Įkraunama...
Įkraunama...

stop reketui!

QUOTE(Eglytia @ 2009 06 26, 10:36)
Deja, nuojauta pavedė jus mirksiukas.gif

Ir vėl padarėt LAAABAI bendras išvadas visoms čia pasisakančioms, ir vėl savo nuomonę išsakėt, kaip kokį įstatymą ar taisyklę biggrin.gif  jau juokinga darosi, kai suaugusi moteris, kaip suprantu mama, paistot tokias nesamones..rodos esat "šimtametis vėžlys", kuris gali ir turi teisę visiems moralizuoti, auklėti, net įžeidinėti ir pan.. Nepagalvojot, ar kartais ne per daug sau leidžiate? biggrin.gif

jua tai žeidžia- paduokit mane į teismą. Turit tokią teisę.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 26, 09:57)
jua tai žeidžia- paduokit mane į teismą. Turit tokią teisę.

Ne ne, manęs asmeniškai tai neįžeidėte mirksiukas.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglytia @ 2009 06 26, 11:09)
Ne ne, manęs asmeniškai tai neįžeidėte mirksiukas.gif  irnesakyk.gif

o ką įžeidžiau?
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 06 26, 09:18)
hah.gif
Ot naivuolės, kelinta diena, mėnuo(metai) jūs forume?

Alfa-šito forumo "dinozauras", nuo jo užgimimo, jokia moderatorė šitoj vietoj jums nepadės-korupcija-ot tongue.gif 

nesidomejau kelintais metais isikure SM,bet tai kad esi ilgesnis narys neduoda privilegiju izeidineti ir rodyti visur savo arogancija,menkintis aplinkinius.
Jei norima issilieti tai galima padaryti ir viesai,kodel tik viesumoje visi atrodo geri,o vat forume pasislepe uz niku jau "ereliai".
Tai parodo zmogaus nebranduma,dideli izeiduma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LuKaZ @ 2009 06 26, 12:05)
nesidomejau kelintais metais isikure SM,bet tai kad esi ilgesnis narys neduoda privilegiju izeidineti ir rodyti visur savo arogancija,menkintis aplinkinius.
Jei norima issilieti tai galima padaryti ir viesai,kodel tik viesumoje visi atrodo geri,o vat forume pasislepe uz niku jau "ereliai".
Tai parodo zmogaus nebranduma,dideli izeiduma 4u.gif

Kuo tikrai galiu pasigirti- tai kad neisijauciu i internetinius gincus. Jolitos-martynos neieskojau, netycia sutikau sioje temoje. Neturiu kazkokiu nuoskaudu jai, o ir paraso ji kartais labai protingai ir idomiai. Jei dar neturetu pomegio karts nuo karto paaiskinti, ka kiti galvoja ar kaip jauciasi, tai butu is vis mano favoritu sarase. Bet del sito jos pomegio nesiruosiu jos "aukleti"- labai daug tokiu zmoniu, o SM tai apskritai rojus ekstrasensu rojus biggrin.gif . Daugybe SM nariu viska is anksto apie visus "zino". Tik vat si savybe man niekaip nesiderina su vaikuciu auklejimu...

O jei jau buciau norejus ka "suvalgyti", buciau pasirinkus alfija- labai lengvas grobis butu buves, ale be galo neskanus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 26, 12:32)

O jei jau buciau norejus ka "suvalgyti", buciau pasirinkus alfija- labai lengvas grobis butu buves, ale be galo neskanus... biggrin.gif

man labai patinka jūsų vaikiški pareiškimai. Kurie skamba lygiai kaip vaikų būrelyje- o aš atsivesiu didelį šunį, o mam brois tau duos, aš pats galiu, bet ai, geriau pabėgsiu. Suaukit 4u.gif , dipomate jūs. Mažiau svieto juokinsit.
Atsakyti
QUOTE(vilniete5 @ 2009 06 24, 22:52)
Norėčiau pritarti šitam pastebėjimui. Mane kaip potencialią jolita.martyna klientę būtent šis faktas ir atbaidė. Buvau susidomėjusi vienu jos skelbimu, kuriame aprašyta ką jie veikia su prižiūrimais vaikučiais ir norėjau jau rašyti jai ir klausti kainos, ar yra laisvų vietų ir t.t. Bet poto prisiminiau kad labai daug jos postų esu mačiusi (kadangi jau kurį laiką seku auklių temą bei kitas temas apie vaikus) ir man kilo mintyse toks klausimas kaip gi ji tuos vaikus prižiūri jei pastoviai kompe sėdi ir ilgiausias žinutes rašo g.gif  Nežinau, keista kažkaip pasidarė unsure.gif  Nebent ji ne pati juos prižiūri o kažkas kitas, o ji tik skelbimus rašo ir ieško klientų... nes kitaip tai man protu nesuvokiamas toks auklės darbas... ypač prižiūrint ne vieną o kelis vaikus.

