Ačiū visoms pasisakiusioms. DeeDee, apie sėjimą tikrai susirasiu pati, tik noriu paklausti, turbūt Jūs ir Tina* dekoratyvines erikas auginat? Nes natūraliai Lietuvoj lyg ir viena rūšis yra, tyrulinė erika, ir ta įrašyta raudonon knygon.. Jei ji čia auga natūraliai, vadinas tikrai išžiemoja be cackinimosi. Vadinas man jos ir reikėtų. Ar va šitos būna kurnors pirkti? (Na pakartokit, prašau, visdėlto tąpačią informaciją n+2 kartą.. )
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 19, 23:57)
Ačiū visoms pasisakiusioms. DeeDee, apie sėjimą tikrai susirasiu pati, tik noriu paklausti, turbūt Jūs ir Tina* dekoratyvines erikas auginat? Nes natūraliai Lietuvoj lyg ir viena rūšis yra, tyrulinė erika, ir ta įrašyta raudonon knygon.. Jei ji čia auga natūraliai, vadinas tikrai išžiemoja be cackinimosi. Vadinas man jos ir reikėtų. Ar va šitos būna kurnors pirkti? (Na pakartokit, prašau, visdėlto tąpačią informaciją n+2 kartą.. )
auginu erica carnea - žiemos pradžioj pradeda žydėt. Teoriškai erica tetralix ( tyrulinė - žydi birželio-rugsėjo mėnesiais) turėtų pas mus žiemoti ar bent jau pridengus besniegę žiemą išgyventi. Erica vagans - toji, kuri pas mus žiemą nušąla, net ir uždengta
Tavo vietoj, pirkčiausi Erica carnea ir jos šakeles šaknydičiau. Tik visa bėda tame, kad ji žydi žiemą, uždengus augalo kaip ir nebelieka, pasidžiaugimui lieka kovo-balandžio mėnesiai, vėliau žalias krūmelis. Taigi, iš patirties, erika 'miško' plotely netinkamas augalas, bet lauko vazone komponuoti kartu su visžalia heuchera ir šiliniu viržiu, būtų idealus variantas
Oj, tik dabar įsiskaičiau klausimą - vistik pirkčiau šilinius viržius, su jais mažiau cackinimosi. Nėr garantijų, kad visos sekančios žiemos bus toios snieguotos, o besniegę reiktų pridengti
Srove, tavasis vazonas su bėgančiais augalėliais pakerėjo Ryt atidžiau kitus vaizdelius apžiūrėsiu.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 19, 12:32)
Per anksti pas Rokoko užklydus buvau, tokį žiedų gausumą praleidau... O kad "svieste" auga ir vanduo "ant lėkštutės" paduotas, tai pastebėjau O šiaip tai išsižiojus laukiu Rokoko siauralapių bijūnų žydėjimo (tiksliau, fotoreportažo ta tema)
pas mane nebuna savaites, kad neprazystu bent keli augalai - daznai tektu lankytis
siauralapius aisku, butinai pasirodysiu. vienintele ju beda - labai trumpas zydejimas, bet uztad labai ispudingas
taip,sodu bendrijos privalumas- sezoninis lauko vandentiekis [na einant miegoot uzsukam ]
QUOTE(immm @ 2009 05 19, 12:54)
kasmet iškasti ir.... (ką iškasus toliau daryt? o jei buvo vazone, tai irgi reiktų išimt ar palikt kitiems metams?
Dar, o kuris čiobrelis yra mindomas? isigijau kelias rūsis, man irgi laaaabai reikia takelio tarpus tarp plokščių akmenų užpildyt
Dar, o kuris čiobrelis yra mindomas? isigijau kelias rūsis, man irgi laaaabai reikia takelio tarpus tarp plokščių akmenų užpildyt
jei tulpes zemeje - laukiam, kol nuzydi, paskui kol nugelsta lapai. panasiai apie birzelio viduri iiskasam, apdziovinam, laikom sausai. sodinam rudeni, rugseji-lapkriti.
jei tulpes vazone - nuzydejus ji isnesam i nematoma vieta, nepamirstam siek tiek laistyt. paskui viskas t.p.
jei reikia to vazono kitiems tikslams greiciau, nei tulpiu lapai nugels - atsargiai perkeliam nuzydejusias tulpes [su zememis] i darza ar kita vazona, vel laukiam, kol nugels, ir tt.
del ciobreliu:
is to nurodyto psl tas, kur ''ciobreliu iklimas''- tai sliauziantis ciobrelis [paziurek sioj temoj 6psl. mano foto ''usuocio kalnelis''].
yra analogiskas sliauziantis ciobrelis tik smulkesnis - labai smulkutis, ji mugese pardavejai vadina ''mindomu''. yra kiekvienoj mugej.
ir tas, ir kitas tinka i akmenu tarpus
QUOTE(Mantilė @ 2009 05 19, 13:03)
rokoko-gražu tulpės tamsios prie šviesių
taip, aciu
man tos ''nakties karalienes'' ypac tinka prie bordo heuheros bei bordo dantytosios gaures - numaciau, bet net graziausiame sapne nesapnavau tokio derejimo tie lapiniai dygdami turi violetinio atspalvio, kaip ir tulpes
[bet pvz prie kitame darzelyje esancios bordo astilbes jau netiktu -silta bordo]
QUOTE(Meka @ 2009 05 19, 13:16)
pas mane dabar gausiai pradejo zydeti 'vejeles' kai kurios visai nieko atrodo
grazus augalynas
man labai liuks ta juku grupe ir aukstu spygliuociu porele auksciausioje vietoje.
QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 14:34)
Grazu pas Rokoko , gausybe aykstaugiu zydinciu geliu, visos stovi, kaip ikaltos, net nebando vartytis, kiek kart bandziau, nu nesigauna man su jomis, nei suderint, nei prazydint normaliai-issivarto i sonus
o del sito jau reikia ''pasicackinti''
svarbaisia - LAIKU paristi/paremti/sutvarkyti ir tt...
kai ima zydet - nuo ziedynu svorio ziedynkociai tuoj deformuojasi, isgula - ir tada jau ju neislankstysi taip,kaip noretum
arba, dar nezydint gali vejjas islauzyt,
ir tt. atvejai.
net tas keru augancias geles, kurios tvirtai ''stovi'' - vis tiek apjuosiu apie 10-20 cm nuo zemmes virve - jos nesimato, dekoratyvumas nenukencia, o augalams tik tvirciau.
siand jau apjuosiau visus bijunus.
pazeme apjuosiau auskareli.
po keliu dienu bus patvarkytas skaistenis ir tt.
QUOTE(inrinke @ 2009 05 19, 17:55)
ta juosta nuo zoles ikasti. Daugelis sako, kad negerai ja ikasti, nes zeme ja iskelia, o kiti kaip tik rekomenduoja tik su ja nuo pieveles apsaugoti gelyna. Tai taip ir dvejoju, ar reikia, ar ne jos?
jei saugosi gelyna -tai nereikia tos juostos. galima ir bejos.
juosta - ''biriems produktams'' atskirti.
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 21:25)
na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku
fantastika!!!
kazkaip man toks jausmas apeme, kuri retkarciais patiriu, kai ko nors gaunu labai daug ir dar daugiau, negu trokstu..
pvz, kai vaikystej kieme atsirado ''kapitalines'' supynes, ir galejau suptis kiek noriu, kiek noriu...
jau tyliu, kad mano ''rekordas'' apsiversti supynese 360laipsniu buvo ''tik'' 18 kartu is eiles - ir niekaip neiveikiau pusbrolio, kuris tai padarydavo 40 kartu! idomu, kodel mes netapom kosmonautais?
QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 22:16)
Po vakariniu laistyniu isejau truputi pafotkinti tu pakrasciu, bet tamsoka, tai fotkes nelabai jau kokios kokybes.
labai dekoratyvu pas Srove labai grazu..
QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 23:16)
Po vakariniu laistyniu isejau truputi pafotkinti tu pakrasciu
<...>
Gavosi visas serialas laukite tesinio
<...>
labai jau gražus serialias, lauksime tęsinio nu man ta Srovės juoda žemė tai pavydą kelia
QUOTE(kice @ 2009 05 19, 23:32)
aktualus dalykelis ta smelio deze.. Va ka zmones daro, kai maziu atsiranda
Bet kiek ten tonu smelio? Nes mums i deze tilpo 0,5 tonos - tai maza kruvele, palyginus
Bet kiek ten tonu smelio? Nes mums i deze tilpo 0,5 tonos - tai maza kruvele, palyginus
ten ne vien smėlis - ant dugno dėl balasto prikrauta putų polistirolio plokščių o smėlio nesvėrėm - MB iš senelių sodybos Labanoro girioj prikasė ir atvežė, taip sakant smėlis su giminės ištakų kvapu
Jolaxus, tiesiai į dvidešimtuką (10 už originalumą ir 10 už gautą vaizdą). Fantastika
Atkreipkit dėmesį į preciziškai Srovės sutvarkytus vejos pakraščius - joks žolės stiebelis link gėlyno nesiveržia Daugeliui klausiančiųjų dėl pakrasčių galėtų būti konsultantė nr.1 Jaučiasi meilė augalijai Jauku Jei ne paslaptis, kiek arų pas Tave ir kiek metų tvarkaisi?
