kokia gera tema , kaip tik nuo siandien nusprendziau, stengti nevalgyti mesos ir pieno produktu Pasinaudosiu jusu receptukais. Labai sudomino tie kotletukai is kopustu, turetu buti labai skanus
Noriu pasiūlyti receptuką iš knygutės"Vegetariški patiekalai"
Vadinasi Romėniški kebabai.
reikia prancūziško batono,
400g. mocarelos,
85g.alyvuogiu aliejaus,
vienas šaukštas citrinų sulčių,
vienas šaukštas džiovintų raugonėlių,
druskos, pipirų,
Įkaitinkite orkaitę iki230.C
Pamirkykite medinius ie6melius.
Baton1 supjaustykite riekelėmis
Macarelą juostelėmis neplonomis.
Pomidorus griežinėliais,galų nedėkite.
Inde sumaišykite aliejų citrinų sultis, raudonėlius,druską ir pipirus.
Kiekvieną batono riekelę iš abiejų pusių dosniai aptepkite aliejumi ,tada verkite ant iešmelių,kaitaliokite su mocarela ir pomidorais užbaikite batono riekele.
Kiekvieną apipilkite likusiu aliejumi .
Sudėkite kebabus ant kepimo lakšto ir kepkite6-8min. rūpestingai sukiodami ,kol batonas paskrus ,osūris pradės tirpti.Prieš patiekdami šiek tiek ataušinkite ir apibarstykite baziliikais.Iš ties sknu irlabai paprasta.
Vadinasi Romėniški kebabai.
reikia prancūziško batono,
400g. mocarelos,
85g.alyvuogiu aliejaus,
vienas šaukštas citrinų sulčių,
vienas šaukštas džiovintų raugonėlių,
druskos, pipirų,
Įkaitinkite orkaitę iki230.C
Pamirkykite medinius ie6melius.
Baton1 supjaustykite riekelėmis
Macarelą juostelėmis neplonomis.
Pomidorus griežinėliais,galų nedėkite.
Inde sumaišykite aliejų citrinų sultis, raudonėlius,druską ir pipirus.
Kiekvieną batono riekelę iš abiejų pusių dosniai aptepkite aliejumi ,tada verkite ant iešmelių,kaitaliokite su mocarela ir pomidorais užbaikite batono riekele.
Kiekvieną apipilkite likusiu aliejumi .
Sudėkite kebabus ant kepimo lakšto ir kepkite6-8min. rūpestingai sukiodami ,kol batonas paskrus ,osūris pradės tirpti.Prieš patiekdami šiek tiek ataušinkite ir apibarstykite baziliikais.Iš ties sknu irlabai paprasta.
Vegetarinis charčio
reikia:
3 saukst.ryžių,
vieno svogūno.
pora šaukštų aliejaus
5-6 nedidelių pomidorų,
2-3skiltelės česnako,
petražolės,
vandens,
pagal skonį druskos,pipirų.
Išplauname ir užpilame ryžius,užverdame ir tęsime virimč,kolruošiame daržoves,pridedame druskos ,pipirų.
Supjaustome svogną,pakepiname ,kol suminkštes,sudedame į verdančią sriubą.
Blanširuojame pomidorus,nuiimame odelę ir troškiname iki tyrės masės.
Dedame į sriuba ir ,dar 5 min. paverdame.
Nukeliame puod1 nuo ugnies įdedame sutrint1 česnaką ir susmulkintas petražoles.
Jeigu vartojame galima įdėti grietinės ,arba jogurto.
reikia:
3 saukst.ryžių,
vieno svogūno.
pora šaukštų aliejaus
5-6 nedidelių pomidorų,
2-3skiltelės česnako,
petražolės,
vandens,
pagal skonį druskos,pipirų.
Išplauname ir užpilame ryžius,užverdame ir tęsime virimč,kolruošiame daržoves,pridedame druskos ,pipirų.
Supjaustome svogną,pakepiname ,kol suminkštes,sudedame į verdančią sriubą.
Blanširuojame pomidorus,nuiimame odelę ir troškiname iki tyrės masės.
Dedame į sriuba ir ,dar 5 min. paverdame.
Nukeliame puod1 nuo ugnies įdedame sutrint1 česnaką ir susmulkintas petražoles.
Jeigu vartojame galima įdėti grietinės ,arba jogurto.
O gal kas zinote raudono sabdzio recepta? kazkaip pagooglinau ir neradau
Bonifacija,
Labai ydomu,kas yra sabdžio?
Labai ydomu,kas yra sabdžio?
QUOTE(regna @ 2009 02 23, 13:44)
nzn, kaip tiksliai rasosi, lietuviskai Sabdži. cia darzoviu troskinys, ivairus jie buna, bet man skaniausias raudonas. Valgiau tik baltuose drambliuose, namie bandziau gamint, bet man tas padazas neisejo..
o raudonas sabdzis yra is morku, raudonu papriku ir kukuruzu, bet ju padazo neikertu. Man rodos, cia indiskas patiekalas.
ziuriu ,ne populiari tema, matyt, mazoka vegetaru
prasiknisau, bet deja tik rusiskai radau sabdzi receptu.
va, kam idomu:
http://www.india.ru/...dex_sabzi.shtml
prasiknisau, bet deja tik rusiskai radau sabdzi receptu.
va, kam idomu:
http://www.india.ru/...dex_sabzi.shtml
As kartais kepu tokius sumustinukus:
Reikes:
Batono (geriausia ciabatos);
cukinijos;
Mocarela surio;
pipiru ir druskos;
alyvuogiu aliejaus.
batona supjaustom riekelem ir apkepam keptuvej kad truputi apskrustu ir sudedama i kepimo skarda. Cukinija supjaustom griezineliais ir apkepam alyvuogiu aliejuj (deti i ikaitinta alieju), apibarstom jas druskyte ir pipiriukais is abieju pusiu ir dedam ant musu apkepinto batono. tada supjaustom mocarela gabaleliais ir taip pat dedam ant batono.
