QUOTE(Ninin @ 2009 05 19, 19:55)
Ir dar turiu klausimuką. Kaip pagauti saulės spinduliukus?
Šiandien bandžiau gaudyti, štai ką pagavau (nesu patenkinta, ir tas blikas atsiradęs, ir dangus peršviestas). Nu vien žo...
Diafr. f18, diafragmos prioritetas.
man tai labai eilinis vaizdelis. miškas, takelis ir saulės blyksnis
ta prasme nekritikuoju noro fotografuoti saulę ar gamtą, nors pati to nedarau, bet jei jau mokomės ir jei jau pažengiam, vadinasi, reikia iš savęs ir kitų) reikalauti ne tik kokybės, bet ir kažko įdomaus. to mistinio žodžio "KABINA"
man tarkim toks tiesmukas spindulųi gaudymas yra nuobodus. geriau jau prieš saulę fotkinant paslėpti ją už kokio nor medžio ir pagauti tą vadinamą miglą, kai vaizdas tarsi per rūką matosi, tada kiekvienas nors kiek išmanantis apie fotografiją pasakys - mmmm, kokia šviesa..
pats vaizdas automatiškai atrodys įdomiau, o jei dar rakursas bus apgalvotas, kopozicija gera, tai išvis super..
QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 19, 20:16)
o as daug nesukdama galvos iskeiciau savo olympusiuka i canon 450 su 50/1.8.
kai sakant kaifuoju, ant sienu lipti nereikia, telpu
namie jau visos rozetes per nauja isfotkintos
sveikinu
laukiam vaizdų
rytoj per meet'ą prašom stengtis ir papildyti albumą asvo nuotraukomis. ne dviem trim, o keliasdešimčia
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 19, 20:23)
Tai vat prasom man patarti. Antram plane esancios pasvirusios vertikales - brokas ar ne? Nes va, ziuriu, apacioj kairej raudona detale kaip ir tiesi.
Tai kaip cia dabar ivertinsit?
Ai gi, zinau, kad kai kas reikalausit j/b, tai gal is karto idedu.
Nors as praktiskai visada uz spalvas.
čia man asmeniškai jb įdėjai?
nerašyta taisyklė tokia: jeigu abejoji dėl bardako, linijų, daiktų fone, tai versk į jb - bardakas atrodys kaip tik.
man spalvos atskirose foto vietose nieko, bet bendras vaizdas geriau žiūrisi jb. šiaip pabandyk pavartyt fotiką, tiesiai nefotkink - vaikų fotose to tiesumo nereikia. jau mokat visos tiesiai fotkint, laikas eksperimentams
QUOTE(Jurina @ 2009 05 19, 22:25)
Vis ruošiuos pirkt 50, bet daba kaip pasakei kad gali būti kaip 70-tukas, kaip atskirt ar mano fotikui jis bus kaip 50-tukas ar kaip 70-tukas?
jeigu turi kropintos matricos fotiką, pas Tave bus alia 70 mm. ant pilnos matricos (skaitmeninio pilnos matricos arba visų juostinių) jis bus toks, koks parašytas - 50 mm.
Tiesa, norėjau pasidalinti įspūdžiu su tomis, kurios derina fotografijos pomėgį su susijusia meno šaka - kinu
vakar žiūrėjau labai mielą švedų filmą apie paprastą darbininkę moterį, kuriai netyrčia į rankas papuola fofoaparatas. Veiksmas 20 a. pradžia. sunku, karas, vyras, vaikų krūva, plaunamos grindys ir t.t., bet moteris labai subtiliai mato pasaulį ir per fotoaparato skylutę.. labai puikus operatoriaus darbas, nenulaižyti veikėjai, nuostabi šviesa, kelios nuotraukos iš filmo stringa galvoje ir nebepalieka jos - man visąč naktį vienas vaizdas stovėjo galvoje. Pavadinimas:
Maria Larsson's Everlasting Moments. Treileris čia:
http://www.youtube.c...h?v=9uATrCDjPm8