Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(dzūkė @ 2009 05 22, 08:18)
Aš  niekaip nesuprantu, kai sako  - vijoklinės braškės. Ką , jos lipa kaip pvz. agurkas unsure.gif , nu, nesamonė biggrin.gif 

Tikrai lipa kaip agurkas ax.gif Jei randa pakeliui koki augala-lipa net ant jos doh.gif
Toks klausimas remontantiniu braskiu augintoju 4u.gif va jau siuo metu jusu braskes augina usus? g.gif Mat turiu as tokiu ir tokiu, tai mano remontantines kol kas tik uogas nokina, vakar jau viena sulapnojau,nu bet ji lauke dabar isnesta, o vijokline jau isaugino du usus po puse metro blink.gif Kabinasi ji dabar ant kambarinio augalo, klevelio vadinamo, raizgo ji, kaip liana kokia dziunglese blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 22, 08:54)
Tikrai lipa kaip agurkas ax.gif Jei randa pakeliui koki augala-lipa net ant jos doh.gif

Tikrai blink.gif blink.gif blink.gif , noriuuuu tokiooos user posted image , kur tu gyveni bigsmile.gif , gal daigelį parduotum kai užaugsuser posted image

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 22, 09:54)
va jau siuo metu jusu braskes augina usus? g.gif Mat turiu as tokiu ir tokiu, tai mano remontantines kol kas tik uogas nokina, vakar jau viena sulapnojau,nu bet ji lauke dabar isnesta,

Remontantines braskės auga principu - Uogos- Ūsai -Uogos-Ūsai-Uogos. Maniškes balkone kol kas žydi ir augina uogas.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 22, 08:18)
Aš  niekaip nesuprantu, kai sako  - vijoklinės braškės. Ką , jos lipa kaip pvz. agurkas unsure.gif , nu, nesamonė biggrin.gif  Suprantu, kad gali pavadint svyrančia, jeigu remontantinę braškę pasodinsi į vazoną ir pakabinsi, o jei pririši ūsą į viršų bus vijoklinė.Ir nemanau, kad būna tokia uogų gausa vienu metu kaip pripaišyta reklaminėse nuotraukose, nes tas augalėlis numirtų arba nežinau, kuo ten jį turėtų šert unsure.gif  - tokiu atveju nelabai uogą galima būtų valgyt unsure.gif

Taigi čia grynai reklaminiai triukai.Kaimynai mano pernai nusipirko susižavėję tomis nuotraukomis,visai netoli mūsų tvoros pasodino,tai aš priėjus vis apžiūriu tuos "stebuklus" bigsmile.gif jos leidžia paprasčiausius ūsus,kuriuos kaimynai sukabina ant šalia pastatytos tvorelės.Nepasakyčiau,kad labai daug uogų jos veda,tiek kiek visos remontantinės-ir rudenį galima nusiskint.Prieš žiemą tuos ūsus dar apdangstė,bet vistiek visi nušalo.Dabar, mačiau,jos žydi kaip paprasčiausios braškės, ūsų dar neleidžia. O tos reklaminės nuotraukos kaip padarytos-tie braškių augintojai mane apšvietė-padarytas stovas,jame pritvirtinti vazonai su braškėmis,viskas gražiai užslėpta lapais ir uogomis-ir štai jums stebuklingos braškės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2009 05 22, 11:04)
Taigi čia grynai reklaminiai triukai.Kaimynai mano pernai nusipirko susižavėję tomis nuotraukomis,visai netoli mūsų tvoros pasodino,tai aš priėjus vis apžiūriu tuos "stebuklus"  bigsmile.gif  jos leidžia paprasčiausius ūsus,kuriuos kaimynai sukabina ant šalia pastatytos tvorelės.Nepasakyčiau,kad labai daug uogų jos veda,tiek kiek visos remontantinės-ir rudenį galima nusiskint.Prieš žiemą tuos ūsus dar apdangstė,bet vistiek visi nušalo.Dabar, mačiau,jos žydi kaip paprasčiausios braškės, ūsų dar neleidžia. O tos reklaminės nuotraukos kaip padarytos-tie braškių augintojai mane apšvietė-padarytas stovas,jame pritvirtinti vazonai su braškėmis,viskas gražiai užslėpta lapais ir uogomis-ir štai jums stebuklingos braškės  doh.gif