thumbup.gif pritariu, nu jos visose temose "pilna" g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2009 06 26, 13:42)
thumbup.gif  pritariu, nu jos visose temose "pilna" g.gif

na taip pilna,naturalu,kad as per pietus,kol miega vaikai negaliu niekur iseiti,negaliu su kolegemis eiti pietauti,isgerti kavutes..negaliu dirbti jokiu darbu,nes miega vaikai g.gif
Todel arba skaitau knyga arba prisedu cia prie SM.Ir darbo laikas nera mano reguliarus...tarkim pirmadieniais dazniausiai vaikuciai veluoja...ateina tik 9....tarkim ateinanti pirmadieni vaikuti atves 7.30 val.Jei vaikus pasiima anksciau as laisva 17.30 val kartais tekdavo padirbeti iki 19 val.Kiek ir kaip reikia derinuos,kaip teveliams patogu.
Daugiau mano komentarai sioje temoje baigti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 26 birželio 2009 - 16:55
O as uz Alfa159 is dalies. Kiek bedirbant laiko aukle..visada yra ka veikti namie. Dar bepriziurint namu darzeli. Aukle viena (nebentji ten ne viena,kai kita plusa ji prie Sm sedi.) Nu negali ji sedet ir rasynetis pastovei forume smile.gif nes pati buvau auklyte , ir niekada negalejau pasedet,tvarkiau,ploviau,dariau valgyt. smile.gif
Bepaziurint i tokia laisva auklyte,tikrai tada galiu tvirtint ,kad aukles darbas nera sunkus. Nors istikruju,kad jegu reikalauja.
Jolita.Martyna Jus superaukle 4u.gif mldc .viska spejate. g.gif
Atsakyti

