Merginos, kas yra ND filter?
Ir dar plius pas mane fotografuojant galima pasirinkti, ar ND filter on ar off.
Pabandžiau pafotografuot su on ir su off. Tai kai jis on išlaikymas ilgesnis būna (1/8), o kai off tada 1/8 .
QUOTE(Duoma @ 2009 05 24, 14:40)
Merginos, kas yra ND filter?
Pabandžiau pafotografuot su on ir su off. Tai kai jis on išlaikymas ilgesnis būna (1/8), o kai off tada 1/8 .
naturalu, kad ilgina islaikyma.
jei snekant liaudiskai "tamsinantys". cia angliskas aprasymas
dazniausia naudojami peizazuose gradiento ND filtrai, jie sumazina ekspoziciju skirtuma tarp dangaus ir zemes, tuo apsaugo dangu nuo isdegimo, o zeme nuo detaliu praradimo. (jie uztamsinti iki puses)
ypac didelio skaiciaus ND filtrai naudojami super ilgiems islaikymams (pvz ND 400). jie lygiai uztamsinti visame filtro plote. juos uzsukus islaikymas pailgeja iki keliasdesimt sekundziu/keliu minuciu ir pvz. gaunamos per audra tokios, tokios ir panasios foto (del autorystes: foto is fotokudros, autorius M.Dryza)
QUOTE(_ms_ @ 2009 05 22, 21:14)
say.. fotkinsi grethen vestuves? mane mokinuku paimsi? as rimtai. Taip noriu "be isipareigojimu" pafotografuot ir torto
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 22, 22:17)
hi - ir as noreciau, tai ka? as ir be torto pafotkinciau
Vestuves mano bus nebent po 5 metu, bet mielai visus pasikviesiu i fotografus _ms_ labai grazus medeliai, patinka man tas nepaprastumas paprastume, neisivaizduoju kaip taip sviesa pagauti
Beje, kzkada rasiau, jei jau yra noro fotografuoti vestuves uz torta, gal noretumete mano draugu vestuves pafotkini? Na jie zinoma ne tik uz torta ir dar neaisku ar patiktu Tamstos foto, viena kas man patinka, kita kas jiem
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 23, 00:38)
mano ten spalvos ir sviesos ir tu, mano einu uzrasysiu.
Gaziulka, nerealiai, man labai patiko ta Sea foto Tiesa, dar norejau visu paklausti, gal galetumete parekomenduoti kokiu padoresniu vestuviu fotografu? Nes kiek ieskojau internete tai maciau tik patycias..
Papildyta:
Radau!
http://fotokudra.lt/...6&nav=aut&page=
http://fotokudra.lt/...0&nav=aut&page=
Nepamenu niko, kam skirtos sios foto, bet manau supras
Nu neisivaizduoju, kaip imanoma atiduot jauniesiems foto sekancia diena Nebent visiskai zalia medziaga, net be normalios perziuros...Juk buna, kad fotografai padaro po kelis tukstancius kadru...Visi populiaresni vestuviu fotografai nurodo gan ilgus nuotrauku atidavimo terminus (2-3 men). As pats lygiai pries metus laukiau nuotrauku beveik 3 menesius, buvo fotografuota tik iki vakarines dalies Kai zinai, kad fotografai dirba kiekviena savaitgali, tai visai normalu, kad nuotrauku tvarkymas uztrunka, juk jie irgi zmones, negali dirbt diena nakti
QUOTE(Grethenn @ 2009 05 24, 15:11)
_ms_ labai grazus medeliai, patinka man tas nepaprastumas paprastume, neisivaizduoju kaip taip sviesa pagauti
Beje, kzkada rasiau, jei jau yra noro fotografuoti vestuves uz torta, gal noretumete mano draugu vestuves pafotkini? Na jie zinoma ne tik uz torta ir dar neaisku ar patiktu Tamstos foto, viena kas man patinka, kita kas jiem
Grethen, pabūsiu kategoriška: jeigu kam nepatiktų _ms_ vestuvių foto, tai lai samdosi Jeff Ascough už 25 000 dolerių. Nes jei netiktų _ms_, tada nežinau jau, kas tiktų.. arba tada jau pasaulinio lygio fotografus reiktų kviesti, arba "profesionalus" su muiline.
