Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(nidira @ 2009 06 21, 11:30)
Patarimo reikia  smile.gif  Braškių daigelius pasodinom pernai pavasarį, derliaus tą vasarą ir nesitikėjom. Paaugo, peržiemojo, ir šį pavasarį didžiulius krūmus užaugino. Patrešėm dar pavasarį, kad sužydėjo  biggrin.gif  Laukiam , laukiam uogų, o jų NĖR. Žiedeliai nužydi, ir tuo visas veiksmas baigias, nei vienos uogytės  doh.gif  Sakom, gal rūšis kažkokia bloga pasitaikė (nes iš kito pardavėjo pirktos, kad ir mažesnės, bet labai gerai dera), arba gal kokie ten "vyriški" žiedai...gal kas žinot? Temos pradžioj skaičiau,  kad kažkam panašiai jau buvo.. ką su tokiais krūmais siūlot daryti? mest lauk, ar dar kitų metų palaukti?...

jeigu sitos braske dar ir daug usu augina, o ziedynai aukstai iskeltomis kekemis, tada meskite lauk
pas mane pries keleta metu su pirkta veisle pateko pora tokiu egzemplioriu, kadangi jie labai daug usu (ugliu) prieleidzia tai ir kitiem metam slamsto prisisodinom. O pirmieji ne vienais metais (is 3, ilgiau neauginau) uogu neuzmezge.
Atsakyti
Na tai sraiges yra lengviau rasti,bet yra tokie sliuzai(slemokai)jie be kiauto ir juos sunku suieskoti.Labai gudrus,tokie sliuzai man siemet agurkus surijo,vos pagavau.Pameginkit patiesti po braskemis keleta skiauteliu celofano,sliuzai megsta uzlipti ant pleveles.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 06 22, 15:19)
Na tai sraiges yra lengviau rasti,bet yra tokie sliuzai(slemokai)jie be kiauto ir juos sunku suieskoti.Labai gudrus,tokie sliuzai man siemet agurkus surijo,vos pagavau.Pameginkit patiesti po braskemis keleta skiauteliu celofano,sliuzai megsta uzlipti ant pleveles.

Tai vat, kad nematyti jokių šliužų, nei sraigių blink.gif
Bandysiu tiesti celofaną 4u.gif
Atsakyti
As irgi siltnamyje sliuza sunkiai radau,kol jis ant pleveles neuzlipo.
Atsakyti
prasau pagalbos 4u.gif mama parsinese pries pora metu nuo kaimynes braskiu daigu, kurios zydi ruzavai smile.gif mes jas auginam kaip geles del ziedu spalvos, bet va ziuriu yra prisirpusiu uogu smile.gif ar jos valgomos?ar nera nuodingos?ar braskes vadinasi dekoratyvines ar jos kaip ir normalios tik kad ziedai ruzavi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 06 26, 20:56)
prasau pagalbos 4u.gif mama parsinese pries pora metu nuo kaimynes braskiu daigu, kurios zydi ruzavai smile.gif mes jas auginam kaip geles del ziedu spalvos, bet va ziuriu yra prisirpusiu uogu smile.gif ar jos valgomos?ar nera nuodingos?ar braskes vadinasi dekoratyvines ar jos kaip ir normalios tik kad ziedai ruzavi? g.gif

Nežinau,aš pirkau is Regilos ružavas,bet aš jas valgau g.gif
Papildyta:
Kaip merginos ar šaldot baškes,ar verdat uogienes?
Atsakyti
Pas mane irgi yra kelios raudonos.As dariau kompotus,tryniau zalias ,viriau sumaltas ,viriau paprastai,saldziau.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 06 26, 22:35)
Pas mane irgi yra kelios raudonos.As dariau kompotus,tryniau zalias ,viriau sumaltas ,viriau paprastai,saldziau.

Jau tiek daug prisiruošiai,o mes valgėm,o dabar jau reikia ruoštis žiemai,tik nezinau kaip geriau ,ga truputi išsivirti ,ir užsišaldyti g.gif
Atsakyti
As juk lenkisku uzsifundijau,tai prigaminau visaip kaip imanoma. biggrin.gif
Atsakyti
Nebuvo pas mane ju ,bet tik truputį atšilo ,nemažai yra ir didelės tokios blink.gif
Atsakyti
Na as dar tik pasodinusi braskes,tai plesiu pamazu.Todel tik pavalgyti,o virimui dar nezinau kada darza turesiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 06 26, 22:35)

o kodel jus sumaltas verdat?kad gautus uogiene kaip mermaladas ar ne? g.gif klausiu todel kad niekad taip nedare, idomu 4u.gif
mes braskes na ir vysnias visad is vakaro apipilam su cukrun, o kita diena verdam, taip uogos maziau istyzta, laikosi beveik cielos, biski ne i tema, bet gal nieks nesupyks 4u.gif
Atsakyti