QUOTE(satanele @ 2009 06 20, 20:04)
Nieko nesuprantu,o kur lenkai augina braskes siltnamuiose,ar lauke ,nors klimato juosta ta pati,pas mane siemet braskiu mazai ,tai ziemai nieko neprisisaldysiu
Kaip pasakojo braškių augintojas, vežamos braškės iš pietinės Lenkijos, o ji tikrai gerokai piečiau.
QUOTE(satanele @ 2009 06 20, 20:04)
Nieko nesuprantu,o kur lenkai augina braskes siltnamuiose,ar lauke ,nors klimato juosta ta pati,pas mane siemet braskiu mazai ,tai ziemai nieko neprisisaldysiu
Iki Lenkijos sostines beveik tokie pat liudni augalai,kaip ir pas mus,o jau toliau viskas keiciasi.Augina paprastai lauke be jokiu siltnamiu didiules plantacijas.Ta moteris,pas kuria pirkom vaikams patiems leido pavaikscioti po plantacija prisivalgyti uogu tiesiai is darzo.
Va Lenkiskos uogos.
Patarimo reikia Braškių daigelius pasodinom pernai pavasarį, derliaus tą vasarą ir nesitikėjom. Paaugo, peržiemojo, ir šį pavasarį didžiulius krūmus užaugino. Patrešėm dar pavasarį, kad sužydėjo Laukiam , laukiam uogų, o jų NĖR. Žiedeliai nužydi, ir tuo visas veiksmas baigias, nei vienos uogytės Sakom, gal rūšis kažkokia bloga pasitaikė (nes iš kito pardavėjo pirktos, kad ir mažesnės, bet labai gerai dera), arba gal kokie ten "vyriški" žiedai...gal kas žinot? Temos pradžioj skaičiau, kad kažkam panašiai jau buvo.. ką su tokiais krūmais siūlot daryti? mest lauk, ar dar kitų metų palaukti?...
nidira, jaučiu pertrešėt , tikriausiai perdaug azoto
O pas mus labai dau supuvusiu braskiu
gal kas pades kokiu patarimu
vakar puse kibiro supuvusiu pririnkom o suvalgem gal tik 10 braskiu, tai jeigu toliau taip eisis siais metai be braskiu busim
gal kas pades kokiu patarimu
vakar puse kibiro supuvusiu pririnkom o suvalgem gal tik 10 braskiu, tai jeigu toliau taip eisis siais metai be braskiu busim
O ką darot dėl šliužų Kažkas mano braškes suvalgo, įtariu, kad šliužai, nors jų pačių nematyti. Raudonos uogos būna pračiulptos, žalių neliečia. Ne paukščiai, nes uždengta agroplėvele, mulčiuota šiaudais.
Žemuogių neliečia, nors auga toj pačioj lysvėj, gal kad tos nenusvyra ant žemės
Ir aš vakar kelias braškes nusiskiniau jau savo nors pavasary tik pasisodinau
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 22, 10:56)
O ką darot dėl šliužų Kažkas mano braškes suvalgo, įtariu, kad šliužai, nors jų pačių nematyti. Raudonos uogos būna pračiulptos, žalių neliečia. Ne paukščiai, nes uždengta agroplėvele, mulčiuota šiaudais.
Sraigės suvalgo.Nuo pernai metų kenčiu.Viską išbandžiau ir chemija,šiemet tai randu ir traiškau.Pernai dar gailėdavau surinkdavau ir nešdavau ant laukų.ŠieMET TAI PYKSTU IR TRAIŠKAU.