Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Kopūstų blyneliai

Kopūsto gūžė
2 kiaušiniai
2 morkos, druskos
pipirų, miltų

Kopūstą rupiai sutarkuoti, morkas sutarkuoti ir pakepinti, išmaišyti su kopūstais. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad būtų tiršta tešla. Šaukštu formuoti blynelius ir iškepti. Skanu valgyti su bulvių koše.
Atsakyti
Help! Vienam vegetarui noriu paruosti vakariene, o jis toks uzkietejes zoleedis, kad net kiausiniu nevalgo. Ka pasiulytumet?
Aciu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Morku feja @ 2006 09 22, 21:01)
Help! Vienam vegetarui noriu paruosti vakariene, o jis toks uzkietejes zoleedis, kad net kiausiniu nevalgo. Ka pasiulytumet?
Aciu  rolleyes.gif


Gal toks receptas tiks g.gif

Baklažanų ritinukai

1 baklažanas
1 svogūnas
100 g ryžių
2 pomidorai
1 skiltelė česnako
1/2 paprikos
žalumynų, druskos, pipirų
200 g grietinėlės
pusė stiklinės sultinio

Baklažaną supjaustyti pailgais griežinėliais, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Griežinėlius sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su susmulkintais žalumynais, paprika, česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėti ant baklažanų juostelių, suvynioti ir susmeigti mediniais pagaliukais. Pomidorus nulupti, sutrinti, sudėti į keptuvę, įpilti pusė stiklinės sultinio ir troškinti, kol sultinys išgaruos. Paskui supilti grietinėlę, paskaninti prieskoniais ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėti baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinti. Baklažanus pateikti kartu su padažu, kuriame troškinosi.
Atsakyti
Aciu labai uz recepta, butinai pabandysiu smile.gif . Tai vadinas baklazana supjaustyti plonom juostelem ir jas suvinioti? Tik reikes sugalvoti kuo pakeisti grietinele. Gal sojos pienas tiktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Morku feja @ 2006 09 28, 11:36)
Aciu labai uz recepta, butinai pabandysiu smile.gif . Tai vadinas baklazana supjaustyti plonom juostelem ir jas suvinioti? Tik reikes sugalvoti kuo pakeisti grietinele. Gal sojos pienas tiktu? g.gif


Aha, supjaustyt ir paskui suvyniot į ritinėlius. Sojos pieno niekad pati nebandžiau. Visai neturiu apie jį nuomonės blush2.gif
Atsakyti
aš esu vegetarė jau 27 metus, tačiau nevalgau tik mėsos, o žuvį mėgstu, dažnai gaminu plovą iš sojos , įvairių daržovių , ryžių, na ir aišku dedu nemažai prieskonių. viska dedu iš akies, bet gaunasi tikrai gardu.
Atsakyti
Kai aš užsinoriu ko vegetariško kepu lietinius blynus su šampinjonų padažu biggrin.gif man labai skanu!!!
Dar kartais tuos pačius blynus valgau su salotom.Jom imu porą pomidorų, pusę salotos gūžės (priklauso nuo valgančiųjų kiekio) ir viena nelabai didelį agurkiuką viską supjaustau. Salotų padažui imu porą šaukštų aliejaus porą acto prieskonių salotoms ir pusę stiklinės vandens.Viską sumaišau pilu ant daržovių išmaišau ir skanu! wub.gif
Atsakyti
vakar gaminau lietinius blynelius su varskes, lasisos ir surio idaru. dar padaza grybu padariau. oi kaip gardu... lasisos lab nedaug reik, net karsto rukymo papilves tinka. padarai marmala is varskes, tu lasisos gabaliuku ir tarkuoto fermentinio surio, na ir prieskoniu visokiu... ta kose ivinioji i blyna, pakepi, padazo uzpili, ir skanaus!
Atsakyti
QUOTE(SiVidz @ 2006 06 18, 19:24)
KIBINAI SU SOJA

tesla darau,kaip ir paprastiems kibinams (rasite forume recepta 4u.gif ) is miltu, sviesto, kiausinio ir grietines,na dar druskos smile.gif

sojos idaras:
sojos farsas (puse pakelio)
2svogunai
3sauksteliai sviesto
prieskoniu maltai mesai
truputis cesnako, arba dziovinto cesnako granuliu
maziau nei 1/2 saukstelio kmynu
druskos

imu sojos farsa,na cia gaminancios turi pacios apskaiciuoti kiek reikes farso ir kiek teslos, na ziurint kiek ir kokio dydzio darys kibinus smile.gif paprastai vienam kibinui idaro tereikia daugiausiai sauksto su kaupu smile.gif

taigi sojos farsa uzpilu verdanciu vandeniu,kad gerai apsemtu, palaukiu,kol isbrinksta, uztrunka apie 5 min. tada jei yra dar vandens, ji nupilu. toliau sudedu smulkiai pjaustyta svoguna , sviesta (turetu buti minkstas kambario temp.), prieskonius,ziupsneli druskos, palaikyti sumaisius keleta valandu kambario temperaturoje, sandariai uzdaryta.