čia kuo toliau- tuo linksmiau. Tęskit 4u.gif
Atsakyti
Na ziuriu labai daug norinciu po musu baltinius pasiplazdenti.Gerai 4u.gif Parasysiu apie tvarka musu namuose 4u.gif
Visu pirma visi musu seimos nariai yra ipratinti prie tvarkos,kiekvienas seimos narys turi savo kasdieniu pareigu 4u.gif Pavalgai-indus susiplaunu,tingi plautis dek 5 litus isplaus mama,nes mama namie ne tarnaite,o jei tingi isplausiu uz pinigus..aisku tai yra pasakoma juokais,jei vaikas ar vyras kartais "pamirsta" issiplauti lekste,bet tai buna itin retai. 4u.gif Sunus turi savo kambari,ji tvarko ir priziuri -as ten nelendu.Atsikeli pasikloji lova,nusivalai dulkes..cia taisykle prie kurios yra ipratintas sunus,daiktus,zaislus susitvarko is vakaro abu vaikai.
Toliau.... vyras jis turi itin daug pareigu vakarienes ruosimas(as darau tai itin retai),langu valymas,lyginimas(per puse) duso ir tualeto sveitimas,rusiu tvarkymas,suksliu isnesimas,mokslo metu sunaus pamoku tikrinimas(kasdien).Dukters is darzelio parvedimas(kasdien).
Vyras siuo metu dirba tik viena darba-fotografas,laisvesnis grafikas,iki pietu buna namie,prie kompo-redaguoja,tvarko foto,po pietu eina tvarkyti savo ir kartais mano biurokratiniu reikalu.Didelis dekui jam uz tai,kad padeda ir man-prisiuncia spalvinimo paveiksliuku vaikuciams,nauju daineliu,igarsintu lietuviskai pasaku,fotografuoja darzelio vaikus,pats megsta pabendrauti su vaikais,ypac vaikams patinka su mano vyru zaisti su kamuoliukais,pridaro,prikoreguoja foto 4u.gif
Toliau....turime 2 tamsius kambarius,kurie yra paversti drabuzinemis,kazkas rase,kad ten irgi tvarkytis reikia...taip 2 kartu metuose biggrin.gif kai keiciamasi sezonas,daugiau tvarkytis nereikia,nes kiekvienas paimtas daiktas dedamas ne bet kur,bet i vieta,tad nuolat palaikoma tvarka.
Na ir mano pareigos....kurios itin rupi,kai kurioms narems..keliuosi 5.30-6.00(priklausomai kiek pasiruosimo turiu.Labai noreciau rytais dar pabegioti stadione,bet jau butu per anksti keltis doh.gif vis kazkaip nedristu,nes gali buti jau miego trukumas tada ...iseina tik savaitgaliais )..kas ryt isplaunu grindis,nuvalau dulkes,isplaunu vaiku puodukus,isvirinu buteliukus,nuvezu dukra i darzeli ( 10 min reikalas,nes viskas cia pat) uzvaziuoju i parduotuve svieziu pieno produktu, paruosiu pusrycius,uzplikau arbata,supilstau i buteliukus ar puodukus,sudedu produktus,kurie reikalingi pietums.Viskas laukiu vaiku..vaiku nera geriu kava ir parasau SM. 2-2,5 val man yra pakankamas laikas atlikti savo uzduotis.
Po darbo valandu issiurbliuoju visa buta,sudedu jei yra ismetytu daiktu.Viskas mano darbas baigtas,po darbo turiu ir savu reikalu.Karta i savaite su vaikais vaziuojame i vandens parka,kas antra savaite turiu SM mamu meetuka biggrin.gif karta i menesi auklyciu meetukas biggrin.gif vaziuojame i svecius ,vakarais visa seima pries miega iseiname pusvalandziui pasivaikscioti.Taip pat tik vakarais galime vesti vaikus ir pas gydytojus,taisomes dantukus,tikrinames profilaktiskai.Kartais visa seima zaidziame stalo zaidima,dukra ypac pamego Gretute ir Jonukas ar kartais kartu su dukra darome jos pratybeles,lyg jai dar nebutu gana darzelyje doh.gif labai imli mergaite rolleyes.gif Pries pat miega,naturalu,kad sudedu vaikams ir sau drabuzius,kuriuos rengsimes ryte,pereinu buta,apziuriu ar nera netvarkos,kur yra patvarkau.
Sekmadienis.....man asmeniskai yra viso buto gen. tvarkymas,darzelio zaislai yra isplaunami,isvalomi,garsiniuose zaisluose pakeiciamos baterijos(stebuklingai greitai issieikvoja biggrin.gif )pasiruosiama ateinanciai savaite.Uztrunku gera pusdieni,poto visa seima turime asmeniniu seimos reikalu 4u.gif Aisku,karts nuo karto atsiranda ir didesniu darbu,tad juos kartais atideja pramogas sestadieni,padarome kartu su vyru.
Taip esu gan reikli ne tik sau,bet ir aplinkiniams,kad tvarka butu,kad gerbtumeme vienas kito darbus ir vienas kita 4u.gif Gal todel nereikia nuolat plauti,valyti,nes tai darome visi kartu ir gerbiame vienas kito darbus,todel netvarkos nera.
Jokiu budu buto nevalau ir netvarkau darbo metu schmoll.gif tam nera laiko,o kai laiko yra per pietus,negali triuksmauti,nes miega vaikai(vaikai miega ne viename kambaryje)
As pati asmeniskai su vaikais dirbu 3 metus,tad turiu susidariusi programa visiems metu laikams-kokios dienos yra pazyminos,apie ka ta savaite mes kalbesime,ka prisiminsime,kokias temas nagrinesime.Karta i menesi darau pasiruosima,tai karpiniu paruosimas,nauju pratybu paieska,atsvietimas,nauju spalvinimo knygu,paveiksliuku paieska(paveiksliukus suranda vyras),atsvietimas(aciu teveliams prisidedantiems prie atsvietimo).Karta i menesi yra perkamos kanceliarines priemones ir naujos knygutes,(cia jau musu stichija,vaikai labai megsta "skaityti",vartyti knygutes,klausytis kaip skaitau,ypatingai megsta ..eilerastukus,ypac M Vainilaicio ir J Nekrosiaus.)Perziuriu,ka dar butu galima padaryti,kokius naujesnius zaidimus,darbelius padaryti.Vietoje nestoviu,nori vis kazko nauja.Taip pat,kadangi tieeek knygu nepripirksi,tai esu uzsirasiusi 3-ose bibliotekuose,is kuriu imu sau knygas,tame tarpe ir metodines,darbeliu ir vaikams knyguciu.

