Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška kosmetika kūdikiams ir mažiems vaikams

QUOTE(agnuske @ 2010 06 01, 21:05)
mes ir norejom tik su vandenuku uzpakaliuka plaut, bet gydytojai (ir ligoninej, ir poliklinikos) aiskina, kad po kakucio vien vandenuko neuztenka, reikia ir muiliuko... Tai kazi kaip cia?

Teisingai aiškina, pasituštinus, apiplaunant reikia naudot švelnią plovimo priemonę, nes vanduo visko nenuplauna, odelė lieka nešvari.
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 06 26, 17:32)
Teisingai aiškina, pasituštinus, apiplaunant reikia naudot švelnią plovimo priemonę, nes vanduo visko nenuplauna, odelė lieka nešvari.

labai paprieštaraučiau. Nenusiplauna tik mekonijus, pirmosios išmatos, jos tąsios, kibios, prikimba kaip kokia derva - su muiliuku žymiai lengviau nusiplauna nei vien su vandenuku. . O vėlesni kakučiai labai lengvai nusiplauna po tekančiu vandenuku, tikrai nereikia naudoti muilo. Muilas sausina odelę - ji reikia naudoti itin retai. Nenaudojau muilo ir nė karto vaikai man neiššuto, nors abiejų buvo labai jautri oda.
Atsakyti
Pritariu sotto drinks_cheers.gif - nenaudoju ir aš muilo schmoll.gif tik kai maudau mergytę tuomet su skystu prausikliu prausiu.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2010 06 27, 00:01)
labai paprieštaraučiau. Nenusiplauna tik mekonijus, pirmosios  išmatos, jos tąsios, kibios, prikimba kaip kokia derva - su muiliuku žymiai lengviau nusiplauna nei vien su vandenuku. . O vėlesni kakučiai labai lengvai nusiplauna po tekančiu vandenuku, tikrai nereikia naudoti muilo. Muilas sausina odelę - ji reikia naudoti itin retai. Nenaudojau muilo ir nė karto vaikai man neiššuto, nors abiejų buvo labai jautri oda.

Na čia kiekvienos mamos reikalas, kaip ji darys, aš tik sakau, kad bet kuris gydytojas, slaugytoja patvirtins, kad vien vandens nepakanka, o spręsti jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 06 29, 13:23)
Na čia kiekvienos mamos reikalas, kaip ji darys, aš tik sakau, kad bet kuris gydytojas, slaugytoja patvirtins, kad vien vandens nepakanka, o spręsti jums.  4u.gif

Nekalbėkite už gydytojus, jie tikrai kalba visi skirtingai biggrin.gif ir tikrai nepatvirtina kad ,,privaloma" vaiko užpakalį plauti su muilu.
Atsakyti
Na tikrai ir ką gi mes medikai tiek metų mokomės, jei net apie vaiko užpakaliuko higieną nieko neišmanome...
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 06 29, 14:09)
Na tikrai ir ką gi mes medikai tiek metų mokomės, jei net apie vaiko užpakaliuko higieną nieko neišmanome...

o tie visi ph tiesa ar reklama? kad vaikucio uzpakaliulka reiktu plaut,jei jau naudojam muila, su mazu ph. tai jei ant ekologisko urtekram muilo nieko neraso apie ph,tai jis netinkamas? taip iseina reiktu ziuret ir ekologisko ir mazo ph muilo?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 06 29, 16:28)
o tie visi ph tiesa ar reklama? kad vaikucio uzpakaliulka reiktu plaut,jei jau naudojam muila, su mazu ph. tai jei ant ekologisko urtekram muilo nieko neraso apie ph,tai jis netinkamas? taip iseina reiktu ziuret ir ekologisko ir mazo ph muilo?

Būtų idealiausia žinoma, bet svarbesnė muilo sudėtis, jeigu ten chemijos pilna, tai ir mažas pH negelbės. Urtekram tinkamas.
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 06 29, 15:57)
Būtų idealiausia žinoma, bet svarbesnė muilo sudėtis, jeigu ten chemijos pilna, tai ir mažas pH negelbės. Urtekram tinkamas.

tai super,man jo sudetis patinka 4u.gif
Atsakyti
o koks aliejus tiktų, kad efektas būtų kaip tie johnsons aliejai kūnui user posted image bet kažkas natūraliau ir sveikiau.

?
Atsakyti
tai gi yra pilna tų ekologiškių kūdikio kūnelio aliejukų kaip ir weledos, Logonos, Wionos... tik rinktis
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 06 29, 12:23)
Na čia kiekvienos mamos reikalas, kaip ji darys, aš tik sakau, kad bet kuris gydytojas, slaugytoja patvirtins, kad vien vandens nepakanka, o spręsti jums.  4u.gif

Man krikscioniskuose gimdymo namuose patare vaiko uzpakali praust tik su vandeniu.Taip ir dariau,nusiplove puikiai
Atsakyti