Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška kosmetika kūdikiams ir mažiems vaikams

QUOTE(pucukelis @ 2009 06 02, 17:56)
Diena as plaunu uzpakaliuka su vandeniu, bet nakti naudoju "Earth friendly baby"serveteles, nes ir pati bunu kaip lavonas, kad nesiociau vaika i vonia prausti uzpakalio, o ir vaiko nesinori labai isbudint is miegu.
O siaip pakaitomis maudomes su Sebamed prausikliu (be abejo jis neekologiskas) ir Weleda pieneliu voniai. Po maudyniu itrinu "Earth friendly baby" aliejuku. Dar uzpakaliukui turiu "Earth friendly baby" krema su raudonaisiais dobilais, bet man jis kazkaip nelabai, nes jo tekstura kazkokia grudeta...Ir siaip man sitos firmos produkcija patinka, o be to ir kaina labai nesikandzioja palyginus su kitomis ekologiskomis firmomis.

as tik nusipirkus erth frendly baby prausikly pamaciau , kad sertifikato neturi jie blink.gif

Papildyta:
[quote=Amica,2009 06 04, 04:28]
Dėkui visoms už atsakymus dėl dantų pastos 4u.gif . Iki šiol kada ne kada tik pravalydavau su vandenuku suvilgius šepetuką, nes labai nenori tuos dantukus valytis. Bet kiek aplink pasiklausau, tai visi jau su dantų pastomis tokio amžiaus vaikams dantukus brūžina, tai vat ir aš iš paskos doh.gif . O ar jos reikia, ar nereikia tokio amžiaus vaikui tai ir pati nežinau g.gif .

kiek teko skaityt, jau pirmajy dantuka su marle reikia pravalyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2009 06 09, 13:44)
kiek teko skaityt, jau pirmajy dantuka su marle reikia pravalyt  smile.gif

Tai mamytė ir nerašė, kad visai nevalo dantų vaikui, ji rašė, kad nežino ar reik dantų pastos smile.gif tik amžiaus vaikučio neparašė, tai sunku kažką ir patart ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 08, 20:20)
ar 3 m vaiko dantukams būtinas fluoras?
beje, dėl ekologiškumo...ar Neutral skalbimo milteliai priklauso prie tų gerųjų? 

3 m. vaikucio dantukams fluoro paprastai nereikia, nebent odontologas nurodytu kitaip.. Be to, dantu pastos su fluoru negalima nuryti, tad tada jau tektu labai ziuret, kad vaikas nerytu pastos. Musiske tai ryja.. doh.gif
Mes, deja, savo trimetei jau viena dantuka "remontavom", nors valom reguliariai ir su, anot gydytojos, gerom pastom. Ale genai, matyt, jau tokie.. unsure.gif

Del Neutral - gal ir geresni jie uz Ariel savo "draugiska" alergikams ir astmatikams sudetimi, bet as asmeniskai, budama astmatike, perejau tiesiai prie ekologisku. Be to, ekologiski man lyg ir pigiau iseina negu Neutral smile.gif
Atsakyti
noriu paklausti, as naudoju balance miltelius ir indu plovikli, ar jie yra ekologiski, kazkaip nesuprantu sudeties blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(Akwilė @ 2009 06 10, 21:39)
noriu paklausti, as naudoju balance miltelius ir indu plovikli, ar jie yra ekologiski, kazkaip nesuprantu sudeties  blush2.gif

Milteliai tikrai neekologiški, o indų ploviklio nemačiau akyse, tai neturiu ką pasakyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 11, 10:45)
Milteliai tikrai neekologiški, o indų ploviklio nemačiau akyse, tai neturiu ką pasakyt smile.gif

doh.gif o as galvojau, kad ger doh.gif a daikta naudoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 08, 20:20)
ir man aktualu, baigėm weledos gelį (medetkų skonio) ir reikia pirkti naują, tai sugalvojau pakeisti į ką nors kitą, šiandien buvau vaistinėj, bet siūlomų pastų sudėtis man nelabai rolleyes.gif  schmoll.gif ar 3 m vaiko dantukams būtinas fluoras?  g.gif
kur tų laveros ir urtekremo galima gauti, kokios kainos?  g.gif

beje, dėl ekologiškumo...ar Neutral skalbimo milteliai priklauso prie tų gerųjų?  g.gif

Pastas pirkau internetinese parduotuvese. Urtekram www.holos.lt., o lavera pirkau www.natraktiv.de. Čia aš perku savo šešiamečiui, o dvimečiui dar pastos nenaudojam tik vandenuku prasivalom.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 09, 15:22)
Tai mamytė ir nerašė, kad visai nevalo dantų vaikui, ji rašė, kad nežino ar reik dantų pastos smile.gif tik amžiaus vaikučio neparašė, tai sunku kažką ir patart ax.gif

Rašiau vaiko amžių pačioje pirmoje savo žinutėje šioje temoje, kai užklausiau apie pastas smile.gif . Mums 1,5 metukų.

QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 10, 16:10)
Mes, deja, savo trimetei jau viena dantuka "remontavom", nors valom reguliariai ir su, anot gydytojos, gerom pastom. Ale genai, matyt, jau tokie.. unsure.gif

Vat ir aš tos nuomonės, kad jei dantys stiprūs, tai ir stiprūs, net jei ir valysi juos prasčiau. O kai silpni, tai valyk tu ir superinėm pastom, vistiek jie liks silpni. Pavyzdžių tokių turiu ne vieną savo aplinkoje.

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 06 12, 10:51)
Pastas pirkau internetinese parduotuvese. Urtekram www.holos.lt., o lavera pirkau www.natraktiv.de. Čia aš perku savo šešiamečiui, o dvimečiui dar pastos nenaudojam tik vandenuku prasivalom.

Nu va, dvimečiui pastos dar nenaudojate, o aš dėl savo 1,5 metų vaiko pergyvenu, nes kitos mamos jau nuo metų vaikams su pastomis dantukus valo doh.gif
Atsakyti
Sveikos!Neperku tokiu priemoniu pc.O pameginau ekologiskos priemones is Vokietijos LOGONA firmos,kudikeliams ir vaikams, zinokit labai malonios ir nealergizuoja.Pirkausi VCUP'e Vilniuje, tikrai verta isbandyti, daug ieskojau kol tinkama suradau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 06 14, 19:50)
Rašiau vaiko amžių pačioje pirmoje savo žinutėje šioje temoje, kai užklausiau apie pastas  smile.gif . Mums 1,5 metukų.

Nu va, dvimečiui pastos dar nenaudojate, o aš dėl savo 1,5 metų vaiko pergyvenu, nes kitos mamos jau nuo metų vaikams su pastomis dantukus valo  doh.gif

4u.gif Atsiprašau, aš pražioplinau blush2.gif

Mano biški virš dvejų, tai valau su trupučiu pastos, o stomatologė atsimenu sakė, kad reiktų nuo pirmo dantuko valyt su pasta, tam, kad būtų formuojami vaikučio įpročiai rolleyes.gif bet įpročiams pasta reikšmės neturi, o su pasta pradėjau, kai saldėsius pamėgo, tai vakare pravalydavau smile.gif
Atsakyti
Dazniausiai tie kurie turi sertifikatus, kad ekologiski tai visada ir raso.Ekologiski sertifikatai gali buti ECOCER, Organic Soil assotiation, IBD ir kt. Jei kam idomu galesiu parsyti placiau.
Man visai patiko vietoj milteliu naudoti Klar muilinio riesuto plovimo skysti.Skalbia neblogai, tik rimtesniu demiu neisima .Maciau parduotuvese galima isigyti ir tikruju muilinio riesuto riesutu, bet ju nebandziau.

QUOTE(Akwilė @ 2009 06 10, 21:39)
noriu paklausti, as naudoju balance miltelius ir indu plovikli, ar jie yra ekologiski, kazkaip nesuprantu sudeties  blush2.gif

Atsakyti
Sveikos,

norejau paklausti del kudikiams skirtos ekologiskos produkcijos. noriu nusiusti dovanu internetu, ir radau tokia Laboratoirie Cattier produkcija. Vienas is produktu kuris domina http://www.laboratoi...93b0382907d015b

parasiau jiems laiska del pilnos sudeties, nes internete joks gamintojas nepateikia pilnos sudeties, gavau stai ka (zemiau). gal yra cia gerai nusimananciu del medziagu naudojimo gamyboj? nes matau kad ne visos yra naturalios. Bet kaip ziurejau Welleda, kitu TIK ekologisku firmu pilnas sudetis, ten irgi yra mazos koncentracijos visokiu priedeliu g.gif taip kaip dabar zinot?

Aqua
Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Distillate
Caprylic/Capric Triglyceride
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Glycerin
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Sorbitan Stearate
Cetyl Alcohol
Stearic Acid
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
Methyl Glucose Sesquistearate