Kepiau vakar aviziniu dribsniu blynelius. Oi skonis
Tik patobulinau truputi - svogunus su morkom apkepinau svieste ir idejau i tesla. O valgem su grietine.
Niekas neatspejo is ko padaryti - nu labai skanus.
Aciu uz recepteli.
Tik patobulinau truputi - svogunus su morkom apkepinau svieste ir idejau i tesla. O valgem su grietine.
Niekas neatspejo is ko padaryti - nu labai skanus.
Aciu uz recepteli.
O aš jau atėjau kurti temos apie veganišką virtuvę, bet gal čia prisiglausiu. Vegetarų gi būna tokių, kur kiaušinius valgo, žuvį, tik mėsos ne. O tie, kur nevalgo nei mėsos, nei žuvies, nei kiaušinių, tai jie veganai
Man extra reikia idėjų. Šeštadienį svečiuose turėsim šeimyną, kur vienas žmogus būtent nevalgo kiaušinių, mėsos ir žuvies. Lieka pieno produktai ir visokie augaliniai maistai, saldumynai.
Obuolių pyragą be kiaušinių jau kepiau. Jau buvau prigalvojus makarašus su skirtingais daržovių padažais, picą su daržovėmis, bulvinį kugelį, bulvinius blynus, trintą daržovių sriubą. Ir stop - ištuštėjo mano idėjų skrynelė.
Pasiūlykit kas nors veganišką karšto patiekalo receptėlį, prašau Kiek internete knisuosi, tai visokie grūdų kotletukai ir soja nelabai nelabai man, nes visi kiti svečiai tradiciškai įpratę valgyt. Vat kugelis būtų pats tas, bet per praeitą susitikimą valgėm pas juos, tai be ryšio daba kopijuot
O gal kas turi to per multika "Le troškinys" išreklamuoto troškinio receptą?
Man extra reikia idėjų. Šeštadienį svečiuose turėsim šeimyną, kur vienas žmogus būtent nevalgo kiaušinių, mėsos ir žuvies. Lieka pieno produktai ir visokie augaliniai maistai, saldumynai.
Obuolių pyragą be kiaušinių jau kepiau. Jau buvau prigalvojus makarašus su skirtingais daržovių padažais, picą su daržovėmis, bulvinį kugelį, bulvinius blynus, trintą daržovių sriubą. Ir stop - ištuštėjo mano idėjų skrynelė.
Pasiūlykit kas nors veganišką karšto patiekalo receptėlį, prašau Kiek internete knisuosi, tai visokie grūdų kotletukai ir soja nelabai nelabai man, nes visi kiti svečiai tradiciškai įpratę valgyt. Vat kugelis būtų pats tas, bet per praeitą susitikimą valgėm pas juos, tai be ryšio daba kopijuot
O gal kas turi to per multika "Le troškinys" išreklamuoto troškinio receptą?
O gal pabandyk pagaminti cepelinus? Gali juos daryti su keleta idaru - su mesa, su varske, su grybais. Tuomet sveciai patys gales issirinkti kokius nori valgyti ir veganams puikiai tiks cepelinai su varske ar su grybais
QUOTE(Otina @ 2008 04 11, 12:51)
O aš jau atėjau kurti temos apie veganišką virtuvę, bet gal čia prisiglausiu. Vegetarų gi būna tokių, kur kiaušinius valgo, žuvį, tik mėsos ne. O tie, kur nevalgo nei mėsos, nei žuvies, nei kiaušinių, tai jie veganai
cia dar vegetarai. veganai isvis nevalgo gyvulines kilmes produktu
QUOTE(Otina @ 2008 04 11, 11:51)
O gal kas turi to per multika "Le troškinys" išreklamuoto troškinio receptą?
RATATOUILLE-prancūziškas daržovių troškinys
Tiems, kas nevalgo kiaušinių, bet valgo pieno produktus, siūlyčiau :
1.pieno kokteilių
2.iš miltų ir vandens ar pieno iškepti lietinių. Iš jų padaryti kaip ir tortuką pertepant varškės kremu.
3. Kepta žuvis ar trošlinta su daržovėm. galima troškinti grietinėlėje.
4. Į tokius lietinus, kaip minėjau galima įsukti virtos ir pakepintos su svogūniukais, pievagrybiais sojos mėsos. Susukus darkart galima pakepinti, patroškinti.
1.pieno kokteilių
2.iš miltų ir vandens ar pieno iškepti lietinių. Iš jų padaryti kaip ir tortuką pertepant varškės kremu.
3. Kepta žuvis ar trošlinta su daržovėm. galima troškinti grietinėlėje.
4. Į tokius lietinus, kaip minėjau galima įsukti virtos ir pakepintos su svogūniukais, pievagrybiais sojos mėsos. Susukus darkart galima pakepinti, patroškinti.
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 04 18, 16:59)
Žuvis - irgi ne augalas Ir ne pieno produktas
Tai ką, jūs ir žuvies nevalgot? Tai ką per Kūčias valgot ir apskritai per pasninką ir gavėnią, jik tai žuvies valgymo metas Čia šiaip klausimas kilo. Žinau, kad ir be žuvies galima apsieit, bet visvien, neatitinka visuomenės normų toks gyvenimas
Kaip tai neatitinka...Na, regis vyro badu nemarinu, o jis jau trys metai zuvies nevalgo, mesos sesi...As mesos trys, zuvi retkarciais, na, tai skaitosi, kad valgau, beje, nestumo metu kraujukas puikus, taip kad nieko stebuklingo tas mesos nevalgymas, grynas mitas, kad gali kas blogo nutikti . Pilna tu patiekalu, man dvi savaites nesikartoja tai maziausiai, nebent pati noriu
BEje, gal kas turit salieru kotletu recepta????
