Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

Sveikos, SuperMamulytes. biggrin.gif
Pagaliau susiveziau zemes savo alpinariumui, sutrypiau, nes gan aukstas kalnelis gavosi, suformavau, rytoj bandysiu ta juosta nuo zoles ikasti. Daugelis sako, kad negerai ja ikasti, nes zeme ja iskelia, o kiti kaip tik rekomenduoja tik su ja nuo pieveles apsaugoti gelyna. Tai taip ir dvejoju, ar reikia, ar ne jos? g.gif Gal galetumet patarti?... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 19, 19:27)
Uzseti virziais  g.gif ploteli  g.gif

O ką? ax.gif Noriu ant šlaito viržyno rolleyes.gif sėklas pirkau vokiškas, tai negi jie sėklom neužauginami. Gatavus, taip sakant, nerealu pirkt, nemilijonierė aš.

Kas auginat erikas ar viržius- ar rūgštinat jiems dirvą? Skaičiau kad jie rūgščią mėgsta, o pas mane kalkinga gan. Labai ydomu, ar erikų būna pirkt?
Atsakyti
Kalkinga grunta reikia iskasti ir pripilti rugstaus.. Kazi ar jie augs taip paprastai, be investiciju, ir dar dideliam plote..
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 19, 20:57)
Kas auginat erikas ar viržius- ar rūgštinat jiems dirvą? Skaičiau kad jie rūgščią mėgsta, o pas mane kalkinga gan. Labai ydomu, ar erikų būna pirkt?

As ieskojau eriku, taciau dekoratyviniu augalu centre man sake, kad eriku nebuna pardavime, nes Lietuvoj jos neisziemoja, jos neatsparios salciui.

Virziams tinka rugsti durpe, rododendrams skirta zeme arba tresti rododendru trasom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija Kotryna: 19 gegužės 2009 - 19:58
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 19, 19:57)
O ką?  ax.gif  Noriu ant šlaito viržyno    rolleyes.gif  sėklas pirkau vokiškas, tai negi jie sėklom neužauginami. Gatavus, taip sakant, nerealu pirkt, nemilijonierė aš.

erikoms nebūtina rūgšti dirva. Ar būna pirkti erikų? - taip, būna. Nedeficitis augalas.
( apie sėjimą ir kt. k. galėčiau surasti interneto platybėse, bet gal pačiai įdomiau tai būtų padaryt, m? bigsmile.gif )

QUOTE(kice @ 2009 05 19, 20:12)
Kalkinga grunta reikia iskasti ir pripilti rugstaus.. Kazi ar jie augs taip paprastai, be investiciju, ir dar dideliam plote..

auga ir be didelių investicijų.

QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 05 19, 20:56)
As ieskojau eriku, taciau dekoratyviniu augalu centre man sake, kad eriku nebuna pardavime, nes Lietuvoj jos neisziemoja, jos neatsparios salciui.

Virziams tinka rugsti durpe, rododendrams skirta zeme arba tresti rododendru trasom.

nugi žiemoja, pati turiu, Tina* taip pat augina. Erikų įvairių yra ir augalų prekybos centruose pilna ( atsiprašau, bet jau tinginystė ima kartoti tą pačią informaciją n+1 kartų blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2009 05 19, 18:55)
Pagaliau susiveziau zemes savo alpinariumui, sutrypiau, nes gan aukstas kalnelis gavosi, suformavau, rytoj bandysiu ta juosta nuo zoles ikasti. Daugelis sako, kad negerai ja ikasti, nes zeme ja iskelia, o kiti kaip tik rekomenduoja tik su ja nuo pieveles apsaugoti gelyna. Tai taip ir dvejoju, ar reikia, ar ne jos? g.gif Gal galetumet patarti?... blush2.gif

kas dėl estetikos, tai būtų gerai, kad jos pačios nesimatytų. Labai pasistengus, galima apsieiti ir be tos juostos. Kaip pačiai patogiau vėliau bus prižiūrėti veją ir kalnelį. Aš pati naudojau tik tose vietose, kur reikėjo posmulkius akmenukus atskirti nuo nat. mulčo ar rūgčiamėgius augalus apsaugoti - tos juostos nesimato wink.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2009 05 19, 18:55)

pas mane įkasta ir man gerai, tačiau įkasti reikia sulig žemės paviršium, nes kai šviečia kraštas tai tikrai nelabai koks vaizdelis... schmoll.gif aš dariau paprastai - tiesiog kastuvąįkišau giliai, stumtelėjau velėną, kad atsirastų plyšys ir ten kišau tą juostą ir taip visu kontūru

na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku biggrin.gif

user posted image

rytoj įsipareigoju duoti jums darbo, nes užpylėm skaldele vieną kraštą prie įėjimo ir svarstau kokį apželdinimo variantą pasirinkti, lyg jau turėjau versiją, tačiau kai skalda atgulė į savo vietą mintys susimaišė.... blush2.gif tik šiandien jau nebespėjau nufotografuoti, tai su šiuo projektu rytojaus lauksim...
Atsakyti
Labai faina smelio deze thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 22:25)

na o čia žadėtas reginys, kaip atrodo didžiausia kaime smėliadėžė, dar pavasarį tyvuliavusi vandenuku biggrin.gif

Geras thumbup.gif thumbup.gif

Po vakariniu laistyniu isejau truputi pafotkinti tu pakrasciu, bet tamsoka, tai fotkes nelabai jau kokios kokybes.
Virziai mano isziemojo kuo puikiausiai, ne kiek neapsalo, tik is rudens gausokai durpem uzpyliau.
Kai kurie vaizdeliai ne labai gal estetiniai tokie(kur malkynas)nu bet tai stengiuos isnaudoti kiekviena zemes lopineli doh.gif
Kazka bandziau su tuo vazonu, bet isejo, kaip isejo cool.gif

user posted image user posted imageuser posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Gavosi visas serialas lotuliukas.gif laukite tesinio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 19, 22:25)

Nu labai stilinga smeliadeze, tokia sakyc prabangi biggrin.gif O mazius koks diiidelis wub.gif
Atsakyti
aktualus dalykelis ta smelio deze.. Va ka zmones daro, kai maziu atsiranda smile.gif
Bet kiek ten tonu smelio? Nes mums i deze tilpo 0,5 tonos - tai maza kruvele, palyginus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 19, 23:16)
Gavosi visas serialas lotuliukas.gif  laukite tesinio cool.gif

Labai grazios kompozicijos...einu miegot, gal is ryto nuotraukas aiskiau matysiu, nes dabar jos kazkokios keistos g.gif
Atsakyti