Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Man irgi idomu kodel yra tokiu bevaisiu braskiu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2009 07 02, 13:21)
O kodel jos tokios pasidaro ar liga ar issigimsta? Mano ta pati problema jau 4 metai braskiu netiru ir kas tris metus keicius ir t.t. o braskiu nera visai  verysad.gif

jei visi tokie krūmai, tai greičiausiai pertręšei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 07 02, 14:33)
jei visi tokie krūmai, tai greičiausiai pertręšei  4u.gif

Tai kad nepertresiau nes siemet tikrai nedaug trasu teturejau o tik mulciavau sieneliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2009 07 02, 14:40)
Tai kad nepertresiau nes siemet tikrai nedaug trasu teturejau o tik mulciavau sieneliu  ax.gif

tas nedaug labai labai neapčiuopiama - tarkim sauja ( ~60gr) 6-8 krūmeliams turėtų užtekti, vienam gaunasi žiūpsnelis menkas. O šienas g.gif ( reiktų pasigilint, bet manrods azoto praturtina per daug), šiaudais geriausia būtų wink.gif
Atsakyti
Man siemet pirmi metai kai auginu braskes,tai paake kaiminka kad isskabyciau visus usus,tai skabau be gailescio,o dabar skaitau pas jus kad reikia palikti,kad jie prisidaugintu doh.gif Kazi jei dabar nebeskabysiu ar spes dar saknis isleisti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 02, 14:48)
Man siemet pirmi metai kai auginu braskes,tai paake kaiminka kad isskabyciau visus usus,tai skabau be gailescio,o dabar skaitau pas jus kad reikia palikti,kad jie prisidaugintu  doh.gif  Kazi jei dabar nebeskabysiu ar spes dar saknis isleisti? g.gif

spės dar išleisti, tik ar tikrai tau reikai jų daugintis? nes prie krūmo prilipusių įsišaknyjusių daigelių palikti nerekomenduojama kitiems metams, dėl to ir skaboma, kad krūmas laisvas nuo "vaikų" liktų ir nesilptų, kauptų jėgas kitiems metams, o įsišakniję daigiukai atskiriami ir sodinami jau į kitą vietą, kad vėl augtų savarankiškais krūmais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 02 liepos 2009 - 13:53
QUOTE(DeeDee @ 2009 07 02, 14:45)
tas nedaug labai labai neapčiuopiama - tarkim sauja ( ~60gr) 6-8 krūmeliams turėtų užtekti, vienam gaunasi žiūpsnelis menkas. O šienas  g.gif ( reiktų pasigilint, bet manrods azoto praturtina per daug), šiaudais geriausia būtų wink.gif

tikrai ne daugiau ..... o sienneliu maciau kad mulciuoja tai ir as uzmeciau bet tai tik siemt bet tai tesiasi jau ne pirmi metai o dauginu is tu paciu braskiu 4u.gif
Atsakyti
Sakau gal ir braskiu yra kokiu vyrisku veisliu,kurios gausiai zydi,o uogu neduoda. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 02, 15:29)
Sakau gal ir braskiu yra kokiu vyrisku veisliu,kurios gausiai zydi,o uogu neduoda. g.gif

na jau, pagal visą gamtos surėdymą, vyriški turėtų ir dalyvauti 'apvaisinime' laugh.gif O taip nėra wink.gif Pasikartosiu - RS yra straipsnis apie šį liaudiškai vyrišką žydėjimą ( deja, visiškai neteisingą) paaiškinimas. Tai yra liga ( tik tuo atveju, jei tikrai nepadauginta trąšų) - lapų spalva skiriasi, augina nežmoniškai daug ūsų, žiedynus turi, bet beuogius.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2009 07 02, 13:21)
O kodel jos tokios pasidaro ar liga ar issigimsta? Mano ta pati problema jau 4 metai braskiu netiru ir kas tris metus keicius ir t.t. o braskiu nera visai  verysad.gif

Neisivaizduou, kodel taip
gal issiveisia, arba kazkokia veisle.
maciau parasyta, kad gali buti del to, kad pertresiamos - as pries sodinima(sodinu vasaros gale-rudeni) zeme pagerinu kompostu ir jei turiu perpuvusiu meslu ir viskas 3-4 metams. Kazkaip nesinori man sintetiniu trasu naudoti tam ka valgau, su organinem irgi nereikia persistengti, o derliaus pakanka man apsiryti ir kitus apdalinti (cia jau apie kita veisle kalbu).
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2009 07 02, 15:39)
Neisivaizduou, kodel taip
gal issiveisia, arba kazkokia veisle.
maciau parasyta, kad gali buti del to, kad pertresiamos - as pries sodinima(sodinu vasaros gale-rudeni) zeme pagerinu kompostu ir jei turiu perpuvusiu meslu ir viskas 3-4 metams. Kazkaip nesinori man sintetiniu trasu naudoti tam ka valgau, su organinem irgi nereikia persistengti, o derliaus pakanka man apsiryti ir kitus apdalinti (cia jau apie kita veisle kalbu).

na ka viskas aisku mesti lauk ir ieskoti nauju daigu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 02 liepos 2009 - 14:47
Tai matomai reikia atsikratyti tokiomis uogomis,juk vistiek is ju jokios naugos.O darbo prie ju netruksta.As braskiu isviso niekuo netresiu.
Atsakyti