Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(dahlia+++ @ 2009 05 29, 10:33)
Galima ir paravėti, ir papurenti kai braškės žydi  smile.gif .. Nepastebėjau, kad ravėjimas ką nors pablogintų (nors prietarų esu girdėjusi, kad negalima ravėti kol uogų nenuskini  smile.gif ..) Lengvas purenimas kaip tik gerai - neleidžia drėgmei taip greit išgaruoti.
Braškes tręšiu tik po derliaus nuėmimo - duodu šiek tiek kompleksinių trąšų su mažesniu azoto kiekiu. O pavasarį ir vasaros pradžioj tręšti jau nelabai reikėtų - gali pasiduoti labiau į lapus, nei į uogas.

as patresiau pavasari,o kaip bus su uogom dar neaisku,bet zydi tai labai gausiai.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
vienas klausimelis
o kai braskes zydi ir nokina uogas, ar reikia usus karpyt ar ne ax.gif
Atsakyti
Aciu dahlia+++ tada drasiai paravesiu,nes kazkaip nesiziuri zoles prie tokiu graziu ziedu lotuliukas.gif o va del usu tai ir man idomu g.gif bet turbut kad nereikia karpyt,nes gal nebespes iki rudens priaugint,is ko tada pasidaugint reikes g.gif
Palaukim protingo zmogucio nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 05 29, 11:10)
Aciu dahlia+++ tada drasiai paravesiu,nes kazkaip nesiziuri zoles prie tokiu graziu ziedu lotuliukas.gif o va del usu tai ir man idomu g.gif bet turbut kad nereikia karpyt,nes gal nebespes iki rudens priaugint,is ko tada pasidaugint reikes g.gif
Palaukim protingo zmogucio nuomones smile.gif

pav as karpau.jie tokiais tempais auga,kad po uogu ju dar spes priaugt
Atsakyti
Nagi, teks man tuo "protingu žmogučiu" pabūti lotuliukas.gif ..
Jeigu reikės daigų braškyno atnaujinimui, tai ūsų nekarpykite. Šiaip braškės sėkmingai ir uogas kartu nokina, ir daigų priaugina - nenukenčia derlius dėl tų ūsų. Bet va dėl tvarkos - lengviau ką tik išleistus ūsus nukarpyti nei vėliau rauti sužėlusius kupstus (ar netgi ištisą žalią kilimą cool.gif )..
Beje, jei planuojat atnaujinti braškyną savais daigais - nepamirškit, kad daigus reikia imti tik nuo pirmų- antrų metų braškių (t.y. pasodintų ne anksčiau, kaip prieš 2 metus). Trečių-ketvirtų metų braškėm leidžiam tik derėt, o daigų jau neimam - kerai jau per seni 'reprodukcijai' (pasidauginimui). Na, čia taip turėtų būti jei norim turėti gerai derančių, stiprių kerų, atitinkančių veislę..Bet liaudyje visaip būna ax.gif - kas ką gauna - tą sodina..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 05 29, 09:36)
Nagi, teks man tuo "protingu žmogučiu" pabūti  lotuliukas.gif ..
Jeigu reikės daigų braškyno atnaujinimui, tai ūsų nekarpykite. Šiaip braškės sėkmingai ir uogas kartu nokina, ir daigų priaugina - nenukenčia derlius dėl tų ūsų. Bet va dėl tvarkos - lengviau ką tik išleistus ūsus nukarpyti nei vėliau rauti sužėlusius kupstus (ar netgi ištisą žalią kilimą  cool.gif )..
Beje, jei planuojat atnaujinti braškyną savais daigais - nepamirškit, kad daigus reikia imti tik nuo pirmų- antrų metų braškių (t.y. pasodintų ne anksčiau, kaip prieš 2 metus).  Trečių-ketvirtų metų braškėm leidžiam tik derėt, o daigų jau neimam - kerai jau per seni 'reprodukcijai' (pasidauginimui). Na, čia taip turėtų būti jei norim turėti gerai derančių, stiprių kerų, atitinkančių veislę..Bet liaudyje visaip būna  ax.gif - kas ką gauna - tą sodina..