o šiaip pastebėjimas: Tavo draugai kaip "už tortą" (simbolinį, kaip suprantu mokestį) ieškantys fotografo tai baisiai jau išrankūs jei klystu, iš anksto atsiprašau
QUOTE(sayonara @ 2009 05 24, 17:25)
o šiaip pastebėjimas: Tavo draugai kaip "už tortą" (simbolinį, kaip suprantu mokestį) ieškantys fotografo tai baisiai jau išrankūs jei klystu, iš anksto atsiprašau
Ne taip supratai, juk sakiau, kad uz torta ir tikrai ne tik uz torta Fotografas savo suma sako, o as tik jauciu pareiga jiems ka nors parekomenduoti. Tiesiog jei imt zmogu be jokios patirties tokios srities fotografijoj negaliu prisiimt atsakomybes pries jaunuosius ir prasyt jiem moket 1000lt, paskui kalta as liksiu jei zmogus sustresuos ir nepasieks tokio rezultato kaip kad fotkindamas vaikus. Taip kad pamaniau sumoket simboliskai keliu simtu litu suma gerai butu ir jauniesiems, ir praktika kazkam is cia esanciu. Apie _ms_ nekalbu, mano manymu foto profesionalios ir samdytu kaip profesionala, tik klausimas ar jiems patiks juostines nespalvotos foto. Maciau ir spalvotu, bet man asmeniskai daug meliau _ms_ foto jb. Juk galeciau ir as pafotkint, bet nei jie manim pasitikes nei as savim
Papildyta:
Ir is vis, gi _ms_ apie torta pradejo kalbet, prie ko cia as
QUOTE(sayonara @ 2009 05 24, 16:25)
Grethen, pabūsiu kategoriška: jeigu kam nepatiktų _ms_ vestuvių foto, tai lai samdosi Jeff Ascough už 25 000 dolerių. Nes jei netiktų _ms_, tada nežinau jau, kas tiktų..
Na jau, na jau. Tikrai yra ir daugiau puikiu profesionalu, pvz sitas (tik nezinau, ar bus laisvas, toks puikus menininkas).
Cia pradziamoksles kazkada sita nuoroda pasidaino.
Grethen, parekomenduok savo draugams.
Laba,
Grethenn, man patinka Skaistes Zabielaites vestuvines foto.
Skaiste Zabielaite
Na o geresnio nei, kad Nikkė idejo nuoroda, as irgi neesu macius
Grethenn, man patinka Skaistes Zabielaites vestuvines foto.
Skaiste Zabielaite
Na o geresnio nei, kad Nikkė idejo nuoroda, as irgi neesu macius
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 24, 17:11)
Na jau, na jau. Tikrai yra ir daugiau puikiu profesionalu, pvz sitas (tik nezinau, ar bus laisvas, toks puikus menininkas).
gerules.. ka nepacynka?
O gal turi linka?
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 24, 18:11)
Na jau, na jau. Tikrai yra ir daugiau puikiu profesionalu, pvz
Nu i *** butinai parekomenduosiu QUOTE(A.M @ 2009 05 24, 15:17)
Nu neisivaizduoju, kaip imanoma atiduot jauniesiems foto sekancia diena Nebent visiskai zalia medziaga, net be normalios perziuros...Juk buna, kad fotografai padaro po kelis tukstancius kadru...Visi populiaresni vestuviu fotografai nurodo gan ilgus nuotrauku atidavimo terminus (2-3 men). As pats lygiai pries metus laukiau nuotrauku beveik 3 menesius, buvo fotografuota tik iki vakarines dalies Kai zinai, kad fotografai dirba kiekviena savaitgali, tai visai normalu, kad nuotrauku tvarkymas uztrunka, juk jie irgi zmones, negali dirbt diena nakti
idomu butu pamatyti 3 menesius gimdyta rezultata as tai nelabai suprantu ka reikia daryti su max 40 nuotrauku per toki laika.
mano draugas vestuviu fotografas yra is tu kurie foto atiduoda kita diena, didziausias darbas yra atrinkti geriausius rodomus kadrus. pas ji foto naturalios, be didelio ps isikisimo. veido retusui je reikia, turi pluginus.
nenoreciau laukti vestuviniu fotkiu netgi menesi