Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(anna @ 2006 06 28, 12:27)
Dauguma šitų patiekalų nežinau ar vegetariški-turiu omeny visokius lietinius ir kibinus su įdaru-juk į tešlą dedasi kiaušinis g.gif o dar kitos viską užpilat grietinės padažu.. g.gif nu pagal mane irgi nevegetariška,bet kadangi shiduh sakė,kad pieno produktus vartoja tai kaip ir tinka..aš nesu vegetarė,bet kiaušinių nevalgau,pieno produktų jokių,išskyrus sviestą  smile.gif ,mėsos laabai retai ir tai tik višitieną ir kalakutieną, na dar žuvį mėgstu,tai kad gaila bet jūsų išvardinti patiekalai mažai man tinka  unsure.gif
vat užtai zalios recepta išbandysiu būtinai,tik galvoju vietoj žirnių gal lęšiai tiktų?

viskas tinka mirksiukas.gif pamiršau parasyt, kad labai skanu ir iš penkių grudų mišinio, būna Ustukių malūno
Atsakyti
Nors as ne vegetare, taciau labai patiko kuskusas su darzovemis, siulau paragauti.

Baklazana supjaustyti riekelemis, padruskinti ir palikti keletui minuciu, kol issiskirs sultys. Tada tas sultis nuvalyti popieriniu ranksluosciu arba tiesiog nuplauti pakisant po kranu, o veliau nusausinti. Dar siek tiek baklazanus pasmulkinti;
Cukinija supjaustyti riekelemis, o po to dar perpjauti pusiau;
Morkas sutarkuoti;
Paprika supjaustyti kubeliais (ar juostelemis - kaip kam patinka)
Svoguna ir cesnako skiltele susmulkinti.

P.S. Darzoviu kiekiai - kiekvienai individualus. As emiau 1/2 baklazano, 1/2 cukinijos, nedidele paprika, nedidele morka, maza svoguna. Tiesiog neturi buti darzoviu labai daug, nes patiekalas - kuskusas su darzovemis, o ne atvirksciai smile.gif

Visas darzoves pakepti keptuveje, padruskinti, papipirinti, berti rytietisku prieskoniu arba siek tiek kario (siaip as jo nelabai megstu, taciau cia jis puikiausiai tiko!).
Kai darzoves baigia kepti, uzpilti kokia 1 st. kuskuso kruopu sultiniu (arba vandeniu su pvz. vegeta). Palikti kokiai minutei kitai. Tada kuskusa suversti i keptuve, gerai viska ismaisyti ir isjungus virykle palikti kokiom 2 -3 minutem, kad skoniai susijungtu.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 07 11, 11:59)
Yra su niku Čiauškutė.

mačiau, bet nebūtinai turima omeny tas personažas mirksiukas.gif biški ne temoj šnekam mirksiukas.gif
dabar į tema: vakar gaminom ,,bambioškes" ant grotelių ( folijoje pridėta bulvių, sūrio, pomidorų, dar į kitas faršo dėjam- special for mens)
ir uošvienė darė mišrainę- ,, marmalą":pomidorai, agurkai, virtos šaltos bulvės, svogūnas pusžiedžiais, pipirai, druska, aliejus.gan sotu ir vietoj vakarienės sueina.Viską reikia stambiai pjaustyt.
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 07 11, 13:45)
mačiau, bet nebūtinai turima omeny tas personažas mirksiukas.gif  biški ne temoj šnekam mirksiukas.gif
dabar į tema: vakar gaminom ,,bambioškes" ant grotelių ( folijoje pridėta bulvių, sūrio, pomidorų, dar į kitas faršo dėjam- special for mens)
ir uošvienė darė mišrainę- ,, marmalą":pomidorai, agurkai, virtos šaltos bulvės, svogūnas pusžiedžiais, pipirai, druska, aliejus.gan sotu ir vietoj vakarienės sueina.Viską reikia stambiai pjaustyt.

Būtent iš knygos.
Dariau tirštą padažą : išspaustį citriną, įdėti truputi cukraus, porą šaukštelių gerų garstyčių, porą skiltelių česnako, išspausti, druska, juodi pipirai, gerai išmaišyti, įpilti aliejaus, gerai išmaišyti. Mirkyti salotas, pomidorų riekeles, na visas daržoves, kurias turit.
Atsakyti
as ne vegetare, as tiesiog nemegstu mesos doh.gif , bet pieno produktus valgau tai man si tema taip pat super thumbup.gif thumbup.gif , tik receptu mazai.
pati dazniausiai makaronus valgau su visokiais surio ar darzoviu, ypac pomidoru padazais rolleyes.gif
Atsakyti
Duona įdaryti pomidorai

200 g duonos
700 g pomidorų
150 g fermentinio sūrio
100 g aliejaus
4 skiltelių česnako
petražolių lapelių
druskos

