Varškės virtinukai su mėta
500 g varškės, 2 kiaušinių, 400 miltų, druskos, cukraus, šaukšto džiovintos smulkintos pipirmėtės, grietinės.
Į nedidelį dubenėlį įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite žiupsnį druskos ir įmuškite 1 kiaušinį. Viską gerai išplakite. Atskirame didesniame dubenyje suberkite miltus, į juos supilkite plaktą kiaušinį ir išminkykite stangrią tešlą. Jei reikia, įpilkite dar vandens. Atidėkite pusvalandžiui, įsukę tešlą į maišelį.
Į varškę įmuškite 1 kiaušinį, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir suberkite mėtas. Varškę maigykite šakute, kol prieskoniai ir kiaušinis persimaišys.
Tešlą iškočiokite plonu 2 mm storio tešlos lakštu, dėkite po šaukštą varškės įdaro, tešlos kraštą užlenkite, apspauskite tešlos sulipimo vietą pirštais ir, apvožę virtinį kokiu nors pagal dydį tinkančiu apvaliu indu, apipjaukite aštriu peiliu. Jei manote, kad virtinis verdant gali atsidaryti, susukite tešlos kraštą virvele arba apspauskite siūlę šakutės dantukais. Taip pat galite virtiniams formuoti naudoti specialų virtinių įtaisą.
Virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Kai virtiniai iškils, pavirkite dar 2-3 minutes ir išgriebkite su kiaurasamčiu. Valgykite dar karštus su grietine.
Na aš ne visai vegetarė, tik mėsytės privengiu, bet vat toks receptukas senovinis ir visai skanu:
Skryliai
Reikia: Maždaug 2 stiklinių miltų, vandens, vieno pakelio varškės (nesaldi turi būti), vieno indelio skystos grietinės, vegetos prieskonių.
Gamyba: Miltus sumaišyti su vandeniu taip, kad gautųsi kieta tešla (tokia kad kočiotųsi, aš paprastai iš akies imu, užmaišau stiklinę miltų su vandeniu, kad skysta tešla kaip blynams gautųsi, o paskui pilu miltus kol minkyt išeina, panaši tešla kaip virtiniam, galima įdėti vieną kiaušinį jei patinka), išminkyti. Tešlą iškočioti, supjaustyti rombais ir virti pasūdytame vandenyje apie 10-15 min. Valgyti su paruošta varške: varškę sumaišyti su grietine ir įdėti vegetos prieskonių pagal skonį.
Skryliai
Reikia: Maždaug 2 stiklinių miltų, vandens, vieno pakelio varškės (nesaldi turi būti), vieno indelio skystos grietinės, vegetos prieskonių.
Gamyba: Miltus sumaišyti su vandeniu taip, kad gautųsi kieta tešla (tokia kad kočiotųsi, aš paprastai iš akies imu, užmaišau stiklinę miltų su vandeniu, kad skysta tešla kaip blynams gautųsi, o paskui pilu miltus kol minkyt išeina, panaši tešla kaip virtiniam, galima įdėti vieną kiaušinį jei patinka), išminkyti. Tešlą iškočioti, supjaustyti rombais ir virti pasūdytame vandenyje apie 10-15 min. Valgyti su paruošta varške: varškę sumaišyti su grietine ir įdėti vegetos prieskonių pagal skonį.
Gal žinot kas kaip iškepti morkų kotletus su grybų įdaru? čia vieni vaikai užsiprašė
QUOTE(vaivai @ 2007 09 11, 15:52)
Su lesiais galima daryti ta pati ka ir su pupelem ar zirneliais, tik jie greiciau isverda. Na pvz. sampinjonai idaryti lesiais:
10-12 vidutinio dydzio sampinjonu
1 v.s. margarino
Mazas smulkintas svogunas
Druska, pipirai
Puse stiklines virtu lesiu,
Siek tiek permazano surio, galima pakeisti Cheddar suriu arba koki megstate.
Keli saukstai dziuveseliu.
Nuvalyti grybus, nuimti kotelius ir sudeti i skarda. Tada pasiruosti idara. Supjaustyti svogunus, grybu kotelius, sudeti lesius, prieskonius, pakepinti. Pabaigoje sudeti suri ir dziuveselius. Siek tiek atvesinus sudeti i grybus, jei norite galite dar surio uzberti. Kepti orkaiteje 185C apie 10-15 min. Pateikti karstus! Skanaus!!!
Na cia jau mandresnis receptas!
Mano anyta dar daro lesiu kose, tai isverda juos, pakepina svoguna ir viska sumala su smulkintuvu, ipila siek tiek alyvu aliejaus ir prieskoniu. Valgo uzsitepdama ant duonos!
QUOTE(vaivai @ 2007 09 11, 14:52)
Galima gaminti salotas:
Virti lęšiai,
keletas virtų morkyčių,
raudona paprika,
marinuoti agurkėliai,
poro balta dalis.
Daržoves susmulkinti, sumaišyti su lęšiais, įberti mėgiamų prieskonių ir užpilti padažu, ar majonezu. Aš padažą darau iš dižono garstyčių ir alyvų aliejaus.
Dar skanu ir l. sotu lęšių salotos su keptais sojų kubeliais (lęšiai + daržovės + soja + majonezas)
O vakar gaminau ryžių makaronus su troškintomis daržovėmis ( baklažanas, cukinija, pievagrybiai, pomidorai).
vakar vakare pagaminau, liko dar siandienai. absoliuciai pirstu apsilaizymo receptas. grietinele galima keisti soju produktais.
pasta su kreminiu baklazanu padazu
http://www.skaniai.l...klazanu-padazu/
pasta su kreminiu baklazanu padazu
http://www.skaniai.l...klazanu-padazu/
QUOTE(juanita @ 2007 03 11, 23:20)
gaila kad tema apsnudus, gal kas zinot, kaip skaniai gaminti baklazanus? man jie gaunasi tai kartus tai kaip kempine kieti, o tokie minksti kaip kavinese neiseina.
Oi baklazana labai megstu
Galima kepti su kitomis darzovemis - bulve, svogunas, paprika, baklazanas. Viska supjaustyti griezineliais, apslakstyti aliejumi, malta raudonaja paprika, druska, bet tinka ir kiti prieskoniai darzovems, isspausti cesnako ir Kepama orkaiteje.
Galima ir viena baklazana.
Taip pat galima troskint su morkom, svogunu aliejuje ir pomidoru padaze, padruskint ir papipirint reikia, dar cesnako pridet. kai atsala, gaunasi skanus uzkandis
Jei kaip kempine gaunasi, gal aliejum neapslakstai, arba nedakepi
QUOTE(hobo @ 2008 03 05, 21:43)
o įmanoma iškept blynus ar kokį pyragą be kiaušinių?
Aisku, kad imanoma--kad ir musu namuose vakar kepti varske rageliai is Sonatinos receptu-darem su svarainiais ...
O blynu ir kt saldesiu (aisku ir kitu receptu) gali zvigtelt cia