Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška kosmetika kūdikiams ir mažiems vaikams

QUOTE(Amica @ 2009 05 31, 13:58)
Sveikutės  smile.gif

Gal patartumėte kokią galima būtų naudoti ekologišką, natūralią dantų pastą 1,5 metų vaikui?  g.gif . Ir kur būtų galima nusipirkti, jei žinote  4u.gif

Turim ekologiska Logodent, tokia braskiu skonio i spalvos, pirkom Eko Eko parduotuvej CUP'e, o taip pat Weledos pasta, kuri mums net labiau patinka. Del Weledos produkcijos kokybes ir svarumo as neabejoju - naudojam be jokios baimes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(beer @ 2009 06 01, 11:36)
Mano vaikai (5 m ir 3 m ) dantukus valosi su trintomis vaistazolemis( mano rinktomis  - ramuneles+metos), sumaisytomis su trupuciu druskos.

nezinau, nezinau, ar druska nera per didelis abrazyvas vaikiskiems dantims? Nebent ja visai sutrint i miltus? g.gif Kaip ten su ta druska? Gal reiktu isbandyt ir man?
Ir dar - kaip konkreciai atrodo ta konsistencija, ar nespjaudys mano trimete tu zoliu is burnos staugdama kad "pilna vabalu" lotuliukas.gif , na, as cia kaip pavyzdi sakau? Kuo tu "surisi" tas zoles su druska? Gal kokia foto gali ikelt kaip ta "pasta" atrodo? mirksiukas.gif Susidomejau..
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 06 01, 11:36)
Mano vaikai (5 m ir 3 m ) dantukus valosi su trintomis vaistazolemis( mano rinktomis  - ramuneles+metos), sumaisytomis su trupuciu druskos. bet kokia pasta turi perdirbtu, taigi ir nenaturaliu medziagu. Padariau klaida is pradziu mazajai davusi valytis iprastine kvepiancia dantu pasta, buvo sunku atkalbinti nuo tokio 'skanaus' produkto, bet su laiku iveikeme.

O dievuleliau! Ar sitoj vietoj nera per daug persistengta? Juk yra ir ekologisku dantu pastu ivairiu skoniu, taip pat ir skirtu vaikams.. O druska yra pernelyg abrazyvi ir su laiku nubraizo emali doh.gif Gerbiu toki nora ir darba, bet ar neperlenkta lazda?
Atsakyti
Dėkui visoms už atsakymus dėl dantų pastos 4u.gif . Iki šiol kada ne kada tik pravalydavau su vandenuku suvilgius šepetuką, nes labai nenori tuos dantukus valytis. Bet kiek aplink pasiklausau, tai visi jau su dantų pastomis tokio amžiaus vaikams dantukus brūžina, tai vat ir aš iš paskos doh.gif . O ar jos reikia, ar nereikia tokio amžiaus vaikui tai ir pati nežinau g.gif .

Kalbant apie vaikų odos tepimą natūraliais kremais, aliejais ir pan., tai mes naudojam nerafinuotą taukmedžio sviestą. Siunčiamės iš UK.
Atsakyti
Labukas,

O nuo kada leliui jau reiktų pradėti naudoti prausiklius, šampūnus maudant?
Aš nusipirkau Weledos, pamuilavau porą kartų ir po to nutariau, kad gal dar nebūtina g.gif . Dabar tik galvytę pamuiluoju, nes seborėjos šiek tiek yra.
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 06 04, 07:56)
Aš nusipirkau Weledos, pamuilavau porą kartų ir po to nutariau, kad gal dar nebūtina g.gif . Dabar tik galvytę pamuiluoju, nes seborėjos šiek tiek yra.

Nėra tokio "reikia". Yra žmonių, kurie per visą gyvenimą nėra muilo į rankas paėmę ir prausiasi tik su vandeniu. Taigi, čia kiekvieno pasirinkimo teisė.
Mums tik išrašius iš ligoninės sakė, kad iškart su muilu nuo gimimo prausti. Tik aišku kūdikiui to užtenka kartą į savaitę, visus kitus kartus užtenka ir vandens.
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 06 04, 07:56)
Labukas,

Aš nusipirkau Weledos, pamuilavau porą kartų ir po to nutariau, kad gal dar nebūtina Dabar tik galvytę pamuiluoju, nes seborėjos šiek tiek yra.

visiskai nebutina, mes praktiskai nieko nenaudojom, pora kartu Weledos pienelio i vonia pyliau, bet paskui nustojau, nes supratau, kad tai visiskai nieko nekeicia, o vis tiek bet kokia priemone ta odele sausina. Vandens kuo puikiausiai uztenka - ir tai yra didziausia ekologija hihihi.gif
del galvytes tai nezinau, nes maniske visai neturejo plauku lotuliukas.gif , tad su ranka tuo paciu vandenuku perbraukdavau ir tiek. Kiti pries maudynes patepa kokiu aliejuku, valanda kita palaiko, o maudydami paplauna su kokiu svelniu sampunu.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 06 01, 10:34)
cosmeticdatabase.com
galima ingredientus vesti po vieną, arba galima firmos pavadinimą įvesti. Jeigu pakankamai žymus, tiap pat parašys

