Na ką gi, įvyko taip lauktas apsilankymas pirmasis pas ginekologę. Gydytoja pasirodė labai maloni, ji užpildė kortelę, nustatė nėštumo laiką, ėmė tepinėlį, atsargiai apžiūrėjo, ar gimda padidėjusi ir toliau liepė vartoti folinę rūgštį, taip pat išrašė keletą tyrimų: šlapimo, kraujo tyrimą, kraujo grupės ir ŽIV. Po dviejų savaičių vėl reikės pasirodyti, iš kraujo tyrimų matys, ar dar reikia man ką nors papildomai vartoti. Truputį skundžiausi per mažu kraujospūdžiu (102/60 kai pamatavo), tai sakė, kad nėštukėms tinkamos priemonės yra skysčių vartojimas, pasivaikščiojimas gryname ore, fizinis krūvis, t. y. namų ruoša namuose. Dar sakė kad lyg gimda mano truputį link stuburo pasislinkusi, liepė ant pilvo vis pagulėti. O aš kaip tik to ir vengdavau, maniau, kaip tik kenkia
Pirmą kartą apsilankiau einant 9 savaitei. Neskubėjau labai, nes reik apsilankyt iki 12 sav. Apžiūrėjo, paėmė tepinėlį, davė siuntimus kraujo, šlapimo tyrimams. Kitas apsilankymas buvo po 2 savaičių. Tik tada užvedė nėščiosios kortelę, vėl apžiūra, matavo spaudimą, svėrė, papasakojo tyrimų rezultatus ir paskyrė datą kitam susitikimui po biški daugiau nei mėnesio
Sveikos mergaites,as laukiuosi,suzinojau pries keleta valandu!!!!!! Palnavom jau kokius 7 menesiukus,ir jau buvau nuleidusi rankas ir va dabar baisu pasidare jau idomiai man cia viskas gavosi,jau 1,5 men skrandi vis skauda,nors ansciau gyvenime net nezinojau kur jis randasi mano pilve isejau snd is darbo nes baisiai bloga buvo,skrandi maude ir toks sleikstulys,uzsirasiau pas daktara seimos,dar buvo pora val iki priemimo,gryzau namo ir sumasciau testa pasidaryti,nors net nesitikejau....ir 2 bruksniukai,antras testas - vel du bruksniukai.gyvenu norvegijoje beja.tai va nuejau pas daktara nei jokiu tyrimu,nei apziuros,sako tai va tau turetu buti 7 sav,gimdyti tada ir tada,nusipirk vitaminu nesciosioms ir viso gero as dirbu darba nelengva,tenka karts nuo karto panesioti dezuciu po 20 kg,pasakiau jam ar galiuntai daryti,o jis sako taip zinoma,jei geria jautiesi gali daryti viska ka darei iki siol...ar jums ne keista?! o dieve kaip man keista dabar,nenoriu dar niekam sakyti,nezinau net su kuo pasitarti......gerai kad uz poros sav i lt gryztam,tai galesiu visus tyrimus pasidaryti o kokiu tyrimu reikia gal galit pasakyti?kokius vitaminus gerti?ar tuos nesciosioms ar folio rugsti?jei foli tai kiek mg turetu buti?jei galit imeskit temute kur ieskoti,nes nebezinau ko griebtis cia pasake kad tyrimai bus 11 savaite,slapimas,kraujas ir echoskopas...please hellp!!!
QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 11, 18:47)
Sveikos mergaites,as laukiuosi,suzinojau pries keleta valandu!!!!!! Palnavom jau kokius 7 menesiukus,ir jau buvau nuleidusi rankas ir va dabar baisu pasidare jau idomiai man cia viskas gavosi,jau 1,5 men skrandi vis skauda,nors ansciau gyvenime net nezinojau kur jis randasi mano pilve isejau snd is darbo nes baisiai bloga buvo,skrandi maude ir toks sleikstulys,uzsirasiau pas daktara seimos,dar buvo pora val iki priemimo,gryzau namo ir sumasciau testa pasidaryti,nors net nesitikejau....ir 2 bruksniukai,antras testas - vel du bruksniukai.gyvenu norvegijoje beja.tai va nuejau pas daktara nei jokiu tyrimu,nei apziuros,sako tai va tau turetu buti 7 sav,gimdyti tada ir tada,nusipirk vitaminu nesciosioms ir viso gero as dirbu darba nelengva,tenka karts nuo karto panesioti dezuciu po 20 kg,pasakiau jam ar galiuntai daryti,o jis sako taip zinoma,jei geria jautiesi gali daryti viska ka darei iki siol...ar jums ne keista?! o dieve kaip man keista dabar,nenoriu dar niekam sakyti,nezinau net su kuo pasitarti......gerai kad uz poros sav i lt gryztam,tai galesiu visus tyrimus pasidaryti o kokiu tyrimu reikia gal galit pasakyti?kokius vitaminus gerti?ar tuos nesciosioms ar folio rugsti?jei foli tai kiek mg turetu buti?jei galit imeskit temute kur ieskoti,nes nebezinau ko griebtis cia pasake kad tyrimai bus 11 savaite,slapimas,kraujas ir echoskopas...please hellp!!!,
Manau, darbe tikrai pasisaugok ir netampyk tokio svorio dėžių. JUo labiau labai lauktas nėštumas Paprasčiausiai siūlyčiau nusipirkti folio rųgšties, aš be gydytojo paskyrimo vitaminų nėštukėms nepirkčiau Folis tinka 400 mg, bet galima ir daugiau, nekenkia šitos koncentracijos ir dvi tabletukės per parą. Lietuvoje turėtų ŽIV, kraujo, kraujo grupės tyrimus išrašyti, šlapimo. Labai nėra ko jaudintis, nes man Lietuvoje ginekologė tą patį kalba - nereikia sureikšminti nėštumo, viską darai, ką įprastai tik įsiklausai į organizmą.
Viskas bus gerai, pamatysi, dabar tik nurimk, sustok ir atsikvėpk, mėgaukis savo mažiuku pilvuke
QUOTE(Aurore_ @ 2013 03 11, 19:26)
Manau, darbe tikrai pasisaugok ir netampyk tokio svorio dėžių. JUo labiau labai lauktas nėštumas Paprasčiausiai siūlyčiau nusipirkti folio rųgšties, aš be gydytojo paskyrimo vitaminų nėštukėms nepirkčiau Folis tinka 400 mg, bet galima ir daugiau, nekenkia šitos koncentracijos ir dvi tabletukės per parą. Lietuvoje turėtų ŽIV, kraujo, kraujo grupės tyrimus išrašyti, šlapimo. Labai nėra ko jaudintis, nes man Lietuvoje ginekologė tą patį kalba - nereikia sureikšminti nėštumo, viską darai, ką įprastai tik įsiklausai į organizmą.
Viskas bus gerai, pamatysi, dabar tik nurimk, sustok ir atsikvėpk, mėgaukis savo mažiuku pilvuke
Aciu labai uz patarimus pasistengsiu nebesijaudinti,bet labai jau sunku tai padaryti o kokie vitaminai nesciosioms geri?ziuriu dabar tuos pregnacare plus.o jei juos nusipirksiu tai vistiek dar ir folio rugsti gerti?jos tai turiu uzsipirkusi nemazai nes girdejau,kad padeda pastoti,beja geriau dar irgi pregnacere conception him & her,tiksliau abu su vyru gerem,tai nezinau ar jie ar tik laikas atejo,bet padejo kazkas
Ir dabar dar baisu kad ir kokteiliuka esu viena kita nestumo metu isgerus,ir parukius,siaip geriu isvis labai nedaug kaip ir rukau,bet dabar vistiek neramu...
Vyras dabar juokiasi,kad vaidinsiu jau labai nescia,nors 7savaites laukdamasi tokia nebuvau dar negaliu suvokti,kad ne tik laukiuosi,bet jau ir 7 savaites,o man net minties tokios nekilo,nes menesines visa gyvenima pas mane nereguliarios nera tai nera,kas cia tokio,iprasta,galvojau as...ir bazine temp pakilusi 37 arba 36,9... Bet gi nieko tokio vel galvojau as,menesines veluoja,organizmas stresuoja.....o va se tau kad nori,kai jau nuleidau rankas....
QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 11, 19:51)
Aciu labai uz patarimus pasistengsiu nebesijaudinti,bet labai jau sunku tai padaryti o kokie vitaminai nesciosioms geri?ziuriu dabar tuos pregnacare plus.o jei juos nusipirksiu tai vistiek dar ir folio rugsti gerti?jos tai turiu uzsipirkusi nemazai nes girdejau,kad padeda pastoti,beja geriau dar irgi pregnacere conception him & her,tiksliau abu su vyru gerem,tai nezinau ar jie ar tik laikas atejo,bet padejo kazkas
Man po kraujo tyrimo ginekologė dar neliepė gerti vitaminų, tai nežinau, kokie tinkami. Jeigu maitiniesi gana įvairiai, reguliariai, gauni pakankamai tų medžiagų O man atrodo, kad nėštukių vitaminuose ir šiaip yra folio rūgšties, tik mažiau, tai neaišku, ar tinka gerti papildomai folio rūgštį
Siūlau tau pagal gimdymo mėnesį jungtis į nėštukių pašnekesius Ten daug informacijos gausi
QUOTE(Aurore_ @ 2013 03 11, 19:57)
Man po kraujo tyrimo ginekologė dar neliepė gerti vitaminų, tai nežinau, kokie tinkami. Jeigu maitiniesi gana įvairiai, reguliariai, gauni pakankamai tų medžiagų O man atrodo, kad nėštukių vitaminuose ir šiaip yra folio rūgšties, tik mažiau, tai neaišku, ar tinka gerti papildomai folio rūgštį
Siūlau tau pagal gimdymo mėnesį jungtis į nėštukių pašnekesius Ten daug informacijos gausi
Bandau dabar ieskoti,pasiskaiciavau,man iseina lapkricio 5 diena aciu labai tau
laba mergaitės,
Aš gyvenu Portugalijoje, pagal skaičiavimus 5 savaitės laukiuosi. Pasiskaičiau, kad pas genekologa nebūtina eiti (nieko nematys, ane?). Tai tik folio rūgšties nusipirkti ir viskas?
man jau beveik 30m, čia mano pirmasis, nesinori panikuoti, bet kitų nuomonė pravestų
Aš gyvenu Portugalijoje, pagal skaičiavimus 5 savaitės laukiuosi. Pasiskaičiau, kad pas genekologa nebūtina eiti (nieko nematys, ane?). Tai tik folio rūgšties nusipirkti ir viskas?
man jau beveik 30m, čia mano pirmasis, nesinori panikuoti, bet kitų nuomonė pravestų
QUOTE(trysTulpes @ 2013 03 16, 23:18)
laba mergaitės,
taip, tik folio jei reiks gydytoja pasakys, ką gert papildomai.
neskubėkit labai pas ginekologą, pirma apžiūra iki 12 savaitės
Sveikos mielosios. Mano mažyliui dar tik 3 savaitės ir pora dienų. . Keista pasidarė, kai paskaičiau jūsų komentarus... mane užvakar ginekologė ir lėktuvu paskraidino, ir visokiausius tepinėlius paėmė, ir echoskopu apžiūrėjo, ir kraujo tyrimus padarė. Tai kaip čia išeina? Ji per daug stropi?
QUOTE(Renard @ 2013 03 23, 14:10)
Sveikos mielosios. Mano mažyliui dar tik 3 savaitės ir pora dienų. . Keista pasidarė, kai paskaičiau jūsų komentarus... mane užvakar ginekologė ir lėktuvu paskraidino, ir visokiausius tepinėlius paėmė, ir echoskopu apžiūrėjo, ir kraujo tyrimus padarė. Tai kaip čia išeina? Ji per daug stropi?
mane irgi pirmą kartą ant samalioto laipino ir tepinėlių paėmė. Vieną pienligei nustatyt, kitą onkocitologinį. Vnž tuo pačiu o jums nesakė kam tepinėlius paėmė?
įdomu, ką ten echoskopu žiūrėjo, juk širdutė dar neplaka
kraujo neemė, antro vizito metu davė siuntimą, kad kraujo grupę nustatyt ir dar kažką
džiaukitės, kad stropi, nereik prašyt elementarių tyrimų.
QUOTE(Vitulka @ 2013 03 23, 18:03)
įdomu, ką ten echoskopu žiūrėjo, juk širdutė dar neplaka
Mane irgi labai anksti echo žiūrėjo (ir visus kartus), tiesiog, kad įsitikint, jog nėštumas - gimdoje Vien dėl to ir ėjau, nes turiu negimdinio nėštumo riziką ir nesinori laukt ilgai nežinioje..