Toliau darzeliuko reikalai.Visi mano aukletiniai yra pratinami prie tvarkos...zaidziame...po saves zaisliukus susitvarkome,primetytu plastelinu,nuokarpu,piestuku nebuna paliktu,nes vaikai privalo ismokti ne tik zaisti,dirbti darbelius,bet ir po saves susitvarkyti.Kiekvienas daiktas turi savo vieta.Vienas kambarys asmeniskai pritaikytas vaikams....daug erdves,kilimine danga,vienoje sienoje naujai imontuotos lentynos,patogiai juose sudeti zaislai,atskirai sudeti darbeliams,piesimui ir t.t. skirti daiktai.Viskas paprasta ir patogu.Kasdien darome darbelius i laukuti einame 2 kartus....iki pietu ir po pietu,jei geras oras laukiame zaidimu aiksteleje teveliu.Pries iseinant i laukuti,musu vidaus rubeliai ir slepetes,basutes yra graziai sudedamos...vaikai patys moka nusimauti batukus ir graziai i vietas pasideti.Grize mes randame tvarka,persirengiame.Lauko smeleti zaisliukai,kamuoliai nesami i balkona,plaunamos rankytes.I garu puoda dedami produktai,vaikai tuo metu ruosia staliukus..pas mus tarnu nera-visi darome viska kartu..dedame staliukus,kedutes,isdeliojame lekstutes ir sakutes,i puodukus pilamas kompotas ir vaikai patys viska padengia-aisku ne be mano pagalbos.Pavalge nebegame praustis o vaikai susideda kedutes,sudeda i viena kruva lekstutes,as idedu i kriaukle..einame praustis ir sestis ant puoduku...kol vaikai sedi ant puoduku(5-10 minuciu) as tuo metu isplaunu lekstes,nuo grindu nusluoju trupinius,sudedu staliukus...tvarka vel vyrauja.Pasiruosimas miegojimui vyksta irgi kartu...klojame lovas,kiekvienas turi savo pagalve,uzklota,mylima ziasliuka su kuriuo miega.Atsikele vaikai lekia ant puoduku as pakloju lovas,nors kai kurie vaikai niekur neina,turi man padavineti pagalves,uzklotu aisku nepakelia,bet padeti labai nori 4u.gif
Kiekviena diena musu darzelyje turi savo dienotvarke,per kuria arba piesiame,arba darome darbelius,kepame pyraga yra ir svaros diena kai tvarkomi musu augintiniai..tai yra akvariumas.Viskas daroma kartu.Todel labai dziugu,kad iseje vaikai i dideli valstybini darzeli,per kasmetinius susitikimus mamos perduoda aukletoju ACIU uz puikiai darzeliui paruostus vaikus.Dziugu,kad aplanko buve aukletiniai,prisimena ismoktus dalykus,eilerastukus,raideles ir kartais su mamomis pasijuokiame,kad vat sako tvarkos ismokei tai namie net koju ant stalo uzkelti negaliu(nestuke mama buvo tai norejosi auksciau pakelti kojas visada) nes prieina sunus ir vis sako,kad nukelciau kojas,nes Jolita sake jog taip negrazu biggrin.gif Ir didziausias dziaugsmas buvo sia savaite,kad mergaite,kuri dar mazute 2 metukai ir dar mazai kalba,atsisedusi smelio dezeje,linguoja i takta ir bando atkartoti musu mokytasi eilerastuka apie krokodila(eilerastukus mokomes su judesiu)rodo rankytemis ir bando sakyti dilo,dilo,nudilo rodo i dantukus(eilerastis..dilo,dilo ir nudilo,dantys seno krokodilo,krokodilas vis nedrista vienas plaukti pas dantiiiiiista).Tad kai pati asmeniskai matau vaiku pasiekimus,tai visi sitie pikti komentarai nublanksta cool.gif ir nepyksti ant zmoniu,nes supranti,kad nei mato kaip dirbi,nei mato pasiekimus,rezultatus,o mato tik tai,kad per pietus sedziu SM ir aktyviai rasau zinutes......taip rasau,nes per diena kalbuosi vaiku kalba,nuolat turiu buti besisypsanti,geros nuotaikos,parodyti vaikams pavyzdi,tad norisi ir suaugusiu kalba pakalbeti lotuliukas.gif galu gale ir paburbeti ir susiraukusi posta parasyti,nes juk zmogus esu, o pabendrauti galiu tik virtualiai,bet nors ir tiek.
Tad aciu uz isklausyma. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 27 birželio 2009 - 08:19
jolita martyna, skamba puikiai. Kaip jus gyva liekat po tokios dienos? Kaip sakiau, turiu tris. Viena augiau 1,3 men (pinigai buvo problema, teko grizti i darba), kita 3 m. (aciu vyrui...), trecia irgi planuoju trejus metus (jei krize nepateiks siurprizu). Man labai jauciasi, kad zmoniu padaugejo. Atrodo, visi tvarkinguoliai ir svaruoliai, bet tvarkymo labai padaugeje... Stai dukra buvo pas senelius isvykus- jauciasi, kad DULKIU namuose maziau blink.gif, ir jos kambario galima net neatidarineti, bet siaip tai na neissivalo mano dvylikamete idealiai, o dar jos polinkis kaupti, nenoras ismesti visokiu siuksliukiu- popieriuku, makaliuku neveikianciu- tai kiekviena savaite pabunu ten vilkas-santaras.... Sunaus kambaryje panasiai. Jie tvarkingi vaikai, gyvenime nepaise ant sienu, nes visada turejo geresniu alternatyvu biggrin.gif , patys drabuzius atsirenka- ka skalbt, ka ne. Indai - ne problema, nes yra indaplove. Tamsus sandeliukai- butina patvarkyt, bent jau man, nes jei savaite netvarkai- dulkiu kamuoliai renkasi tarp batu..., maisto sandeliuke kazkas netycia papila kruopas ir jas susiurbliuoja, aisku, bet na, zinom, kaip siurbliuja 6 m. vaikai, pvz... O dar visokie vaiku uzsiemimai, bureliai, siaip visi kasdieniai buitiniai rupesciai... Vyras padeda, bet ne tiek, is kitos puses- tik jo arimo deka galiu sau leisti trejus metus su vaikais buti.

