Apie aukles visada tokios įdomesnės ir dažnai aršios temos užverda
Iš karto galiu pasakyti, kad dirbau valandine auklyte dviejose šeimose (į pokalbius teko eiti daigiau nei pas dvi šeimas), dabar nebedirbu šio darbo (pasisakau, kad nepultumėt
). Ir žinote ką, teko susidurti su toookiom įdomybėm, kad..
Tikrai ne visos auklės bjaurybės ir ne visos mamytės auksinės
toli gražu.
Nieko konkrečiai neįvardinsiu, tiesiog, pasakysiu, kad viena šeina ilgai ieškojo auklės, kelios "pabėgo", mane "ėmė" dar net nebaigus kalbėtis (ir pačiai net neleido pagalvoti, ar MAN tinka jų salygos
, toks vaizdas, kad MES tavęs norim, tinki, o ką aš manau, tai nesvarbu
). Užteko apsilankyti vieną kartą, kad suprasčiau, jog negalėsiu dirbti šioje šeimoje pagal jų, bent jau man, keistas taisykles, keistą požiūrį į vaikus, jų auginimą, auklėjimą, atpratinimą nuo kai kurių dalykų ir pan. Tiesiog nepakeliui, todėl net neėmiau kiek norėjo duoti po to pirmo atėjimo (nemėgstu jaustis skolinga), paėmiau tik tiek, kiek tarėm ir viskas, gražiuoju išsiskyrėm. Dar skambino po pusmečio, turbūt taip ir nerado kitos auklytės, bet net ir pasiūlyta didesnė alga nesuviliojo
Kitas variantas buvo tas, kaip panašiai kažkas rašė,
kuopti namus, tvarkyti aplinką, virti valgyti, tvarkyti tai, kas lieka po vaiko ir vos ne kaip šalutinis darbas - užmesti akį, ar viska sgerai vaikui
(kuriam, beje, 9mėn
). Tai čia normalus pačių tėvų požiūris į vaiką ir auklę?
Dar vienas variantas buvo geras, gražiai sutarėm, tik va, "kažkas" kažkada nutiko, kad tyliai ramiai pradėjo mažėti ir taip minimalus (tikrai ne 7lt/val) atlygis, mamyt4 nieko nesakė į akis šypsojosi..o aš durnė nedrįsau pasakyti, kad jei kažkas ne taip, tai pasišnekėkim, o ne be jokių paaiškinimų daryti savo
Čia vat buvo mano kaltė, kad tylėjau. Po to nebespėjau su mokslais ir dar buvau apšaukta, kai pasakiau, kad nebegalėsiu dirbti (nors nebuvo jokių sutarčių, oficialaus darbo laiko, susitarimo prieš kiek laiko turiu įspėti norint baigti darbą ir t.t.).
Ir per visą tą nelabai ilgą, tačiau turiningą ir patirtimi naudingą laiką
draugavau su viena labai šaunia šeima, su kuriais nebuvo jokių problemų dėl sutartos algos, priekaištų, kad kažką darau ne taip. Su mergyte sutarėm puikiai, užsiimdavom, "vykdėm" ir mamytės prašymus (kada miegoti, keltis, ką padaryti valgyti ir pan.) ir tikrai buvo smagu važiuoti pas šią šeimą
Nes nebuvo nesamonių, nuo kurių buvau pavargusi.
Jau keli mėn nebedirbu šio darbo (skyriau laiką mokslams) ir tiesą sakant gerai svarsčiau, ar verta vėl pradėti
kai paskaitau ką mamos šneka, kaip juodina aukles, kaip jas peikia (nors tik jos pačios ir išsirenka jas) ir pan.
Kažkas neblogai pasiūlė, gal verta sukurti temą, kurioje pasisakytų ir auklės, susidūrusios su "nekokiom" mamytėm, tėveliais ir pan., ir taip pat galėtų rekomenduoti ar "pakuždėtų" kuo toliau bėgti nuo kai kurių šeimų?
Ilga žinutė išėjo, bet tikiuosi teisingai suprasit, ką norėjau pasakyti
Na as pati studente esu dieninio, valandine aukle dirbau apie 9 menesius, taciau apie tai negaliu pasakyti nieko blogo, kadangi nebuvo jokiu nesusipratimu
Taciau tikrai zinau, kai pacios mamytes buna baisesnes uz aukles..