vakar sode nusiskynem gera suaja braskiu , kai tavaziavom is ryto ju buvo daugiau, o kai jau vakare ejau skinti keliu jau nebebuvo, buvau nuziurejusi tokia didele didele ir neberadau vakare, radau kelias pauksciu iskapotas
Sveikos
Pas mus lietuviškos iš ūkininko tiek kainuoja
QUOTE(zebrina @ 2009 06 03, 09:02)
5lt.- 0.5kg.,nusipirkom viena indeli,tai po to vyra siunciau dar 2 nupirko tai jau taip pasijaute kad braskiu valgem
Pas mus lietuviškos iš ūkininko tiek kainuoja
Pasiguosiu mano pernai sodintas braskeles skruzdes okupavo Vos ne po kikvienu krumeliu skrusdelynus stato ir visas daigelis apstatytas skrusdelynu.Ir dar ant pacio kotelio ir ant uogeles amarus augina! Nu ko tik nepyliau,nieko nebijo jos Kokiu turit minciu,kaip jas isvaryt? Pyliau ir cesnaku nuovira ir dilgelem su muilu purskiau ir kava pyliau- joms dzin
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 06 02, 16:03)
Kažkada anyta pabandė pamulčiuot pjuvenom mūsų braškyną , tai man buvo vienas pagrindinis minusas, kuris nustelbė visus pliusus - prinokę braškės gula ant tų pjuvenų ir jomis aplimpa (ypač po lietaus). Supili visas nuskintas į dubenį ar kriauklę ir bandai plauti - pjuvenos plaukia paviršiuj kartu su uogom . Teko visas po vieną nuskalauti ..
Daugiau niekada pjuvenomm nemulčiuoju ir kitiems nepatariu. Na, nebent medžio drožlėmis-skiedrelėmis iš smulkintuvo - šitos didesnės ir sunkesnės, prie uogų nelimpa.
Daugiau niekada pjuvenomm nemulčiuoju ir kitiems nepatariu. Na, nebent medžio drožlėmis-skiedrelėmis iš smulkintuvo - šitos didesnės ir sunkesnės, prie uogų nelimpa.
Aš kelinti metai pjuvenom mulčiuoju ir nebūna aplipusios pjuvenom, švarios gražios uogos, gal nuo pjuvenų priklauso . Mano vyras prekiauja malkom, tai pas mus tų pjuvenų pasirinkimas
Aš vakar braškes apžiūrėjau, dar negreit galėsim ragaut savų, bet žemuogės jau pradeda nokt ir tiek daug
QUOTE(glossi @ 2009 06 03, 10:41)
Pasiguosiu mano pernai sodintas braskeles skruzdes okupavo Vos ne po kikvienu krumeliu skrusdelynus stato ir visas daigelis apstatytas skrusdelynu.Ir dar ant pacio kotelio ir ant uogeles amarus augina! Nu ko tik nepyliau,nieko nebijo jos Kokiu turit minciu,kaip jas isvaryt? Pyliau ir cesnaku nuovira ir dilgelem su muilu purskiau ir kava pyliau- joms dzin
Druska nebandei?Kartais padeda apibarščius.
QUOTE(dzūkė @ 2009 06 02, 22:18)
Šiandien lauke nusislkyniau pirmą remontantinę, kokia saldi , apšnekėjau, kad rūgštokos , gal čia bus kokia saldi veislė
Rugstumas-saldumas priklauso nuo gaunamos saules Mano remontantines pirmos buvo rugscios, o dabar labai saldzios, ir nuo to pacio krumo
QUOTE(Muka @ 2009 06 03, 08:25)
Laba diena
Noreciau paklausti ka daryti braškes užpuolė amaras kuom purkšti nesinori kaip jau derėti uogos pradėjo kokia chemija gal ka pasiūlysit iš savo praktikos Girdėjau apie žalio muilo tirpalą, bet nežinau kas tas žalias muilas ar tas ūkinis ? Ir kaip jį tiksliai paruošti nes bandžiau praitai smetais su ūkinio muilo tirpalu naikinti amara, deja teko imtis chemijos priemoniu Iš anskto dėkoju
Noreciau paklausti ka daryti braškes užpuolė amaras kuom purkšti nesinori kaip jau derėti uogos pradėjo kokia chemija gal ka pasiūlysit iš savo praktikos Girdėjau apie žalio muilo tirpalą, bet nežinau kas tas žalias muilas ar tas ūkinis ? Ir kaip jį tiksliai paruošti nes bandžiau praitai smetais su ūkinio muilo tirpalu naikinti amara, deja teko imtis chemijos priemoniu Iš anskto dėkoju
QUOTE(glossi @ 2009 06 03, 10:41)
Fairy visagalis Ale ne pati skysti pilkit, o putas pasidarykit ir nuputokit visus stiebelius-isbandytas reikalas ir ant roziu, ir ant citrinos, ir ant braskiu
Aciu,merginos,bandysiu nuputoti Feiriu ir pribarstysiu druskos Tik kazi,ar paciom braskem tokie eksperimentai patiks
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 03, 11:12)
Rugstumas-saldumas priklauso nuo gaunamos saules Mano remontantines pirmos buvo rugscios, o dabar labai saldzios, ir nuo to pacio krumo
Fairy visagalis Ale ne pati skysti pilkit, o putas pasidarykit ir nuputokit visus stiebelius-isbandytas reikalas ir ant roziu, ir ant citrinos, ir ant braskiu
o nuo amaru gal irgi padeda?
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 03, 10:12)
krumo
Rimtai Fairy o augalams nieko?Nenudziusta?
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2009 06 03, 10:23)
o nuo amaru gal irgi padeda?
Nuo amaru tai Decis-tikrai padeda..isbandyta
QUOTE(zebrina @ 2009 06 03, 11:27)
Rimtai Fairy o augalams nieko?Nenudziusta?
Papildyta:
Papildyta:
tai sita zinau kad decis ale jis chemija nesinori pries braskiu skinima juom purksti