Zodziu, apie buiti galim kalbeti ir guostis ilgai.

Siaip as save laikau tokia nepaseda-vis reikia veiklos- viska darau greit. Bet tiek kiek Jus, o dar SM- nesuspeciau. Na, gal Jus dar greitesne. 4u.gif As po darbo dienos grizdavau namo, prasiurbdavau dar- tai jau autopilotu i lova, nes darbe issisunkdavau oioioi.

Vat del ko negaliu prikibti- tai del postu ilgumo. Man tai nekliuna. As sumalu kad ir puslapio ilgumo teksta per kelias mnutes akluoju budu, be jokiu isansktiniu pasiruosimu ar korekturu, todel tai uzima tik pora minuteliu (o kiek klaideliu pimalu, raides sukaitalioju vietom...). O kazkam, kas savo postus dailina-nudailina, atrodo, kad tokius rasyti- didelis darbas, reikalaujantis laiko. Tai vat cia mes tikrai drauges. drinks_cheers.gif

Ir dar drauges tame, kad ner su kuo sneketi bobiskom temom, nes nera laiko susitikti su moterom prie kavuciu. Mano rankinukas visada salia, kiti vaikai irgi neleidzia nuobdziauti. O kartais moterisku pokalbiu apie beleka pritruksta...

Vienzo, man Jusu diena skamba ispudingai. Jei tikrai taip yra- superduper! Ka gi, reikia pripazinti, yra tobulesniu uz mane. biggrin.gif Vat jei dar nebegalvotumet-nebejaustumet uz mane, tai taip ir padarysiu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 27 birželio 2009 - 08:32