Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Man irgi smalsu apie patiekalus kur neieina kiausiniai. Nes kaip gi vegetariskas patiekala ir su kiausiniu?
Atsakyti
Kepiau vakar aviziniu dribsniu blynelius. Oi skonis thumbup.gif
Tik patobulinau truputi - svogunus su morkom apkepinau svieste ir idejau i tesla. O valgem su grietine.
Niekas neatspejo is ko padaryti - nu labai skanus.
Aciu uz recepteli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 11 balandžio 2008 - 09:08
O aš jau atėjau kurti temos apie veganišką virtuvę, bet gal čia prisiglausiu. Vegetarų gi būna tokių, kur kiaušinius valgo, žuvį, tik mėsos ne. O tie, kur nevalgo nei mėsos, nei žuvies, nei kiaušinių, tai jie veganai smile.gif

Man extra reikia idėjų. Šeštadienį svečiuose turėsim šeimyną, kur vienas žmogus būtent nevalgo kiaušinių, mėsos ir žuvies. Lieka pieno produktai ir visokie augaliniai maistai, saldumynai.
Obuolių pyragą be kiaušinių jau kepiau. Jau buvau prigalvojus makarašus su skirtingais daržovių padažais, picą su daržovėmis, bulvinį kugelį, bulvinius blynus, trintą daržovių sriubą. Ir stop - ištuštėjo mano idėjų skrynelė.

Pasiūlykit kas nors veganišką karšto patiekalo receptėlį, prašau blush2.gif Kiek internete knisuosi, tai visokie grūdų kotletukai ir soja nelabai nelabai man, nes visi kiti svečiai tradiciškai įpratę valgyt. Vat kugelis būtų pats tas, bet per praeitą susitikimą valgėm pas juos, tai be ryšio daba kopijuot smile.gif

O gal kas turi to per multika "Le troškinys" išreklamuoto troškinio receptą?
Atsakyti
O gal pabandyk pagaminti cepelinus? smile.gif Gali juos daryti su keleta idaru - su mesa, su varske, su grybais. Tuomet sveciai patys gales issirinkti kokius nori valgyti ir veganams puikiai tiks cepelinai su varske ar su grybais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaNNeTe: 11 balandžio 2008 - 15:44
QUOTE(Otina @ 2008 04 11, 12:51)
O aš jau atėjau kurti temos apie veganišką virtuvę, bet gal čia prisiglausiu. Vegetarų gi būna tokių, kur kiaušinius valgo, žuvį, tik mėsos ne. O tie, kur nevalgo nei mėsos, nei žuvies, nei kiaušinių, tai jie veganai  smile.gif 


cia dar vegetarai. veganai isvis nevalgo gyvulines kilmes produktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Otina @ 2008 04 11, 11:51)
O gal kas turi to per multika "Le troškinys"  išreklamuoto troškinio receptą?


RATATOUILLE-prancūziškas daržovių troškinys 4u.gif
Atsakyti
Tiems, kas nevalgo kiaušinių, bet valgo pieno produktus, siūlyčiau :
1.pieno kokteilių
2.iš miltų ir vandens ar pieno iškepti lietinių. Iš jų padaryti kaip ir tortuką pertepant varškės kremu.
3. Kepta žuvis ar trošlinta su daržovėm. galima troškinti grietinėlėje.
4. Į tokius lietinus, kaip minėjau galima įsukti virtos ir pakepintos su svogūniukais, pievagrybiais sojos mėsos. Susukus darkart galima pakepinti, patroškinti.
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 04 17, 18:09)
Tiems, kas nevalgo kiaušinių, bet valgo pieno produktus, siūlyčiau :

3. Kepta žuvis ar trošlinta su daržovėm. galima troškinti grietinėlėje.



Žuvis - irgi ne augalas ax.gif Ir ne pieno produktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 04 18, 16:59)
Žuvis - irgi ne augalas  ax.gif Ir ne pieno produktas smile.gif

