klausimą - vistik pirkčiau šilinius viržius, su jais mažiau cackinimosi. Nėr garantijų, kad visos sekančios žiemos bus toios snieguotos, o besniegę reiktų pridengti wink.gif
Srove, tavasis vazonas su bėgančiais augalėliais pakerėjo wub.gif Ryt atidžiau kitus vaizdelius apžiūrėsiu. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 19 gegužės 2009 - 23:18
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 19, 12:32)
Per anksti pas Rokoko užklydus buvau, tokį žiedų gausumą praleidau... O kad "svieste" auga ir vanduo "ant lėkštutės" paduotas, tai pastebėjau lotuliukas.gif O šiaip tai išsižiojus laukiu Rokoko siauralapių bijūnų žydėjimo (tiksliau, fotoreportažo ta tema)wub.gif

pas mane nebuna savaites, kad neprazystu bent keli augalai - daznai tektu lankytis mirksiukas.gif
siauralapius aisku, butinai pasirodysiu. vienintele ju beda - labai trumpas zydejimas, bet uztad labai ispudingas wub.gif
taip,sodu bendrijos privalumas- sezoninis lauko vandentiekis [na einant miegoot uzsukam lotuliukas.gif ]

QUOTE(immm @ 2009 05 19, 12:54)
kasmet iškasti ir.... (ką iškasus toliau daryt? o jei buvo vazone, tai irgi reiktų išimt ar palikt kitiems metams?
Dar, o kuris čiobrelis yra mindomas? isigijau kelias rūsis, man irgi laaaabai reikia takelio tarpus tarp plokščių akmenų užpildyt g.gif

jei tulpes zemeje - laukiam, kol nuzydi, paskui kol nugelsta lapai. panasiai apie birzelio viduri iiskasam, apdziovinam, laikom sausai. sodinam rudeni, rugseji-lapkriti.
jei tulpes vazone - nuzydejus ji isnesam i nematoma vieta, nepamirstam siek tiek laistyt. paskui viskas t.p.
jei reikia to vazono kitiems tikslams greiciau, nei tulpiu lapai nugels - atsargiai perkeliam nuzydejusias tulpes [su zememis] i darza ar kita vazona, vel laukiam, kol nugels, ir tt.

del ciobreliu:
is to nurodyto psl tas, kur ''ciobreliu iklimas''- tai sliauziantis ciobrelis [paziurek sioj temoj 6psl. mano foto ''usuocio kalnelis''].
yra analogiskas sliauziantis ciobrelis tik smulkesnis - labai smulkutis, ji mugese pardavejai vadina ''mindomu''. yra kiekvienoj mugej.
ir tas, ir kitas tinka i akmenu tarpus 4u.gif

QUOTE(Mantilė @ 2009 05 19, 13:03)
rokoko-gražu  tulpės tamsios prie šviesių

taip, aciu 4u.gif
man tos ''nakties karalienes'' ypac tinka prie bordo heuheros bei bordo dantytosios gaures - numaciau, bet net graziausiame sapne nesapnavau tokio derejimo lotuliukas.gif wub.gif tie lapiniai dygdami turi violetinio atspalvio, kaip ir tulpes rolleyes.gif
[bet pvz prie kitame darzelyje esancios bordo astilbes jau netiktu -silta bordo]

QUOTE(Meka @ 2009 05 19, 13:16)
pas mane dabar gausiai pradejo zydeti 'vejeles' kai kurios visai nieko atrodo smile.gif

grazus augalynas thumbup.gif
man labai liuks ta juku grupe ir aukstu spygliuociu porele auksciausioje vietoje.

QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 14:34)
Grazu pas Rokoko 4u.gif , gausybe aykstaugiu zydinciu geliu, visos stovi, kaip ikaltos, net nebando vartytis, kiek kart bandziau, nu nesigauna man su jomis, nei suderint, nei prazydint normaliai-issivarto i sonus

o del sito jau reikia ''pasicackinti'' mirksiukas.gif
svarbaisia - LAIKU paristi/paremti/sutvarkyti ir tt...
kai ima zydet - nuo ziedynu svorio ziedynkociai tuoj deformuojasi, isgula - ir tada jau ju neislankstysi taip,kaip noretum lotuliukas.gif
arba, dar nezydint gali vejjas islauzyt,
ir tt. atvejai.
net tas keru augancias geles, kurios tvirtai ''stovi'' - vis tiek apjuosiu apie 10-20 cm nuo zemmes virve - jos nesimato, dekoratyvumas nenukencia, o augalams tik tvirciau.
siand jau apjuosiau visus bijunus.
pazeme apjuosiau auskareli.
po keliu dienu bus patvarkytas skaistenis ir tt.

QUOTE(inrinke @ 2009 05 19, 17:55)
ta juosta nuo zoles ikasti. Daugelis sako, kad negerai ja ikasti, nes zeme ja iskelia, o kiti kaip tik rekomenduoja tik su ja nuo pieveles apsaugoti gelyna. Tai taip ir dvejoju, ar reikia, ar ne jos?

jei saugosi gelyna -tai nereikia tos juostos. galima ir bejos.

juosta - ''biriems produktams'' atskirti.

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 21:25)
na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku

user posted image

fantastika!!!
kazkaip man toks jausmas apeme, kuri retkarciais patiriu, kai ko nors gaunu labai daug ir dar daugiau, negu trokstu.. rolleyes.gif wub.gif
pvz, kai vaikystej kieme atsirado ''kapitalines'' supynes, ir galejau suptis kiek noriu, kiek noriu...
jau tyliu, kad mano ''rekordas'' apsiversti supynese 360laipsniu buvo ''tik'' 18 kartu is eiles - ir niekaip neiveikiau pusbrolio, kuris tai padarydavo 40 kartu! idomu, kodel mes netapom kosmonautais? lotuliukas.gif

QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 22:16)
Po vakariniu laistyniu isejau truputi pafotkinti tu pakrasciu, bet tamsoka, tai fotkes nelabai jau kokios kokybes.

labai dekoratyvu pas Srove wub.gif labai grazu..
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 23:16)
Po vakariniu laistyniu isejau truputi pafotkinti tu pakrasciu
<...>
Gavosi visas serialas lotuliukas.gif  laukite tesinio cool.gif

labai jau gražus serialias, lauksime tęsinio thumbup.gif nu man ta Srovės juoda žemė tai pavydą kelia blush2.gif

QUOTE(kice @ 2009 05 19, 23:32)
aktualus dalykelis ta smelio deze.. Va ka zmones daro, kai maziu atsiranda smile.gif
  Bet kiek ten tonu smelio? Nes mums i deze tilpo 0,5 tonos - tai maza kruvele, palyginus smile.gif

ten ne vien smėlis - ant dugno dėl balasto prikrauta putų polistirolio plokščių smile.gif o smėlio nesvėrėm - MB iš senelių sodybos Labanoro girioj prikasė ir atvežė, taip sakant smėlis su giminės ištakų kvapu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 20 gegužės 2009 - 06:42
Jolaxus, tiesiai į dvidešimtuką thumbup.gif (10 už originalumą ir 10 už gautą vaizdą). Fantastika mirksiukas.gif
Atkreipkit dėmesį į preciziškai Srovės sutvarkytus vejos pakraščius - joks žolės stiebelis link gėlyno nesiveržia smile.gif Daugeliui klausiančiųjų dėl pakrasčių galėtų būti konsultantė nr.1 biggrin.gif Jaučiasi meilė augalijai mirksiukas.gif Jauku 4u.gif Jei ne paslaptis, kiek arų pas Tave ir kiek metų tvarkaisi?
Atsakyti
na pradėsiu aš savo serialą ax.gif
reikia minčių mirksiukas.gif
užpylėm skaldele tokį plotą palei įvažiavimą į kiemą.

