Įkraunama...
Įkraunama...

Gimnastika: sportinė, meninė

QUOTE(Egliukė @ 2009 11 19, 09:26)
Galiu paaiškinti grubiai - kiek suprantu: kiekvienas elementas turi savo įvertinimą (skaičiais). Esi mačiusi Rūtos varžybų lapus? Ten visokie elementai, kuriuos daro per pratimą, pažymėti simboliais ir prie jų yra skaičiai. Tai to elemento "kaina". Yra teisėjai A yra teisėjai D ir teisėjai E (esi mačiusi ant stalų užrašytas raides). Kiekviena teisėjų grupė vertina savo sritį: artistiškumą, sudėtingumą ir techniką. Tai va, jei elementą gimnastė atliko, prie to simbolio parašo skaičių (pvz. 0,1 arba 0,2, ... , tiek kiek sudėtingas elementas), jei ne - deda "/". Paskui varžybų vyr.teisėja ir sekretorė tuos skaičius kažkaip suskaičiuoja (nežinau kaip  biggrin.gif , dar neišsiaiškinau) ir gauname gimnastės pratimo balus.

(Žinai ką, pasakysiu tau po paslapčia, kaip suskaičiuoja visus skaičius-turbūt su kalkuliatorium lotuliukas.gif biggrin.gif
Jo, teko matyt lapus, patiem atsišviest liepė ant varžybų.
Tas aišku, jei elementą atliko gerai, rašo pilną kainą, o jeigu nevisai gerai, tai žemesnę, ar išvis deda tą brūkšnį ir neužskaito?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacier: 19 lapkričio 2009 - 09:06
QUOTE(Glacier @ 2009 11 19, 10:06)
(Žinai ką, pasakysiu tau po paslapčia, kaip suskaičiuoja visus skaičius-turbūt su kalkuliatorium  lotuliukas.gif  biggrin.gif
Jo, teko matyt lapus, patiem atsišviest liepė ant varžybų.
Tas aišku, jei elementą atliko gerai, rašo pilną kainą, o jeigu nevisai gerai, tai žemesnę, ar išvis deda tą brūkšnį ir neužskaito?

Nu jo, kalkuliatorius tai tikrai čia pagrindinis biggrin.gif . Nėra taip, kad jei elementą atliko nepilnai, rašo mažesnį įvertinimą. Užskaito arba ne. Bet yra elementų, kurie susideda iš kelių dalių (sakykim "kombinuotas" elementas), tai tas dalis vertina atskirai ir tada susumuoja.
Atsakyti
Glacier, man patiko tavo panelytes pasirodymai! Miela mergaite,reikia tik dar labiau sypsotis!O siaip tai grazu,ypac kai kuokas gaudo, taip mielai atrodo smile.gif Ir toliau taip ,nesustokit! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dasta @ 2009 11 19, 11:51)
Glacier, man patiko  tavo panelytes pasirodymai! Miela mergaite,reikia tik dar labiau sypsotis!O siaip tai grazu,ypac kai kuokas gaudo, taip mielai atrodo smile.gif Ir toliau taip ,nesustokit! 4u.gif

Ačiū, dasta, 4u.gif stengsimės ax.gif Pažanga dabar palygint su ankstesniais metais akivaizdi, trenerė ir choreografė giria, kad stengiasi labai. Gruodžio mėn. pradžioj planuoja vežtis visas į Rygą. Jei, aišku, gripai neužpuls (tfu tfu..) Gal dar kas ruošiatės?
Atsakyti
Pažiūrėjau šokėjėles, nu gražu rolleyes.gif Pasipavydėjau patyliukais blush2.gif
Mes tai va, susigripavom su dukra, sėdim namie, jokių trevkių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukė @ 2009 11 19, 01:08)
Jūsų dar mažiukės, paaugs, patobulės ir kojas per kelius išties, pirštus patemps. O manoji, prizininkė didžioji, o jau klaidų  doh.gif Teisėja  įraše tik deda skersus brūkšnelius į vertinimo lapus (elementai neįskaityti), tik deda - gražu žiūrėti blink.gif Atrodo ir metų nemažai lanko ir šiaip jau trylikti metai, turėtų suprasti kas yra elemento pabaiga, kad reikia nors sekundei sustoti ir užfiksuoti nedrebinant nei kojų nei rankų, nesisiubinti ir t.t. Jei to nėra, elemento neužskaito. Taip ir krenta rezultatas. Gerai, kad šį kartą varžovių nebuvo rimtų, tai ir taurę užsidirbo. Tokios žioplos klaidos paprastai brangiai kainuoja.