Atkreipkit dėmesį į preciziškai Srovės sutvarkytus vejos pakraščius - joks žolės stiebelis link gėlyno nesiveržia Daugeliui klausiančiųjų dėl pakrasčių galėtų būti konsultantė nr.1 Jaučiasi meilė augalijai Jauku Jei ne paslaptis, kiek arų pas Tave ir kiek metų tvarkaisi?
na pradėsiu aš savo serialą
reikia minčių
užpylėm skaldele tokį plotą palei įvažiavimą į kiemą.
vaizdelis kaip buvo proceso eigoje:
kaip yra dabar:
pagal šitą mintį (kažkada užkliuvusią būtent šitoj temoj) norėjau kažką susikurti:
taip buvau pasifantazavusi primityviomis priemonėmis:
bet kai vakar užpylėm skaldą ir pamatėm realybėj vaizdelį, giliai suabejojom, ar norim tirštai apželdinti tą plotą... galvojam gal pasitenkinti kuklia grupele - vienu didesniu aukštyn augančiu spygliuočiu ir greta kokį šliaužiaką... o gal čia tik dėl to, kad po ilgalaikio bardako tas kampas tapo švarus ir grynas, tai pirmas įspūdis toks, kad nebesinori ten gausaus želdyno...
štai tokiuose apmastymuose gavau MB leidimą atiduoti tą kampą jūsų teismui ir pasigaudyti minčių...
reikia minčių
užpylėm skaldele tokį plotą palei įvažiavimą į kiemą.
vaizdelis kaip buvo proceso eigoje:
kaip yra dabar:
pagal šitą mintį (kažkada užkliuvusią būtent šitoj temoj) norėjau kažką susikurti:
taip buvau pasifantazavusi primityviomis priemonėmis:
bet kai vakar užpylėm skaldą ir pamatėm realybėj vaizdelį, giliai suabejojom, ar norim tirštai apželdinti tą plotą... galvojam gal pasitenkinti kuklia grupele - vienu didesniu aukštyn augančiu spygliuočiu ir greta kokį šliaužiaką... o gal čia tik dėl to, kad po ilgalaikio bardako tas kampas tapo švarus ir grynas, tai pirmas įspūdis toks, kad nebesinori ten gausaus želdyno...
štai tokiuose apmastymuose gavau MB leidimą atiduoti tą kampą jūsų teismui ir pasigaudyti minčių...
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 19, 23:18)
Dekui uz patarimus. Per nakti sumasciau, kad juosta vis delto kasiu.
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 23:25)
Dekui. Zadu ir as taip daryti. Labai grazi smelio deze.
QUOTE(Srove @ 2009 05 20, 00:16)
Nuostabus serialas. Butinai lauksime tesinio.
QUOTE(rokoko @ 2009 05 20, 02:24)
Butinai priziuresiu ir saugosiu, bet del ramybes ...
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 22:25)
na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku
O aš pernai rudenį sukišau tulpes...
Šiemet - nei vieno žiedo... Net kotelio žiedui nebuvo...
Jolaxus, man tai kaip tik ten norėtųsi gausaus želdyno. Vienas "stačias" plius vienas "šliaužiakas" nykokai (bent jau man) atrodytų... Man labai jaukiai žiūrisi akmenimis grįstos vėžios, takelis Taip ir norisi šalia žalumos
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 20, 08:54)
Jolaxus, man tai kaip tik ten norėtųsi gausaus želdyno. Vienas "stačias" plius vienas "šliaužiakas" nykokai (bent jau man) atrodytų... Man labai jaukiai žiūrisi akmenimis grįstos vėžios, takelis Taip ir norisi šalia žalumos
taigi vat, kad blaškausi nebežinodama kaip būtų geriau... dar šią savaitę lyg žievės mulčo žadėjo atvežti, tai net yra pasvarstymų toj akmenynėj organizuot žievės mulčo salelę su augalais... o taip pat mulču užpilt tą trikampiuką prie pat vartelių su conica ir taip lyg susieti tuos du plotelius...
vienu žodžiu, intensyvios kūrybinės kančios
Srove, man tai istrigo tas spalvu sodrumas kazkaip net tvarkingai sustatyti akmenys nekrenta i akis (kas siaip man nepatinka ) bet pas tave labai graziai viskas atrodo. dvelkia meile is parodytu kampeliu
jolaxus, tiesa pasakius, kai parasei, kokiu budu pasidaret smeliadeze buvau suabejojus ar man patiktu vaizdas nu bet kaip nustebinai labai labai super ziurisi
jolaxus, tiesa pasakius, kai parasei, kokiu budu pasidaret smeliadeze buvau suabejojus ar man patiktu vaizdas nu bet kaip nustebinai labai labai super ziurisi
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 20, 06:07)
taigi vat, kad blaškausi nebežinodama kaip būtų geriau... dar šią savaitę lyg žievės mulčo žadėjo atvežti, tai net yra pasvarstymų toj akmenynėj organizuot žievės mulčo salelę su augalais... o taip pat mulču užpilt tą trikampiuką prie pat vartelių su conica ir taip lyg susieti tuos du plotelius...
balsuoju už kuo daugiau augalų (visžalių šliaužiakų) vietoje mulčo ir akmenukų Trinkelėmis grįsto ploto pas jus ir taip pakanka, o žalumos niekuomet nebūna per daug