Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(_ms_ @ 2009 05 19, 21:13)
Jei tu ta 80 metu mociute, arba niolikine abituriente-tada tikrai kaimynai wink.gif
o rimtai kur gyvenat?

nezinojau, kad ir tamsta birstonietis smile.gif gal kada koki vietini mini meeta reikia surengti

aciu Sea_, tikrai dziaugiuosi aparatu
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 05 19, 22:01)
turėjau 50-tuką, mano kropintai matricai jis buvo kaip 70-tukas (reikėdavo lipti pro langą lauk jei norėdavau kažką daugiau sutalpinti doh.gif ) smile.gif va 30-tukas bus kaip 50-tukas ant full frame'o mirksiukas.gif

Kaktuke su pirkiniu 4u.gif
Nikkė, man irgi rodo ružavumą ir išdegimą, bet gali ir monitorius blogai rodyt, nes nereguliuotas jis.
Vis ruošiuos pirkt 50, bet daba kaip pasakei kad gali būti kaip 70-tukas, kaip atskirt ar mano fotikui jis bus kaip 50-tukas ar kaip 70-tukas?
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 19, 20:23)
Ai gi, zinau, kad kai kas reikalausit j/b, tai gal is karto idedu.  tongue.gif Nors as praktiskai visada uz spalvas.

as irgi drinks_cheers.gif patinka man ir isdegimu nematau ir kreivu detaliu - tinka man mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 05 19, 20:39)
gerai čia pasvirimas pgl mane. nuotaiką sustiprina. bet man spalvos per ryškios, užtai JB geriau.

o jeigu fotknant tokias spalvas nufotkini unsure.gif buna per ryskiu spalvu blush2.gif

bandau det judesio gaudyma savo, bijau, kad istampys psl unsure.gif

mazesne lievai suspaudzia PS save for web, iskreiptas vaizdas gaunas doh.gif

user posted image

vaikas dar ne greitai vaziavo,
va pagavau dzieduli praskriejanti,
tai zymiai labiau fonas patinka man lotuliukas.gif

Papildyta:
Ai gi, zinau, kad kai kas reikalausit j/b, tai gal is karto idedu.  tongue.gif
Nors as praktiskai visada uz spalvas.

as irgi drinks_cheers.gif patinka man ir isdegimu nematau ir
kreivu detaliu - tinka man mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 05 19, 20:39)
gerai čia pasvirimas pgl mane. nuotaiką sustiprina.
bet man spalvos per ryškios, užtai JB geriau.

o jeigu fotknant tokias spalvas nufotkini unsure.gif
buna per ryskiu spalvu blush2.gif

bandau det judesio gaudyma savo, bijau, kad istampys psl unsure.gif

mazesne lievai suspaudzia PS save for web, iskreiptas vaizdas gaunas doh.gif

user posted image

vaikas dar negreitai vaziavo,
va pagavau dzieduli praskriejanti,
tai zymiai labiau fonas patinka man lotuliukas.gif

user posted image

Atsakyti
Pukė, nu super pagavai thumbup.gif , aš net nerandu laiko bandymams rolleyes.gif
Atsakyti
antroj chaosas, bet man smagu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 05 19, 22:34)
antroj chaosas, bet man smagu lotuliukas.gif

Puke thumbup.gif Tikrai tokios su nuotaika bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 19, 21:23)

Tai vat prasom man patarti. Antram plane esancios pasvirusios vertikales - brokas ar ne? Nes va, ziuriu, apacioj kairej raudona detale kaip ir tiesi.  g.gif Tai kaip cia dabar ivertinsit?  unsure.gif

as t.p. matau rausvoka veiduka unsure.gif

Puke, sauniai pagavai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 05 19, 21:48)
Va man su pickeriu ant kokios veido vietos uzvesciau, visur, sviesiau ar tamsiau bet ryskiai ruzava rodo  doh.gif

QUOTE(ediper @ 2009 05 19, 23:42)
as t.p. matau rausvoka veiduka unsure.gif

nu veidukas tai rausvas, bet normalaus rausvumo.

QUOTE(Pukė @ 2009 05 19, 23:33)
o jeigu fotknant tokias spalvas nufotkini unsure.gif buna per ryskiu spalvu blush2.gif

ta prasme, kad raudona-ružava-geltona-žalia - man bendras vaizdas per daug ryškus - spalvų perteklius.
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 05 19, 19:55)
Ir dar turiu klausimuką. Kaip pagauti saulės spinduliukus? 
Šiandien bandžiau gaudyti, štai ką pagavau (nesu patenkinta, ir tas blikas atsiradęs, ir dangus peršviestas). Nu vien žo...
Diafr. f18, diafragmos prioritetas.