Na gal ten kokios tikrai kitos,stebuklingos rūšies? g.gif g.gif Asmeniškai pas mane jos niekur nelipa,nors jau ir valgome uogas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 05 22, 23:11)
Na gal ten kokios tikrai kitos,stebuklingos rūšies? g.gif  g.gif Asmeniškai pas mane jos niekur nelipa,nors jau ir valgome uogas. mirksiukas.gif

turiu ir as tokias smile.gif pernai vyras nepasitares uzsake 5 krumelius uz 60 lt doh.gif bet jau praeita rudeni turejom braskiu iki velyvo rudens,aisku kiek ten tu braskiu,bet ... nei as jas ten kur prie tvoros ar atramos sodinau ,nei jos lipa nei ka! nes leidzia sekmingai sau usus, siemet tie usai jau zidi,gal sulauksim net braskiu! braskes ten atrodo paprastos remontantines cool.gif
Atsakyti
Sveikutes braskiu augintojos,gal galite patarti kur nusipirkti braskiu daigu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 23, 12:03)
Sveikutes braskiu augintojos,gal galite patarti kur nusipirkti braskiu daigu. ax.gif

Dabar jau vėlu, žiūrint kokių nori, galima, turguj, mugėse ar pas mus forumietes biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Danielitaa @ 2009 05 23, 09:43)
turiu ir as tokias smile.gif  pernai vyras nepasitares uzsake 5 krumelius uz 60 lt  doh.gif  ..........

doh.gif biggrin.gif

Mes po 5-4lt. mokėjom, gerai jos ten atrodo, bet nelipa nots tu ką doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Aij, dar, mano remontantinė šiltnamyje jau vieną ūsą išleido bigsmile.gif
Atsakyti
As zinau,kad velu.Bet noriu is anksto susitarti su kuria nors is jusu,kad galeciau laikui atejus uzsisakyti ir atsisiusti paprastu braskiu daigeliu,noriu kitims metams praplesti savo uogu plantacija,bet nenoriu auginti tik ta rusi,kuri pas mane.Remantantines mano jau irgi su uogomis.
Atsakyti
Siemet pirmi metai kai auginu ta svijoklines braskes. Sesuo dave 6 daigus, tai susodinau i vazonus. Bet pas ja tikrai lipa tos braskes tvora, o kitas ji irgi i vazonus susodinus, tai tikrai tie usai su daigeliais ir veda uogas, jiems zemes nereikia, o kad neissalti ji ziemai su tais visais vazonai i rusi sunese, o tie kur pasodinti zemeje uzpyle zememis storai, o pavasari atkase ir kuo puikiausiai auga viskas.
Kai ji man dave tuos daigelius, tai sake kad nesitikek pirmais metais nei usu nei daigeliu daug, o va kitais metais tai sake bus daug visko. ji jau jas 5 metai augina.
Va mano vijokline dar tik zydi
user posted image
user posted image
O ankstyvos braskes siemet isvis kazkokios idomios, pats stiebas su uogom ir ziedais istyses ir zymiai auksciau islindes negu pats krumas (bijau kad uogu isvis nebus, kai taip yra, ne svienais metais taip buvo)
user posted image
O cia irgi ankstyvos, jau su uogom, tik kazkaip velai viskas siemet, pernai jau geguzes paskutinem dienom, viena kita nakstyva nusiskyne buvom.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 25 gegužės 2009 - 07:13
Na, gal ir yra tų tikrųjų vijoklinių braškių ant svieto mastau.gif
Gal kuri pasiūlysit daigelį, norėčiau rolleyes.gif

Lauksim vaizdų kaip jos ten pačios lipa g.gif
Atsakyti
Pas mane ankstyvos braškės taip pat jau su uogom, nekantrauja vaikai kada prisirps, laikau uždengus agro plėvele, gal greičiau sunoks.
Atsakyti