Dovanoju 4 remontantinių braškių Mount Everest daigus. Mamytė su trim vaikeliais. Buvo pasodinti į prastą žemę, todėl silpnoki. Kas norit kitamet paeksperimentuoti, prašom. Vilnius, Pašilaiciai.
QUOTE(alincikita @ 2009 09 12, 21:53)
as labai atsiprasau visos temos neskaiciau, bet gal gali man kas nors paiskinti kaip cia buna su tais braskiu daigais, ligtai girdejau kad buna moteriskos giminies ir vyriskos tos vyrus tipo sodinti negalima nes uogu nebus ar as netaip ka nors supratau o kaip atskirti
aciukas is anksto uz paaiskinima
aciukas is anksto uz paaiskinima
Apie vyriškus daigus dar nesu girdėjus arba pas mane per eilę auginimo metų pasitaiko tik moteriški
Remontantinės braškės manęs visiškai nesužavėjo , norint, kad ištisai būtų uogų - jau geriau žemuogės , nors kas nori balkone augint gal ir gerai
Iš draugės gavau keletą braškių daigelių, derančių ir rudenį. Po pirmo derliaus nupjauna jų lapus, patręšia ir rudenį vėl prasideda braškių derlius. Didelės uogos ir labai saldžios
Pasisodinau braškes ir atliko daigelių Veislė Elkat - vid. ankstyvumo, gausiai deranti, atspari ligoms. Daigeliai jauni, sveiki su gera šaknų sistema. Rinkti iš jauno braškyno. Gal kam reikia? 10 vnt. - 4 lt.
Taip pat dar turiu šiek tiek žemuogių Regina daigų, kai kurie jau su uogytėmis. Po 50 cnt.
Taip pat dar turiu šiek tiek žemuogių Regina daigų, kai kurie jau su uogytėmis. Po 50 cnt.
QUOTE(tinneorama @ 2009 09 16, 14:00)
laba, gal kas zinot kada reikia persodinti tas vijoklines braskes i dirva jei auginau vazonuose?
Ar daug ūsų jos išleido?
Vazonuose augintas braškes jau dabar galima sodinti į dirvą (arba per artiniausias 3 sav.). Aš savo sodinsiu maždaug po 1,5 sav., kai nuimsiu paskutinį derlių.
Vazonuose augančių braškių ūsų derlius priklauso nuo žemes trašumo, ar kelmas pirmametis, ar antrametis. Namo rekordas buvo 17 vaikų, pakui 7. Šiemet kukliai -3 daigai mount everest ir 4 raudonai žydinčių braškių.
Vazonuose augančių braškių ūsų derlius priklauso nuo žemes trašumo, ar kelmas pirmametis, ar antrametis. Namo rekordas buvo 17 vaikų, pakui 7. Šiemet kukliai -3 daigai mount everest ir 4 raudonai žydinčių braškių.
QUOTE(AveM @ 2009 09 15, 22:30)
Man tai patinka remantantines,as iki siol vis dar valgau braskes,Jos uogu derliu duoda dar ir spali,jei neuzeina stiprios salnos.
pas mane ir paprastos dabar veda, nupjoviau, ataugo, tuoj puole zydet... nedaug bet i diena nuo 5 iki 10 braskiu suvalgau jau antri metai
QUOTE(milereta @ 2009 09 16, 16:09)
Vazonuose augintas braškes jau dabar galima sodinti į dirvą (arba per artiniausias 3 sav.). Aš savo sodinsiu maždaug po 1,5 sav., kai nuimsiu paskutinį derlių.
O mano abi vijoklinės nudžiūvo - nesuprantu priežasties, vasarą derėjo, o po to pradėjo džiūti ir neišleido nei vieno ūso
QUOTE(jediara @ 2009 09 16, 20:00)
O mano abi vijoklinės nudžiūvo - nesuprantu priežasties, vasarą derėjo, o po to pradėjo džiūti ir neišleido nei vieno ūso
Vadinasi kažkas nuėdė šaknis arba gal kurmis pakėlė, skruzdės padėjo..
QUOTE(milereta @ 2009 09 16, 22:09)
Vadinasi kažkas nuėdė šaknis arba gal kurmis pakėlė, skruzdės padėjo..
Tai kad vazonuose pakabintos augo