o čia ar ne paprasti braškės ūsai?ar jie žeme eina ar į kopetėles lipa,kur čia stebuklai?
QUOTE(Mantilė @ 2009 05 25, 20:30)
o čia ar ne paprasti braškės ūsai?ar jie žeme eina ar į kopetėles lipa,kur čia stebuklai?
O tai ko jus norit is braskes, kad ir hibrido? Sparnu? Aisku, kad usai. Jei neras ko pakeliui-sliaus zeme, jei ras kliuti(mano kleveli) lips ant jo Ir uogas braskines duos, ne ananasus juk
Sia foto as nebandziau israsti dviracio, tiesiog parodziau, kad gali buti jau ir usai, kai eilines braskes(net siltnamy) dar tik zydi ar uogas nokina, o tik paskui usus leis. Tuo tarpu ta hibridine jau bus gal tris metrus nukeliavus
nieko įtikinamo nepamačiau, tiesiog ūsas su augančiu daigeliu padėtas ant kopetėlių
Kaip minėjau mano šiltnamyje remontantinė išleido ūsą, aš jį apvyniojau apie vytelę, kad jį velnias nusivyniojo , tikriausiai bus svyranti ne lipanti
Kaip minėjau mano šiltnamyje remontantinė išleido ūsą, aš jį apvyniojau apie vytelę, kad jį velnias nusivyniojo , tikriausiai bus svyranti ne lipanti
Aš ir matau tik eilines braškes.Tokių ir pas mane pilna(šiandien parsivežiau puslitiruką braškių). Jūs man parodykite,kai ūsai,kabantys ore duos uogas,va tada patikėsiu.
QUOTE(IngridaB @ 2009 05 25, 21:17)
Aš ir matau tik eilines braškes.Tokių ir pas mane pilna(šiandien parsivežiau puslitiruką braškių). Jūs man parodykite,kai ūsai,kabantys ore duos uogas,va tada patikėsiu.
tokią vazoninę pirkausi vienoj šalia Kauna esančioj prekybvietėj - kol augo vazone, turėjo ūsus su mažais dukteriniais augalėliais ir uogų buvo ant tų dukterinių. Skonis rūgštokas, pačios uogos pailgos, žydi ryškiai ružavai. Persodinau žiemai į dirvą, taip ir liko šalia kitų - nieko ypatingo ( na, neskaitant to, kad kaimynei vis užkliuva žiedų spalva )
QUOTE(IngridaB @ 2009 05 25, 21:17)
Parodysiu Nesiruosiu niekur begti Tiesiog jos skiriasi butent tuo nuo eilines braskes, kad zydi bei vaisius duoda ne motininis keras, bet "vaikai" O tas pavadinimas-vijoklines-jau seniau sakiau, dzin, kaip vadinasi, nors ir skraidancios, svarbu, kad jos KITOKIOS. Gal vijokline pavadinta todel, kad buna usai triskart ilgesni nei eiliniu braskiu bei vaisius veda ne motininis keras, o dukteriniai(ir ne zemej auginami, is zemeje dukterinio augancio sudas, issigimes, net nefotkinau ir jusu nejuokinau. Tas pats ir pas anyta-dukteriniai kerai simet is tu vadinamu vijokliniu neduoda nei ziedo, nei vaisiaus, nei uso, absoliuciai nieko).
Bet kantrybes As tikrai pazadu fotografuoti ir tai irodyti
Geriau realesni dabar klausima patarkit-kaip kovoti pries miltlige?
Tai čia rūšis vijoklinių kita?Pas mane skaitoai remontantinės-vijoklinės,valgome nuo ir motininio kero ir nuo pasodintų ūsų uogas.Ūsai normalūs,jokių tokių ilgų nėra.Tai čia gal kokia kita veislė? Ir pas mane tie ūsai visai neišsigimę,duoda uogas taip pat tokiu pat kiekiu kaip ir motininis. Nu tikrai darosi įdomu.
Nuo miltligės yra dabar visokių priemonių purkšti. Kitko nežinau.
Nuo miltligės yra dabar visokių priemonių purkšti. Kitko nežinau.
Siandien buvau sode ir maciau kad jau mano ankstyvu braskiu viena kita uoga ruzava, tai savaitgali jau nusiskinsim sunokusias
SENA PAŽĮSTAMA, neprivalai niekam nieko irodineti, juk cia ne vaiku darzelis, tegul jau pas kitas buna ne vijoklines, o pas mus vijoklines , as irgi bandziau kazka ispradziu kazkam irodineėti, bet nusispjoviau ir lai pasiunta, juk cia vistiek, cituoju "raso kas ant seiles uzeina" , puikiai zinau kai pauga tos braskes, nes mano sesuo jau 5 metai jas augina.
O kuom ta miltlige pasireiskia? kas darosi tom braskem?
SENA PAŽĮSTAMA, neprivalai niekam nieko irodineti, juk cia ne vaiku darzelis, tegul jau pas kitas buna ne vijoklines, o pas mus vijoklines , as irgi bandziau kazka ispradziu kazkam irodineėti, bet nusispjoviau ir lai pasiunta, juk cia vistiek, cituoju "raso kas ant seiles uzeina" , puikiai zinau kai pauga tos braskes, nes mano sesuo jau 5 metai jas augina.
O kuom ta miltlige pasireiskia? kas darosi tom braskem?