Jums gerai,dziaugiates uogomis,o maniskes visas karkvabaliu kirmeles nugriauze taip visiskai sazinibgai visus kerus kiekvienam kelme radau po 5-6 didziules kirmeles,tai traiskiau be gailescio
Tik va nezinau ka su ta zeme daryti?kaip ja dezinfekuot?kad kitais metais vel tie brudai ko nors nesugriauztu
QUOTE(zebrina @ 2009 08 05, 09:10)
Jums gerai,dziaugiates uogomis,o maniskes visas karkvabaliu kirmeles nugriauze taip visiskai sazinibgai visus kerus kiekvienam kelme radau po 5-6 didziules kirmeles,tai traiskiau be gailescio
Tik va nezinau ka su ta zeme daryti?kaip ja dezinfekuot?kad kitais metais vel tie brudai ko nors nesugriauztu
kraustyt braškes į kitą vietą aš irgi šiemet seną braškyną naikindama radau šitų gyvių... tačiau karkvabalių lervų nelabai išdezinfekuosi, juk skraidančios patelės prideda kiaušinėlių ir paskui vystosi tos lervos, esu skaičiusi, kad vistik efektyviausias naikinimo būdas - dirvos perkasimas ir lervų sunaikinimas, bet tarp daugiamečių augalų gi neperkasinėsi kasmet, tai ir gaunasi, kad sunaikini tik tai, ką surandi ravėdama, purendama ir pan...
seniau purkšdavo kažkokia chemija miškus ir taip sunaikindavo bent dalį tų skraidūnų, o dabar nebe tie laikai, kad kas užsiimtų purškimu, tai vat ir turim rezultatus
QUOTE(zebrina @ 2009 08 05, 09:10)
Kažkada,kai turėjome kolektyvinį sodą visų žmonių sodai buvo apnykti tais brūdais.Neįmanoma buvo auginti braškių.Mes,tai pardavėme sodą,o mamos liko toje pačioje bendrijoje.Tai mama tik pernai pradėjo atsodinėti braškes.
I kita vieta tai butinai perkraustysiu,bet idomu ar ju toj pacioj vietoj neprisiveis,ir nesugriauzs kitu darzoviu nors atrodo istraiskiau saziningai,ir gana giliai..dar vyras isbedzios su kastuvu..po to dar apars,nugal kaip nors isnyks ,jei ten kas gyvas dar like Pas kaimynus is abieju pusiu viskas ok.tik mane uzpuole
QUOTE(zebrina @ 2009 08 06, 07:29)
Pas kaimynus is abieju pusiu viskas ok.tik mane uzpuole
nemanyk, kad ten pas kaimynus taip viskas puiku, pakasinėtų ir tikrai atrastų lervų, tiesiog gal neprisiveisė jų tikrai aktualiose vietose. Aš paprastai kur bepradėčiau giliau purenti, ten vis aptinku tų bjaurybių - darže. gėlyne, visur sočiai. Ne tumulais, žinoma, tačiau jau nesistebiu atradusi.
QUOTE(jolaxus @ 2009 08 06, 06:36)
nemanyk, kad ten pas kaimynus taip viskas puiku, pakasinėtų ir tikrai atrastų lervų, tiesiog gal neprisiveisė jų tikrai aktualiose vietose. Aš paprastai kur bepradėčiau giliau purenti, ten vis aptinku tų bjaurybių - darže. gėlyne, visur sočiai. Ne tumulais, žinoma, tačiau jau nesistebiu atradusi.
Tai kad pakalbejau su abiem,sako nepastebeje kad butu,o ir pas mane tik tarp tu nelemtu braskiu daugiau irgi niekur nesu radus gal ju kitur ne taip daug ,ir didesnes zalos nepadaro tai ir nesimato.Aisku ,jei sveiki augaliukai,tai negi ten kasinesi ir ieskosi tu brudu..na gal kai imsis derlius ,tada aiskiau pasimatys..
QUOTE(AveM @ 2009 08 06, 15:20)
Pasiziurejau,mano remantantines dar zydi ir uogas mezga.
Mes irgi praeita savaitgali pasiskynem Ir ziedu dar yra O iki kada jos derliu veda
QUOTE(rsc @ 2009 08 06, 20:22)
Mes irgi praeita savaitgali pasiskynem Ir ziedu dar yra O iki kada jos derliu veda
Turėtų iki šalnų.Aš tai ne tik braškėmis džiaugiuosi,bet ir remontantinėmis avietėmis.Na jau tiek uogų užmegzta ir prasideda tokios didelės..........
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 06, 19:42)
Turėtų iki šalnų.Aš tai ne tik braškėmis džiaugiuosi,bet ir remontantinėmis avietėmis.Na jau tiek uogų užmegzta ir prasideda tokios didelės..........
Koks grozis Viliuosi, kad ir pas mus po keliu metu bus - praeita rudeni pasodinom, tai siemet derliaus dar nelabai yra
QUOTE(rsc @ 2009 08 06, 21:28)
Koks grozis Viliuosi, kad ir pas mus po keliu metu bus - praeita rudeni pasodinom, tai siemet derliaus dar nelabai yra
Aš prieš ketverius metus pasisodinau 6 avietes.Dabar,kad užsiplėtė. Matyt labai tiko dirvožemis,dar palepinau kompleksinėmis trąšomis,tai reiktų dar toliau kasti žemę ir sodinti,nes jau žiūriu tiek prileido atžalų. O žemė-galas sodybos sodo,kur matyt kažkoks pastatas stovėjo vieni akmenys,nieko daugiau nepasodintume,o avietėms-rojus. (gal niekas neužpyks,kad truputi ne į temą) O remontantines braškes aš pirmas į jokius vazonus nesodinau,už tai prisidauginau,dabar jau galiu džiaugtis ir vazonuose prisodintų.