Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Kadangi irodziau, kad yra jau ir vijokliniu braskiu, tai noreciau, kad nebeziuretumet i mane kaip i priesa tongue.gif , bet leistumet pasidalinti pastebejimais, nes juk tema apie braskes 4u.gif
Taigi, buvo klausimas, kaip tos vijoklines lipa-siandien laisciau jas ir gerai usus ziurinejau. Be to, kad butu dukterys su kojelem, pastebejau, kad usai pasidenge tokiu siurksciu pukeliu, jis jauciasi, kai su delno isorine dalimi per usa perbrauki(agurku buna toks labai jau siurkstus ir jauciamas, cia silpnesnis). Kadangi kitos mano braskes dar be usu, tai negaliu palyginti ne su kuom. Man idomu, tos, kurios sakot, kad jau usai pradeda augti-kaip tie usai, iprastiniu braskiu, siurkstus pukelis yra ant ju ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 26, 16:50)
...... Laistoma kasdien, o tręšiamos kas 10 dienų.  ........

Tokių uogų nenorėčiau valgyt schmoll.gif

Man įdomiausia pamatyt savo akimis kaip tas ūsas pats kabinasi ir lipa bigsmile.gif , gal kada ateis ir į mano namus šventė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 27, 11:56)

Pūkeliai yra, bet jie yra ir ant lapkočių, ir ant uogų stiebelių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 27, 12:09)
Man  įdomiausia pamatyt savo akimis kaip tas ūsas pats kabinasi ir lipa bigsmile.gif , gal kada ateis ir į mano namus šventė biggrin.gif

Na ir kas ,kad pasisotinusios nitratais,bet uztai grazios dideles uogos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 27, 11:56)
Kadangi irodziau, kad yra jau ir vijokliniu braskiu, tai noreciau, kad nebeziuretumet i mane kaip i priesa  tongue.gif , bet leistumet pasidalinti pastebejimais, nes juk tema apie braskes 4u.gif 
Taigi, buvo klausimas, kaip tos vijoklines lipa-siandien laisciau jas ir gerai usus ziurinejau. Be to, kad butu dukterys su kojelem, pastebejau, kad usai pasidenge tokiu siurksciu pukeliu, jis jauciasi, kai su delno isorine dalimi per usa perbrauki(agurku buna toks labai jau siurkstus ir jauciamas, cia silpnesnis). Kadangi kitos mano braskes dar be usu, tai negaliu palyginti ne su kuom. Man idomu, tos, kurios sakot, kad jau usai pradeda augti-kaip tie usai, iprastiniu braskiu, siurkstus pukelis yra ant ju ar ne? g.gif

pūkelis yra 4u.gif Pasikartosiu, man tikrai vienodai kaip bus braškės vadinamos. Net ir ant seneliuko kaimyno nepykstu, kai jis vis su savo tomis vijoklinėmis braškėmis į akis lenda, nuo pernai rudens tris daigus paskyręs ir neduoda iki šiol tik todėl, nes kopetėlių spec. joms nesusivirinau laugh.gif
Beje, duotoj nuorodoj Mount Everest'ą taip pat siūlo pakabinamuose vazonėliuose auginti. Ir jau minėtas seneliukas-kaimynas raišiojo savąsias braškes prie kopetėlių 4u.gif

QUOTE(dzūkė @ 2009 05 27, 12:09)

dilgėlių raugu galima laistyt. Visai netręšiant, dažnai laistant išsiplauna visos maistinės medžiagos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 27, 13:50)
Ir jau minėtas seneliukas-kaimynas raišiojo savąsias braškes prie kopetėlių  4u.gif

Dar po kokio menesio, kai usai bus ilgesni, nufotkinsiu ir idesiu, kad nieko nerisu 4u.gif
Gal pas ta seneliuka ne vijoklines, o svyrancios? g.gif Nes kaip suprantu, tos vijoklines labai neseniai isvesta veisle g.gif
Ant remontantiniu braskiu stiebeliu ir lapeliu irgi yra pukelis, bet svelnus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 27, 13:50)
Beje, duotoj nuorodoj Mount Everest'ą taip pat siūlo pakabinamuose vazonėliuose auginti.