As tai i tavo Eglute ziurejau,o ne i teiseja,o maniske komentatore irgi uzmete aki -ka teiseja ten daro.Sako-viena klaida,nes vien bruksnius deda ir tik viena karta kryziuka .Atseit zinove biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Glacier @ 2009 11 19, 00:20)
Matai, tavo mergytė dviem metais jaunesnė, o daro beveik geriau (skirtumas lyg 0,2 balo(!!)),na tikrai geriau už maniškę. Užtatai sakau, kad gėda rodyt smile.gif Bet, kita vertus, negali būt visi čempionais, turi kažkas ir kitas vietas užimt  ax.gif  bigsmile.gif

Mes su dukra kai ziurejom tavo Ruteles programa maniske skaiciavo kuriuos elementus padaro,kuriu dar ne.Tai mes dar daug ko nemokam.As isivaizdavau,kad kuo daugiau moki,tuo daugiau gauni balu g.gif
Papildyta:
Aciu,Egliuke,uz issamu paaiskinima del balu 4u.gif Tik man joks kalkuliatorius ne pades,nes nelabai matau tas klaidas.Nu nebent nugriutu,pamirstu programa,pamestu iranki ar pan.Kur, kas ir ko neuzfiksavo,tai dar nelabai pastebiu.O tai idomu-kodel per varzybas Kaune gaunam visada mazesnius balus,nei Vilniuje ? Gal ten daugiau teiseju buna tai ir didesne suma susidaro? Ar nuo to nepriklauso ir cia sutapimas?
Dar man idomu.As,kaip buvusi plaukike,galiu papasakot,kad pas mus yra kategorijos.Paskui kandidatas i sporto meistrus ir sporto meistras.O kokia klasifikacija yra gimnastikoj? Gal jau galim pretenduot i kokia kategorija? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dinarad @ 2009 11 18, 22:35)
Na va,dabar ir Burtininkes mergyte pazistu  4u.gif  Visada stebiu ja,nes pagrindine musu varzove 2001 metu  smile.gif  Labai gera programa su lanku thumbup.gif  Tik kuodas pasimaise  biggrin.gif  O tai turbut kur nors pirmij eilej sedejai,jei i mano "klipa"papuolei  lotuliukas.gif

Ogo, maniškė pagrindinė jūsų varžovė? ax.gif Kažkaip nustebau rolleyes.gif Su lanku ir man patiko pratimas. Gražiai sustatytas smile.gif Su tuo kuodu.., tai tą dieną kelis kartus šukavau, nes taip ir dukra neišaiškino, kur jis geriau : ar aukščiau, ar žemiau ypač kai pratimą su kamuoliu daro. Taip taip, pirmoj eilėj visą šeštadienį su mama prasėdėjom, o penktadienį tai balkone paskui mažiukę laksčiau, nes nebuvo kam palikt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 11 19, 22:29)
Ogo, maniškė pagrindinė jūsų varžovė?  ax.gif Kažkaip nustebau  rolleyes.gif Su lanku ir man patiko pratimas. Gražiai sustatytas  smile.gif Su tuo kuodu.., tai tą dieną kelis kartus šukavau, nes taip ir dukra neišaiškino, kur jis geriau : ar aukščiau, ar žemiau ypač kai pratimą su kamuoliu daro. Taip taip, pirmoj eilėj visą šeštadienį su mama prasėdėjom, o penktadienį tai balkone paskui mažiukę laksčiau, nes nebuvo kam palikt  doh.gif