kad zinok toks sojos farsas yra neskanu schmoll.gif cia dar jis skaitosi neparuostas, karta draugo mama paruose su tokiu sojos farsu balandelius, na tai nedaug truko kad susivemciau doh.gif biggrin.gif ateiti planuoju pabandyt issikepti kibinus, nes dabar orkaites normalios ner unsure.gif tai sojos farsa butinai apkepsiu, as visuomet dedant i bet koki patiekala, ar i cepelinus, ar i balandelius, kebabus, ceburekus, apkepus ir t.t dedu tik apkepta, tuomet jos ir skonis labai malonus thumbup.gif mesedziai net nesupranta, kad valgo ne mesa biggrin.gif ir labai megstu kepant i farsa deti santa marijos prieskonius vistienai thumbup.gif dar baziliko, butinai svogunu na ir labai gerai apkepti, jokiu budu ne uzdengta, nes tuomet soja gausis labai vandeninga, o turi buti visiskai sausa thumbup.gif
Atsakyti
Na aš nesu vegetarė, bet kiek žinau vegetarizmo yra daug rūšių: vieni valgo tik daržoves, kiti dar ir kiaušinius, treti valgo ir pieno produktus, ketvirti dar prideda prie raciono žuvį. Na turiu patiekaliuką toms kurios dar prie daržovių valgo pieno produktus:
1-Reikės: poros bulvių, arba saujos ryžių, (kaip kam skaniau, vieną kartą dėjau ir bulvių ir ryžių gavosi visai skaniai)
2-Grietinės poros šaukštų.
3-Šaldytų daržovių pokelio (aš imu tas kur yra nedidelės morkytės, žiedinis kopūstas, žirneliai, šparaginės pupelės)
4-Sultinio kubelį, jei nevartojate vigoros ar šiaip mėgstamų prieskonių.
5-Kartais įdedu fermentinio sūrio, arba sviesto, tai priklauso nuo nuotaikos smile.gif ir nuo to ko yra šaldytuve.
6-Jei norite, kad būtų tirštesnė- galima verdant gale įdėti šaukštą miltų.
Taigi pradedame: supjaustome nuluptas bulves kubeliais. apverdame vandenyje (vandens tiek, kad apsemtų bulves, kai sudėsime daržoves jei kas galima ir papildyti, bet nepersistenkite) su sultiniu, sudedame šaldytas daržoves (čia atsargiai jei morkos bus stambesnės (mano atveju būna "cielos" mažos morkytės) tai aš jas pirma išrenku ir iš karto sudedu su bulvėmis virti, nes kažkodėl tai neišverda- lieka kietos). Bebaigiant virti įdedu šaukštą grietinės išmaišius- nedaug sviesto (jei dedate fermentuinį sūrį būtina jį sutarkuoti, jis turi ištirpti tada nereikia miltų nes padažas gaunasi toks tirštas). Ir jei reikia atsargiai dedame miltus (tik ne iš karto o pamažu barstome, aiškuu galima prieš tai juos su sviestuku apkepti, tada nebus baimės kad sulips į gumuliukus).
P.S
Jei darote su ryžiais tai miltų neprireiks, kadangi iš ryžių išsiskiria daugiau krakmolo ir padažas gaunasi tirštesnis.

Na va kokį patiekalėlį aš darau. Išmokau iš mamos, bet tai laaaabai koloringas patiekalas, nes įeina daug pieno riebalų. Tačiau išdrysau parašyti, nes čia juk vegetariški patiekalai, o ne mažai kolorijų turintys. lotuliukas.gif

Na šiaip tai vyrui atskirai dar iškepu mėsos šmotą (nors nesu vegetarė, bet su šiuo patiekalu mėsos nevalgau, man jis ir taip sotus).

Na rodos nieko nepamiršau, čia aprašymas labai ilgas gavosi, tačiau patiekaliukas nėra sudėtingas ir greičiausiai visiems žinomas.
Atsakyti
gaila kad tema apsnudus, gal kas zinot, kaip skaniai gaminti baklazanus? man jie gaunasi tai kartus tai kaip kempine kieti, o tokie minksti kaip kavinese neiseina.
Atsakyti
Kiaušgrybių pyragas
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepti aliejuje. Kai svogūnai pagels, sudėti šampinjonus, įberti pipirų, druskos, kepti 10 – 15 min. Po to, suberti miltus, įdėti grietinės, išmaišyti ir atsargiai įmušti kiaušinius, kepti ant mažos ugnies, kol iškeps kiaušiniai. Patiekti su bulvėmis ir daržovėmis.
4u.gif
Atsakyti