Tokius sumustinukus keliom minutem saunam i orkaite (kad suris pasilydytu).
Sumustinukai gatavi puikus uzkandis draugu kompanijoj
Reikes:
Batono (geriausia ciabatos);
cukinijos;
Mocarela surio;
pipiru ir druskos;
alyvuogiu aliejaus.
batona supjaustom riekelem ir apkepam keptuvej kad truputi apskrustu ir sudedama i kepimo skarda. Cukinija supjaustom griezineliais ir apkepam alyvuogiu aliejuj (deti i ikaitinta alieju), apibarstom jas druskyte ir pipiriukais is abieju pusiu ir dedam ant musu apkepinto batono. tada supjaustom mocarela gabaleliais ir taip pat dedam ant batono.
Tokius sumustinukus keliom minutem saunam i orkaite (kad suris pasilydytu).
Sumustinukai gatavi puikus uzkandis draugu kompanijoj
na sumustiniai tai neblogai sueitu pusryciams. Parashysiu jums isbandyta ir labai skanu receptuka is Cukiniju:
3vnt cukiniju
svoguno
majonezo
surio 150-200gr, pagal skoni
aliejaus
prieskoniu
cukinijas supjaustom plonais ziedais, apibarstom megiamais prieskoniais. skarda istepame aliejumi ir sudedame viena sluoksni cukiniju. Uztepame majonezo, ant virsaus dedame svoguno (as dedu ziedais, bet kas nemegsta daug svoguno, cia galima pafantazuot). Tada surio sluoksnis. Taip pakartojame dar du sluoksnius. Kisam i orkaite kokiom 20-30minuciu.
3vnt cukiniju
svoguno
majonezo
surio 150-200gr, pagal skoni
aliejaus
prieskoniu
cukinijas supjaustom plonais ziedais, apibarstom megiamais prieskoniais. skarda istepame aliejumi ir sudedame viena sluoksni cukiniju. Uztepame majonezo, ant virsaus dedame svoguno (as dedu ziedais, bet kas nemegsta daug svoguno, cia galima pafantazuot). Tada surio sluoksnis. Taip pakartojame dar du sluoksnius. Kisam i orkaite kokiom 20-30minuciu.
QUOTE(Barikada @ 2009 02 20, 23:31)
gaivinu sena sena tema
Tai ne tik sena, bet ir tikrai gera tema. Nesu vegetare , bet tikrai jiems prijauciu.
Esu skaiciusi SM apie aviziniu dribsniu blynelius, panasu patiekala gaminu jau nuo seno ir vadinu ji aviziniais kotletukais. Avizinius dribsnius uzplikau verdanciu vandeniu ir palieku isbrinkti 30 min., po to galima juos sumalti mikseriu, nors man labiau patinka nemalti, buna rupesni. Dedu druskos ir ivairiu prieskoniu kaip i mesos farsa kotletams, pakepinto svoguno, pora saukstu manu kruopu mases surisimui. Kiausini galima imusti arba ne. Kotletukus formuoju rankomis, suvilgintomis aliejumi, nes mase gana lipni. Kepu keptuveje aliejuje, kol graziai apskrunda. Namiskiai valgo karstus su grietine, man taip per riebu. As valgau su raugintais kopustais arba saltus prie arbatos.
8-metė dukra atsisakė valgyt mėsą, o jinai dar ir sportuojanti. Gyva vien makaronais ir žaliom daržovėm, ką bandžiau iš vegetariškų receptų gamint, viskas netiko, sojos nevalgo, kiaušinių irgi. Net nežinau kaip jai baltimų paros normą suvalgyt. Gal žinot kokių receptukų, kur baltymų būtų nemažai? O gal saujos riešutų užtektų? Neįsivaizduoju, kaip maitinti ją .
QUOTE(bytte @ 2009 06 02, 09:58)
8-metė dukra atsisakė valgyt mėsą, o jinai dar ir sportuojanti. Gyva vien makaronais ir žaliom daržovėm, ką bandžiau iš vegetariškų receptų gamint, viskas netiko, sojos nevalgo, kiaušinių irgi. Net nežinau kaip jai baltimų paros normą suvalgyt. Gal žinot kokių receptukų, kur baltymų būtų nemažai? O gal saujos riešutų užtektų? Neįsivaizduoju, kaip maitinti ją .
mano 4-metis irgi atsisako mesa valgyt. tai daktare sake vietoj mesos duot kasdien saujele graikisku riesutu gyvulines kilmes baltymu galima gaut ne tik is mesos. pieno produktuose ju pakankamai. daug augalines kilmes baltymu turi lesiai.