Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(meduliukas @ 2009 05 19, 11:04)
O gal imt ir parasyt i sodo spalvas, kokiu budu laimejimo zmones siekia, tustybe ir tiek schmoll.gif , vat jeigu saziningai laimeti, tada malonumas, o sitaip......

ne kiek tuštybė,bet noras laimėti.Tik nesupranta,kad žmonės tikrai ne tokie kvaili bigsmile.gif .Aš balsuoju už tai ,kas man patinka biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 05 15, 22:54)
Tikrai per vėlai nupjovėte lapus. g.gif
Mes rytoj jau skinsime pirmas dvi remontantines braškes,šiltnamyje.Vakar jau buvo beveik sunokę.(gaila negaliu įdėti nuotraukos iš telefono schmoll.gif )

OHO, kaip faina, aš vakar tik iš šaldymo kameros paskutiniąsias išsitraukiau ir suvalgiau, o čia jau šviežias skinsit bigsmile.gif

Esu naujokė sodo darbuose, bet supratau, kad tai man patinka, po truputį ir viską išmoksiu, vat čia pirmą kartą išgirdau, kad reikia braškes nupjauti rudenį. Čia nepriklausomai nuo to, kokios veislės jos? g.gif
Atsakyti
suerzinote su braskiu nuotraukom 4u.gif . Bet pieva su braskem tikrai butu idomu pamatyti, kur ta zadeta foto g.gif g.gif g.gif g.gif
Vienais metais kai taip pas mane zydejo braskes, na kaip foto cia buvo ideta, daug daug ziedu, tai visai uogu nebuvo, tusti tokie ziedai, o jei kokia ir buvo tai tokia jau maza, vos uz zemuoge didesne braske. Bet cia gal pas tave tokia veisle, gal taip turi buti, o kai ppernai zydejo? taip pat?
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 05 19, 15:06)
suerzinote su braskiu nuotraukom  4u.gif . Bet  pieva su braskem tikrai butu idomu pamatyti, kur ta zadeta foto  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif
Vienais metais kai taip pas mane zydejo braskes, na kaip foto cia buvo ideta, daug daug ziedu, tai visai uogu nebuvo, tusti tokie ziedai, o jei kokia ir buvo tai tokia jau maza, vos uz zemuoge didesne braske. Bet cia gal pas tave tokia veisle, gal taip turi buti, o kai ppernai zydejo? taip pat?

negasdinkit schmoll.gif schmoll.gif as tiek dusios i braskyna dedu..nors kartais ir man uzeina mintis,kad nuo tokio zydejimo nieko gero nebus.
Atsakyti
QUOTE(Grok @ 2009 05 15, 15:00)
nedengiu, netresiu ir nesodinu braskiu jau 5 metus. Jos auga savaime. Vadiname feju braskiu pievele. Nes derlius kiekvienais metais nerealus. Netelpa i 4 saldymo kameras ir kelis didelius krepsius. Ka darom -tai laistom, nuravim pavasari , rudeni istraukom pagyvenusius krumus ir nuimam nereikalingus usus bei su zoliapjove nupjaunam palikdami apie 5 cm aukscio krumelius.
Pirmus 2 metus pazistami juokesi - nu tinginiams ir sekas O pernai jau klausinejo kaip braskes priziureti reikia
NOrit tikekit norit ne, bet jei siemet vel daug priaugs, pakviesiu norincias pasiziureti
--------------------
Kažkaip matau tik atvirkstinį darbą negu įprasta prižiūrėt, kokia tada pievelė jeigu išravit ir t.t.

Pas mane irgi gausiai žydi, gal tokie metai, aš tai dėl uogų gausos kažkodėl nosies nenukabinu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 19 gegužės 2009 - 13:32
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 19, 15:30)
QUOTE(Grok @ 2009 05 15, 15:00)
nedengiu, netresiu ir nesodinu braskiu jau 5 metus. Jos auga savaime. Vadiname feju braskiu pievele. Nes derlius kiekvienais metais nerealus.  Netelpa i 4 saldymo kameras ir kelis didelius krepsius. Ka darom -tai laistom, nuravim pavasari , rudeni istraukom pagyvenusius krumus ir nuimam nereikalingus usus bei su zoliapjove nupjaunam palikdami apie 5 cm aukscio krumelius.
Pirmus 2 metus pazistami juokesi - nu tinginiams ir sekas  O pernai jau klausinejo kaip braskes priziureti reikia
NOrit tikekit norit ne, bet jei siemet vel daug priaugs, pakviesiu norincias pasiziureti
--------------------
Kažkaip matau tik atvirkstinį darbą negu įprasta prižiūrėt, kokia tada pievelė jeigu išravit ir t.t.

Pas mane irgi gausiai žydi, gal tokie metai, aš tai dėl uogų gausos kažkodėl nosies nenukabinu lotuliukas.gif

manau,kad pievele su daug krumu braskiu,nes jei visai neravesit tai bus pieva ir tiek g.gif
Atsakyti
Labutis braškių augintojos.
Norėjau paklausti ar teisybė, kad reikia neleist žydėt, nuskabint visus žiedelius tik pasodintom braškėm, ta prasme šį pavasarį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 05 19, 14:34)
manau,kad pievele su daug krumu braskiu,nes jei visai neravesit tai bus pieva ir tiek g.gif

Na , bet posakiai: ... nesodinu braškių, jos auga savaime... tinginiam sekasi..., o kiek darbų surašyta, g.gif ne taip paprasta išravėt pievą nejudinant žemės unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2009 05 19, 14:34)
Labutis braškių augintojos.
Norėjau paklausti ar teisybė, kad reikia neleist žydėt, nuskabint visus žiedelius tik pasodintom braškėm, ta prasme šį pavasarį.  g.gif

Niekada neskabinėjam, būna dar ir uogų , ir stiprūs krūmai suauga. Šiaip tai ir ūsus reika nuskabinėt, kad daugiau maisto liktų derančiam krūmui, bet tada reikėtų pas jas ir gyvent doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 19, 15:53)
Na , bet posakiai: ... nesodinu braškių, jos auga savaime... tinginiam sekasi..., o kiek darbų surašyta,  g.gif ne taip paprasta išravėt pievą nejudinant žemės unsure.gif
Papildyta:

Niekada neskabinėjam, būna dar  ir uogų , ir stiprūs krūmai suauga. Šiaip tai ir ūsus reika nuskabinėt, kad daugiau maisto liktų derančiam krūmui, bet tada reikėtų pas jas ir gyvent doh.gif  lotuliukas.gif

pas mano mociute buvo tokia pieva.tai neravint po kurio laiko liko paprasta pieva su pavargusiais krumukais ir keliom pasususiom uogytem.tai mano galva ta pieva tai tankiai suauge braskiu kereliai.kuriuos kas keli metai praretina t,y israuna senus palikdami naujus.tik kaip isravet jei leisi usams lietis laisvai g.gif
Atsakyti
Na, vienužoddžiu, tas postas labai vaizdingai parašytas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 19 gegužės 2009 - 14:06
braškės ūsus augina, nereikia jū dabar nupjauti? ( aš naujokė blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2009 05 19, 18:12)
braškės ūsus augina, nereikia jū dabar nupjauti? ( aš naujokė  blush2.gif )

truputuka auksciau parasyta,kad reikia.seip mano galva jei auginsi uogas neaugink usu,.jei dauginti zadi tada auginki.
Atsakyti