Aciu 4u.gif
O ka manot apie firmos HIPP kosmetika vaikams, ant kai kuriu priemoniu yra eko test - sehr gut zenkliukas.
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 06 04, 03:00)
O dievuleliau! Ar sitoj vietoj nera per daug persistengta? Juk yra ir ekologisku dantu pastu ivairiu skoniu, taip pat ir skirtu vaikams.. O druska yra pernelyg abrazyvi ir su laiku nubraizo emali  doh.gif  Gerbiu toki nora ir darba, bet ar neperlenkta lazda?

Druskytes yra l. nedaug, pati tokius miltelius naudoju, taigi - ant savęs išbandyta.
Beje, man perėjus prie tokios pastos, nustojo kraujuot dantenos.

Idėjiškai aš propaguoju antivartotojiškumą ir tai, ką galiu pakeist, nevartot, ir nepirkt, neperku. Joks ekologinis sertifikatas neįkalbės naudoti priemonių daugiau nei būtina.

Dėl konsistencijos buvo klausimas - kokią nori, tokią ir pasidarai, galima su kavamale sumalt, man užtenka su akmens grustuvu, gaunasi panašios konsistencijos kaip kažkada sovietiniai, atrodo mėtų skonio balti milteliai:D
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 04, 12:09)
visiskai nebutina, mes praktiskai nieko nenaudojom, pora kartu Weledos pienelio i vonia pyliau, bet paskui nustojau, nes supratau, kad tai visiskai nieko nekeicia, o vis tiek bet kokia priemone ta odele sausina. Vandens kuo puikiausiai uztenka - ir tai yra didziausia ekologija  hihihi.gif
del galvytes tai nezinau, nes maniske visai neturejo plauku lotuliukas.gif , tad su ranka tuo paciu vandenuku perbraukdavau ir tiek. Kiti pries maudynes patepa kokiu aliejuku, valanda kita palaiko, o maudydami paplauna su kokiu svelniu sampunu.

Super! labai palaikau mintį ir praktikoje savo vaikus maudant vonioje dažniausiai nemuiluoju.
Išimtis žinoma - rankytės, kojytės po aktyvaus pabuvimo lauke.
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 06 08, 08:25)
Druskytes yra l. nedaug, pati tokius miltelius naudoju, taigi - ant savęs išbandyta.
Beje, man perėjus prie tokios pastos, nustojo kraujuot dantenos.

Idėjiškai  aš propaguoju antivartotojiškumą ir tai, ką galiu pakeist, nevartot, ir nepirkt, neperku. Joks ekologinis sertifikatas neįkalbės naudoti priemonių daugiau nei būtina.

Dėl konsistencijos buvo klausimas - kokią nori, tokią ir pasidarai, galima su kavamale sumalt, man užtenka  su akmens grustuvu, gaunasi panašios konsistencijos kaip kažkada sovietiniai, atrodo mėtų skonio  balti milteliai:D
Papildyta:
Super! labai palaikau mintį  ir praktikoje savo vaikus maudant  vonioje dažniausiai nemuiluoju.
Išimtis žinoma - rankytės, kojytės  po aktyvaus pabuvimo lauke.

idek gal receptuką - kokias žoleles naudoji?
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 05 31, 21:22)
Aš vaikiška tai Urtekramo pirkau, tai pati pabandžiau, tai už Weleda man labiau patiko, o Laveros vaikiška dar geresne pasirode. Ir beje abidvi su sertifikavimo ženklais.
ir man aktualu, baigėm weledos gelį (medetkų skonio) ir reikia pirkti naują, tai sugalvojau pakeisti į ką nors kitą, šiandien buvau vaistinėj, bet siūlomų pastų sudėtis man nelabai rolleyes.gif schmoll.gif ar 3 m vaiko dantukams būtinas fluoras? g.gif
kur tų laveros ir urtekremo galima gauti, kokios kainos? g.gif

beje, dėl ekologiškumo...ar Neutral skalbimo milteliai priklauso prie tų gerųjų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 06 08, 16:37)
idek gal receptuką  - kokias žoleles naudoji?

Dantu milteliams iš žolelių naudoju ramunėles ir mėtas, nes jos turi raminančių savybių ir tai yra žolelės, tinkančios mažiems vaikams (aš saviškius maudydama iki metų visada jų arbatos į vonelę pildavau) . Santykis - iš galvos.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 08, 20:20)
beje, dėl ekologiškumo...ar Neutral skalbimo milteliai priklauso prie tų gerųjų?  g.gif

Nėra ten jokios ekologijos, jie tik šiek tiek geresni už daugelį įprastinių kvepiančių smile.gif
Atsakyti