Tuo paciu idedu kopustainio recepta:
-- gerai apvirti nedidele kopusto galvyte;
- idarui: pakelis ryziu, pakapinta morkyte, svoguniukas, pievagrybiai, kario priekonio ir siaip kokiu megstat prieskoniu, soju padazo, galima paprikos dar, pomidoru padazo.
- paruosti kepimo forma (istepti sviestuku ir pabarstyti dziuveseliais);
- sluoksniuoti sitaip: sluoksnis kopustu lapu, juos apiberti dziuveseliais, tada sluoksnis ryziu; vel kopustu lapu su dziuveseliais, vel ryziu, ir man regis gaunas trys ryziu sluoksniukai, virsutinis sluoksnis - kopustu lapu;
- iskepus apversti formyte, gaunasi tarsi pyragas; Laiko kepimo tikslaus nepamenu, reikia kad kopustai pakeptu, gi siaip viskas ten iskepta jau...
- PAdaza bet koki, mes su grietine valgom, visai skanu...
Siaip geras, lengvas patiekalas.
Papildyta:
MAn tai gaudavosi kempine, kai vien ant aliejaus kepdavau, nes jis viska sugeria, tai dabar aliejaus nelabai daug dedu, o i keptuve sumaisau alieju su virintu vandenuku, tada nebuna taip riebu. ANt virsaus dedu pomidoro riekutes su cesnakeliu pjaustytu labai smulkiai
BEje, gal kas turit salieru kotletu recepta????
Tuo paciu idedu kopustainio recepta:
-- gerai apvirti nedidele kopusto galvyte;
- idarui: pakelis ryziu, pakapinta morkyte, svoguniukas, pievagrybiai, kario priekonio ir siaip kokiu megstat prieskoniu, soju padazo, galima paprikos dar, pomidoru padazo.
- paruosti kepimo forma (istepti sviestuku ir pabarstyti dziuveseliais);
- sluoksniuoti sitaip: sluoksnis kopustu lapu, juos apiberti dziuveseliais, tada sluoksnis ryziu; vel kopustu lapu su dziuveseliais, vel ryziu, ir man regis gaunas trys ryziu sluoksniukai, virsutinis sluoksnis - kopustu lapu;
- iskepus apversti formyte, gaunasi tarsi pyragas; Laiko kepimo tikslaus nepamenu, reikia kad kopustai pakeptu, gi siaip viskas ten iskepta jau...
- PAdaza bet koki, mes su grietine valgom, visai skanu...
Siaip geras, lengvas patiekalas.
Papildyta:
QUOTE(eba @ 2008 02 17, 23:18)
MAn tai gaudavosi kempine, kai vien ant aliejaus kepdavau, nes jis viska sugeria, tai dabar aliejaus nelabai daug dedu, o i keptuve sumaisau alieju su virintu vandenuku, tada nebuna taip riebu. ANt virsaus dedu pomidoro riekutes su cesnakeliu pjaustytu labai smulkiai
O tas kopūstainis visai rodos neblogas Reikės išmėgint. Et, kaip tik šiandien likusį kopūstą pabaigiau Dariau salotas: tarkuotas kopūstas, tarkuota morka, svogūnų laiškai ir nat. jogurtas su trupučiu krienų Kas nevalgo pieno produktų, tas gali pasirinkt aliejų...Bet taip bus riebiau
Salierų kotletams reikės:
Didelio saliero gumbo,
1 petražolės šaknies (nebūtinai),
didelio svogūno, aliejaus,
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, Vegetos,
maltų juodųjų pipirų,
šviežių krapų ir petražolių,
džiūvėsėlių.
Padažui liesos grietinės, jogurto ar masliankos
Smulkiai sukapokite svogūną ir švelniai paskrudinkite aliejuje. Saliero gumbą bei petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkesne burokine (morkine) tarka. Į tarkuotas daržoves įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, smulkintas prieskonines daržoves, apkeptus svogūnus, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite kotleto formos paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant labai lėtos ugnies, kol salieras suminkštės, o kotletai gražiai apskrus. Patiekite su šviežių daržovių salotomis, užpiltus pasirinktu padažu."
Pati dar negaminau - gal siandien bandysiu. Pasiskolinau is kazkurios kitos temos - gal autore nepyks.
Didelio saliero gumbo,
1 petražolės šaknies (nebūtinai),
didelio svogūno, aliejaus,
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, Vegetos,
maltų juodųjų pipirų,
šviežių krapų ir petražolių,
džiūvėsėlių.
Padažui liesos grietinės, jogurto ar masliankos
Smulkiai sukapokite svogūną ir švelniai paskrudinkite aliejuje. Saliero gumbą bei petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkesne burokine (morkine) tarka. Į tarkuotas daržoves įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, smulkintas prieskonines daržoves, apkeptus svogūnus, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite kotleto formos paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant labai lėtos ugnies, kol salieras suminkštės, o kotletai gražiai apskrus. Patiekite su šviežių daržovių salotomis, užpiltus pasirinktu padažu."
Pati dar negaminau - gal siandien bandysiu. Pasiskolinau is kazkurios kitos temos - gal autore nepyks.