Nu kad ne g.gif
Vijoklinių braškių auginimui reikalingos atitinkamos atraminės konstrukcijos, geriausia – spiralės formos. Tokias braškes taip pat galima sodinti prie grotelių ar tvorų.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 27, 14:05)
Gal pas ta seneliuka ne vijoklines, o svyrancios? g.gif Nes kaip suprantu, tos vijoklines labai neseniai isvesta veisle g.gif

pernai anksti pavasarį užsisakė, laikraštyje reklamą pamatęs wink.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 27, 14:11)
Nu kad ne g.gif
Vijoklinių braškių auginimui reikalingos atitinkamos atraminės konstrukcijos, geriausia – spiralės formos. Tokias braškes taip pat galima sodinti prie grotelių ar tvorų.

Skirtingai nei žemės lygyje augančios įprastos braškės, kurių uogos dažnai supūva, Mount Everest® veislės braškės yra vijoklinės braškės, kurias galima sodinti tiesiog dirvoje, lovelyje, pririšti prie pinučių, atremti ar pakabinti ir kurių uogas galima skinti dar lengviau.
Norėčiau paklaust įprastai auginančių, ar tikrai "žemės lygyje augančios įprastos braškės, kurių uogos dažnai supūva"?.

Tiesa, dar prisiminiau, gi pomidorų krūmus prilaiko spiraliniai strypai. Tik vijokliniais pomidorų nieks nevadina - tuoj surasiu foto kaip tai atrodo.
Štai tokiokis spiralėmis prisilaikė augantys pomidorai ir agurkai 4u.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 27 gegužės 2009 - 13:28
Buvau nuejusi pasiziureti kaimynes vijokliniu,tai dar jos tik pernai sodintos,tai paprastas krumas,jinai pritvirtinusi irgi metalines konstrukcijas,sake lauks kada gi jos prades laipioti,nes kai pirko tai vaizdas sake labai jau grazus,o kaip seksis paciai auginti nezinia.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 27, 15:22)
Buvau nuejusi pasiziureti kaimynes vijokliniu,tai dar jos tik pernai sodintos,tai paprastas krumas,jinai pritvirtinusi irgi metalines konstrukcijas,sake lauks kada gi jos prades laipioti,nes kai pirko tai vaizdas sake labai jau grazus,o kaip seksis paciai auginti nezinia.

galima pasitikslint? rolleyes.gif Gyvai matė gražų vaizdą ir kada pirko: praėjusį pavasarį ar rudenį? Jei pavasarį, tai jau turėjo būti ūsų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 27, 16:00)
galima pasitikslint?  rolleyes.gif Gyvai matė gražų vaizdą ir kada pirko: praėjusį pavasarį ar rudenį? Jei pavasarį, tai jau turėjo būti ūsų  unsure.gif

drinks_cheers.gif Jau vaizda turejo matyti, jei pirko ir sodino pavasari. O rudeni ar pardavinejo tuos braskiu sodinukus kas nors? g.gif
Atsakyti
galima pasitikslint?  rolleyes.gif Gyvai matė gražų vaizdą ir kada pirko: praėjusį pavasarį ar rudenį? Jei pavasarį, tai jau turėjo būti ūsų  unsure.gif

As mazai bendrauju su ta kaimyne,bet kiek supratau jos ta vaizda mate tik is nuotraukos.Kazkur uzsisakinejo moterys daigus,kurie buvo brangus ir graziai apie juos joms nupasakota.Sodino pernai geguzes menesio gale.
Atsakyti

Niekas gyvai nematė,tik graži reklama.Aš irgi pirkau pernai gegužės pradžioje.Valgėme iki šalnų po kelias uogas ir anksti pavasarį iš ūsų šiltnamyje jau valgome. bigsmile.gif Nu ką eilinį kartą suveikė reklama. mirksiukas.gif O žinokit va ir dabar parsivežiau braškių,tik lietuviškos paprastos didesnės ir skanesnės. mirksiukas.gif
Atsakyti