Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(AveM @ 2009 09 07, 22:43)
....O remantantines dar valgau,bet vistiek jau sodinsiu,nes tada iki salciu nespes isisaknyti.

Pasakok, kaip sodinsi...ar lauke... bigsmile.gif
Aš galvojau nešt į šiltnamį žiemai. O gal užtektų uždengt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edinka: 08 rugsėjo 2009 - 17:24
Ne as tai niekur ju nenesioju,kaip tik siandien sutvarkiau visas persodinau,apipyliau pjuvenomis,tikiuosi kitais metais neteks kovoti su piktzolemis.
Atsakyti
sveikutes, gal cia yra zinoviu kurios pasakytu kas cia nutiko mano braskems ir kaip jas gelbeti. Braskes sodintos pavasari, derejo puikiai, ir pries pora diena pamaciau tokius apgriauzimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 09, 15:16)
Ne as tai niekur ju nenesioju,kaip tik siandien sutvarkiau visas persodinau,apipyliau pjuvenomis,tikiuosi kitais metais neteks kovoti su piktzolemis.

Aš šiemet šiaudais buvau apdėjus tarpueilius, tai thumbup.gif - ir uogos švarios, ir ravėti kaip lengva bigsmile.gif
Atsakyti
Susitvarkiau uogas,tai tokia laiminga.Nes man tikrai nepatinka su jomis krapstytis. biggrin.gif
Atsakyti
susodinau ir aš braškes. Nutarėm kitoj vietoj užveist. Sodinau per plėvelę, nes ravėjimas ir ypatingai ūsai tiesiog užkniso. Plėvelę pirkau dviejų rūšių - tokią kaip agro, tik juodą, ir plastmasinę viršuj baltą, apačioj juodą. Parduotuvėj mane labai tikino, kad pastaroji yra būtent braškėms. Bet sodindama nutariau, kad man vis dėlto ta dvispalvė nelabai.. ant jos stojantis, ji išsitempia ir vis baisu, kad tuoj plyš. Kol pasodinau, jau daugybėj vietų išsitampiusi. Kaži, kiek ji išgyvens g.gif Visgi vaikščiot ant jos reiks - ir lapus sutvarkyt, ir ūsus, ir braškes skint.
O juodoji agro man patiko labiau. Su tokia plėvele šiek tiek braškių buvau pasodinus pavasarį - labai gerai. Žolės neauga, tik per skyles šalia braškių truputį išlenda. Svarbiausia - ūsai guli ant plėvelės ir šaknų neleidžia thumbup.gif
Atsakyti
O kaip ta plėvelė peržiemoja? Gerai atlaiko atšilimus, atšalimus? Nesutrukinėja? Kiek metų tarnauja?
Gal ir reiktų pamėgint kada mastau.gif nes ūsų skaibymas tikrai užknisa tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Bomba @ 2009 09 09, 16:47)
sveikutes, gal cia yra zinoviu kurios pasakytu kas cia nutiko mano braskems ir kaip jas gelbeti. Braskes sodintos pavasari, derejo puikiai, ir pries pora diena pamaciau tokius apgriauzimus  g.gif

aš tavo vietoje apskinčiau tuos apgriaužtus lapukus ir tiek - juk vargiai ar bepridarys didesnės žalos nei dabar yra: visi gyviai lenda kur peržiemot, o braškytės dėl kelių lapelių apskabymo juk išgyvens per žiemą. Kitą pavasarį žiūrėk, ar kas vėl norės juos graužt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 10 rugsėjo 2009 - 08:19
Sveikos,esu tik pradedanti sodininke,todel is nezinojimo daug klaidu darau ax.gif gavau braskiu daigeliu,juk dar ne velu sodinti juos?o siemet mano braskiu derliu itariu labai pamazino skruzdes,nes beveik po kiekvienu braskiu krumeliu isitaise po dideli skruzdelyna,nesu taip macius,kaip jas isvaryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 10, 10:04)
Sveikos,esu tik pradedanti sodininke,todel is nezinojimo daug klaidu darau  ax.gif  gavau braskiu daigeliu,juk dar ne velu sodinti juos?o siemet mano braskiu derliu itariu labai pamazino skruzdes,nes beveik po kiekvienu braskiu krumeliu isitaise po dideli skruzdelyna,nesu taip macius,kaip jas isvaryt?  g.gif

Yra spec milteliai pabarstimui nuo skruzdziu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 10, 09:04)
Sveikos,esu tik pradedanti sodininke,todel is nezinojimo daug klaidu darau  ax.gif  gavau braskiu daigeliu,juk dar ne velu sodinti juos?

sodink drąsiai smile.gif Ne vėlu.

Papildyta:
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 09 10, 08:19)
O kaip ta plėvelė peržiemoja? Gerai atlaiko atšilimus, atšalimus? Nesutrukinėja? Kiek metų tarnauja?

neturiu supratimo g.gif Pirmais metais taip sodinau. Trūkinėt neturėtų. Nebent nuo vaikščiojimo ant jos suplyštų laikui bėgant. Pas mane 3,20 m pločio, nori nenori reik lipt ant jos.
Labai tikiuosi, kad pasiteisins.
Atsakyti
Sveikos, mielosios,

neskaiciau visos temos, tad persiprasau, jeigu ka sunervinsiu, bet gal kas turi Vilniuje pardavimui remontantiniu braskiu? Domina labai Humuni gento, jeigu teisingai parasiau, bet pirkciau ir kitokias veisles.
Dekui labai!!!!
Atsakyti

Papildyta:
neturiu supratimo g.gif Pirmais metais taip sodinau. Trūkinėt neturėtų. Nebent nuo vaikščiojimo ant jos suplyštų laikui bėgant. Pas mane 3,20 m pločio, nori nenori reik lipt ant jos.
Labai tikiuosi, kad pasiteisins.
[/quote]

As taip pat siemet bandziau sodint su plevele, bet perkirpau isilgai, kad nebutu tokia plati ir dariau normalaus plocio lysves po mazdaug 1,20m. Bet man buvo labai neaisku kaip reikia i ta prakirpta skyle pasodint daigus g.gif mat man sake kad skyles diametras turi but apie 6cm doh.gif ? Tai man kazkaip buvo labai sudetinga... Pasidalinkit patirtim kokio dydzio skyles darot?
Atsakyti