Labai smagu turet visazini tarp musu thumbup.gif o tai suktume galva, kas ir kaip,ar kokiu nesamoniu pridarytume doh.gif kadangi as soda turiu tik pirmi metai,tai klausimu begales blush2.gif
Mano braskems sie metai jau antri,na kelmai tai tikrai gerai atrodo -tiek lapai tiek patys ziedai stambus,ir ju laaabai daug..tikiuosi kad ir uogom nenusivilsiu rolleyes.gif
Tai va ir noresiu saviskiu dar pasidaugint,tik va dar klausimelis,o as galiu bet kuriuos vaikus nuo uso imt ar sakykim koks 2,3 jau nebetinkami? blush2.gif
Atsakyti
Dėl to 2-o, 3-io daigo man irgi teko girdėt įdomių nuomonių..Tipo - tik pirmas tinka, o jau kiti negeri biggrin.gif . Bet taip kalbama tikriausiai dėl to, kad pirmas spėjęs įsišaknyt visada būna tvirčiausias. Taigi, jei tik stiprūs, su gerom šaknim daigai - tai visi ir tinka. Nepastebėjau jokio skirtumo, nors kažkada norėjau patikrinti šitą mitą ir specialiai eilutę iš "tolimesnių", ne pirmųjų pasisodinau.
Atsakyti
Prieš mėnesį savo braškes ir žemuoges uždengiau agro plėvele, atseit, kad ankstesnis derlius būtų. Gal jau reikia nuimti tą agroplėvelę, o jei ne, tai iki kiek laikyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg@ @ 2009 05 29, 09:46)

jurg@, čia ne į temą tongue.gif , bet labai patiko pačios daryti saldainių medeliai bigsmile.gif Labai labai įdomu, kaip juos darai? Ar ant kokio kamuolio tvirtini ar kaip? Jei ne paslaptis ir kad neteršt temukės, tai gali ir į až 4u.gif  Niu, laaabai laaaabai įdomu blush2.gif ax.gif

QUOTE(dahlia+++ @ 2009 05 29, 10:36)
Trečių-ketvirtų metų braškėm leidžiam tik derėt, o daigų jau neimam - kerai jau per seni 'reprodukcijai' (pasidauginimui).

Na, protingas žmoguti tongue.gif wub.gif , patark, kiek iš viso metų braškes leidi derėt? 3? 4? 5? Daugiau? Ta prasme, kad būtų nenusilpę, stiprūs, neligoti kelmai ax.gif
Papildyta:
beje, aš irgi girdėjau, kad flenciukams tinka tik pirmieji daigai nuo ūso drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 29 gegužės 2009 - 15:23
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 05 29, 13:37)
Dėl to 2-o, 3-io daigo man irgi teko girdėt įdomių nuomonių..Tipo - tik pirmas tinka, o jau kiti negeri  biggrin.gif . Bet taip kalbama tikriausiai dėl to, kad pirmas spėjęs įsišaknyt visada būna tvirčiausias. Taigi, jei tik stiprūs, su gerom šaknim daigai - tai visi ir tinka. Nepastebėjau jokio skirtumo, nors kažkada norėjau patikrinti šitą mitą ir specialiai eilutę iš "tolimesnių", ne pirmųjų pasisodinau.

aciuks.gif nusiravejau as savo "turta"usu tai nepasakyciau kad labai daug,ir vaikiukai vos, vos matos,gal dar ir ankstoka g.gif dar klausimelis o jus jas laistot dabar ,ta prasme su paprastu vandeniu?Nes matau kad sodo kaimyne viska be issimties lieja ,ir gana daznai,netgi medzius..avietes...sakau gal nereikia kai dabar jokiu karsciu nera? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 29, 15:36)
Prieš mėnesį savo braškes ir žemuoges uždengiau agro plėvele, atseit, kad ankstesnis derlius būtų. Gal jau reikia nuimti tą agroplėvelę, o jei ne, tai iki kiek laikyti? 4u.gif

Eik jau uogų ieškot biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras turiu klausimuka ,gal kartais žinote kas nutiko mano braškėms ,kažko vidurinei lapai pagelto ir tokiom dėmėm džiusta kaži ar čia liga ar kokie kenkėjai , g.gif labai laukiu atsakymo.
Atsakyti