Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(satanele @ 2009 06 14, 22:30)
Sveikutes,gal patarsit ,mano braskes siemet isejo i lapus,gal man juos apkarpyti kad derlius gausesnis butu? g.gif

O kelintų metų braškynas? Jei pirmametis, tai tik džiaugtis reikėtų, kad kerai taip sustiprėjo - kitamet reikėtų laukti didelio derliaus nuo didelių kerų smile.gif .
Bet kita vertus - gausi lapija rodo, kad braškės gavo daug azoto (arba iš rudens dirva buvo gerai įtręšta, arba pavasario trąšose buvo perdidelis azoto kiekis). Kitiems metams su azotu jau atsargiai, nes vėl tik lapus augins.
O lapus pjauti reikia tik derlių nuskynus (apie liepos vidurį), kad iki rudens spėtų atželti krūmas ir žiemotų su lapais. Ir lapai pjaunami visi, o ne "apkarpomi". Apkarpymas jokios naudos neduoda ax.gif .
Atsakyti
Pasirodo ,kad šiemet didelę dalį derliaus sugadins lietus ir paukščiai verysad.gif Nors ir mulčiuotas braškynas šiaudais,bet uogų daug jos liečiasi tarpusavyje dar žalios būdamos ima pūti.O paukšteliai maži net žmogaus nebijo ,ką jau ten kalbėti apie baidykles.....iš panosės vagia :blink:Pernai kai uogų plotas buvo mažesnis dangstydavau agro plevele,bet ir tai varnos sugebėdavo skyles prakapoti ir taip uogas pasiimti.
O kaip kitų šiemet derlius ?kaip uogų didumas?nors gal dar peranksti to klausti Bet aš pati iš savo pirmųjų braškių(apie 3kg nuskynusi) galiu spęsti -šiemet žymiai mažesnės nei pernai (ir antramečiame ir pirmamečiame braškyne)Pernai 1metis braškynas nustebino mane uogų didumu ir gausumu.Aš vis mąstau gal šiemet ne braškių metai,na kaip pvz. būna kopūstų agurkų ar svogūnų metai taip ir čia,nors ir visais metais priežiūra ta pati.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2009 06 15, 08:29)
    O kaip kitų šiemet derlius ?kaip uogų didumas?nors gal dar peranksti to klausti

Labas. Uogų tai daug primegzta, tačiau jei toliau bus tik lietus be saulės, turėsiu daug puvėsių... Vaikai kelias pusiau raudonas nuo praėjusios savaitės saugo, vis prikalbinu palaukti neskynus, kol prinoks, bet įtariu, jos greičiau supus, nei normaliai paraudonuos... Jei taip ir toliau, nebus ką žiemai šaldyti. Reikės miško uogų važiuot skinti. Šiemet nenušaldė jų žiedų, tai kiek mėlynių mačiau primegzta blink.gif
Atsakyti
Sakykite, kodel neuzauga didele uoga, o is karto ji noksta? g.gif
Auginu vazonelyje, tresiu..
Atsakyti
Na va pas mane irgi tas pats, nespėjo užaugti o jau noksta.Kaip būna sausringi metai kai jos negauna drėgmės tas dažnai būdinga...bet šiemet blink.gif kai lietaus jau net perdaug kodėl uogytės nenori būti ''riebios'' g.gif Ai ,gal metai tokie tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane didelės ir riebios tongue.gif , iš riebumo net tyžta lotuliukas.gif , supuvusių doh.gif , jau priskyniau per 50kg ax.gif , bet derlius deja jau į antrą pusę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(doruta @ 2009 06 15, 10:02)
Sakykite, kodel neuzauga didele uoga, o is karto ji noksta?  g.gif
Auginu vazonelyje, tresiu..

Čia ne visai į temą parašysiu, bet tai, ką visai neseniai per TV išgirdau blink.gif Tai va, per vieną rytinę laidą rodė interviu su kažkokiu LSDI braškininku (nepamenu pavardės blush2.gif ), tai į klausimą, kokias dažniausiai klaidas daro LT braškių augintojai, jis atsakė, kad "pertrešia" blink.gif Sakė, braškės juk ne kokie uogakrūmiai kaip serbentai ar agrastai ir joms tų trąšų ne tiek daug reikia, tiksliau sakant, trąšos braškių derlių nelabai padidina, o geriausia trąša braškėms - vanduo blink.gif Kaip jums tai?? blink.gif Pradžioje, kai jie atseit klausdavo Lenkijos ūkininkų, ką jie daro, kad toks didelis derlius būna, ir kai tie atsakydavo, jog geriausia trąša H2O, patys nelabai tikėjo, o paskui įsitikino, kad iš tiesų taip g.gif O tręšiamos braškės labai retai ir po nedaug g.gif Jeigu dabar prie tokio lietaus dar ir šilumos būtų, tai galima būtų pasakyt, kad geriausi metai braškėms mastau.gif
Atsakyti
As savo dar neturiu,tai nusipirkau tris kg Lenkijoje uz du eurus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 17, 22:09)
Rdau temą, tai iškarto kraunu fotkę lotuliukas.gif , rytoj skinsim pirmą uogą essen.gif
user posted image

Oho thumbup.gif , o as varnele irgi galejau prisipirkti vazoneliuose pasodintu braskiu, bet buvau isitikinusi kad reikia poto persodinti. As taip mastau, o kambary ar prinoktu vazonines braskes blush2.gif ?

Dar idomu, ar braskes su zirniais sugyvena? jei tarkim salia braskiu zirniai suseti, tie saldieji, ar "sudraugaus" g.gif ?
Atsakyti
nu galiu paskyti,tik tiek ,kad pas mus pilna paukščių. Bet braškių jie neliečia.Nu aišku namas šalia miško ,sklypas didelis.Dar šiaudais apmulčiuota,tai mačiau iš ten jie renkasi likusius grūdelius.Ir šiaip tikriausiai maisto užtenka.O vat žemuogių,tai jau nemažai nuskynėm.galvoju,kad jas auginti labai apsimoka.
Atsakyti
pas mane dar braskes zalios.vargu ar prisirps lietui lyjant doh.gif braskes zydejo nerealiai,bet daugiau kaip puse ziedu be uzuomazgu.galima pasakyti,kad visa lysve tik zydejo doh.gif ar cia liga g.gif ar kam taip buvo g.gif
Atsakyti
Maniskes irgi zydejo tuzinais ziedu,o uogu viena kita.Nezinau galvoju gal nuo salcio cia pas mane taip nesusiformavo uogos.
Atsakyti