Tai ką, jūs ir žuvies nevalgot? blink.gif Tai ką per Kūčias valgot ir apskritai per pasninką ir gavėnią, jik tai žuvies valgymo metas biggrin.gif Čia šiaip klausimas kilo. Žinau, kad ir be žuvies galima apsieit, bet visvien, neatitinka visuomenės normų toks gyvenimas biggrin.gif
Atsakyti
unsure.gif Kaip tai neatitinka...Na, regis vyro badu nemarinu, o jis jau trys metai zuvies nevalgo, mesos sesi...As mesos trys, zuvi retkarciais, na, tai skaitosi, kad valgau, beje, nestumo metu kraujukas puikus, taip kad nieko stebuklingo tas mesos nevalgymas, grynas mitas, kad gali kas blogo nutikti mirksiukas.gif . Pilna tu patiekalu, man dvi savaites nesikartoja tai maziausiai, nebent pati noriu g.gif

BEje, gal kas turit salieru kotletu recepta????

Tuo paciu idedu kopustainio recepta:

-- gerai apvirti nedidele kopusto galvyte;
- idarui: pakelis ryziu, pakapinta morkyte, svoguniukas, pievagrybiai, kario priekonio ir siaip kokiu megstat prieskoniu, soju padazo, galima paprikos dar, pomidoru padazo.
- paruosti kepimo forma (istepti sviestuku ir pabarstyti dziuveseliais);
- sluoksniuoti sitaip: sluoksnis kopustu lapu, juos apiberti dziuveseliais, tada sluoksnis ryziu; vel kopustu lapu su dziuveseliais, vel ryziu, ir man regis gaunas trys ryziu sluoksniukai, virsutinis sluoksnis - kopustu lapu;
- iskepus apversti formyte, gaunasi tarsi pyragas; Laiko kepimo tikslaus nepamenu, reikia kad kopustai pakeptu, gi siaip viskas ten iskepta jau...
- PAdaza bet koki, mes su grietine valgom, visai skanu...
Siaip geras, lengvas patiekalas.
Papildyta:
QUOTE(eba @ 2008 02 17, 23:18)
Oi baklazana labai megstu  wub.gif



MAn tai gaudavosi kempine, kai vien ant aliejaus kepdavau, nes jis viska sugeria, tai dabar aliejaus nelabai daug dedu, o i keptuve sumaisau alieju su virintu vandenuku, tada nebuna taip riebu. ANt virsaus dedu pomidoro riekutes su cesnakeliu pjaustytu labai smulkiai ax.gif
Atsakyti
O tas kopūstainis visai rodos neblogas bigsmile.gif Reikės išmėgint. Et, kaip tik šiandien likusį kopūstą pabaigiau rolleyes.gif Dariau salotas: tarkuotas kopūstas, tarkuota morka, svogūnų laiškai ir nat. jogurtas su trupučiu krienų tongue.gif Kas nevalgo pieno produktų, tas gali pasirinkt aliejų...Bet taip bus riebiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 20 balandžio 2008 - 16:14
Salierų kotletams reikės:

Didelio saliero gumbo,
1 petražolės šaknies (nebūtinai),
didelio svogūno, aliejaus,
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, “Vegetos”,
maltų juodųjų pipirų,
šviežių krapų ir petražolių,
džiūvėsėlių.

Padažui – liesos grietinės, jogurto ar “masliankos”

Smulkiai sukapokite svogūną ir švelniai paskrudinkite aliejuje. Saliero gumbą bei petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkesne burokine (“morkine”) tarka. Į tarkuotas daržoves įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, smulkintas prieskonines daržoves, apkeptus svogūnus, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite kotleto formos paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant labai lėtos ugnies, kol salieras suminkštės, o kotletai gražiai apskrus. Patiekite su šviežių daržovių salotomis, užpiltus pasirinktu padažu."


Pati dar negaminau - gal siandien bandysiu. Pasiskolinau is kazkurios kitos temos - gal autore nepyks.
Atsakyti