Gal ka nors girdejai apie naujametines varzybas? Maniske sake kad darys kamuoli.Bet man labai keista,nes trenere sake,kad 2001 dar nepriklauso kamuolys.Musiskes 2001 lanka mokinosi.Gal bus betkoks irankis,o kadangi Karinai lankas labai nepasiseke tai ir nesiulo g.gif
Atsakyti
QUOTE(dinarad @ 2009 11 19, 22:09)
As tai i tavo Eglute ziurejau,o ne i teiseja,o maniske komentatore irgi uzmete aki -ka teiseja ten daro.Sako-viena klaida,nes  vien bruksnius deda ir tik viena karta kryziuka .Atseit zinove  biggrin.gif
Papildyta:
Mes su dukra kai ziurejom tavo Ruteles programa maniske skaiciavo kuriuos elementus padaro,kuriu dar ne.Tai mes dar daug ko nemokam.As isivaizdavau,kad kuo daugiau moki,tuo daugiau gauni balu  g.gif
Papildyta:
Aciu,Egliuke,uz issamu paaiskinima del balu  4u.gif  Tik man joks kalkuliatorius ne pades,nes nelabai matau tas klaidas.Nu nebent nugriutu,pamirstu programa,pamestu iranki  ar pan.Kur, kas ir ko neuzfiksavo,tai dar nelabai pastebiu.O tai idomu-kodel per varzybas Kaune gaunam visada mazesnius balus,nei Vilniuje ? Gal ten daugiau teiseju buna tai ir didesne suma susidaro? Ar nuo to nepriklauso ir cia sutapimas?
Dar man idomu.As,kaip buvusi plaukike,galiu papasakot,kad pas mus yra kategorijos.Paskui kandidatas i sporto meistrus ir sporto meistras.O kokia klasifikacija yra gimnastikoj? Gal jau galim pretenduot i kokia kategorija?  rolleyes.gif

Gimnastikoje mergaitės skirstomos pagal amžių: jaunesni vaikai, vyresni vaikai, jaunutės, jaunės, suaugusios (meistrės). Mano Eglė 1997 metų gimimo, tai ji jaunučių grupėje, 1996 m. irgi jaunutės. Glacier Rūta (1999 m.) turėtų būti vyresnių vaikų grupėje. Dėl aukštesnių ar žemesnių balų Vilniuje tai tikrai nieko negaliu pasakyti, šiaip žinau, kad taisyklės pasikeitusios ir vertinama yra išraiška (visokie fiksuoti galvos pasukimai, reikšmingi žvilgsniai rolleyes.gif bigsmile.gif mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(Burtininke @ 2009 11 19, 22:29)
Ogo, maniškė pagrindinė jūsų varžovė?  ax.gif Kažkaip nustebau  rolleyes.gif Su lanku ir man patiko pratimas. Gražiai sustatytas  smile.gif Su tuo kuodu.., tai tą dieną kelis kartus šukavau, nes taip ir dukra neišaiškino, kur jis geriau : ar aukščiau, ar žemiau ypač kai pratimą su kamuoliu daro. Taip taip, pirmoj eilėj visą šeštadienį su mama prasėdėjom, o penktadienį tai balkone paskui mažiukę laksčiau, nes nebuvo kam palikt  doh.gif

Kuodas gimnastikoje turi būti aukščiau, o su kokiu įrankiu daro, neturi reikšmės. Bet šiek tiek pakoreguoti galima, jei daro su kamuoliu tą elementą kai ant alkūnių būdama kamuolį remia tarp menčių palei kaklą ir per nugarą užverčia į priekį kojas (nežinau ar suprantamai nusakiau elementą). Tada su kuodu šiek tiek prilaiko kamuolį.
Papildyta:
QUOTE(milabra @ 2009 11 19, 21:20)
Pažiūrėjau šokėjėles, nu gražu  rolleyes.gif Pasipavydėjau patyliukais  blush2.gif
Mes tai va, susigripavom su dukra, sėdim namie, jokių trevkių  unsure.gif