vaizdelis kaip buvo proceso eigoje:

user posted image

user posted image

kaip yra dabar:

user posted image

pagal šitą mintį (kažkada užkliuvusią būtent šitoj temoj) norėjau kažką susikurti:

user posted image

taip buvau pasifantazavusi primityviomis priemonėmis:

user posted image

bet kai vakar užpylėm skaldą ir pamatėm realybėj vaizdelį, giliai suabejojom, ar norim tirštai apželdinti tą plotą... g.gif galvojam gal pasitenkinti kuklia grupele - vienu didesniu aukštyn augančiu spygliuočiu ir greta kokį šliaužiaką... o gal čia tik dėl to, kad po ilgalaikio bardako tas kampas tapo švarus ir grynas, tai pirmas įspūdis toks, kad nebesinori ten gausaus želdyno...
štai tokiuose apmastymuose gavau MB leidimą atiduoti tą kampą jūsų teismui ir pasigaudyti minčių... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 20 gegužės 2009 - 07:30
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 19, 23:18)

Dekui uz patarimus. wub.gif Per nakti sumasciau, kad juosta vis delto kasiu. rolleyes.gif
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 23:25)

Dekui. Zadu ir as taip daryti. biggrin.gif Labai grazi smelio deze. wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2009 05 20, 00:16)
Gavosi visas serialas lotuliukas.gif  laukite tesinio cool.gif

Nuostabus serialas. wub.gif Butinai lauksime tesinio. mirksiukas.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 05 20, 02:24)

Butinai priziuresiu ir saugosiu, bet del ramybes ... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 22:25)
na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku biggrin.gif

thumbup.gif

O aš pernai rudenį sukišau tulpes...
Šiemet - nei vieno žiedo... Net kotelio žiedui nebuvo... g.gif
Atsakyti
Jolaxus, man tai kaip tik ten norėtųsi gausaus želdyno. Vienas "stačias" plius vienas "šliaužiakas" nykokai (bent jau man) atrodytų... Man labai jaukiai žiūrisi akmenimis grįstos vėžios, takelis thumbup.gif Taip ir norisi šalia žalumos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 20, 08:54)
Jolaxus, man tai kaip tik ten norėtųsi gausaus želdyno. Vienas "stačias" plius vienas "šliaužiakas" nykokai (bent jau man) atrodytų... Man labai jaukiai žiūrisi akmenimis grįstos vėžios, takelis thumbup.gif Taip ir norisi šalia žalumos mirksiukas.gif

taigi vat, kad blaškausi nebežinodama kaip būtų geriau... doh.gif dar šią savaitę lyg žievės mulčo žadėjo atvežti, tai net yra pasvarstymų toj akmenynėj organizuot žievės mulčo salelę su augalais... o taip pat mulču užpilt tą trikampiuką prie pat vartelių su conica ir taip lyg susieti tuos du plotelius...
vienu žodžiu, intensyvios kūrybinės kančios mastau.gif
Atsakyti
Srove, bigsmile.gif man tai istrigo tas spalvu sodrumas wub.gif kazkaip net tvarkingai sustatyti akmenys nekrenta i akis smile.gif (kas siaip man nepatinka ax.gif ) bet pas tave labai graziai viskas atrodo. dvelkia meile is parodytu kampeliu wub.gif

jolaxus, tiesa pasakius, kai parasei, kokiu budu pasidaret smeliadeze buvau suabejojus ar man patiktu vaizdas blush2.gif nu bet kaip nustebinai bigsmile.gif labai labai super ziurisi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 06:07)
taigi vat, kad blaškausi nebežinodama kaip būtų geriau... doh.gif dar šią savaitę lyg žievės mulčo žadėjo atvežti, tai net yra pasvarstymų toj akmenynėj organizuot žievės mulčo salelę su augalais... o taip pat mulču užpilt tą trikampiuką prie pat vartelių su conica ir taip lyg susieti tuos du plotelius...
vienu žodžiu, intensyvios kūrybinės kančios mastau.gif

balsuoju už kuo daugiau augalų (visžalių šliaužiakų) vietoje mulčo ir akmenukų bigsmile.gif Trinkelėmis grįsto ploto pas jus ir taip pakanka, o žalumos niekuomet nebūna per daug mirksiukas.gif
Atsakyti