Nupjauti viršutinę pomidorų dalį, išskobti vidų ir pasūdyti. Duoną ir sūrį sutarkuoti, smulkiai supjaustyti petražolių lapelius ir česnaką. Visus produktus išmaišyti ir įdarą dėti į pomidorus. Viršų apšlakstyti aliejumi, ant viršaus uždėti nupjautas pomidorų viršutines dalis ir kepti orkaitėje apie 10 min.
Atsakyti
Žiedinių kopūstų apkepas

1 kg žiedinio kopūsto
500 g bulvių
3 šaukštų margarino
250 g pievagrybių
250 g pomidorų
0,5 l sultinio
2 šaukštų miltų
2 šaukštų aliejaus
100 g lydyto sūrelio
100 g grietinės
šaukštelio kario, druskos, pipirų, petražolių

Žiedinį kopūstą apie 15 min. virti sūdytame vandenyje. Supjaustyti bulves, pomidorus, pievagrybius. 4 min. kepti aliejuje, išimti pievagrybius, tada 8 min. ten pat kepti bulves. Padažui į karštą aliejų berti miltus, pakepinti, supilti sultinį, virti 5 min. nuolat maišant. Sukrėsti grietinę ir sūrį. Įberti druskos, pipirų, kario. Kepimo skardą ištepti margarinu, į jos vidurį dėti žiedinį kopūstą, bulves, pievagrybius ir pomidorus išdėlioti aplink. Patiekalą užpilti padažu, kepti 20 min. 200C orkaitėje. Apkepą barstyti kariu, puošti petražolėmis.



Papildyta:
Daržovių vyniotinis

Tešlai:
300 g miltų
3 kiaušinių
druskos

Įdarui:
2 raudonų paprikų
3 morkų, po pusė stiklinės žirnelių ir kukurūzų
svogūno
150 g fermentinio sūrio
3 kiaušinių
100 g lydyto sūrio
2 šaukštų aliejaus
4 šaukštų pieno
musakto iešutų, pipirų

Iš miltų, kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą, kuri neliptų prie rankų. Pusvalandį palikti pastovėti. Daržoves supjaustyti kubeliais. Morkas troškinti, kol suminkštės. Svogūnus pakepinti, suberti paprikas, troškinti 5 min. Sūrius supjaustyti kubeliais, užpilti 3 šaukštais pieno ir maišant kaitinti, kol ištirps. Daržoves, žirnelius, kukurūzus išmaišyti su kaiušiniais bei sūriu, vos vos pašildyti, pabarstyti druska, pipirais, muskato riešutais. Tešlą iškočioti, ant jos sudėti daržovių faršą ir suvynioti vyniotinį. Patepti tryniu, išplaktu su šaukštu pieno, ir kepti apie 45 min. 180C orkaitėje.

Atsakyti
Kepiau Bulvinę picą -puse su grybais, puse su tunu, pagal Sonatiną. 4u.gif
Atsakyti
Trintų darzovių sriubą: Spulkiai sutarkuotos 3 morkos, 3 bulvės, sauja žirnių skaldytų, truputis kopūsto, svogūnas, visa tai išverdama pusėje puodo vandens, po 20 min. Sumalama kombainu, ir paskaninama prieskoniais ar "skonio magija", kaip kam skaniau.
Atsakyti
Vegetariškas apkepas

1/2 batono
1-2 morkų
1/2 paprikos
200 g cukinijos
4 kiaušinių
3 šaukštų sviesto
1 stiklinės pieno
saujos saulėgrąžų ar moliūgų sėklų,
kmynų, pipirų, "Vegetos", imbiero

Daržoves supjaustyti, pakepinti svieste, įdėti prieskonių ir atvėsinti. Batono kraštus nupjaustyti. Batoną supjaustyti kubeliais ir išmirkyti piene. Į indą, kur keps apkepas sudėti batono masę, sumaišytą su daržovėmis. Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti ant daržovių, pabarstyti saulėgrąžom, uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 40 min. Baigiant kepti foliją nuimti, kad apkepas apskrustų. Galima valgyti su pomidorų padažu.


Atsakyti
Agurkų užkandis

4 bandelės
4-6 maži agurkai
2 kiaušiniai
50-60 g tarkuoto fermentinio sūrio
pipirų, druskos, raudonėlio, mėtų, krapų

Bandeles perpjauti pusiau, iškabinti minkštimą. Agurkus supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su plaktu kiaušiniu bei fermentiniu sūriu, sudėti prieskonius. Prikimšti bandelių puseles, sudėti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus! smile.gif

Atsakyti
Šviežios bulvės su sezamu

apie 1 kg šviežių bulvių
pusės stiklinės sezamo sėklų, sumaišytų su prieskoniais bulvėms, druska, pipirais
2 šaukštų aliejaus

Padažui:
200 g varškės
3-4 šaukštų grietinės arba kefyro
susmulkintų žalumynų
druskos, pipirų, skiltelės česnako

Bulves nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Nupjautąja puse padažyti į sezamo sėklas. Sudėti jas į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir aptepti aliejumi. Kepti orkaitėje apie 15-20 min. Patiekti su padažu, sumaišytu iš varškės ir prieskonių.

Atsakyti