man tai labai eilinis vaizdelis. miškas, takelis ir saulės blyksnis ax.gif
ta prasme nekritikuoju noro fotografuoti saulę ar gamtą, nors pati to nedarau, bet jei jau mokomės ir jei jau pažengiam, vadinasi, reikia iš savęs ir kitų) reikalauti ne tik kokybės, bet ir kažko įdomaus. to mistinio žodžio "KABINA" biggrin.gif
man tarkim toks tiesmukas spindulųi gaudymas yra nuobodus. geriau jau prieš saulę fotkinant paslėpti ją už kokio nor medžio ir pagauti tą vadinamą miglą, kai vaizdas tarsi per rūką matosi, tada kiekvienas nors kiek išmanantis apie fotografiją pasakys - mmmm, kokia šviesa..smile.gif pats vaizdas automatiškai atrodys įdomiau, o jei dar rakursas bus apgalvotas, kopozicija gera, tai išvis super.. 4u.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 19, 20:16)
o as daug nesukdama galvos iskeiciau savo olympusiuka i canon 450 su 50/1.8.
kai sakant kaifuoju, ant sienu lipti nereikia, telpu  biggrin.gif namie jau visos rozetes per nauja isfotkintos  lotuliukas.gif

sveikinu smile.gif laukiam vaizdų smile.gif rytoj per meet'ą prašom stengtis ir papildyti albumą asvo nuotraukomis. ne dviem trim, o keliasdešimčia tongue.gif

Tai vat prasom man patarti. Antram plane esancios pasvirusios vertikales - brokas ar ne? Nes va, ziuriu, apacioj kairej raudona detale kaip ir tiesi.  g.gif Tai kaip cia dabar ivertinsit?  unsure.gif

Ai gi, zinau, kad kai kas reikalausit j/b, tai gal is karto idedu.  tongue.gif Nors as praktiskai visada uz spalvas.

čia man asmeniškai jb įdėjai?
nerašyta taisyklė tokia: jeigu abejoji dėl bardako, linijų, daiktų fone, tai versk į jb - bardakas atrodys kaip tik.
man spalvos atskirose foto vietose nieko, bet bendras vaizdas geriau žiūrisi jb. šiaip pabandyk pavartyt fotiką, tiesiai nefotkink - vaikų fotose to tiesumo nereikia. jau mokat visos tiesiai fotkint, laikas eksperimentams wink.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 05 19, 22:25)
Vis ruošiuos pirkt 50, bet daba kaip pasakei kad gali būti kaip 70-tukas, kaip atskirt ar mano fotikui jis bus  kaip 50-tukas ar kaip 70-tukas?

jeigu turi kropintos matricos fotiką, pas Tave bus alia 70 mm. ant pilnos matricos (skaitmeninio pilnos matricos arba visų juostinių) jis bus toks, koks parašytas - 50 mm.

Tiesa, norėjau pasidalinti įspūdžiu su tomis, kurios derina fotografijos pomėgį su susijusia meno šaka - kinu smile.gif vakar žiūrėjau labai mielą švedų filmą apie paprastą darbininkę moterį, kuriai netyrčia į rankas papuola fofoaparatas. Veiksmas 20 a. pradžia. sunku, karas, vyras, vaikų krūva, plaunamos grindys ir t.t., bet moteris labai subtiliai mato pasaulį ir per fotoaparato skylutę.. labai puikus operatoriaus darbas, nenulaižyti veikėjai, nuostabi šviesa, kelios nuotraukos iš filmo stringa galvoje ir nebepalieka jos - man visąč naktį vienas vaizdas stovėjo galvoje. Pavadinimas: Maria Larsson's Everlasting Moments. Treileris čia: http://www.youtube.c...h?v=9uATrCDjPm8 wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 20 gegužės 2009 - 07:15
Tai vat prasom man patarti. Antram plane esancios pasvirusios vertikales - brokas ar ne?

man nespalvota labiau mirksiukas.gif nelaikyciau to pasvirimo broku schmoll.gif isdegimu irgi nematau schmoll.gif

Puke, geri bandymai thumbup.gif

Kaktuke ir Peppi su naujais pirkiniais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 20, 08:05)
man tai labai eilinis vaizdelis. miškas, takelis ir saulės blyksnis ax.gif
ta prasme nekritikuoju noro fotografuoti saulę ar gamtą, nors pati to nedarau, bet jei jau mokomės ir jei jau pažengiam, vadinasi, reikia iš savęs ir kitų) reikalauti ne tik kokybės, bet ir kažko įdomaus. to mistinio žodžio "KABINA" biggrin.gif
man tarkim toks tiesmukas spindulųi gaudymas yra nuobodus. geriau jau prieš saulę fotkinant paslėpti ją už kokio nor medžio ir pagauti tą vadinamą miglą, kai vaizdas tarsi per rūką matosi, tada kiekvienas nors kiek išmanantis apie fotografiją pasakys - mmmm, kokia šviesa..smile.gif pats vaizdas automatiškai atrodys įdomiau, o jei dar rakursas bus apgalvotas, kopozicija gera, tai išvis super.. 4u.gif

mirksiukas.gif žinau, kad eilinis. Aš tiesiog ir klausiau KAIP. O kad BLOGAI tai ir pati matau... Ir fotografuoju, fotografuoju, fotografuoju, bet dėja neišgaunu tokių spindulių, kokių norėčiau wink.gif

Puke, gražiai pagautos nuotraukos! Šaunuolė!
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 05 20, 07:57)
mirksiukas.gif žinau, kad eilinis. Aš tiesiog ir klausiau KAIP. O kad BLOGAI tai ir pati matau... Ir fotografuoju, fotografuoju, fotografuoju, bet dėja neišgaunu tokių spindulių, kokių norėčiau wink.gif

Puke, gražiai pagautos nuotraukos! Šaunuolė!

ar gali surasti kokių nors pvz., ko Tu norėtum, nes aš nelabai, matau, suprantu, ko tiksliai Tau reikia. gal kas nors kitas supras be pvz. smile.gif
Atsakyti