Oi kaip baisu su tais gripais. Gerkit vaistus ir sveikit greičiau doctor.gif
Papildyta:
Apie sekančias varžybas nieko dar negirdėjau, bet turbūt kalėdinės bus.
Atsakyti
dinarad, kiek žinau turėtų būti prieš Kalėdas kaip ir kasmet mirksiukas.gif Mano šiose varžybose pirmą kartą darė su kamuoliu, o su lanku draugaujam jau nuo pernai g.gif Kalėdinėms varžyboms ruošia pratimą su šokdyne ir grupinį su lankais mirksiukas.gif Tokios tos mano žinios smile.gif O kas jūsų trenerė? ax.gif

Egliuke, visada stengiuos kuodą šukuot kuo aukščiau, bet va su kamuoliu jį lyg ir reiktų paleist žemyn, kad ,,pagelbėtų" laikant kamuolį kaip ir minėjot:)
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 11 20, 00:36)
dinarad, kiek žinau turėtų būti prieš Kalėdas kaip ir kasmet  mirksiukas.gif Mano šiose varžybose pirmą kartą darė su kamuoliu, o su lanku draugaujam jau nuo pernai  g.gif Kalėdinėms varžyboms ruošia pratimą su šokdyne ir grupinį su lankais  mirksiukas.gif Tokios tos mano žinios  smile.gif O kas jūsų trenerė?  ax.gif

Egliuke, visada stengiuos kuodą šukuot kuo aukščiau, bet va su kamuoliu jį lyg ir reiktų paleist žemyn, kad ,,pagelbėtų" laikant kamuolį  kaip ir minėjot:)

Mano tai ir kamuoli ir lanka dare pirma karta,nes pernai tik sokdyne laike.Mes treniruojames pas trenere Audrone.Kadangi siemet likom be choreografes tai pirmadieniais tenka vazinet i Puskino m-la,atrodo pas jusu mergaites(bent jau Karina minejo kad taviske irgi buvo toj salej)
Papildyta:
Tai va,kiek naujo ir idomaus suzinojau apie gimnastika.Aciu Egliukei-profesionalei 4u.gif Kartais pagalvoju-butu kokia plaukike-nei tau fiksavimu,nei sypsenu,nei reiksmingu zvilgsniu.Bet jau cia jos pasirinkimas,mamai tenka gylintis g.gif O tai Egliuke,gal pati buvusi gimnaste,kad tiek visko ismanai? Ar cia gimnastes mamos stazas daro itaka ?
Atsakyti
QUOTE(dinarad @ 2009 11 20, 11:27)
Mano tai ir kamuoli ir lanka dare pirma karta,nes pernai tik sokdyne laike.Mes treniruojames pas trenere Audrone.Kadangi siemet likom be choreografes tai pirmadieniais tenka vazinet i Puskino m-la,atrodo pas jusu mergaites(bent jau Karina minejo kad taviske irgi buvo toj salej)
Papildyta:
Tai va,kiek naujo ir idomaus suzinojau apie gimnastika.Aciu Egliukei-profesionalei  4u.gif  Kartais pagalvoju-butu kokia plaukike-nei tau fiksavimu,nei sypsenu,nei reiksmingu zvilgsniu.Bet jau cia jos pasirinkimas,mamai tenka gylintis g.gif  O tai Egliuke,gal pati buvusi gimnaste,kad tiek visko ismanai? Ar cia gimnastes mamos stazas daro itaka ?

Aš kažkada gyvenime esu lankiusi meninę gimnastiką, bet Eglės lygio nesu pasiekusi. Čia daugiau gimnastės mamos patirtis smile.gif . Man ir pačiai labai įdomu sužinoti visas šio sporto plonybes (vertinimo kriterijus, įvairius niuansus...). Stebiu, kokių elementų Eglė nepadarė, už ką ją nuvertino. Žodžiu, tuo domiuosiu.
Eglė man sakė, kad treniruojasi kartu su trenerės Audronės mergaitėmis.
Atsakyti